Djecak je upitao svoju majku-zasto places?[s]
Zato sto sam zena-odgovorila mu je.
Ne razumijem-rekao je djecak.
Majka ga je samo zagrlila i rekla-
sine nikad i neces razumjeti.
Kasnije je upitao oca-
tata,zasto mi se cini da mama place bez razloga?
Sve zene placu bez razloga-bilo je sve sto je tata znao reci.
Djecak je porastao i postao muskarac,ali jos uvjek se pitao zasto zene placu.Na krajuse uputio nekome i pitao-ZASTO ZENE PLACU?
Ta osoba je razmislila i odgovorila-
kad je Bog stvarao zenu morala je biti posebna.Dao joj je ramena dovoljno jaka da mogu nositi svu nevolju zivota,a opet dovoljno njezna da mogu nositi na njima neciju glavu i pruzati utjehu.
Dao jo je unutrasnjost da mogu podnijeti porod i odbijanje koje toliko puta dozivi od muza i djece.Dao joj je cvrstinu da ide dalje kad svi drugi odustanu,i da se brine za svoju porodicu u doba nevolje.Bez prigovora.
Dao jo je osjecajnost da voli svoju ljubav tako jako bez obzira na sve prepreke i daljinu.
Dao joj je cvrstinu da nosi svog muza u srcu bez obzira na njegove pogreske,i nacinio je od njegovog rebra da bi stitila njegovo srce.
Dao joj je mudrost da zna da dobar muz i mladic nikad nebi povrijedio svoju zenu,ali povremeno testira njenu snagu da uvjek bez pogovora bude uz njega.
I napokon,dao joj je suze da se isplace.Jer to je samo njeno na koristenje kad god joj zatreba.Jer kako podnijeti muzeve nevjere i tucu da bi mu pokazala svoju podrsku?Kako podnijeti nesebicno voljeti nekkoga ko je daleko a koga nikad nije vidjela?Kako podnijeti nositi porodicu i sve nevolje svijeta na ramenima a ne zaplakati?
Vidis,sine moj,ljepota zene nije u odjeci koju nosi,u njezinoj figuri niti u nacinu na koji hoda.
Ljepota zene mora se vidjeti u njenim ocima,jer to je ulaz u njeno srce-JEDINO MJESTO GDJE STANUJE LJUBAV