svađate li se sa švalerkama i švalerimaladyblue18 wrote:Valjda zato jer je tema na ljseluna wrote: nego - zašto je na ovoj temi sve okrenuto ljubavnim svađama .....svađa li se iko sa svojim šefom ili kolegama na poslu, svađaju li se drugarice ili drugari??
Svađa!!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- eluna
#226 Re: Svađa!!
- fatamorgana
#227 Re: Svađa!!
Joj tebe,eluna wrote:svađate li se sa švalerkama i švalerimaladyblue18 wrote:Valjda zato jer je tema na ljseluna wrote: nego - zašto je na ovoj temi sve okrenuto ljubavnim svađama .....svađa li se iko sa svojim šefom ili kolegama na poslu, svađaju li se drugarice ili drugari??
- eluna
#229 Re: Svađa!!
jel to hoćeš da kažeš da od vanille trebam preuzeti onaj bičtendzera wrote:Gospodična Eluna dominira.
neka hvala .....
- WildRedRose
#230 Re: Svađa!!
hebi ga eluna, pretjera ga ti ..
jedna je vanilla 
- eluna
#231 Re: Svađa!!
pa vidiš da ONI tako misle ......ja fino napisah "neka hvala" ....... u vanillu nam niko ne diraWildRedRose wrote:hebi ga eluna, pretjera ga ti ..jedna je vanilla
- velikibrnjo
#232 Re: Svađa!!
Ti si zaista neki nesretan covjek_mufljuz_ wrote:
sta reci evgenije - dodje li ti sta mehki torabi kad sve znas o ljudima...
rekao bih svasta al' bolje da sutim.
kad ti covjek isprica konkretne situacije i stvari onda je je l psihicki slucaj - e moj jadu - pojma nemas ni ko sam ni sta sam a o meni bi sudio. radije se pobrini sam da sta nabodes u zivotu.
Vidi se kome ovdje sta nedostaje
Mozda si ti nekad negdje poletio visoko pa te to sad muci
Obzirom da sam vrlo strucan i u ovom domenu psihickog savjetujem ti da se suocis sa svojim kompleksima i strahovima
Ali brate namas postovanja prema sebi a kamoli prema zenama i ne znam sta ocekujes u zivotu
- WildRedRose
#233 Re: Svađa!!
Napokon konkretno sto ja pokusavam da mu kazem u xy prethodnih postova .velikibrnjo wrote: Ti si zaista neki nesretan covjek
Vidi se kome ovdje sta nedostaje
Mozda si ti nekad negdje poletio visoko pa te to sad muci
Obzirom da sam vrlo strucan i u ovom domenu psihickog savjetujem ti da se suocis sa svojim kompleksima i strahovima![]()
Ali brate namas postovanja prema sebi a kamoli prema zenama i ne znam sta ocekujes u zivotu
- lavorpunvode
#234 Re: Svađa!!
ahahahaahaha, e sto se ismijahNokija wrote:Ja redovno ostanemkad cujem oko cega se ljudi svadjaju. Onda kontam sto se niste i pobili da bar bude malo eksn
![]()
Vecini ljudi je prepiranje jedini model komunikacije. Posebno izrazeno kod zena. Neki dan ja u kafani i sjeda par sa malim djetetom pored nas. Oni mladi, lijepi, djete predivno. Umjesto da uzivaju, ona zvoca a on suti. On voda dijete okolo, ona zvoca sama sebi. Vela havle. Doslo mi je bilo da je spucam stocom
- lavorpunvode
#235 Re: Svađa!!
_Sarajka wrote:Otvorite temu razvedeni, ogorčeni i nerazumljivi slučajevi.Te zabranite ulaz svima koji nemaju slična iskustva.
Ovo je " Svadja".
- WildRedRose
#236 Re: Svađa!!
ova nokia me podsjeti na jedan slucaj od prije par noci....
Sjedi par sa dvije curice u slasticarnoj, curice kulturne, oni vala imaju za finog zivota... ALI sjede i ne komuniciraju jedno sa drugim. Ako progovore, progovore sa djecom , ali izmedju sebe ne... pojedose sladolede, popise kafe, sokove, ustadose i odose. Opet bez rijeci.. A covjek bi na prvu rekao porodica za diviti se .
Pa bolje bi bilo da se i posvadjaju, a ne ovako kao dva stranca.
Sjedi par sa dvije curice u slasticarnoj, curice kulturne, oni vala imaju za finog zivota... ALI sjede i ne komuniciraju jedno sa drugim. Ako progovore, progovore sa djecom , ali izmedju sebe ne... pojedose sladolede, popise kafe, sokove, ustadose i odose. Opet bez rijeci.. A covjek bi na prvu rekao porodica za diviti se .
Pa bolje bi bilo da se i posvadjaju, a ne ovako kao dva stranca.
- MedenoSrce
#237 Re: Svađa!!
sve je vise onih koji bracnu zajednicu dozivljavaju i upraznjavaju kao poslovno - ugovorni odnos, potpuno deromantiziran gdje se radi na ostvarenju zajednickih interesa i zanimljivo je da se ti brakovi ne razvode. Odnosno postoje slucajevi gdje se recimo djevojka vjenca kako bi se ostvarila kao majka i onda se razvede.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#238 Re: Svađa!!
naravno, ili se uda jer joj je vrijeme i da bude udataMedenoSrce wrote:sve je vise onih koji bracnu zajednicu dozivljavaju i upraznjavaju kao poslovno - ugovorni odnos, potpuno deromantiziran gdje se radi na ostvarenju zajednickih interesa i zanimljivo je da se ti brakovi ne razvode. Odnosno postoje slucajevi gdje se recimo djevojka vjenca kako bi se ostvarila kao majka i onda se razvede.
ili se on ozeni jer mu je vrijeme, ili mu mati vise nece da pere gace ili mu dotuzilo da radi po kuci...
