Stvarno, dosta vise ovog mahalskog primitivizma u kojem plivamo do vrata.
Vlada Kantona nije dala novac za Bascarsijske noci?!

Ili Sarajevsku zimu?!

Manifestacije mahalskog tipa, sa najvecim dogadjajem koncertom Halida Beslica (covjeku ruku na srce, ali...), izvodjena opere koju ni gluh ne moze odslusati, postavke slika koju pogleda troje ljudi (zadnji put sam u tri dana u Kolegijumu srela cijelih

dvoje ljudi), koncerata Magbeta, SMS-a i slicnih...
I onda se svi nadju da,da oprostite na izrazu, seru po SFF-u? Boli me briga sta bi Miro bio da nema Festivala. I nosaju li djeca akreditacije okolo? Bolje nego da nosaju cakije. I heroinske sprice. Jeste, to je nasa mahalska prica, cim je nesto, ti moras biti iznad, svi imaju karte za koncetr, ti imas prolaznicu za backstage, svi imaju karte za kino, ti imas akreditaciju, ti si vidio Hanku uzivo, dotakao Silajdzica, donio kafu Miri... Ali je bolje da se na to furaju nego na nesto drugo. Ili nije?
Ja nisam filmofil, rijetko kad odem u kino, ali kad vidis fim tipa 12.08 istocno od Bukuresta, ili Put za Gvatanamo, ne moze da te ne ponese. A ako te ne ponese, definitivno nije do festivala i ljudi, vec do tebe. Vjerujte, znam iz vlastitog iskustva.