Supci sa SFF akreditacijama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

nosite li SFF okovratnik all over Bascarsije?

da
13
13%
ne
58
59%
samo cetvrtkom
27
28%

Total votes: 98

bleka

Post by bleka »

KOja popularnost :lol: :lol: :lol: :lol: .
Covjek laze godinama te doci ce ovaj, te onaj. Koga je to on doveo ? Gdje je De NIro :-)
Zajebaje se po svijetu godinu za deset dana extra zajebancije opet po obicnom narodu. JAo crveni tepih, pa metalac. NAs podjebava, neka brate ide u BG i pravi festivale kao sto mu je "tata" radio. PUsti nasu sirotinju vise.
BTW, jel njemu pravo ime MIRO :D ?
JBT

Post by JBT »

BTW, jel njemu pravo ime MIRO ?
Nije. To je skraceno od Mugdin Ibrahim Ramadan Oman Abu Hamza.
Sad je, garant, bolji. Ha?
bleka

Post by bleka »

Ja reko EMir mu ime :D .
Jesam naivan
Qler

Post by Qler »

bleka wrote:Ja reko EMir mu ime :D .
Jesam naivan
:-?
Last edited by Qler on 20/08/2006 11:50, edited 1 time in total.
Qler

Post by Qler »

necu da se svadjam JBT... vidis da ne moze da svari da je neko nesto uradio.. sto neko rece samo sjedi i govori kako bi on to bolje... fakat mi nije jasno kako su ljudi ovakvi da ne podnose niciji uspjeh samo gledajo kako da omalovazavaju neciji radi i trud... pricaju kako oni mogu bolje kako neko nema pojma.. a sta su oni uradili... nista... i ostat ce jedno veliko NISTA...
JBT

Post by JBT »

Hebi ga. Mrzim me popravljati.
JBT

Post by JBT »

Kritika nije nesto sto treba prihvatiti kao negativno. Ako je argumentovana. Moze posluziti kao odlicna motivacija.
Kritika bez argumenata je suplja prica.
Qler

Post by Qler »

JBT wrote:Kritika nije nesto sto treba prihvatiti kao negativno. Ako je argumentovana. Moze posluziti kao odlicna motivacija.
Kritika bez argumenata je suplja prica.
bleka to nikako da skonta...
suncica24

Post by suncica24 »

Stvarno, dosta vise ovog mahalskog primitivizma u kojem plivamo do vrata.
Vlada Kantona nije dala novac za Bascarsijske noci?! :? Ili Sarajevsku zimu?! :? Manifestacije mahalskog tipa, sa najvecim dogadjajem koncertom Halida Beslica (covjeku ruku na srce, ali...), izvodjena opere koju ni gluh ne moze odslusati, postavke slika koju pogleda troje ljudi (zadnji put sam u tri dana u Kolegijumu srela cijelih :roll: dvoje ljudi), koncerata Magbeta, SMS-a i slicnih...
I onda se svi nadju da,da oprostite na izrazu, seru po SFF-u? Boli me briga sta bi Miro bio da nema Festivala. I nosaju li djeca akreditacije okolo? Bolje nego da nosaju cakije. I heroinske sprice. Jeste, to je nasa mahalska prica, cim je nesto, ti moras biti iznad, svi imaju karte za koncetr, ti imas prolaznicu za backstage, svi imaju karte za kino, ti imas akreditaciju, ti si vidio Hanku uzivo, dotakao Silajdzica, donio kafu Miri... Ali je bolje da se na to furaju nego na nesto drugo. Ili nije? :D
Ja nisam filmofil, rijetko kad odem u kino, ali kad vidis fim tipa 12.08 istocno od Bukuresta, ili Put za Gvatanamo, ne moze da te ne ponese. A ako te ne ponese, definitivno nije do festivala i ljudi, vec do tebe. Vjerujte, znam iz vlastitog iskustva.
ulicar

Post by ulicar »

bleka wrote:BTW, jel njemu pravo ime MIRO :D ?
Ne, nije mu ime Miro, to mu je "shupak-detektor", jer koristeci "Miro", vrlo lako detektuje shupke kao sto si ti.
JBT

Post by JBT »

Sve je to OK.
Ali, mislim da je pokretac teme (koji i sam ucestvuje u realizaciji SFF-a) imao nesto drugo na umu kada je pokrenuo ovu temu.
Mislim da se radi o tome da pokretac teme konta da odredjeni broj ljudi nosi akreditacije oko vrata kao simbol statusa i na osnovu toga postavlja pitanje da li je to ispravno, ili je pitanje mode, ili je to samo ispoljavanje papanluka i takvih im mjerila vrijednosti koje su bile skrivene ispod povrsine cekajuci svojih 5 minuta.
SFF je slucajno u pitanju jer primjera ima napretek.

