Svađa!!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
AthleticHeart

#1 Svađa!!

Post by AthleticHeart »

Jedno pitanje za sve forumaše, bez obzira da li ste u braku ili u vezi.
Koliko često se svađate sa svojim/om muzem-zenom, momkom-djevojkom i koji je najčesći razlog tome?

Moj muzić i ja smo zajedno 4 godine i nikada nismo imali neku ozbiljnu svađu, jednostavno se slazemo u svemu
I uvjek pronađemo zajednički jezik. Ponekad imamo malih nesuglasica ili ljutnji koje traju samo par minuta i koje nemaju nikakvog značaja...li neki trenutak napetosti u kojem uvjek jedno od nas dvoje popusti. Mogu reći da sam jako sretna sto imam skladan bračni zivot pun ljubavi i ne bih to mjenjala ni za šta!!

A vi?? Bas bih volila znati koliko često i da li se svađaju ostali parovi!?
Red__Witch

#2 Re: Svađa!!

Post by Red__Witch »

ehhh svađa :D pa iskreno, ko god kaže da je u vezi sve med i mlijeko - laže. Barem 1 mora biti nesuglasica, ili manja prepirka. A razlozi mogu biti različiti, počevši od onih stvari koje ignorišeš, pa kad se skupi pofin broj, onda jedna mala sitnica i buum, eskaliraš i onda eto ti svađa. U biti ključni je problem nedovoljno komunikacije i ono " pogodi šta mislim". Problem jeste kad nešto očekujemo od druge osobe, a ne kažemo joj već čekamo da se sama sjeti, da sama nadođe... a fakat ne sjeti se i eto ti svađa. Isto tako, prevelika očekivanja dovode do ruba ludila. Ne očekuj, nećeš se razočarati. :D Ha ya. Ali to je moje mišljenje, naravno :)
lajk

#3 Re: Svađa!!

Post by lajk »

Ja i moj se ne svadjamo :mrgreen: ponekad i to uvijek na moju incajtivu :-) momak mi bas miroljubiv,mada me nekad nervira sto je sve po mom (ko žensko :lol: )
BarbaDue

#4 Re: Svađa!!

Post by BarbaDue »

ako se svađaš 1-2 puta sedmično...ne valja, ni-ka-ko
ho oponopono

#5 Re: Svađa!!

Post by ho oponopono »

...ma ne svađam se, u biti ujedam!Image
sokkia

#6 Re: Svađa!!

Post by sokkia »

AthleticHeart wrote:Jedno pitanje za sve forumaše, bez obzira da li ste u braku ili u vezi.
Koliko često se svađate sa svojim/om muzem-zenom, momkom-djevojkom i koji je najčesći razlog tome?

Moj muzić i ja smo zajedno 4 godine i nikada nismo imali neku ozbiljnu svađu, jednostavno se slazemo u svemu
I uvjek pronađemo zajednički jezik. Ponekad imamo malih nesuglasica ili ljutnji koje traju samo par minuta i koje nemaju nikakvog značaja...li neki trenutak napetosti u kojem uvjek jedno od nas dvoje popusti. Mogu reći da sam jako sretna sto imam skladan bračni zivot pun ljubavi i ne bih to mjenjala ni za šta!!

A vi?? Bas bih volila znati koliko često i da li se svađaju ostali parovi!?
zašto postavljaš ovo pitanje ako ti sve štima u vezi ?
radoznalost ili ......
tendzera

#7 Re: Svađa!!

Post by tendzera »

lajk wrote:Ja i moj se ne svadjamo :mrgreen: ponekad i to uvijek na moju incajtivu :-) momak mi bas miroljubiv,mada me nekad nervira sto je sve po mom (ko žensko :lol: )
Teško njemu. :|
WildRedRose

#8 Re: Svađa!!

Post by WildRedRose »

poticaj wrote:
Ako se s nekim ne možete dogovoriti oko banalnih stvari, sitnica...ja bih se iskreno zapitala šta bi bilo kad te život klepi po ušima pa na iskušenje dođe vaša veza.

Lično, ispod nivoa mi je s momkom se ubjeđivati, raspravljati oko gluposti, ako do toga dođe to je znak nekompatibilnosti i svako ide svojim putem. Ne očekujem savršenstvo, ali ako se moram svađati zbog banalnosti da bi mi se nešto dešavalo s nekim, radije živim u miru i harmoniji sama sa sobom.
svaka cast.... :thumbup:
lajk

#9 Re: Svađa!!

