Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
-
radostan dan
#451 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
kako bolan distrikt? a istorijsko- prirodno-etničko-klimatski kontiuitet?
- homega
#452 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Ako ga Brčko može zanemariti, može i Sutorina.radostan dan wrote:kako bolan distrikt? a istorijsko- prirodno-etničko-klimatski kontiuitet?
A Crnogorci, da su pametni, sutra bi Sutorinu vratili BiH, i od herceg-novskog područja napravili snažno trgovačko središte
- spreca
#453 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
ja mislim da bi SrpskaSutorina zvucalo nekako drugacije 
- homega
#454 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
spreca wrote:ja mislim da bi SrpskaSutorina zvucalo nekako drugacije
Ipak će pripadnost i naziv Sutorine biti referendumsko pitanje
-
radostan dan
#455 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
al to opet ide na štetu c c c c-a.Ako ga Brčko može zanemariti, može i Sutorina.
ne mogu tako, nema me nigdje jarane...ako oš glava za glavu, bez doplata. uzgred, kake su mu gume i do kad je registrovan?
- Red Wolf
#456 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Ispravno razmisljas kada svu paznju usresredjujes na traktor,gume ce da izdrze a o registraciji nece da te pitaju,nabavi periku i ti si spremanradostan dan wrote:al to opet ide na štetu c c c c-a.Ako ga Brčko može zanemariti, može i Sutorina.
ne mogu tako, nema me nigdje jarane...ako oš glava za glavu, bez doplata. uzgred, kake su mu gume i do kad je registrovan?
-
radostan dan
#457 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
spreca wrote:ja mislim da bi SrpskaSutorina zvucalo nekako drugacije
sutorina i tobago...
- Danguba
#458 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Ono Samo Sutorina Srbina Spašavaspreca wrote:ja mislim da bi SrpskaSutorina zvucalo nekako drugacije
- spreca
#459 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
ma ideja ti jeDanguba wrote:Ono Samo Sutorina Srbina Spašavaspreca wrote:ja mislim da bi SrpskaSutorina zvucalo nekako drugacije
-
radostan dan
#460 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
ili sao sutorina, ili nikako...
sutorina i tobago, biće zemlja proleterska.
- Danguba
#461 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Posto pišem "sa mog ' razumjet ćeš meradostan dan wrote:ili sao sutorina, ili nikako...
Nego, Šta ono bješe 'sao'
- spreca
#462 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Sao Mao CetungDanguba wrote:Posto pišem "sa mog ' razumjet ćeš meradostan dan wrote:ili sao sutorina, ili nikako...
- Danguba
#463 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
sace to nama čika radosni razjasnitispreca wrote:Sao Mao CetungDanguba wrote:Posto pišem "sa mog ' razumjet ćeš meradostan dan wrote:ili sao sutorina, ili nikako...
-
radostan dan
#464 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
sao?
pa prapočetak...
pa prapočetak...
- It_is_a_Leclerc
#465 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Na zadnjem popisu stanovništva u Crnoj Gori najveći dio stanovnika Sutorine se nacionalno izjasnilo kao - "Hercegovci".
- Danguba
#466 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
i čukun balvan...radostan dan wrote:sao?
pa prapočetak...
- homega
#467 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
E pa onda četvrti entitet Herceg-SutorinaIt_is_a_Leclerc wrote:Na zadnjem popisu stanovništva u Crnoj Gori najveći dio stanovnika Sutorine se nacionalno izjasnilo kao - "Hercegovci".
-
radostan dan
#468 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
malji republjik...Danguba wrote:i čukun balvan...radostan dan wrote:sao?
pa prapočetak...
- bach
#469 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Prpa kod đetića
http://www.slobodnaevropa.org/content/o ... 64280.html
Pojašnjavajući svoj interes za pitanje Podgoričke Skupštine, poslanik Andrija Popović je upitao - da li se može ponovo dogoditi 1918 godina, s obzirom na pojedine tendencije iz regiona da se potražuju određeni djelovi teritorije Crne Gore. Popović je naveo najnoviji primjer iz Bosne i Hercegovine, odakle se traži Sutorina kraj Herceg Novog:
„Vladika zakumsko-hercegovački Grigorije zalaže se za otimanje dijela teritorije Crne Gore- Sutorine i dodjeljivanje Bosni i Hercegovini. Poslije toga je pokrenuo tu inicijativu poslanik Denis Bećirović. Do kad ćemo čekati da nam se ponovo desi Podgorička Skupština i 1918 godina?“
Premijer Đukanović je izrazio zabrinutost zbog retorike koja se u posljednje vrijeme može čuti u regionu, a ne samo iz Bosne:
