Sutra zabrana saobraćaja!
-
nihil_
#76 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Otkud ovaj podatak? Je li ima negdje zvanicno objavljeno? Da ne pogadjam bezveze.
-
dječak sa šibicama
#77 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Izgleda je to visa matematika za njih(ke).Comrad wrote:Joj konfuznih informacija u pm. Ionako narod ne konta kad mu nacrtas, a ovako sa svih strana druge informacije dolaze. Te radi, te ne radi, te totalni, te privremeni, te poslije 17h, te cijeli dan, javni gradski saobr radi ili ne radi...![]()
Je li problem sastaviti obavjestenje za javnost sa potpunim i nedvosmislenim informacijama. Zar nisu mogli napraviti plan ciscenja tipa 5 ulica od tad i tad, drugih 5 ulica od tad i tad, ovako ce napast sve ulice, nece nista ocistit i napravit ce zbrku u gradu...ccc
Jutros je Ljubljanska kod OHR-a bila zatvorena, policija neda uci kolima, a nije 17 h
-
interwal
#78 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Baš niđe veze, ovo se moglo i bez ovih objava odraditi, 10 kamiona, 2 bagera, 4 policajca i zatvoriš npr Zmaja od Bosne od jednog do drugog semafora, nabageraš snijeg u 5 kamiona i pošalješ ih na istovaranje. Dok oni istovare, nabageraš drugih 5, a onim što su istovarili javiš gdje slijedeće da dođu.
Gledam neki dan u mojoj ulici, jednom bageru je trebalo 5-6 minuta da napuni kamion. Po ovom sistemu, policija sa obje strane, uopšte se nije gužva stvorila.
Gledam neki dan u mojoj ulici, jednom bageru je trebalo 5-6 minuta da napuni kamion. Po ovom sistemu, policija sa obje strane, uopšte se nije gužva stvorila.
- madner
#79 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Pa onda bi se neko nasao da kmeci sto nema nikvog obavjestenja. U saopstenju MUP-a fino pise da vrijedi cijeli dan i da se moze desiti da neka ulica bude i malo duze zatvorena.
- Čudna sorta
#80 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
I mene ovo zanima... da planiram kako ću kući...banovan wrote:Zna li iko hoce li raditi GRAS u toku ove obustave
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#81 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Ali zasto uvijek, ali bas uvijek..te zvanicne obavjesti i informacije budu napisane da se mogu protumaciti barem na 3-4 nacina.
Zasto je problem napisati obicnim narodnim jezikom. Bice obustava saobracaja , u intervalima..ili totalna, ukljucujuci i vozila GRAS-a ili ce ona moci proci. itd.
Zato je to problem, il' zaista na takvim mjestima gdje se pise jedno takvo obavjestenje sjede komplikovani likovi (da ne kazem nesto gore i radikalnije
)
Zasto je problem napisati obicnim narodnim jezikom. Bice obustava saobracaja , u intervalima..ili totalna, ukljucujuci i vozila GRAS-a ili ce ona moci proci. itd.
Zato je to problem, il' zaista na takvim mjestima gdje se pise jedno takvo obavjestenje sjede komplikovani likovi (da ne kazem nesto gore i radikalnije
-
dječak sa šibicama
#82 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Nemaju oni toliko mehanizacije, a da angazuju privatnike, nece da moze, vecina gradjevinaca ima strojeve na kredit kupljene, da ga rauba za sicu koju mu daje kanton ili grad, ne isplati mu se... radije neka stoji.interwal wrote:Baš niđe veze, ovo se moglo i bez ovih objava odraditi, 10 kamiona, 2 bagera, 4 policajca i zatvoriš npr Zmaja od Bosne od jednog do drugog semafora, nabageraš snijeg u 5 kamiona i pošalješ ih na istovaranje. Dok oni istovare, nabageraš drugih 5, a onim što su istovarili javiš gdje slijedeće da dođu.
Jedino privatnici kad zele ocistiti prilaze svom objektu, oni tusnu lovu, i onda se isplati paliti bager.
Tako je kako je..
Last edited by dječak sa šibicama on 08/02/2012 13:40, edited 1 time in total.
- Comrad
#83 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
@madner, Ali ajde priznaj da bi bilo bolje da su napravili plan i dali ga gradjanima, da znam gdje i kako. Ovako ja moram gatati koja je ulica zatvorena koja nije. Ili da su napisali nemojte nikako koristiti automobile, taj dan je zabrana voznje. Tebi ako su ok dvosmislene poluinformacije, meni nisu.
I kako sad da se ista isplanira, kada ja nemam blage veze koja ce ulica biti zatvorena koja nece. Em sto sebi pravim problem, pravim i njima jer ce se morati peglati sa iznervirarim vozacima i guzvom.