Neka me neko ispravi ako grijesim.
mala-i

Post by mala-i »

JBT wrote:Sve je to OK.
Ali, mislim da je pokretac teme (koji i sam ucestvuje u realizaciji SFF-a) imao nesto drugo na umu kada je pokrenuo ovu temu.
Mislim da se radi o tome da pokretac teme konta da odredjeni broj ljudi nosi akreditacije oko vrata kao simbol statusa i na osnovu toga postavlja pitanje da li je to ispravno, ili je pitanje mode, ili je to samo ispoljavanje papanluka i takvih im mjerila vrijednosti koje su bile skrivene ispod povrsine cekajuci svojih 5 minuta.
SFF je slucajno u pitanju jer primjera ima napretek.

Neka me neko ispravi ako grijesim.
tako sam i ja shvatila...ali odeeeee priča :sad:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

bleka wrote:KOja popularnost :lol: :lol: :lol: :lol: .
Covjek laze godinama te doci ce ovaj, te onaj. Koga je to on doveo ? Gdje je De NIro :-)
Zajebaje se po svijetu godinu za deset dana extra zajebancije opet po obicnom narodu. JAo crveni tepih, pa metalac. NAs podjebava, neka brate ide u BG i pravi festivale kao sto mu je "tata" radio. PUsti nasu sirotinju vise.
delegat, pretplati se na dnevni avaz...eno ti velika slika sa sarajevskog aerodroma...Nick Nolte doshao...i to regularnom linijom iz Becha...ne pushe se...tebe i tvog nacionalizma mi je na vrh ...znas dobro chega...

i stvarno, sram bilo Miru, dovodi sve nebosnjacke glumce... :roll:

no, da se vratimo na temu....juce kod Sebilja oko 14h vidim 8 ljudi, u tri grupice, sa sve akreditacijama izbacenim vani... :(

nedavno sretoh bisu radnu kolegicu, petak vece, mjesto Cheka....9:30 navece...i tako nakon DJES SHTA IMA KAKO SI dodjemo do pitanja GDJE RADIS SAD....i ja joj kazem...a ona meni...izvuce svoju akreditaciju EUPMa ispod sminka dzempera... :(
nekad je statusni simbol bio mobitel i zippo upaljac (davne 1998. godine)...
a sad ocigledno akreditacije...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

water wrote:
sarajevac wrote:
tigris wrote:i da kazem jos.......ovo šupci je malo pretjerano po mom misljenju :P
slazem se sa tigris... zasto nekoga toliko iritiraju stvari koje nemaju apsolutno nikakvog, ni loseg ni dobrog uticaja na njegov zivot? imam i ja tu "shupacku" akreditaciju. ne nosam je po gradu al sto se mene tice neka je istetoviraju na celu ne smeta mi. svako olucuje kako obucen izlazi na ulicu.

meni je ova tema mahalaska. a to je veci problem od nosanja akreditacija dje treba i dje ne treba.
bas tako
a koja tema na ovom forumu nije mahalska? zar mi nismo popili svu pamet svijeta? zar mi ne znamo AMA BAS SVE O SVEMU?

jedino sto me raduje sto se promocije tice vezano za SFF je sto ako si sretan pa si na pravom mjestu u pravo vrijeme, dobijes svakavih gratisa :D:D:D:D:D:D

STOCAR, jesi li mi poslao okovratnik ili ne? ja chekam :D
tigris

Post by tigris »

davis.ba wrote:
stochar wrote:ali mislim da se moglo otici u pravcu nekog naseg, a ne nekog lazhnog glamura. sve i da smo mi mega-bogati, ali ovo nije NAS glamur, nije SARAJEVSKI glamur, imamo i mi svojih nacjhina za 'glamurisanje'. ali, necemo sad o tome, prichamo o visuljcima... :)
Jel mi možeš objasniti kakav je to "naš glamur", kakav je to "sarajevski glamur"?
to ti nesto koa sarajevska furka :oops: :D

cuj lazni glamur jao pa kakav je istiniti hajd mi objasnite kakav je pravi kakav je krivi jebo ga pas festival je uvrazju mater....i to ope ja.......... sarajevski :) bosanski kako ko hoce......meni je drag taman svi sa purivatrom govna nosali a ne akreditace jao supacki je nosat akreditacije jao ma to je katastrofa jebote :oops: sta su trebali nosat????????????? nek nose po gradu......to ti je bizinis nemoj da se mesas :oops: :D

ma ja ne valja sarajevski glamur ma to nije pravi...glamur koji je pravi jebore sa puno alkohola sta li ? :oops: :D e nijeeeeeeeeee.....eto iznervirala sam se i smirila....... 8-)
Dosta

