u psihologiji postoji veoma precizan naziv za taj fenomen, penis-neid, ljubomora na ....
Iz perspektive Amazonki treba biti varvarvarin.
Sve staze vode ka unisexu.
Moderator: anex
Uhh, bona... a sta bi sa "nasa" kuca?A wrote:Kad se u vlastitoj kuci "ne bih usudila" reci ili uciniti ono sto zelim ... odavno bi to prestala biti moja kuca i odavno bi to bio bivsi covjek, voljen i vrijedan postovanja.digger wrote:Moja zena se ne bi usudila da me ne konsultuje oko svega... s tim da uvijek zavrsi po njenom.
horns&drums wrote:Ne znam kako moji starci. Oni su iz proslog vremena, a miljama su ispred mnogih forumasa i raje opcenito. Svaka odluka u familiji je kolektivna koliko je to moguce (nekada fizicki nismo svi prisutni).
Nema podjela na muske i zenske poslove (pa mama bi riknula, zivi s tri muskarca u kuci), nema nekih musko-sovinistickih sranja. Dobro, mozda ima toliko uticaja da recimo ona zna sastav Manceshter Uniteda i da David ima odlican centarsut ali sve se na tome zavrsava a i imamo 3 tv-a u kuci tako da i kod tog izbora razbibrige ima izbora (nemojte se smijati, nemate pojma koliko je brakova propalo zbog mijenjanja kanala na TV-u).
Superiornost da, ali superiornost inteligencije i prakticnosti, ne spolna superiornost iliti bilo kakva druga zastarjela podjela.
mnogo dobro receno...ni ja se ne "usudjujem" bez konsultacije...superiornost je da uvijek bude po "njenom kod tebe", odnosno po mom kod mene...ali je bitno da musko ZNA da je konsultovandigger wrote:Desetka!Lucy01 wrote:Sve mu govoris "ma lutko, ti si nevjerovatno superioran.." sve dok su kod mene sve kreditne, dok odlucujem gdje i kako da zivimo, gdje djeca idu u skolu i sta ce da jede danas (ako uopste..)...
Njihova "superiornost" je kljuc nase![]()
Moja zena se ne bi usudila da me ne konsultuje oko svega... s tim da uvijek zavrsi po njenom.
Ovo mi se dopada...horns&drums wrote:Ne znam kako moji starci. Oni su iz proslog vremena, a miljama su ispred mnogih forumasa i raje opcenito. Svaka odluka u familiji je kolektivna koliko je to moguce (nekada fizicki nismo svi prisutni).
Nema podjela na muske i zenske poslove (pa mama bi riknula, zivi s tri muskarca u kuci), nema nekih musko-sovinistickih sranja. Dobro, mozda ima toliko uticaja da recimo ona zna sastav Manceshter Uniteda i da David ima odlican centarsut ali sve se na tome zavrsava a i imamo 3 tv-a u kuci tako da i kod tog izbora razbibrige ima izbora (nemojte se smijati, nemate pojma koliko je brakova propalo zbog mijenjanja kanala na TV-u).
Superiornost da, ali superiornost inteligencije i prakticnosti, ne spolna superiornost iliti bilo kakva druga zastarjela podjela.
potpisujem sve iznad..anais_nin wrote:horns&drums wrote:Ne znam kako moji starci. Oni su iz proslog vremena, a miljama su ispred mnogih forumasa i raje opcenito. Svaka odluka u familiji je kolektivna koliko je to moguce (nekada fizicki nismo svi prisutni).
zato se ne osjecam UGROZENOM kao zena, nemam patolosku potrebu da se konstantno afirmisem na taj nacin, i da vristim na sav glas daj mi moja prava JER sam zena...nije uopste u tome poenta...
tek sad vidjeh ovaj digger-ov komentar...pa covjece, kao da si sjedio sa mojim muzem i razgovarao...umjetnost je znati napraviti balans izmedju domacina i domacice...taj balans mi je najvece bogatsvo u mom brakudigger wrote:Uhh, bona... a sta bi sa "nasa" kuca?A wrote:Kad se u vlastitoj kuci "ne bih usudila" reci ili uciniti ono sto zelim ... odavno bi to prestala biti moja kuca i odavno bi to bio bivsi covjek, voljen i vrijedan postovanja.digger wrote:Moja zena se ne bi usudila da me ne konsultuje oko svega... s tim da uvijek zavrsi po njenom.
Vidis, zenska umjetnost je ta da pruzi muskom mogucnost da on misli da je "glavni" (tj. "in charge") a da ustvari napravi onako sto je najbolje za zajednicu. Tu i jeste fina razlika izmedju "zene" i "partnera" koja zna kako da pregovara i koja poznaje zlatna pravila familijarnog "marketinga."
Umjetnost je takodjer da kada zensko postane majka, ne postane i majkom svom suprugu.
A zensko je po meni uvijek bolje u tome kako da izbalanasira materijalne i nematerijalne stvari i situacije unutar kuce. Za isto, malo od nas muskih ima smisao pa cak i interes. Ma da smo intelektualno jednaki, muski su uglavnom emotivno i cesto, kreativno plitki.
Zivjele zeMske!
bejbe....ravnopravne ne znaci ISTE!!!!!Qler wrote: nisam ja krkan... postujem zene....volim ihali ne kaze se dzaba slabiji spol... mislim, u nekim stvarima ne mogu biti ravnopravne...ma koliko se trudile....
Zadig wrote:Dobro, to je u hercegovini standard, to znamoVery Happy znam ja zena koje mogu vise potegnut od muskaraca Very Happy