Suveniri Sarajevo '84

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DoradO

#1 Suveniri Sarajevo '84

Post by DoradO »

Pozdrav svima... imam jedno pitanje u vezi suvenira sa Olimpijade pa ako neko moze i zna molio bih da mi pomogne ..

naime, prije nekoliko dana sam prodao baklju sa Olimpijade covjeku koji je valjda neki sakupljac za 400KM (cijena koju je on ponudio) da bi mi poslije neki ljudi rekli da me izlevatio momacki i da sam mogao uzeti mnogo vise, al et halal mu bilo :D

imam sada hokejasku palicu igraca Christiana (USA) i pak sa utakmice i to bih prodao jer meni stvarno ne treba ali ne bih da opet ispadnem levat pa moze li mi neko reci kako se krecu cijene tih suvenira ili gdje se mogu raspitati :?: :?: :?: hvala
shin

#2 Re: Suveniri Sarajevo '84

Post by shin »

Cekaj da PayPal proradi za BiH (primanje novca) i stavi na eBay. Imam ja njemacki smajser MP-40 oko 12 000$ (san svakog neo naciste), jedva cekam da ga utopim.
DoradO

#3 Re: Suveniri Sarajevo '84

Post by DoradO »

shin wrote:Cekaj da PayPal proradi za BiH (primanje novca) i stavi na eBay. Imam ja njemacki smajser MP-40 oko 12 000$ (san svakog neo naciste), jedva cekam da ga utopim.
a kada bi to trebalo proradit :?: ne bih da cekam nekoliko godina kako to kod nas ide :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#4 Re: Suveniri Sarajevo '84

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

shin wrote:Cekaj da PayPal proradi za BiH (primanje novca) i stavi na eBay. Imam ja njemacki smajser MP-40 oko 12 000$ (san svakog neo naciste), jedva cekam da ga utopim.
Ne moras cekati, transakcija se moze zavrsiti preko banke - wire transfer. Onaj ko je spreman dati 12.000$ za takav suvenir, taj ce ti doci osobno na noge ili ce poslati nekoga da licno preuzme.

DoradO wrote:Pozdrav svima... imam jedno pitanje u vezi suvenira sa Olimpijade pa ako neko moze i zna molio bih da mi pomogne ..

naime, prije nekoliko dana sam prodao baklju sa Olimpijade covjeku koji je valjda neki sakupljac za 400KM (cijena koju je on ponudio) da bi mi poslije neki ljudi rekli da me izlevatio momacki i da sam mogao uzeti mnogo vise, al et halal mu bilo :D

imam sada hokejasku palicu igraca Christiana (USA) i pak sa utakmice i to bih prodao jer meni stvarno ne treba ali ne bih da opet ispadnem levat pa moze li mi neko reci kako se krecu cijene tih suvenira ili gdje se mogu raspitati :?: :?: :?: hvala
Heh, bas te momacki :dance:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 11/06/2008 10:41, edited 1 time in total.
shin

#5 Re: Suveniri Sarajevo '84

Post by shin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne moras cekati, transakcija se moze zavrsiti preko banke.
Znam da moze, ali 90% usera eBaya nece da posluje ako nemas PayPal acc.
DoradO

#6 Re: Suveniri Sarajevo '84

Post by DoradO »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne moras cekati, transakcija se moze zavrsiti preko banke - wire transfer. Onaj ko je spreman dati 12.000$ za takav suvenir, taj ce ti doci osobno na noge ili ce poslati nekoga da licno preuzme.

DoradO wrote:Pozdrav svima... imam jedno pitanje u vezi suvenira sa Olimpijade pa ako neko moze i zna molio bih da mi pomogne ..

