šuštanje u fiksnom telefonu pomoć
Moderator: Benq
-
goran1122
#1 šuštanje u fiksnom telefonu pomoć
pozdrav forumaši
imam sledići problem sa fisknim telefonom: dakle imam 3 priključena fiksna telefonska aparata. na liniju dakle dovodni kabal od kutije je doveden na tavan i sa tavana su spojena 2 telefona. medju tim u pomoćnoj zgradi je kablo spušteno u zidnu utičnicu.. a pronblem je sledeći:
na ova dva telefona što su spoeni direktno sa tavana sve radi normalno nema nikakog šuštanja niti bilo kaki smetnji.ali kada spoim bilo koi telefonski aparat koi provjereno radi ispravno na tu utičnicu u pomoćnoj zgradi počne da šušti u tolikoj mjeri da niti ja čujem kako treba sagovornika niti on mene. mene zanima sledeće ta utičnica je starog tipa evo i link slika: https://www.google.ba/search?q=uticnica ... B800%3B600
e sad mene zanima u čemu može bit problem što se to dešava sve sam mjenjo i kablo i aparate ali isto se ponavlja.
napominjem da nemam priključen adsl internet na broju.
u naprijed hvala
imam sledići problem sa fisknim telefonom: dakle imam 3 priključena fiksna telefonska aparata. na liniju dakle dovodni kabal od kutije je doveden na tavan i sa tavana su spojena 2 telefona. medju tim u pomoćnoj zgradi je kablo spušteno u zidnu utičnicu.. a pronblem je sledeći:
na ova dva telefona što su spoeni direktno sa tavana sve radi normalno nema nikakog šuštanja niti bilo kaki smetnji.ali kada spoim bilo koi telefonski aparat koi provjereno radi ispravno na tu utičnicu u pomoćnoj zgradi počne da šušti u tolikoj mjeri da niti ja čujem kako treba sagovornika niti on mene. mene zanima sledeće ta utičnica je starog tipa evo i link slika: https://www.google.ba/search?q=uticnica ... B800%3B600
e sad mene zanima u čemu može bit problem što se to dešava sve sam mjenjo i kablo i aparate ali isto se ponavlja.
napominjem da nemam priključen adsl internet na broju.
u naprijed hvala
- walter kurtz
-
goran1122
#3 Re: šuštanje u fiksnom telefonu pomoć
ima li ko kakav predlog hitno mi je
- int21
#4 Re: šuštanje u fiksnom telefonu pomoć
Vuk Stefanovic Karadzic te prisluskuje.
-
goran1122
#5 Re: šuštanje u fiksnom telefonu pomoć
svaka mu čast
ali to nije tema
ali to nije tema
-
lajkujMe
#6 Re: šuštanje u fiksnom telefonu pomoć
http://www.osa-oba.gov.ba/indexbos.htm
Obrati se njima i reci im da ti poprave telefon jer ne mozes ko coek pricati

Obrati se njima i reci im da ti poprave telefon jer ne mozes ko coek pricati
- Pryda
#7 Re: šuštanje u fiksnom telefonu pomoć
Prisluskuju te 
-
the_stick
#8 Re: šuštanje u fiksnom telefonu pomoć
imao sam isti problem, s tim da je uglavnom sustalo kada je vani padala kisa, iako to nisam odmah skontao... takodjer sam mislio da je do telefona, pa do uticnice, ali se na kraju ispostavilo da je do neke prikljucne kutije od bh telekoma, koja se nalazi na kuci preko puta... naime, kada su na toj kuci radili fasadu, kutiju su skinuli, a kada su je vratili, okrenuli je naopako, tako da je u kutiju ulazila voda kada je padala kisa... uglavnom, nakon sto su iz telekoma zamijenili tu kutiju i postavili je kako treba, telefon je opet poceo normalno raditi...
uglavnom, najbolje rjesenje je svakako zvati telekom... na njima je da osiguraju da mozes normalno koristiti njihovu uslugu, sve i da je problem unutar tvoje kuce.. .
uglavnom, najbolje rjesenje je svakako zvati telekom... na njima je da osiguraju da mozes normalno koristiti njihovu uslugu, sve i da je problem unutar tvoje kuce.. .
-
goran1122
#9 Re: šuštanje u fiksnom telefonu pomoć
hvala na dosadašnjim odgovorima zamjenit ću utičncu danas ili sutra pa će mo vidjet.
a neznam da li ni mjenjaju kućnu tel instalaciju na svoj trošak.
a neznam da li ni mjenjaju kućnu tel instalaciju na svoj trošak.
-
goran1122
#10 Re: šuštanje u fiksnom telefonu pomoć
ljudi promjenili su mi utičnicu i ponovo šušti tel šta da radim??
pomoć molim vas
pomoć molim vas
-
the_stick
#11 Re: šuštanje u fiksnom telefonu pomoć
kao da sam ja vec napisao sta je kod mene bilo, a nije vezano za uticnicu...
-
goran1122
#12 Re: šuštanje u fiksnom telefonu pomoć
drug nsiam ja vidijo taj post de ponovo napuiši.
i de mi reci jel bi stavljanje splitera ili nekog drugog filtera riješilo problem i dje ima da se kupi sliter ili slično.?
hvala u naprijed
i de mi reci jel bi stavljanje splitera ili nekog drugog filtera riješilo problem i dje ima da se kupi sliter ili slično.?
hvala u naprijed
-
goran1122
#13 Re: šuštanje u fiksnom telefonu pomoć
ljudi otkrijo sam kvar nije bijo problem do linije nego do telefonskog aparata tako da tema može pod ključ.
hvala svima koi su pokušali da pomognu
hvala svima koi su pokušali da pomognu