sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

-Romeo-

#76 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by -Romeo- »

darprirode wrote:[q
Ima slazem se, a vlast boli k. za te ljude.. Sto ne ti naprimjer malo ne zabavis oko tih ljudi,a nas pustis da branimo interese pasa??
A inace ti si poznat sto dajes pare za narodnu kuhinju i sl... kladim se da i ne znas gdje je,samo pises o nepoznatoj temi (tema u koju nisi upucen ni sekunde) da bi imao sta da kazes i da ispadnes vazan. Ne znam uopste cemu ovlika polemika s ljudima koji nikad nisu imali psa i ne znaju sta je i kolika je ta ljubav
ovdje nije rasprava ko i gdje troši svoj novac, već se ovdje isključivo radi o državnom novcu koji vi hoćete da usmjerite za brigu o psima a mi za brigu o ljudima, u tome je osnovna razlika između nas i vas.
Mr. Meho

#77 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by Mr. Meho »

darprirode wrote: Ima slazem se, a vlast boli k. za te ljude.. Sto ne ti naprimjer malo ne zabavis oko tih ljudi,a nas pustis da branimo interese pasa??
A inace ti si poznat sto dajes pare za narodnu kuhinju i sl... kladim se da i ne znas gdje je,samo pises o nepoznatoj temi (tema u koju nisi upucen ni sekunde) da bi imao sta da kazes i da ispadnes vazan. Ne znam uopste cemu ovlika polemika s ljudima koji nikad nisu imali psa i ne znaju sta je i kolika je ta ljubav
Ma sta mi naprica. Bolje me poznajes od rodjene majke...

Niko vama ne brani da volite svoje pse, macke i ostale zivotinje. Ali ljudsko pravo na sigurnost je uvijek i bez izuzetka prece od prava tih zivotinja. Vi svoju ljubav prema zivotinjama mozete dokazati na nacin da od svog novca finansirate azil za zivotinje koje toliko volite. Ali morate prihvatiti da ima ljudi koji jednostavno ne zele da se njihovim novcem finansiraju neke zivotinje, pogotovo kad od njih nikakve koristi nemaju i pogotovo u situaciji kad postoji ogroman broj ljudi koji zive prekopavajuci kontejnere.

Evo ja ne zelim da ijedna KM mog novca uplacenog u drzavnu kasu ide za finansiranje azila. Predlazem konkretno, da se uvede posebna taksa na drzanje kucnih ljubimaca u gradu, od recimo 100-400 KM godisnje, pa nek se od tog novca finansiraju ti azili. Jel posteno?
-Romeo-

#78 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by -Romeo- »

moderator wrote:[
A vi vase novce dajte za te druge prece stvari.
Naucite vec jednom da na ovom forumu nece biti dozvoljeni stalni napadi na ove koji pomazu zivotinjama.
Mr.Meho, rekli ste svoje misljenje i nema potrebe da se vise javljate na ovu temu.

Vi ostali branitelji zivotinja, NAUCITE VEC JEDNOM da ignorisete ove koji se uvijek maksuz registruju vas da napadaju, jer su to ljudi koji ce svemu da prigovore i svemu da nadju manu a marka im je ko tepsija!
:x
gospon moderator, ja to nebi nazvao napadom već isključivo iznošenjem argumentacije protiv kampanja koje vodite s ciljem usmjeravanja budžetskih sredstava na brigu i doživotno izdržavanje pasa. ako gospon moderator ne podnosi argumentaciju kontra strane ja mislim da je onda do njega.
palamuda

#79 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by palamuda »

Joj sto ne mogu ovih nidje veze racunica.

Imam psa tornjak 100 km minimalno mjesecno, a ode i vise.

Nek u Kantonu ima 1000 lutalica, a ima vise garant triput to je 1.200.000 godisnje,sinteraj garant ne kosta ovoliko.

