SUZANA STAMBOL
Moderator: anex
-
milojicabrzi
#1 SUZANA STAMBOL
Gledam Suzanu Stambol, kao voditeljicu i urednicu na BHT1 veceras. Zena koja, koliko je poznato, ima samo srednju skolu , i koja po stare dane pokusava nesto studirati, najavljuje novinarski prilog o diplomantima i magistrantima Sarajevskog univerziteta, uz komentar da je pred njima neizvjesna buducnost...
Jeste, neizvjesna buducnost, upravo zbog srednjoskolaca pozicioniranih na pozicijama koje ne zasluzuju.
Opcenito, ima li smisla, traziti od javnih RTV Servisa, da nam se vise pred kamerama vise ne pojavljuju srednjoskolci, kada imamo ovoliko diplomanata, da se ljudima da sansa.
Jeste, neizvjesna buducnost, upravo zbog srednjoskolaca pozicioniranih na pozicijama koje ne zasluzuju.
Opcenito, ima li smisla, traziti od javnih RTV Servisa, da nam se vise pred kamerama vise ne pojavljuju srednjoskolci, kada imamo ovoliko diplomanata, da se ljudima da sansa.
Last edited by milojicabrzi on 07/11/2010 05:35, edited 3 times in total.
- Been
#2 Re: SUZANA STAMBOL
Barataš paušalnim i netačnim informacijama...Gospođa Stambol je svoj fakultet završila redovno.... A o njenoj profesionalnosti dovoljno govori činjenica da će ona biti jedan od rijetkih novinara iz BiH koja će dobiti stalni angažman na Al-Jazeera Balkan !milojicabrzi wrote:Gledam Suzanu Stambol, kao voditeljicu i urednicu na BHT1 veceras. Zena, koja ima samo sredju skolu, i koja pokusava nesto studirati, najavljuje novinarski prilog o diplomantima i magistrantima Sarajevskog univerziteta, uz komentar da je pred njima neizvjesna buducnost...
Ima li smisla, traziti od javnih RTV Servisa, da nam se vise pred kamerama ne pojavljuju srednjoskolci, kada imamo ovoliko diplomanata, da se ljudima da sansa.
- Neelix
#3 Re: SUZANA STAMBOL
kakvi kompleksi
dzaba ti 10 diploma ako si smotan u tome sto radis.
-
milojicabrzi
#4 Re: SUZANA STAMBOL
@Been
Koji fakultet i kada, reci jasno i glasno. Zena je '60 i neko godiste, i siguran sam da do prije godinu-dvije, nije imala fakultet (cak su je vidjali po FPN da nesto kao satro studira).
Koji fakultet i kada, reci jasno i glasno. Zena je '60 i neko godiste, i siguran sam da do prije godinu-dvije, nije imala fakultet (cak su je vidjali po FPN da nesto kao satro studira).
-
skojotovski
#5 Re: SUZANA STAMBOL
@milojice, jesi li ti jos jedan od sivodomskih miseva?
pa, sta ako je zena 60 i neko godiste? pa, sta ako je zena upisala fax i zavrsava ga? to je zabranjeno? problem? ispod ljudskog nivoa? sta li???
pa, sta ako je zena 60 i neko godiste? pa, sta ako je zena upisala fax i zavrsava ga? to je zabranjeno? problem? ispod ljudskog nivoa? sta li???
- Altsa
#6 Re: SUZANA STAMBOL
suzana je jedna od boljih novinara na BHT...prema tome taman da ima 4 osnovne bolja je od drugih...zato milojica 
-
StupskaBitanga
#7 Re: SUZANA STAMBOL
ako je ovo istina za Al-J
Suzana super vodi Dnevnik onaj jedan kada ga vodi bojim se da ću zaspati
Suzana super vodi Dnevnik onaj jedan kada ga vodi bojim se da ću zaspati
-
milojicabrzi
#8 Re: SUZANA STAMBOL
Poenta posta je da neko ko nema fakultet obnasa duznost urednika, dok desetine mladih ljudi koji se skoluju, nemaju prilike taj posao raditi...niti ce ga imati zbog srednjosklolaca koji sjede po redakcijama
Ako je tako, onda ukinite fakultet...I ja bih volio biti jedno 10-ak dana kardiohirurg, pa mjesec dana vozit helikopter, ali ne daju mi sto je razumljivo, jer nemam te kvalifikacije.