Post by Dosta »

Festival naravno ima propusta, ima i supaka, ali ovi sto kazu da ne treba biti festivala, da ga prave drugdje, da ne promovise grad i sl. su totalni retardi :-) zao mi je ali tako je. sff, koliko god se i meni ne svidjale mnoge stvari, jeste uz exit vjerovatno najvece i najrelevantnije desavanje u regionu, sto se kulture tice uopste. i to je tako, mozemo svi srati do sutra, ali stvari stoje kako stoje.

btw ja nemam akreditaciju, kupim kartu ako hocu sta da vidim, ne znam skoro nikoga iz organizacije sff-a, i bas me boli ko nosi akreditaciju po carsiji. to je prica za stoku sitnog zuba (ne mislim na stochara :D )
Qler

Post by Qler »

@bleka

http://www.sff.ba/2006/bos/novosti_vise ... _coolmenus

ovaj miro sve neke anonimuse dovodi....
tigris

Post by tigris »

ovaj jedan glas cam ja :(

:D
manijak1

Post by manijak1 »

...... :D Jel' ti s tim potvrdama o učešću u radu :D SFF-a ............imaju besplatan gradski prijevoz ....... :? :D ........ :D visuljci vise ......jebe mi se :D .......neka SFF-a .
Jest Nick Nolte ostario :D ........ :D a ko je Bono Vox :? :D neki lik iz Halkine pjesme ? :D :D
Pusur

Post by Pusur »

Joj Stocharu sto se zaguzeta ovdje a tebe nigdje hehehehe
i povrh toga tema je otisla totalno u drugom smjeru... :)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Stocar ga natice samo cetvrtkom :D:D
manijak1

Post by manijak1 »

Ja camo petkom .....aji ckinem akjeditaciju :D :D obavezno :D :D da se ne octeti :oops: :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ja imam onu sa koride na Kocevu , pise ucecnik :D:D (vodio cam Hajeta da ce bode :D)

Ne nocam je :D
informator

Post by informator »

Joj fakat, ovo furanje sa akreditacijama i mene tako nervira. Samo bi volio da osjetim taj "akreditacijski" merak, pa da vidim sta je to toliko moćno ? Svaka čast stocharu, odlična tema i prilika da kazes ppnima... da to nose tamo gdje treba :D Danas baš sjedim na "Ćošetu" i pored mene djevojka maše onim glupostima, eto nema čim drugim da se rashladi, ocami na um si mi pao :D
Krugman

Post by Krugman »

bleka wrote: Ne cuo sam za Miru Puhni na vatru i njegovog BAbu Udbasa starog.
MOgu ti reci da apsolutno niko izvan Bosne ne zna prvo gdje je Bosna, koji je glavni grad, a kamoli o nekom privatnom (zgrabi lovu i bjezi) festivalu.
Meni je jako zao ali to sto Miro radi i putuje svijetom cijelu godinu ne daje nikakvu promociju Sarajevu a budzet vec sada tradicionalno zaplati.
bleka wrote:KOja popularnost :lol: :lol: :lol: :lol: .
Problem sa takvim isfrustriranim kretenima kao ti je da tvoj pojam "poznatog" podrazumjeva ideoloski podobne anonimuse i pojedince koje si vidjeo u filmu ko pobertetlija. Zbog toga nije ni iznenadjujuce da jedan neuki bezkicmenjak k'o ti nema sposobnosti da shvati da su jedan Ferrara, Leigh, Nolte, i Bono jako poznati i popularni van takozvanog "Saff" land-a u kojem je tvoja pamet zarobljena.

Nego najbolje ti je da ti ides u Teheran ili Khanadahar i tamo prosipas svoj ideoloski otrov a pustis zdrave ljude grada Sarajeva i BiH da uzivaju u trenutcima kao SFF koje im ti i tvoji ahbabi na srecu niste uspjeli uhelaciti.
Locked