„Ali bih se zabrinuo onim što ste kazali, inicijativama koje su pokrenute recimo prema nadležnim državnim organima u Bosni ili bilo kojoj drugoj državi u regionu. Nažalost to me ne iznenađuje.“
Šef parlamenta Ranko Krivokapić je u slučaju Sutorine i pojedinim aspiracijama iz Bosne iznio sljedeće viđenje:
„Ako vam je promaklo, zahtjev za sedam kilometara Sutorine uputio je jedan arhiepiskop Srpske pravoslavne crkve iz Bosne i Hercegovine, jedan ugledni Bošnjak, bivši predsjednik Predstavničkog doma iz Socijaldemokratske partije. Kao što vidite složili su se oko naše teritorije, a nikako da se slože oko svoje teritorije.“[
-
radostan dan
#470 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
glede zadnjeg posta i izjava nadležnih cg političara gore,treba nam pomoć srbije da se pitnje sutorine riješi kvaliteno i bez puno prašine...
- seln
#471 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Da nam objasne kako izgubiti teritoriju?radostan dan wrote:treba nam pomoć srbije
-
sanjin_1
#472 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Pošto je plavo-boldano istina...moj prijedlog je da se Crnogorcima preda i teritorija Neuma. Jednim udarcem tri muhe...bach wrote:Prpa kod đetića
Pojašnjavajući svoj interes za pitanje Podgoričke Skupštine, poslanik Andrija Popović je upitao - da li se može ponovo dogoditi 1918 godina, s obzirom na pojedine tendencije iz regiona da se potražuju određeni djelovi teritorije Crne Gore. Popović je naveo najnoviji primjer iz Bosne i Hercegovine, odakle se traži Sutorina kraj Herceg Novog:
„Vladika zakumsko-hercegovački Grigorije zalaže se za otimanje dijela teritorije Crne Gore- Sutorine i dodjeljivanje Bosni i Hercegovini. Poslije toga je pokrenuo tu inicijativu poslanik Denis Bećirović. Do kad ćemo čekati da nam se ponovo desi Podgorička Skupština i 1918 godina?“
Premijer Đukanović je izrazio zabrinutost zbog retorike koja se u posljednje vrijeme može čuti u regionu, a ne samo iz Bosne:
„Ali bih se zabrinuo onim što ste kazali, inicijativama koje su pokrenute recimo prema nadležnim državnim organima u Bosni ili bilo kojoj drugoj državi u regionu. Nažalost to me ne iznenađuje.“
Šef parlamenta Ranko Krivokapić je u slučaju Sutorine i pojedinim aspiracijama iz Bosne iznio sljedeće viđenje:
„Ako vam je promaklo, zahtjev za sedam kilometara Sutorine uputio je jedan arhiepiskop Srpske pravoslavne crkve iz Bosne i Hercegovine, jedan ugledni Bošnjak, bivši predsjednik Predstavničkog doma iz Socijaldemokratske partije. Kao što vidite složili su se oko naše teritorije, a nikako da se slože oko svoje teritorije.“[
- arzuhal
#473 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Ima nakav zakon, jel, vi ćete to bolje znati, po kojem neka država, ukoliko nema izlaz na more a blizu je mora na nekih 10-20 km (ne znam tačno, možda više), ima pravo da zahtijeva i da dobije izlaz na more?
Pošto BiH već ima izlaz u Neumu, pitanje Sutorine otpada po tom osnovu, ali ako Srpska Republika Srpska, kao srpski entitet srpskog naroda sutra srpskom voljom srpskog naroda na nekom srpskom referendumu dobije srpsku nezavisnost Republike Srpske, onda se može pozvati na taj prosrpski zakon i tražiti od srpske Crne Gore taj srpski izlaz na srpsko more.
Zato im i nije u interesu da Sutorina sada, eventualno, bude vraćena ili pripadne BiH jer neće tek tako pripasti RS-u, ali nakon stjecanja nezavisnosti RS bi uzela svu teritoriju - sebi.
Tada bi se, nakon više od 100 godina, ponovo štampale razglednice, kao onomad iz srpske Albanije...

Pošto BiH već ima izlaz u Neumu, pitanje Sutorine otpada po tom osnovu, ali ako Srpska Republika Srpska, kao srpski entitet srpskog naroda sutra srpskom voljom srpskog naroda na nekom srpskom referendumu dobije srpsku nezavisnost Republike Srpske, onda se može pozvati na taj prosrpski zakon i tražiti od srpske Crne Gore taj srpski izlaz na srpsko more.
Zato im i nije u interesu da Sutorina sada, eventualno, bude vraćena ili pripadne BiH jer neće tek tako pripasti RS-u, ali nakon stjecanja nezavisnosti RS bi uzela svu teritoriju - sebi.
Tada bi se, nakon više od 100 godina, ponovo štampale razglednice, kao onomad iz srpske Albanije...

- seln
#474 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Pozdrav sa srpskog primorja

-
muzicar_iz_parka
#475 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Šta ako kroz ove klimatske promjene bude poplavljena hrvatska obala između granice BiH i Jadranskog mora, kome onda pripada more koje se naslanja na BiH?