Lutalice treba sklonit sa ulice kako god i tacka, za prihvatiliste nema love ne budite naivni.
palamuda

#80 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by palamuda »

Evo ja ne zelim da ijedna KM mog novca uplacenog u drzavnu kasu ide za finansiranje azila. Predlazem konkretno, da se uvede posebna taksa na drzanje kucnih ljubimaca u gradu, od recimo 100-400 KM godisnje, pa nek se od tog novca finansiraju ti azili. Jel posteno?[/quote]

extra prijedlog ja kao vlasnik psa pristajem.

ili

1 metak 1km najpovoljnije
zvrk

#81 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by zvrk »

A ti bi recimo radije oduzela od usta gladnim ljudima pa dala psima lutalicama? U ovoj zemlji ima hiljade precih stvari od izdrzavanja pasa lutalica!
ako su gladni sta cu im oduzimati od usta :lol:

ako su samo gladni, a sposobni za rad
oduzela bi im svu milostinju koju im neko drugi daje

isto ko sto si ti sposoban za davanje pomoci, a ne dajes je
zvrk

#82 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by zvrk »

palamuda wrote:Evo ja ne zelim da ijedna KM mog novca uplacenog u drzavnu kasu ide za finansiranje azila. Predlazem konkretno, da se uvede posebna taksa na drzanje kucnih ljubimaca u gradu, od recimo 100-400 KM godisnje, pa nek se od tog novca finansiraju ti azili. Jel posteno?
extra prijedlog ja kao vlasnik psa pristajem.

ili

1 metak 1km najpovoljnije
[/quote]

evo dacu ja 2 km za tebe i tornjaka
posto bih se i ja ubila da si mi ti vlasnik :skoljka:

:mrgreen:
Last edited by zvrk on 13/04/2010 10:27, edited 1 time in total.
ajde_vise

#83 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by ajde_vise »

Lud i ponosan wrote:Sta cemo sa mackama? Trebace nam na kraju da prodamo telekom da bi finansirali sve te projekte oko zastite zivotinja....

Kod mene u zgradi, za zadnjem spratu, na mjestu gdje su predvidjene supe jedna baba drzi i pazi 30-ak macaka, jel' to HUMANO? Ili je to BOLESNO?

Em sto cijela zgrada smrdi, em sto u ljetnim danima postoje velike sanse za kakvu zarazu, em sto je ta baba jako stara i ne znam koliko ce dugo da se brine o tim zivotinjama... Oko moje zgrade se nalazi cca 30-ak macaka, jedna mladja djevojka ih hrani i oni lutaju unaokolo, bez da iko brine o njima... I takvih je primjera milion.

Sta cemo sa vranama, odavno su golubovi u manjini, cak se desilo par incidenata gdje su vrane napale ljude, hocemo i njih udomiti?

I vise sam redoslijed KAKVI SMO PREMA LJUDIMA, TAKVI CEMO BITI I PREMA ZIVOTINJAMA, nekako se moraju postaviti odredjeni prioriteti.

I prvo se stvore uslovi za zakon, pa se tek onda lobira i dize ruka za njega!

ama jel tebi smeta sve sto nije covjek??

to nije normalno stanje - ljudi su uvijek bili okruzeni drugim vrstama
- sad eto je "lakoca zivljenja i kojekakvi izumi - koji djeluju na veliko" (citaj: klaonice, otrovi, oruzja za masovna istrebljenja ) dozvolila da postotak ljudi na jednom mjestu bude nezdavo velik

jedva da je sta drveca ostalo - u prosjeku su nasadili 4 covjeka na mjesto jednog stabla :lol:

sta te briga za macku - nek zivi - ako te napadne sutni je i gotovo - ako te covjek napadne uradi nesto slicno :D

ama necu da gledam samo ljude - ako ce vjerski - " Bog je stvorio ljude i zivotinje i drvece "
- sta je ostalo?

radi svoje - zajebi macku
nemoj da ona bude najveci problem u tovm zivotu - bilo bi jadno :roll:
jaca78

#84 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by jaca78 »

Ave, Nijaz! wrote:@zvrk

Haj, post si ponovila jedno 20 puta da smo paraziti, na osnovu cega to tvrdis.
Vecina ovdje imaju posao, placaju poreze drzavi, sami se izdrzavaju i ne zavise od nikog pa je logicno postaviti
pitanje zasto iste smatras parazitima.

Sto se tice hedonizma, hvala, ne vidim nesto lose u tome, cak je to mozda i smisao zivota, al' to je drugi par opanaka.