I kako sad da se ista isplanira, kada ja nemam blage veze koja ce ulica biti zatvorena koja nece. Em sto sebi pravim problem, pravim i njima jer ce se morati peglati sa iznervirarim vozacima i guzvom.
- madner
#84 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Mislim da je razlog to sto to pisu pravnici, pa onda formulisu tako da ih ne mogu tuziti sefovima. 
- madner
#85 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Pa zar ti mislis da je ovo vjesto planirana akcija gdje se tacno zna ko pije ko placa?Comrad wrote:@madner, Ali ajde priznaj da bi bilo bolje da su napravili plan i dali ga gradjanima, da znam gdje i kako. Ovako ja moram gatati koja je ulica zatvorena koja nije. Ili da su napisali nemojte nikako koristiti automobile, taj dan je zabrana voznje. Tebi ako su ok dvosmislene poluinformacije, meni nisu.
Oni sto ciste nemaju 100% plan rada za taj dan, nego zamole instancu (MUP) da regulise saobraca u ulicama gdje moraju raditi. Da ne govorimo o tome da svaka opstina ima svoj krizni stab, drugi tal za ciscenje i povrh svega kanton.
Imam isti problem, ne opravdavam.
-
jedaniks
#86 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Kako da se pošten narod vrati kući s posla?
Hoće li barem raditi tramvaji?
- Comrad
#87 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Ma znam, ali hebemu da mi je docekat dan kad cemo nesto organizovano i profesionalno rijesiti.
- Comrad
#88 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
jedaniks wrote:Kako da se pošten narod vrati kući s posla?

Prema ovome sto ja vidim tramvaji ce raditi od 17:45 do 18:30.
- nosara
#89 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Vidi, nije da nije bilo, nekad davno...Comrad wrote:Ma znam, ali hebemu da mi je docekat dan kad cemo nesto organizovano i profesionalno rijesiti.
A danas od ovih "profesionalaca" taj dan neces docekat... Nije bila od govana pita, nikad...
Sarajevo je gradic koji ima 3-4 ulice koje nesto znace u prometu, ali za ove danasnje lumene u ministarstvima to je jednostavno previse zahtjevno...
- alica.k
#90 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Znal ko radil GRAS?
- muha_sa
#91 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
preživjeh dan bRez aVta
vrnuh se živ i zdrav iz Vogošce.
alica----vidim tramvaji furaju i dalje od C.Vile
alica----vidim tramvaji furaju i dalje od C.Vile
- alica.k
#92 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
evo sad busom dodjoh do vogolenda, radi.
-
Krone
#93 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Obustava saobraćaja je samo djelimična, po potrebi, MUP zatvara pojedine ulice iza 17 h, a ne sve od jednom i ne drži ih sve zatvorene ujutru do 6h, dakle samo po potrebi. A gospodo možete preživiti 5 dana bez auta, uzmite taxi, idite gradskim prevozom, i ja to radim, moje auto je u garaži.
- Troll_Happens
#94 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Ne mogu primitivci su se rodili u autu valjda ce ih sahraniti u istom. Gledam zrak u glavnom gradu cist ko na havajima. Kako je zadnjih par dana manje auta u gradu vidi se koliko je to zlo i problem. Da imamo normalne vlasti pa da smanje dotok istih.Krone wrote:Obustava saobraćaja je samo djelimična, po potrebi, MUP zatvara pojedine ulice iza 17 h, a ne sve od jednom i ne drži ih sve zatvorene ujutru do 6h, dakle samo po potrebi. A gospodo možete preživiti 5 dana bez auta, uzmite taxi, idite gradskim prevozom, i ja to radim, moje auto je u garaži.
-
Ambrozija
#95 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Jedan001 wrote:Ne mogu primitivci su se rodili u autu valjda ce ih sahraniti u istom. Gledam zrak u glavnom gradu cist ko na havajima. Kako je zadnjih par dana manje auta u gradu vidi se koliko je to zlo i problem. Da imamo normalne vlasti pa da smanje dotok istih.Krone wrote:Obustava saobraćaja je samo djelimična, po potrebi, MUP zatvara pojedine ulice iza 17 h, a ne sve od jednom i ne drži ih sve zatvorene ujutru do 6h, dakle samo po potrebi. A gospodo možete preživiti 5 dana bez auta, uzmite taxi, idite gradskim prevozom, i ja to radim, moje auto je u garaži.