Post by lajk »

tendzera wrote:
lajk wrote:Ja i moj se ne svadjamo :mrgreen: ponekad i to uvijek na moju incajtivu :-) momak mi bas miroljubiv,mada me nekad nervira sto je sve po mom (ko žensko :lol: )
nekad jest stvarno proznajem ;-)

ponekad ni ja ne znam sto ga napadnem :-)
_mufljuz_

#10 Re: Svađa!!

Post by _mufljuz_ »

ima on drugu pa tebi ide niz dlaku - takav sam i ja kad zelim da busim 2 rupe a da budem ko macja guza

pa mu ti i dalje kenjaj po glavi - pa ces jednog dana otvorit temu ovdje - a zasto me je on ostavio.
WildRedRose

#11 Re: Svađa!!

Post by WildRedRose »

_mufljuz_ wrote:ima on drugu pa tebi ide niz dlaku - takav sam i ja kad zelim da busim 2 rupe a da budem ko macja guza

pa mu ti i dalje kenjaj po glavi - pa ces jednog dana otvorit temu ovdje - a zasto me je on ostavio.
:facepalm: e jarane, zas** ga ti :lol:
_mufljuz_

#12 Re: Svađa!!

Post by _mufljuz_ »

WildRedRose wrote:
_mufljuz_ wrote:ima on drugu pa tebi ide niz dlaku - takav sam i ja kad zelim da busim 2 rupe a da budem ko macja guza

mozda ga ja zasrah al je sablon opasan - ona njemu kenja napada ga a on "hudi" sve to prihvata - najopasniji su ti "papucari" kojih znam bruku - daju sve u porodicu - pokazuju kako su familijarni ljudi slusaju zenice okom i skokom - a pojebase mrtve muhe u letu :wink: :oops:
WildRedRose

#13 Re: Svađa!!

Post by WildRedRose »

_mufljuz_ wrote:
mozda ga ja zasrah al je sablon opasan - ona njemu kenja napada ga a on "hudi" sve to prihvata - najopasniji su ti "papucari" kojih znam bruku - daju sve u porodicu - pokazuju kako su familijarni ljudi slusaju zenice okom i skokom - a pojebase mrtve muhe u letu :wink: :oops:
e vidis, ja znam takvih par likova, i garantujem da ne varaju.. Nemoj da svoje prevare 'peres' govoreci da su svi isti... ;-)
tendzera

#14 Re: Svađa!!

Post by tendzera »

lajk wrote:
tendzera wrote:
nekad jest stvarno proznajem ;-)

ponekad ni ja ne znam sto ga napadnem :-)
Ajde,valjda nadje drugu. :zoka:
_mufljuz_

#15 Re: Svađa!!

Post by _mufljuz_ »

WildRedRose wrote:
_mufljuz_ wrote:
e vidis, ja znam takvih par likova, i garantujem da ne varaju.. Nemoj da svoje prevare 'peres' govoreci da su svi isti... ;-)
ne perem ja sebe zlato sekunde nemam ni od cega zivot je kratak svejedno - ja znam kad mi partnerica stane na zulj ozbiljno da instantno postanem Galeb Sinji :mrgreen:
CaneBos

#16 Re: Svađa!!

Post by CaneBos »

_mufljuz_ wrote:
WildRedRose wrote:

Nazalost se s ovim moram slozit, ne samo iz cuvenja, nego iz vec vidjenog. :-?
eluna

#17 Re: Svađa!!

Post by eluna »

.
_mufljuz_

#18 Re: Svađa!!

Post by _mufljuz_ »

CaneBos wrote:
Nazalost se s ovim moram slozit, ne samo iz cuvenja, nego iz vec vidjenog. :-?
da budem iskren desilo mi se vec da mi je partnerica ljubomorna i da je varam - pa kad vec to misli - to sam i uradio pogotovo sto je to preslo iz ljubavi i ljubomore u bolesnu ljubomoru i opsesiju do totalnog freak-controla ili ako postane prema meni djubre i papcina - ucinim sve da je zadrzim a muntam se sa drugim - osveta je jelo koje se najbolje servira hladno.... i sto sam stariji i sto vise imam posla sa zenama vidim da su proracunatije nego muskarci - muskarci su limitirani totalno na zensko medjunozje - dok zena racuna na sve zivo i mrtvo i odgovorno tvrdim da su muskarci male mace kakvi su tamni kutovi mozga kod zena ....