@darprirode

Jah, bolje odrastat sa cukama, nego sa mamom i tatom.

Jungle book, adio! :lol:

@zvrk

Sto se tice sinteraja, treba sintor, sacmarica i metaka.
---------------------------------------

Ako su na vagi ove lutalice i ljudi, neka meni daju pusku, ja cu ih ganjati sa sintorima.
Ave, Nijaz
nije mi običaj palamuditi po forumima, posebno s plićacima poput tebe.
ja već dva mjeseca u stanu držim i brinem o psu iz Zenice, kojeg je neki lafac poput tebe upucao sačmaricom. nije ga ubio, pas u prednjoj nozi ima fiksator, na zadnjoj gips, sačmu po cijelom tijelu. ne mislim da ćeš se nasekirati. al ti hoću reći da se taj pas i ja borimo, svaki novi dan nam je novi izazov, hoću ti reći da taj pas takav izranjavan i dalje voli ljude. e u tome je njegova veličina, za razliku od tvoje plitkosti i nesreće u kojoj mrziš sve što živi i raduje se životu
-Romeo-

#85 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by -Romeo- »

ajde_vise wrote:[

sta te briga za macku - nek zivi - ako te napadne sutni je i gotovo - ako te covjek napadne uradi nesto slicno :D

radi svoje - zajebi macku
nemoj da ona bude najveci problem u tovm zivotu - bilo bi jadno :roll:
a ako je u pitanju krvoločan pas, i još k tomu napadne dijete, jel ga dovoljno šutnuti?
Max Bunker

#86 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by Max Bunker »

Bez nekog avlijanera u ulici, nema ni djecijeg odrastanja.
Onako, da ga se hrani, miluje pa ga onda zavezes na neku kanafu pa ga pokusavas prosetati kroz ulicu ( ili jos bolje naselje ) a on nece iz ko zna kojeg razloga, pa onda nastupa "prepiranje", ti vuces na jednu stranu a on na drugu ili se ukopa ( a cuko se zove ili Pujdo ili Dzeki ).
Onda kada rucas kakvo meso, obavezno staroj govoris: " Mama, mama, te kosti ostavi za Pujdu. " ( al ono panicno ) a stara to OBAVEZNO zamota u aluminijsku foliju.
Eih, kad se samo sjetim :)
zvrk

#87 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by zvrk »

eeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhhh
max bunker
svaka cast za post
vrati me u djetinjstvo
i dane kad smo starcima krali meso i nosili kuji dzeri koju su sintori ranili i pobili joj stenad ....
u obliznji sumarak...
bilo je to ko u jesenjinovoj pjesmi o kerusi :)

v@ud i ponosan: izvini, kako vidis, raspravljam sa vise ljudi pa uglavnom govorim o grupama

svaka cast svima koji ne mogu povrijediti zivot bice

kako rekoh, govorim po grupama

MENI SMETA STO IH IMA 30, TO NIJE NORMALNO, TO JE BOLESNO!!
NEKA U SVOJOJ KUCI DRZI STA KO HOCE, NEMAM NISTA PROTIV TOGA, NAPROTIV, I SAM SAM ZA ISTO, ALI OVO PREVAZILAZI OKVIRE NORMALNOG I PRISTOJNOG!
i meni nekad smetaju tudja djeca kad galame
il kad me ujutro nedjeljom probudi neko ko pila drva :S

al sta ces

organizujte se, ako vas ima jos sto vam smeta
i moderator ti je dao dobre prijedloge
udomite
, skupite pare, sterilisite, jer je to i vas problem
il eto,....
Last edited by zvrk on 13/04/2010 10:37, edited 1 time in total.
ajde_vise

#88 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by ajde_vise »

-Romeo- wrote: a ako je u pitanju krvoločan pas, i još k tomu napadne dijete, jel ga dovoljno šutnuti?

a Boze moj - ja nekako vjerujem u sudbinu - i ako je djetetu sudjeno da ga sta napadne - mozda to nece biti pas - al oce auto, narkoman, pedofil itd ..

ovde cak mozes imaz i zadovoljstvo osvete - kao roditelj jel? ubijes psa - a sta ces uradit vozacu ili tom cika pedofilu ili bilo kom drugom covjeku - kad je jako bitan pred zakonom ;-) :lol:

da @max - slatko :)
Mr. Meho

#89 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by Mr. Meho »

moderator wrote:Nije problem.
JA ne zelim da moja ijedna marka (a nas cetvero uposlenih) ne ide za obdanista (djeca prerasla to), ne ide za obnovu dzamija i crkvi (Bog dao da se znamo moliti kuci), ne ide u Javne kuhinje (Ko im je kriv pa nemaju posao)...

