Dakle uzeli polovnu Miele susilicu i ima 1000 programa
no ves ostaje previse mokar i kako ga ubacimo u susilicu tako ga i nadjemo. Dakle bude po vrhu suh.
E sad me zanima da li se treba vrtiti bubanj dok se susi kod nas se izgleda ne vrti.
Da li ima ko majstora za Mileta.
Susilica
-
Ci-Nick
#2 Re: Susilica
Bubanj se vrti,.. rastresa odjeću.
Da li puše topao zrak ? Otvorite vrata u vrijeme sušenja,.. pogledajte.
http://www.mielecentar-tehnonova.ba/
ovlašteni servis:
Naziv: HIGH d.o.o
Telefon: 033 213 513
Mobitel: 061 100 905
Da li puše topao zrak ? Otvorite vrata u vrijeme sušenja,.. pogledajte.
http://www.mielecentar-tehnonova.ba/
ovlašteni servis:
Naziv: HIGH d.o.o
Telefon: 033 213 513
Mobitel: 061 100 905
-
miki27A
#3 Re: Susilica
Prvo reci koliko obrtaja ima ves masina? Pitam jer je tako sestra uzela susilicu, da bi nakon neuspjesnog susenja skontali da je problem ves masina i mali broj obrtaja kod centrifuge, gledaj da ima bar 800 obrtaja.
-
bumerangss
#4 Re: Susilica
Prejaka centrifuga unistava veš! Mislim samo da se zna. Ja vecinu odjece perem bez centrifuge i lijepi štrik u hladu da ne blijedi od sunca, a kad je tmurno hladno i maglovito da ne bi upijalo smog i dim od silnih dimljaka, onda unesem u kucu i nadjidjam na mrezu za susenje veša i upalim isušivac zraka kojeg sam morao kupiti jer mi se stvarala plijesan po coskovima od velike vlage u zimskom periodu i sad sam rahat jer sam s jednim udarcem dvije muhe tj tim isusivacem sam rijesio problem vlage u kuci a i susim ves 
- dobar osjecaj
#5 Re: Susilica
Ne sumnjam da centrifuga unistava ves ali susenje vesa u stanu nikako ne moze biti zdravo, bez obzira na isusivace zraka.bumerangss wrote:Prejaka centrifuga unistava veš! Mislim samo da se zna. Ja vecinu odjece perem bez centrifuge i lijepi štrik u hladu da ne blijedi od sunca, a kad je tmurno hladno i maglovito da ne bi upijalo smog i dim od silnih dimljaka, onda unesem u kucu i nadjidjam na mrezu za susenje veša i upalim isušivac zraka kojeg sam morao kupiti jer mi se stvarala plijesan po coskovima od velike vlage u zimskom periodu i sad sam rahat jer sam s jednim udarcem dvije muhe tj tim isusivacem sam rijesio problem vlage u kuci a i susim ves
-
bumerangss
#6 Re: Susilica
Pa ne, rekao sam da je najbolje i najekonomicnije na striku i ja to praktikujem ali samo kad je vani velika vlaznost zraka i maglovito onda susim ili malo "dosusim" sto unesem sa strika jer ne mogu cekati da se nesta kiseli na striku par dana. Evo jos do sad nisam susio u kuci jer je do sad vrijeme odlicno pa iako je dan kratak ali je prilicno toplo i vlaznost je niska makar u tom kratkom periodu od 10 ujutro kad se magla razidje pa do oko 16h kad sunce zadje i pocne se navlaciti smog. Ovo zimsko sunce je blago pa ne krijem ves od sunca kao ljeti. Dakle isusivac ponekad upalim kad je jeftina struja i to navece od 22 pa dok ne legnem a nekad i ostane preko noci jer ne trosi puno 200w ali zato vise nema podrosenih prozora, nema mema u ormaru, nema plijesni iza namjestaja i nekako je zrak laksi za disati. Naravno da po danu iskoristim sunce i otvorim na kant sve prozore da izmjenim zrak do pred aksam i tad zatvorim i upalim konvektor. Isusivac je nuzno zlo i prvenstveno je za isusiti zrak ali mi eto nekad dobro dodje i za osusiti odjecu kad je vani 100%-tna vlaznost.
- DaffyDuck
#7 Re: Susilica
@alfa, fakat najvjerovatnije da ti je da masina dobro ne iscjedi ves. Ja mislim da je i 800 obrtaja malo za susilice. I mora da vrti bubanj, samo ti je Miele inace jako tih pa mozda ti se samo cini da ne vrti. Opet zavisi ti i do programa koji si odabrao, koliko natrpas bubanj...
-
Ci-Nick
#8 Re: Susilica
mislim da je nebitno koliko je veš mokar jer mašine se uključuju na željeni stepen osušenosti, ormar,.. za peglanje,... itd. Postoji senzor koji mjeri vlažnost.
Ili je pogrešno programirana ili je pokvarena.
Ili je pogrešno programirana ili je pokvarena.