i rijetke su osobe da ne kazem zene koje rado daju od srca sve a najvise ljubav svom muskarcu i ustaju za njega.... ja ne volim niti zelim da imam posla u situaciji da je samo musko vojnik u vezi koji ce da krsi sve pred sobom da bi tu vezu ocuvao zdravom i prijatnom - ja vise vjerujem da je to posao obje strane gdje i ona druga i ako prirodno nema muda - bi obavezno morala da ima taj mudni softver u glavi....

od dusevnih intelektualnih i mentalnih pizda nema nista gore - takve (osobe) nisu cak ni za pojebat da ne znam kako dobro izgledaju....
Last edited by _mufljuz_ on 29/07/2013 11:51, edited 1 time in total.
WildRedRose

#19 Re: Svađa!!

Post by WildRedRose »

Svakome njegovo, ali vi koji varate ste shupci. Kratko i jasno.
_mufljuz_

#20 Re: Svađa!!

Post by _mufljuz_ »

WildRedRose wrote:Svakome njegovo, ali vi koji varate ste shupci. Kratko i jasno.
ko je l ja?
mesud12

#21 Re: Svađa!!

Post by mesud12 »

Iz iskustva letimican pregled na ovaj blog je dovoljan jer je iskren i istinit , a do koje mjere ljubav moze ici i do koje mjere mrznja moze ici, gdje je ta granica..... je sasvim dovoljan....
Last edited by mesud12 on 27/12/2013 14:24, edited 1 time in total.
WildRedRose

#22 Re: Svađa!!

Post by WildRedRose »

_mufljuz_ wrote:
ko je l ja?
ako varas, i ti, da 8-)
_Sarajka

#23 Re: Svađa!!

Post by _Sarajka »

Mislim da je neslaganje u mišljenju izmedju dvoje ljudi koji iskreno i otvoreno komuniciraju normalna svakodnevna pojava.Uvijek sam prije ZA konstruktivan i kritičan dijalog nego za zataškavanje nesuglasica u cilju nekog prividnog mira i harmoničnih odnosa.Nagomilavanje negativnih emocija, ljutnje i nedorečenih stvari moze dugoročno biti jako štetno za vezu ili bračnu zajednicu.
_mufljuz_

#24 Re: Svađa!!

Post by _mufljuz_ »

mesud12 wrote:Iz iskustva letimican pregled na ovaj blog je dovoljan jer je iskren i istinit , a do koje mjere ljubav moze ici i do koje mjere mrznja moze ici, gdje je ta granica..... je sasvim dovoljan....
http://gospodin-y.blogspot.com/
Ja ako sam ista naucio u zivotu jeste to da je tanka linija izmedju ljubavi i mrznje - skoro da nema razlike u mjeri i intenzitetu prema jednom istom ciljanom objektu tj subjektu kada se izvrne konstalacija stvari....
WildRedRose wrote:
_mufljuz_ wrote:
ko je l ja?
ako varas, i ti, da 8-)
lutko moja l'jepa, nek sam ja supcina a okreni se oko sebe i pogledaj kakav je svijet i pitam te je li se isplati biti fin posten realan gotivan - pogledaj gore post doticne - gdje je momak fin a ona mu sere na glavu - mislim sta to treba da znaci - da je zenama halal bit supcina i papak a muskarci moraju biti fini ili je obratno ili je uzvratno?
WildRedRose

#25 Re: Svađa!!

Post by WildRedRose »

_mufljuz_ wrote:
lutko moja l'jepa, nek sam ja supcina a okreni se oko sebe i pogledaj kakav je svijet i pitam te je li se isplati biti fin posten realan gotivan - pogledaj gore post doticne - gdje je momak fin a ona mu sere na glavu - mislim sta to treba da znaci - da je zenama halal bit supcina i papak a muskarci moraju biti fini ili je obratno ili je uzvratno?
nadjes normalnu djevojku, koja ne vara i koju neces prevariti... Recenice tipa ''takve ne postoje, macku o rep'' ;-)

ali ok, ocito je u modi biti shupak, pa se vecina na to sada fura ;-)
Post Reply