Zbog cega isti standardi ne vaze za novinarsku profesiju?
Ako je tako, onda ukinite fakultet...I ja bih volio biti jedno 10-ak dana kardiohirurg, pa mjesec dana vozit helikopter, ali ne daju mi sto je razumljivo, jer nemam te kvalifikacije.
- branimir stulic
#9 Re: SUZANA STAMBOL
Pa i drug Tito je bio bravar pa sta???
- karanana
#10 Re: SUZANA STAMBOL
dobra novinarka/voditeljica.
-
hadžialagić
#11 Re: SUZANA STAMBOL
Zbavi kakvu tuđu diplomu, pa se malo zadaj u photoshopu. Vidio si u Banjaluci onog što je operisao (student), ili onog u Bihaću što je bio direktor zatvora (automehaničar), ili onu birokratkinju iz Hercegovine (vodila ministarstvo ili nešto sa diplomom nekog umrlog tipa).
Čudo je šta ta nacionalna zastupljenost svuda i svagdje čini.
Čudo je šta ta nacionalna zastupljenost svuda i svagdje čini.
-
nera18
#12 Re: SUZANA STAMBOL
da, ali taj neko ko obavlja duznost urednika se sigurno mukotrpno dokazao, a sta ti radis?milojicabrzi wrote:Poenta posta je da neko ko nema fakultet obnasa duznost urednika, dok desetine mladih ljudi koji se skoluju, nemaju prilike taj posao raditi...niti ce ga imati zbog srednjosklolaca koji sjede po redakcijama
ljudi dragi, pa ta zena je s 0 krenila i trebala bi vam biti uzor da napravite od sebe nesto
skidam kapu
-
skojotovski
#13 Re: SUZANA STAMBOL
milojicabrzi wrote:Poenta posta je da neko ko nema fakultet obnasa duznost urednika, dok desetine mladih ljudi koji se skoluju, nemaju prilike taj posao raditi...niti ce ga imati zbog srednjosklolaca koji sjede po redakcijama
misu sivodomski, eno doktora sa zavrsenim faxom u KCUS-u, pa veze sa zivotom nemaju! ljudi im umiru zbog pogresnih dijagnoza, operativnih zahvata... isto tako, u toj tvojoj zabiti sivodomskoj u kojoj radis, ima kamara urednika sa zavrsenim faxom pa nikako da isplivaju, a dobili priliku prije 5,6,7,8,9,10 godina.... zato, suzanu kad vidis, u stav mirno i ne rise po forumu svoje frustracije...
-
milojicabrzi
#14 Re: SUZANA STAMBOL
@Skojotovski
-Prije svega, moja komunikacija je kulturna, nisam iz "Sivog doma" a ponajmanje sam mis, sto ti pruzam prigodu i da se sam uvjeris kad god zelis.
Moj stav i misljenje je da posao urednika na Javnom RTV servisu ne mogu obavljati osobe koje nemaju fakultet i mislim da tako razmislja vecina realnih gradjana kao i ljudi iz branse.
Ti mislis da je to u redu, da osoba sa SSS obnasa tu funkciju, i to je tvoje pravo da mislis.
Freneticnim branjenjem svog stava, govoris dosta o sebi.
-Prije svega, moja komunikacija je kulturna, nisam iz "Sivog doma" a ponajmanje sam mis, sto ti pruzam prigodu i da se sam uvjeris kad god zelis.
Moj stav i misljenje je da posao urednika na Javnom RTV servisu ne mogu obavljati osobe koje nemaju fakultet i mislim da tako razmislja vecina realnih gradjana kao i ljudi iz branse.