- MedenoSrce
#239 Re: Svađa!!
jeste bas tako
nego mi zanimljivo da se takvi brakovi ne razvode, ovo sto znam razvedenih se sve iz ljubavi vjencavalo.
nego mi zanimljivo da se takvi brakovi ne razvode, ovo sto znam razvedenih se sve iz ljubavi vjencavalo.
- plain vanilla
#240 Re: Svađa!!
pa zasto bi se neko razvodio ako mu je jedini cilj bio udaja/zenidba?MedenoSrce wrote:jeste bas tako
provjeris gdje radi, koliko zaradjuje, iz kak'e je famElije, izgleda li solidno da se ne sramotis bas kad izadjes s njom/s njim..i to je to
znaci bljak
- MedenoSrce
#241 Re: Svađa!!
plain vanilla wrote: pa zasto bi se neko razvodio ako mu je jedini cilj bio udaja/zenidba?
ma kako se nikad ne prekontaju majka mu stara pa da kaze - nisam ja za ovoga
- plain vanilla
#242 Re: Svađa!!
pa ondaK se malo svalerajuMedenoSrce wrote:plain vanilla wrote: pa zasto bi se neko razvodio ako mu je jedini cilj bio udaja/zenidba?
ma kako se nikad ne prekontaju majka mu stara pa da kaze - nisam ja za ovoga
- Ramzess Veliki
#243 Re: Svađa!!
Sretnem se jednom davno sa nekom svojom bivšom, i kao hajdemo na kafu blablabla da se ispričamo ... i tako ide zezancija, kad ona meni išareti na nekog žgoljavog štrkljastog tipa, kaže - I to mi je bivši momak.
Ja u šali prokomentiram:
- E vala sa kakvim si se ti sve jadnicima zabavljala mene bi bilo sramota niz ulicu ... BAM!!!
Opali me ženska štocem preko stola ...
I sjede samozadovoljno na svoje mjesto. Ja iskuliram što me čitava bašća gleda, mahnem konobaru - "Račun, molim ..." platim, ustanem preko stola i složim joj šamarčinu da je pala sa stolicom. Okrenem se bašći i konobarima:
- Oprostite na smetnji, ugodan dan vam želim. Nasmiješim se i odem.
Istu noć me je nekoliko zajedničkih poznanika zvalo i pričalo da se zaljubila u mene i da hoće da se mirimo ... bolesno u glavu garant. Reko - nek' je mariše ko voli.
Zašto sam se ovoga sjetio? Ma nema svađe bez degeneka.
Ja u šali prokomentiram:
- E vala sa kakvim si se ti sve jadnicima zabavljala mene bi bilo sramota niz ulicu ... BAM!!!
Istu noć me je nekoliko zajedničkih poznanika zvalo i pričalo da se zaljubila u mene i da hoće da se mirimo ... bolesno u glavu garant. Reko - nek' je mariše ko voli.
- Tomos
#244 Re: Svađa!!
Poslije svađe najbolji je sex, pa opletite nakon toga i pomirite se ko išta. 
- MedenoSrce
#245 Re: Svađa!!
Ramzess Veliki wrote:Sretnem se jednom davno sa nekom svojom bivšom, i kao hajdemo na kafu blablabla da se ispričamo ... i tako ide zezancija, kad ona meni išareti na nekog žgoljavog štrkljastog tipa, kaže - I to mi je bivši momak.![]()
Ja u šali prokomentiram:
- E vala sa kakvim si se ti sve jadnicima zabavljala mene bi bilo sramota niz ulicu ... BAM!!!Opali me ženska štocem preko stola ...
I sjede samozadovoljno na svoje mjesto. Ja iskuliram što me čitava bašća gleda, mahnem konobaru - "Račun, molim ..." platim, ustanem preko stola i složim joj šamarčinu da je pala sa stolicom. Okrenem se bašći i konobarima:
ona tebe shtocem ti nju shamarom - jesi li je za kosu povukao i tuzio mami
- Ramzess Veliki
#246 Re: Svađa!!
Ovo su igre za velike, ti si mala i ne možeš to shvatiti.MedenoSrce wrote:Ramzess Veliki wrote:Sretnem se jednom davno sa nekom svojom bivšom, i kao hajdemo na kafu blablabla da se ispričamo ... i tako ide zezancija, kad ona meni išareti na nekog žgoljavog štrkljastog tipa, kaže - I to mi je bivši momak.![]()
Ja u šali prokomentiram:
- E vala sa kakvim si se ti sve jadnicima zabavljala mene bi bilo sramota niz ulicu ... BAM!!!Opali me ženska štocem preko stola ...
ona tebe shtocem ti nju shamarom - jesi li je za kosu povukao i tuzio mami
- Ma.Le.Na
#247 Re: Svađa!!
mi se non stop svajdamo
nemam mira od njega
te cemu da on pere sudje..cemu da on usisava..cemu ovo cemu ono
ne razumijem..nije valjda da misli da ja to trebam
nemam mira od njega
- Ramzess Veliki
#248 Re: Svađa!!
Pa neće valjda on ...Ma.Le.Na wrote:mi se non stop svajdamo![]()
nemam mira od njega
- Ma.Le.Na
#249 Re: Svađa!!
a ja ko ce 
- Ramzess Veliki
#250 Re: Svađa!!
Pa ti ... normalno. Ko će drugi, neće se samo oprati ili usisati.Ma.Le.Na wrote:a ja ko ce