Meho, idi u svoju opcinu i zali se. Ne napadaj raju na forumu.
Nije problem gospon moderator, samo vi recite ako je zabranjeno pricati na ovoj temi onima koji se ne slazu sa vasim zeljama za trosenjem naseg novca, mada mislim da za takve rasprave bolje da si otvorite neki poseban forum kojem ce pristup imati samo clanovi ovih udrzenja za zastitu zivotinja koji su i odgovorni sto danas postoji realna opasnost da vam dijete bude zaklano na sred ulice od krvolocnog "ljubimca".

Drzava je osnovana na temeljima ljudskih drustvenih zajednica i svrha njenog postojanja je da uredi sistem i stiti prije svega ljude koji u njoj zive. Sigurnost, zivot, njenih gradjana je njen prvi prioritet, conditio sine qua non. Ona zbog odrzavanja svog poretka namece odredjena pravila, izmedju ostalog obavezu placanja raznih dadzbina iz kojih se finansiraju njene institucije i pojedinci. U svakom slucaju na listi prioriteta svake drzave ce se naci prije jedno obdaniste, skolstvo, zdravstvo i sl. nego izdrzavanje pasa lutalica. Ti samim tim sto zivis u ovoj drzavi, pristajes da placas i za ta obdanista i sl. i tu te niko ne pita jer je to opstedrustveni interes. Ili platis ili sviras klavir.

Vasa zelja da mucite zivotinje drzeci ih u zatocenistvu u svojim stanovima u gradskim sredinama je vase pravo nazalost, ali ne ocekujte da zbog toga sto su neodgovorni pojedinci medju vama svoje "ljubimce" izbacili na ulicu, sad treba da svi mi gradjani preuzmemo njihovo dozivotno izdrzavanje. Ima u ovoj drzavi i previse ljudi koji su u stanju socijalne potrebe i licno smatram da dok ima ijedan gladan covjek ja ne bih dao ni prebijene pare za neke tamo napustene pse.

A zalba ce ici naravno i to ne u opstinu, nego u Kanton, uz zahtjev da se uvede posebna taksa na kucne ljubimce u gradskoj sredini, od koje ce se finansirati ti vasi azili. Pa ko voli nek izvoli.
ajde_vise

#90 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by ajde_vise »

Lud i ponosan wrote:
MENI SMETA ZATO STO SMRDI, ZATO STO CU FASOVATI BOLESCINU OD ISTIH. MENI SMETA STO SE PENJU PO KROVU, STO PRAVE STETU I UCINE DA POJEDINE PLOCE PADNU SA KROVA I ONDA JA TO MORAM KRPITI DA NE bi prokisnjavalo!
MENI SMETA STO IH IMA 30, TO NIJE NORMALNO, TO JE BOLESNO!!
NEKA U SVOJOJ KUCI DRZI STA KO HOCE, NEMAM NISTA PROTIV TOGA, NAPROTIV, I SAM SAM ZA ISTO, ALI OVO PREVAZILAZI OKVIRE NORMALNOG I PRISTOJNOG!

ajde dobro - tu si upravu
al one oko zgrade ne diraj :D
Ave, Nijaz!

