shuriken wrote:sram ga bilo
tako se konstantno opirat hapsenju
pa to nije red
ja proglasavam ovu akciju za veliki uspjeh
da nije nista drugo postigla nego to da se lijepo jedan drugom identificiramo
vrijedilo je
uopce ne kazem da sam ja u pravu, kada tvrdim da ovu i ovakvu drzavu treba provocirat i vrijedjat, jer je nesposobna i nepravedna
ali moze se primijetiti da na forumu imamo sirok dijapazon diskutanata
od drotova i rezimlija, preko promatraca do cinika
najsmjesnija subkultura mi je ona koja se brine za troskove ciscenja i za narusen ugled drzave i kojima je zgrada i institucija predsjednistva svetinja
eno vam je i nosite je kuci, dabogda je moje oci nikad ne vidjele
hebla vas i zgrada i institucija, i vi nju
Upravo tako.
Najvrijednije je to sto je ovo pokrenulo nesto, pa makar i nakaradno bilo. Jebi ga, prvi macici se u vodu bacaju - revolucionari pripravnici. Al zar tako ne pocne sve??!
Fakat, i ja sam se ismijao onome o troskovima ciscenja...a i onima koji kao nestop govore o ugledu drzava i i o zgradi predsjednistva
koje drzave? Ti ovo nazivas drzavom? (kako rece, volim zemlju, a nimalo NE VOLIM drzavu)
KAKAV UGLED OVA DRZAVA IMA?
Nisam anarhist po prirodi i mislim da je ono bio gaf zabelajit onako s drotom al jebi ga desava se...mislim da je ljuljanje zabokrecine vrijednije od "biti malo predrcan i nasilan". Ne sjecam se inace da sam cuo da je mladen napravio neki belaj, a znam ga vec nekoliko godina...
Ne bih rekao da je bila namjera napasti drota nego mislim da se to desilo kao posljedica 'pucanja filma" covjeku...
Al kako rece, ne mozes racunati na one koji pobjegnu kada neko vikne bjezi. Ili ce nam promjene donijeti oni kojima babe jesu ministrici, pomocnici, sekretari, direktori telekoma i elektroprivrede, koji vozaju auta koja je babo kupio, koji zive u stanu koji je babo dobio of firme neke koja je imala tender za javne nabavke?
Nece oni..njima je dobro. Al nije ni meni lose, samo kako Jimmy rece ne moze meni biti dobro a da je neko pored mene gladan...
kome moze jebem ja njega...
E zato oni napadaju "celu" koji je udarajuci policajca udario u drzavu kao i zvonimir boban koji je udario policajca na maksimiru...
"celo" nije udario policajca XY zato sto nesto ima protiv njega nego jer se ovaj pojavio na krivom mjestu u krivo vrijeme, bio je personifikacija drzave (ponavljam ne zemlje) koja je mutant, koju treba provocirat stalno. Taj drot je bio personifikacija one trojice majmuna koji sjede u onoj zgradi koju jebem isto tako sve dok ne postane obdaniste...
Taj drot je bio simbol raznih dodika, paravaca, terzica, ivanica, cavica, jovica, covica, tihica, silajdzica i ostalih kurcina zbog kojih ne idemo naprijed. Zbog jednih jer su cetnici i zlocinci, koji su se izdigli na zlocinu i genocidu, koji nisu nist bolji od karadzica ili krajisnika...
Zbog drugih i trecih (a i prvih) jer su nacionalisti i sanjaju dan da uniste drzavu ili su kriminalci ili su glupi i nesposobni i kojima treba jebavat mater svaki dan...
E zato je celo popizdio (bar ja mislim)...
I problem je sto ostali ne smiju popizditi nego sve polako, nadaju se...polakom bice bolje. E hoce kurac bit bolje tako.
A ove rezimljije, oni su svakako njihovi i nabijem ih na kurac zajedno sa njhovim babama, mogu mi svi stat na "ud".
Ostale, nisam protivnik mirnih demonstracija ali to mora biti vise u gandijevskom stilu, mirni otpor a ne sviranje pistaljki kurcu...mislim dobro je tako pocet, al ne valja da je to i pocetak i kraj svega.
Hajmo ih malo sve braniti pa reci, "Celo" puko napao policajca i zato ga treba slomiti... mozda i treba da ga je napao sto ga je ovaj zaustavio zbog prebrze voznje ali ovaj kontekst mijenja sve...
Mladen, kakav god on ludjak mozda bio, je ipak pokazao svima gdje su i o cemu se ovdje zapravo radi. I da je jos jedan mladen da govnima namaze vrata Banskih Dvora u BL bio bi mu beskrajno zahvalan.
Mnogima ovdje ne odgovora da zivimo u normalnoj drzavi jer tu ne bi oni mogli biti ili imati ono sto imaju. E njih i njihove oceve koji nam ne daju da imamo fakultete na kojima se ne placaju ispiti, bolnice u kojima ce te neko ustvari i lijeciti je mladen napao...i ja im jebem mamu.
I ok, neka mladena kazne za to, mislim da je on spreman na to i to je i ocekivao ali ne smije stati na tome.
pozdrav,
over and out