Ti mislis da je to u redu, da osoba sa SSS obnasa tu funkciju, i to je tvoje pravo da mislis.
Freneticnim branjenjem svog stava, govoris dosta o sebi.
- Neelix
#15 Re: SUZANA STAMBOL
- Better Man
#16 Re: SUZANA STAMBOL
Onda bi mogli za sudiju nekog suda postaviti osobu sa srednjom upravnom, a ne osobu sa pravnim fakultetom, polozenim pravosudnim i odgovarajucim brojem godina radnog iskustva.Neelix wrote:a zbog cega ne mogu, ako ga obavljaju i vise nego dobro??
-
hadžialagić
#17 Re: SUZANA STAMBOL
Jer to uvodi u praksu onda nešto što nikako nije dobro - da bilo ko može da se bavi bilo čim.Neelix wrote:a zbog cega ne mogu, ako ga obavljaju i vise nego dobro??
-
dezurni_ucenik
#18 Re: SUZANA STAMBOL
suzana stambol je,koliko je meni poznato,zavrsila,masinski fakultet
- Neelix
#19 Re: SUZANA STAMBOL
sve dok to nesto obavlja DOBRO, ja nemam nista protiv da bilo ko radi bilo sta.
-
sa obzirom na...
#20 Re: SUZANA STAMBOL
Kada je u pitanju novinarski i voditeljski posao, tu moras imas nesto....
Nijedan doktorat te nece uciniti dobrim novinarem, moze samo nadograditi ono sto posjedujes u sebi.
Suzana Stambol mi je ,hajd recimo, ok novinar, to sto nema zavrsen fakultet ne smatram ni plusom ni minusom, jer nasi fakulteti zurnalistike su samo za plakat'. kakvi kadrovi izlaze odatle
Nijedan doktorat te nece uciniti dobrim novinarem, moze samo nadograditi ono sto posjedujes u sebi.
Suzana Stambol mi je ,hajd recimo, ok novinar, to sto nema zavrsen fakultet ne smatram ni plusom ni minusom, jer nasi fakulteti zurnalistike su samo za plakat'. kakvi kadrovi izlaze odatle
-
milojicabrzi
#21 Re: SUZANA STAMBOL
Ne bih rekao, prica se da je navodno studirala. Da je tako, vjerovatno ne bi sada bila vidjana na FPN.CVIKERASH wrote:suzana stambol je,koliko je meni poznato,zavrsila,masinski fakultet
Odlicno, hajdemo sad zatvoriti sve fakultete, a ko misli da ima dara i preciznost, sutra da se javi na aerodrom da pilotira jutarnjim letom za BecNeelix wrote:sve dok to nesto obavlja DOBRO, ja nemam nista protiv da bilo ko radi bilo sta.
- Neelix
#22 Re: SUZANA STAMBOL
porediti njen posao sa pilotiranjem je u krajnju ruku neozbiljno 
-
hadžialagić
#23 Re: SUZANA STAMBOL
Da, pilot može da ubije 300 ljudi, a krelci kao Smiljko Šagolj, Risto Đogo i slični su uticali na sudbine mnogo više ljudi.
-
DON_eARL
#24 Re: SUZANA STAMBOL
Problem neki ako je upisala jos jedan fakultet? Danas ti fakultet nista ne znaci, ako nema prakse nikakve. A koliko se ona bavi tim poslom? 10 godina? Pa i taj pilot bi naucio za 10 godina svasta nesto.milojicabrzi wrote:Ne bih rekao, prica se da je navodno studirala. Da je tako, vjerovatno ne bi sada bila vidjana na FPN.CVIKERASH wrote:suzana stambol je,koliko je meni poznato,zavrsila,masinski fakultet
BTW Veze nemam ko je doticna.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#25 Re: SUZANA STAMBOL
Mahalska, imal fakultet, nema, ima ovaj, ima onaj...jah, i?