- moonlight7
#96 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Samo kopirala na ovu stranicu.Privremena obustava saobraćaja u Sarajevu od 17 sati
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo podsjeća javnost da je od subote 04. februara 2012. godine na snazi Rješenje kojim se, zbog omogućavanja uklanjanja snijega i leda sa saobraćajnica, privremeno potpuno obustavlja saobraćaj u terminu od 17:00 sati svaki naredni dan, dok traje proglašeno stanje prirodne i druge nesreće u Kantonu Sarajevo, na sljedećim saobraćajnicama:
Bulevar Mimar Sinana, Bulevar branilaca Dobrinje, „G“ transverzala, Lukavička cesta, „X“ transverzala, Safeta Hadžića, Zvornička, Zagrebačka, Terezije, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Bistrik, Alipašina, Hamze Hume,
Patriotske lige, Azize Šaćirbegović, Gradačaćka, Kraljice Jelene, Majdanska (duž mreže trolejbuskih linija),
Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije, Telali, Obala Kulina bana, Musala, Reisa Džemaludina Čauševića, Mis Irbina, Hiseta, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, „VIII“ transverzala, Džemala Bijedića, Koševo, Bolnička, Višnjik, Put života,
„I“ transverzala, Halida Kajtaza i Hamdije Čemerlića.
Privremenu potpunu obustavu saobraćaja utvrđivat će operativni organi MUP-a KS u zavisnosti od situacije na terenu. Regulaciju toka saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a KS. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjednijih uslova za odvijanje saobraćaja, pripadnici MUP-a KS će uspostaviti redovni režim prometa, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.
- darius_maximus
#97 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Ovo sad neki trend da vozaci budu krivi za sve?Jedan001 wrote:Ne mogu primitivci su se rodili u autu valjda ce ih sahraniti u istom. Gledam zrak u glavnom gradu cist ko na havajima. Kako je zadnjih par dana manje auta u gradu vidi se koliko je to zlo i problem. Da imamo normalne vlasti pa da smanje dotok istih.Krone wrote:Obustava saobraćaja je samo djelimična, po potrebi, MUP zatvara pojedine ulice iza 17 h, a ne sve od jednom i ne drži ih sve zatvorene ujutru do 6h, dakle samo po potrebi. A gospodo možete preživiti 5 dana bez auta, uzmite taxi, idite gradskim prevozom, i ja to radim, moje auto je u garaži.
Ne kontam zasto bi se neko zamarao time hocu li ja ujutro odvesti clanove svoje porodice na poslove, pod uslovom da ne krsim nijedan zakon? To je kao ona prica na radiju, kad ujutro slusam, kao nemojte voziti automobile, ali ako vozite povezite nekoga sa sobom, da se ne mrzne pjeske... Da se razumijemo, vozio sam ljude usput, ali smatram to jako licemjernom pricom...
Sto se smanjenja tice, jedino ne bih imao nista protiv da smanje raznorazne namete koje vozaci placaju drzavi...
-
udrch
#98 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Tema je pogrešno nazvana, a odluka pogrešno protumačena..na snazi je odluka o privremnoj obustavi, a ne zabrani saobraćaja..odnsosno, prema redu čišćenja ulica, gradske službe u saradnji sa policijom zatvore tu ulicu i čiste je, ne sve odjednom..večeras je na redu kranjčevićeva i još neke, juče su bile one oko bolnice Koševo i prema Jezeru..ovo se radi iz razloga da bi se snijeg odvezao iz tih ulica, jer nema ga se gdje više gurati..
obustava, ne zabrana..
obustava, ne zabrana..
- Comrad
#99 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Drug, vozario sam cca. 8-9 godina sto u skolu, sto na faks, sto na posao. Vjeruj mi, sta sam sve dozivio u nasem javnom saobracaju, koliko sam mjeseci izgubio na cekanja istog, zivo mi se hebe hocu li zagaditi zrak sebi ili nekome drugom. Nek sam sebican, zaboli me. Nisam kupio auto da mi stoji u garazi.Krone wrote:Obustava saobraćaja je samo djelimična, po potrebi, MUP zatvara pojedine ulice iza 17 h, a ne sve od jednom i ne drži ih sve zatvorene ujutru do 6h, dakle samo po potrebi. A gospodo možete preživiti 5 dana bez auta, uzmite taxi, idite gradskim prevozom, i ja to radim, moje auto je u garaži.
Da se ja mogu pouzdati u jgs, da znam da cu dobiti uslugu koju placam sutra bih prodao auto ili bih ga korristio samo za izlete i izlaske. Ali kako vec navedoh, veoma dobro iskustvo imam sa nasim lijepim GRAS-om i jedino cu ih koristiti u krajnjoj nuzdi.
- Ateista
#100 Re: Sutra zabrana saobraćaja!
Kako ko, ima nas koji radimo tako daleko da ako bismo isli gradskim prevozom stigli bi kuci samo da vecaramo i legnemo na spavanje kako bismo ujutru mogli ustati na vrijeme da stignemo na posao.Krone wrote:Obustava saobraćaja je samo djelimična, po potrebi, MUP zatvara pojedine ulice iza 17 h, a ne sve od jednom i ne drži ih sve zatvorene ujutru do 6h, dakle samo po potrebi. A gospodo možete preživiti 5 dana bez auta, uzmite taxi, idite gradskim prevozom, i ja to radim, moje auto je u garaži.