Heh, bas te momacki :dance:

:lol: :lol: znam prijatelju al et na greskama se uci :P :D
homo_sapiens

#7 Re: Suveniri Sarajevo '84

Post by homo_sapiens »

DoradO wrote: naime, prije nekoliko dana sam prodao baklju sa Olimpijade covjeku koji je valjda neki sakupljac za 400KM (cijena koju je on ponudio) da bi mi poslije neki ljudi rekli da me izlevatio momacki i da sam mogao uzeti mnogo vise, al et halal mu bilo :D
Pa zar tu baklju, nabavljenu pod sumnjivim okolnostima, u svojoj privatnoj kolekciji, nema T.Grizelj ? Koliko sad ima baklji sa OI'84 ?
DoradO

#8 Re: Suveniri Sarajevo '84

Post by DoradO »

homo_sapiens wrote:
DoradO wrote: naime, prije nekoliko dana sam prodao baklju sa Olimpijade covjeku koji je valjda neki sakupljac za 400KM (cijena koju je on ponudio) da bi mi poslije neki ljudi rekli da me izlevatio momacki i da sam mogao uzeti mnogo vise, al et halal mu bilo :D
Pa zar tu baklju, nabavljenu pod sumnjivim okolnostima, u svojoj privatnoj kolekciji, nema T.Grizelj ? Koliko sad ima baklji sa OI'84 ?
da da sa postoljem i neiskoristena ... a u ratu mi je ostavio dr. MIlasevic koji je bio u nasoj reprezentaciji ...
Drvosjeca iz Dejcica

#9 Re: Suveniri Sarajevo '84

DoradO wrote:
homo_sapiens wrote:
da da sa postoljem i neiskoristena ... a u ratu mi je ostavio dr. MIlasevic koji je bio u nasoj reprezentaciji ...
Huh, mogao si za nju uzeti sigunro par hiljada, € naravno.

Dobra stvar e-bay prodaje je sto mozes staviti rezervnu cijenu, recimo pocnes sa 1$ a rezervu postavis na 5.000$. U slucaju da do kraja aukcije ponuda ne dostigne tu rezervnu cijenu prodavac nije obavezan prodati predmet aukcije. :)
DoradO

#10 Re: Suveniri Sarajevo '84

Post by DoradO »

Huh, mogao si za nju uzeti sigunro par hiljada, € naravno.

Dobra stvar e-bay prodaje je sto mozes staviti rezervnu cijenu, recimo pocens sa 1$ a rezervu postavis na 5.000$. U slicaju da do kraja aukcije ponuda ne dostigne tu rezervnu cijenu prodavac nije obavezan prodati predmet aukcije. :)
ma znam kajem se pravo al jbg ne mogu sad nista :roll:

a evo registrujem se vamo pa cemo vidjeti ... nego ja sam mislio da znate nekoga ovdje ko kupuje te stvarcice al opet bilo bi lijepo da se palica vrati u svoju zemlju :P
karanana

#11 Re: Suveniri Sarajevo '84

Post by karanana »

homo_sapiens wrote:
Ne postoji samo jedna baklja. Broj baklji sa svake olimpijade se mjeri u desetinama. Iako mislim da je 400 KM bagatela za ovu baklju, posto nije jedina niti unikat, mislim da njena realna trzisna cijena nije veca od nekih 1500-2000 KM.
Drvosjeca iz Dejcica

#12 Re: Suveniri Sarajevo '84

karanana wrote:
homo_sapiens wrote:
Ne postoji samo jedna baklja. Broj baklji sa svake olimpijade se mjeri u desetinama. Iako mislim da je 400 KM bagatela za ovu baklju, posto nije jedina niti unikat, mislim da njena realna trzisna cijena nije veca od nekih 1500-2000 KM.
Desetinama? Moram priznati da mi je to nova informacija, ne kazem da nije istinita ali mislim da grijesis debelo sto to se tice cijene. Uslov je naravno da je baklja originalna, uvjeri se sam.

http://cgi.ebay.com/1984-Olympic-Torch- ... dZViewItem#
ebayphotohosting
Post Reply