Sutanje psa!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
nosty

#1 Sutanje psa!

Post by nosty »

Momcic koji zivi u zgradi do moje ima nekog sarenog pitbulla. Slican je ovome:
Image

Svaki put kada izvodim svog malog prcastog psa u setnju strahujem da ne naletim na njih dvojicu. Pusti psa da istrci iz zgrade nesvezan, bez brnjice, bez obzira koliki broj male djece se krece oko zgrada, a i cesto nasrce na ovog mog svrcu. Sreca da ja svog drzim pod ''kontrolom''. No hajde, ne pogadja me to koliko njegovo izivljavanje na tom psu.
Jednostavno ne mogu vise da gledam kako suta sopstvenog ljubimca nogama u glavu, gadja ga kamenjem i veze za kos dok on igra kosarke.
Koliko sam cula, roditelji mu narede da izvede psa da obavi nuzdu, a on s njim pravac iza zgrade, sveze ga za kos, on naravno dvadesetak minuta ubacuje koseve, odveze psa i vrati ga kuci.
Za svaki neposlusni korak, ovaj ga sutira nogom. U slucaju da ga ne moze uhvatiti jer ga pusti da pretrci od parka do zgrade, onda ga gadja kamenjem.
Upozoravala sam da se ne izivljava na jadnoj zivotinji, ali sta je onda sve izaslo iz njegovih primitivnih usta na moje upozorenje, to samo mozete zamisliti...

Kakve su sanse da ga prijavim nekome i kome?! :x
didierdase

Post by didierdase »

Duso draga pripazi svog psa i sebe. Pusti glupana nek ga suta, sta ces tako je kako je.Taj pas nece ugristi njega samo nekoga drugog.To je takva rasa koja ne voli druge pse, a ni ljude.Kad ga tučes onda ne ujeda onog koga tuče nego slabijeg od sebe. Tako pripazi se. Nemam ti šta drugo reći. A koju rasu ti imaš?
nosty

Post by nosty »

Kod mene je mala madjarska pudla i stvarno ga pokusavam skloniti od ovih veci pasmina je poludi od straha kada ugleda ogromnog psa. Ne znam zasto uvijek ima burne reakcije na velike pasmine.

Ma da sam kojim slucajem musko, sutnula bih ja njega na isti nacin kao i on svog psa. I usitinu nekada ljudi znaju biti najvece zvijeri :x
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

didierdase wrote:Duso draga pripazi svog psa i sebe. Pusti glupana nek ga suta, sta ces tako je kako je.Taj pas nece ugristi njega samo nekoga drugog.To je takva rasa koja ne voli druge pse, a ni ljude.Kad ga tučes onda ne ujeda onog koga tuče nego slabijeg od sebe. Tako pripazi se. Nemam ti šta drugo reći. A koju rasu ti imaš?
Pitbull se upušta u borbu do smrti sa drugim psima uravo iz razloga što misli da tako brani svog gazdu.
To je jedini pas koji je spreman na takvu stvar a iz razloga što se radi o vrsti koja najviše od svih pasa voli svog vlasnika.

Zato se ta ljubav i zloupotrebljava za borbu.

Pitbull kao vrsta iznimno voli i ljude i druge pse te se iskljucivo treningom i zloupotrebom njegove ogromne ljubavi prema gospodaru pretvara u masinu za ubijanje.

Malo citati prije ovakvih izjava
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

didierdase wrote:Duso draga pripazi svog psa i sebe. Pusti glupana nek ga suta, sta ces tako je kako je.Taj pas nece ugristi njega samo nekoga drugog.To je takva rasa koja ne voli druge pse, a ni ljude.Kad ga tučes onda ne ujeda onog koga tuče nego slabijeg od sebe. Tako pripazi se. Nemam ti šta drugo reći. A koju rasu ti imaš?
Moj komsija je tukao svoju zenu od krvi, ona bi preko balkona sa svoje troje djece prebjegla meni, onda on lupa na nasa vrata, moj tata ko trokrilni ormar mu otvori vrata, posalje ga u picku materinu dok se ne smiri...
Mozda smo trebali zatvorit balkon, jer STA CES TAKO JE KAKO JE KAD SE UDAS ZA ALKOSA..
:x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

DaysleepeR wrote:
Pitbull se upušta u borbu do smrti sa drugim psima uravo iz razloga što misli da tako brani svog gazdu.
To je jedini pas koji je spreman na takvu stvar a iz razloga što se radi o vrsti koja najviše od svih pasa voli svog vlasnika.

Pitbull kao vrsta iznimno voli i ljude i druge pse te se iskljucivo treningom i zloupotrebom njegove ogromne ljubavi prema gospodaru pretvara u masinu za ubijanje.

Potpisujem.
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Komsinica ima prelijepu pit-bulicu staru oko godine. Moj retriver (3,5 god) do skoro se igrao sa njom i trcao do besvjesti. U zadnje vrijeme njezina je igra postala malo agresivna: zalijece se sa strane i pokusava moga psa gristi za usi. Iskreno, mislila sam da je to igra dok nisam skontala da se to njemu nimalo ne svidja (kada su zajedno spusti usi i rep i uglavnom se vrti oko mojih nogu)
Moram napomenuti da je nitko ne udara i da je odrasla u porodici koja se fino brine o njoj. Sada je vec izbjegavam, ali mi je jako zao kada cujem kako cvili i pokusava doci do nas.
encian

Post by encian »

uzas. nemam pojma mozes li se ikome obratiti. mozda onima sos za zivotinje ako ga uslikas dok ga tuce? barem ga uslikaj i postiraj po mahali.
mema mo

Post by mema mo »

na zalost to je kod nas tako, kad se ljudi mogu tuci a da niko nista ne poduzima sta cemo onda ocekivati za mlacenje zivotinja. a i ja sam vidjela dosta tih slucajeva pa me u dusi zaboli :sad: to su kreteni sa osjecajem manje vrijednosti i bolesnici koji se lijece na nasilnickim postupcima :sad: sve bi ih ja potamanila kao stakore :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

sitno wrote:Komsinica ima prelijepu pit-bulicu staru oko godine. Moj retriver (3,5 god) do skoro se igrao sa njom i trcao do besvjesti. U zadnje vrijeme njezina je igra postala malo agresivna: zalijece se sa strane i pokusava moga psa gristi za usi. Iskreno, mislila sam da je to igra dok nisam skontala da se to njemu nimalo ne svidja (kada su zajedno spusti usi i rep i uglavnom se vrti oko mojih nogu)
Moram napomenuti da je nitko ne udara i da je odrasla u porodici koja se fino brine o njoj. Sada je vec izbjegavam, ali mi je jako zao kada cujem kako cvili i pokusava doci do nas.
pitbull nije pudla da mu je dovoljno prosetati i bavit nuzdu....
to je pas koji se mora istrcati...
Zao mi je sto tvog ritrivera prepada, ali mozda je najbezbolnije rjesenje da ih izvodite u razlicitim terminima, da ne pati ni ona... :(
VeljaPas

Post by VeljaPas »

DaysleepeR wrote:

Da, ljudi ih zloupotrebljavaju zbog njihove izuzetne vjernosti i to mora prestati.
Post Reply