#91 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by Ave, Nijaz! »

jaca78 wrote: hoću ti reći da taj pas takav izranjavan i dalje voli ljude. e u tome je njegova veličina, za razliku od tvoje plitkosti i nesreće u kojoj mrziš sve što živi i raduje se životu
Sta vam je ljudi, pas je zivotinja, on ne voli, ne razmislja, jednostavno djeluje po instinktu.
neshto

#92 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by neshto »

ova tema bi se trebala zvati JUMANJI :-)

u cijelom svijetu je normalno da se u urbanim utiče na brojke štetočina ali i životinja općenito.
a mi, mi smo naravno uvjek najpametniji, najnapredniji, najhumaniji pa je bolje da živimo u prirodnom skladu sa životinjama nego da smo kao brutalni barbari na zapadu.

lutalica je u međuvremenu toliko da azile treba bar privremeno zaboraviti i naći neki kompromis da se psi sklone s ulice, brzo i efikasno.
meni je stvarno svejedno da li će to biti šprica ili neki brutalniji način jer sam svjestan da trenutno psi više pate što pokazuju lešine pored puta ili otrovani psi po mahalama.
evo 5x ponavljam priču o lešinama al je fakt *eb ga
ajde_vise

#93 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by ajde_vise »

Ave, Nijaz! wrote:
jaca78 wrote: hoću ti reći da taj pas takav izranjavan i dalje voli ljude. e u tome je njegova veličina, za razliku od tvoje plitkosti i nesreće u kojoj mrziš sve što živi i raduje se životu
Sta vam je ljudi, pas je zivotinja, on ne voli, ne razmislja, jednostavno djeluje po instinktu.
a instinkt mu je okrenut vlasniku

prekrasno :)
-Romeo-

#94 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by -Romeo- »

ajde_vise wrote:
-Romeo- wrote: a ako je u pitanju krvoločan pas, i još k tomu napadne dijete, jel ga dovoljno šutnuti?

a Boze moj - ja nekako vjerujem u sudbinu - i ako je djetetu sudjeno da ga sta napadne - mozda to nece biti pas - al oce auto, narkoman, pedofil itd ..

ovde cak mozes imaz i zadovoljstvo osvete - kao roditelj jel? ubijes psa - a sta ces uradit vozacu ili tom cika pedofilu ili bilo kom drugom covjeku - kad je jako bitan pred zakonom ;-) :lol:

da @max - slatko :)
e svaka ti čast na odgovoru
zvrk

#95 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by zvrk »

ja ne bih dao ni prebijene pare za neke tamo napustene pse.
takvi poput tebe
tj vas
da mogu i ono sto po-eru pojeli bi (kako mudro kaze nas narod), a kamoli da daju nekome "nako" para

zato i ujedaju takve poput tebe :mrgreen:

salim se,

pas je hiljadu puta spasio djecu
i dan danas
obucavaju se da vode slijepe, da otkrivaju mine da pomazu drugim bolesnim osobama
a traze samo malo ljubavi
sto djeca svojim roditeljima nece....
pas ne napusta prijatelja!!!

i ti mi pricaj o velicini psa
jaca78

#96 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by jaca78 »

ma već sam ti rekla, ne mislim se ubjedjivati. slobodno ti nastavi sa svojim bijednim životom i dalje.
al sam sigurna u jedno, da se tebi ili meni desilo ovo što se desilo ovom psu, ti i ja bismo ujedali sve oko sebe
Ave, Nijaz!

#97 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by Ave, Nijaz! »

ajde_vise wrote:
a instinkt mu je okrenut vlasniku

prekrasno :)
Tako govore i oni sto se paze sa tigrovima i mededima, sve do jednom.
-Romeo-

#98 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by -Romeo- »

jaca78 wrote:ma već sam ti rekla, ne mislim se ubjedjivati. slobodno ti nastavi sa svojim bijednim životom i dalje.
al sam sigurna u jedno, da se tebi ili meni desilo ovo što se desilo ovom psu, ti i ja bismo ujedali sve oko sebe
počeli smo se i vrijeđati, ha
jaca78

#99 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by jaca78 »

a kako drugačije sa čovjekom koji misli da se stvari rješavaju metkom?
spremna na posljedice :-)
teAMICA

#100 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by teAMICA »

-Romeo- wrote:
jaca78 wrote:ma već sam ti rekla, ne mislim se ubjedjivati. slobodno ti nastavi sa svojim bijednim životom i dalje.
počeli smo se i vrijeđati, ha

i ti si vrijeđao životinje
Locked