SUV mi se malo previse ljulja?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Eki-bb
#1 SUV mi se malo previse ljulja?
Evo ja sam od skora postao vlasnik Santa Fe-a. Auto je odlicno, motor, oprema, sve kako treba...Ima samo jedna stvar koja mi smeta, a nikako da se naviknem...Nekako mi se preko rupa i neravnina na cesti, kojih naravno kod nas ima i previse, previse ljulja...Moram reci da prije nisam vozio terence ni SUV-ove...Takodje, svjestan sam da ovakva auta imaju visu karoseriju i valjda visu tacku tezista, ali nekako ne mogu se oteti utisku da mozda nije u pitanju nije neka greska oko ovjesa ili da nije u pitanju nesto drugo... Ili jednostavno da pocnem zanemarivati to, a da prihvatim sve ostale blagodati koje ovaj automobil pruza... Interesuje me da li neko od forumasa ima ovaj suv ili neki drugi i kakva su vasi utisci iz voznje po ovom pitanju?
- VR6
#2 Re: SUV mi se malo previse ljulja?
Nisi napisao koji Santa Fe, novi il stari? I koliko je presao?
Auti se znaju previse ljuljati kad odu amortizeri...
Auti se znaju previse ljuljati kad odu amortizeri...
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#3 Re: SUV mi se malo previse ljulja?
Mora da je previse suv. Trebo bi ga podmzat.
- amortizer
#4 Re: SUV mi se malo previse ljulja?
Pa to je normalno. Kad je suv, uvijek se ljuljaEki-bb wrote:Evo ja sam od skora postao vlasnik Santa Fe-a. Auto je odlicno, motor, oprema, sve kako treba...Ima samo jedna stvar koja mi smeta, a nikako da se naviknem...Nekako mi se preko rupa i neravnina na cesti, kojih naravno kod nas ima i previse, previse ljulja...Moram reci da prije nisam vozio terence ni SUV-ove...Takodje, svjestan sam da ovakva auta imaju visu karoseriju i valjda visu tacku tezista, ali nekako ne mogu se oteti utisku da mozda nije u pitanju nije neka greska oko ovjesa ili da nije u pitanju nesto drugo... Ili jednostavno da pocnem zanemarivati to, a da prihvatim sve ostale blagodati koje ovaj automobil pruza... Interesuje me da li neko od forumasa ima ovaj suv ili neki drugi i kakva su vasi utisci iz voznje po ovom pitanju?
Sala, no sikiriki. Imas pravo auto. Ako mislis da je nestabilan, probaj ga prevrnuti (vjerovatno imas kasko, mada ti za ovo ne treba) ili bar cestito na 3 tocka "dignuti". Neces uspjeti garant.
Ovo govorim uz pretpostavku da je nov, a ako ne, odi malo do monroe-a da mu mjere uzmu
Uzivaj!
-
Eki-bb
#5 Re: SUV mi se malo previse ljulja?
Radi se o novom modelu santa fe-a, star je oko godinu i po... Mislim da nema sanse da su amortizeri u pitanju. Namjerno sam koristio izraz SUV, a ne terensko vozilo, jer sam mislio da je ova kategorija volzila ipak malo vise za "asfalta", a malo manje za off-road, pa prema tome i sam osjecaj voznje bi trebao biti priblizniji onom kao kod "klasicnih" automobila. Ali hajde, bice da je ipak to stvar na koju se treba naviknuti...