Supci sa SFF akreditacijama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

nosite li SFF okovratnik all over Bascarsije?

da
13
13%
ne
58
59%
samo cetvrtkom
27
28%

Total votes: 98

neshto

Post by neshto »

vidim da je zadnjih godina "otpor" SFF-u sve jači.
mene lično nervira jer pokupi toliku lovu od ministrarstva za sport i kulturu tako da svi ostali ostanu kratkih rukava a Puri i ekipa obrću milione, što od sponzora što od ulaznica. a da ne spominjem horde snobova koji kruže gradom tih dana...
nego hajmo napravit natječaj za dizajn nekih "kontra SFF" akreditacija.
šta mislite o ideji, čisto da ih malo ismijavamo
bisvit

#127 akreditacije

Post by bisvit »

pa zasto ne bi nosili akreditacije ako im se to svidja pa narocito mladi ljudi misle da su cool pa sta svi su bili mladi i htjeli su da budu u trendu ako nekom ne znaci nista sto ti nik nolt dodje u sarajevo i ukaze ti tu cast da uopste zna gdje je tvoja zemlja, zasto ti ne bi sa akreditacijom prisao njemu pitao ga sta pije pa da je to bogdo bilo u moje vrijeme bila bih presretna pa za vrijeme olimpijade nosala sam milde sorte cigare i reklamirala ih sva bila zajebana i to mi cinilo cast i to po holidej inu. pa sta fali kada moze citav grad sarajevo da nosa mobitele i kresti u njih i smatra se bizi poslovnim covjekom sto bi obicna akreditacija okacena oko vrata bila blam. svasta mi smo stvarno iskompleksirana nacija i umbolna ujedno.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Može li jedan trač vezan za rukovodstvo SFF-a ?????
uvjek dobar gost

Miro i Emina žive skipa na skenderiji ,onaj Miro je skroz pukao... i našao mlađu švalerku....hoće ženu da ostavi... i to traje... već par mjeseci....
Ili je to već stara vijest?
karanana

Post by karanana »

Sto je ne dovede pa nek zive skupa u troje. Eh to bi bila shminka.
liberal

Post by liberal »

samo da dodam
to nosanje akreditacija nije samo svojstveno za sarajevo i nas narod
ja sam trenutno u torontu i sad je toronto film festival u gradu
da vidite tu nosanja akreditacija.... :D :D
dvije grupe su najgore ameri i volunteeri.....ma da ih samo vidite ...rodila ih majka :D :D :D :D :D :D :D
uvjek dobar gost

liberal wrote:samo da dodam
to nosanje akreditacija nije samo svojstveno za sarajevo i nas narod
ja sam trenutno u torontu i sad je toronto film festival u gradu
da vidite tu nosanja akreditacija.... :D :D
dvije grupe su najgore ameri i volunteeri.....ma da ih samo vidite ...rodila ih majka :D :D :D :D :D :D :D
To su garant neki naši dijasporaši..... :D
vazdagazda

#133 sff

Post by vazdagazda »

sve vas gledam i ne razumijem sta hocete vi? sta vam smeta? klasicna sarajevska negativa prema svemu. uz nju sam odrastao prije rata al sam kotao da je nestala. al vidim da nije. To sto je SFF odlican festival to vas bas i ne interesuje. To sto grad tih dana lici na pravi grad ni to vas ne interesuje. Sta vam smeta. smetju vam volonteri...jel? sto rade ni za sta? ok. a ne smetaju vam volonteri na radiju i tv koji tako rade godinama a ne 10 dana samo. ne smataju vam volonteri svuda po svijetu i to tokom olimpijade i ostalih manifestacija. kontam.....to vam ne smeta al vam smeta vdeo. u dure. sta vam jos smeta.....aha akreditacije vam smetaju. dobro. al vam to ne bi bilo cudno u veneciji ili Canes, ili LA...to vam ne bi bilo cudno. Oni nisu papci a mi jesmo. Meni licno je bez veze kad neko nosi akreditaciju i u kafani gdje za to nema potrebe...al sad oko toga srat na 6 stranica i pljuvat po festivalu je bas mahalsko-sarajevski-klasicno. i na kraju krajeva zalosno. mi koji se sjecamo olimijade u sarajevu sjecamo se i akreditacija koje se tada nisu skidala s vrata....dapace...
karanana

Post by karanana »

Ne meres usporedjivati "ovaj" festival sa Cannom, Venecijom, Oscarom i Olimpijadom.
vazdagazda

Post by vazdagazda »

de ba procitaj sta sam napisao pa komentarisi. ne uporedjujem kvalitet festivala nego afmosferu koja s takvim manifestacijama neumitno dolazi. djetetu od 18 je vestivak ko meni olimpijada sto je bila. ovi od 18 nemaju nista bolje. zagrij se malo,.
tempora

Post by tempora »

Naravno da je SFF itekako pozitivna stvar za BiH.No i ta manifestacija, kao i sve ostale, biva i jeste slika podneblja u kojem se odigrava.Imam priliku svake godine dozivjeti Rotterdam film festival i ovaj iako puno bogatiji i organizovaniji od SFF-a vanjstinom nosi fantasticnu jednostavnost i skromnost.Sto ce reci, nesto je i do mentaliteta.A dio mentaliteta koji ne volim je onaj koji voli da (pre)naglasi sta je i koje je.Valjda u svrhu osjecaja razlicitosti.Pa i kroz isto osjecaja posebnosti, koja valjda uslovljava i poseban tretman.
karanana

Post by karanana »

I eto ti ga na.....taman prodje SFF, Eronet okovratnici i SFF akreditacije se ostavile u kucama da vise na ormarima kao uspomena......sada neki Bee fest, sajam meda i svi oni pcelari mangupi hodaju po gradu sa Bee Fest akreditacijama. Pa dokle vise ovako? Sta je sljedece?
uvjek dobar gost

To je u psihi ljudi.. da se eksponiraju... i da tuđim kur..em mlate gloginje...

Malograđanština... dohakati će nam....
stochar

#139 Re: Supci sa SFF akreditacijama

Post by stochar »

okovratnici all over bascarsija, again...
bullmastiff

#140 Re:

Post by bullmastiff »

uvjek dobar gost wrote:To je u psihi ljudi.. da se eksponiraju... i da tuđim kur..em mlate gloginje...

Malograđanština... dohakati će nam....
nemojte ovako...Boga pitaj sta su svep ojedine djevojke morale uraditi da bi dobile kartice :D
dezurni_ucenik

#141 Re: Supci sa SFF akreditacijama

Post by dezurni_ucenik »

zasto ja ni jednog volontera na Exit festivalu nisam vidio da hoda sa akreditacijom po Novom Sadu??
zasto smo mi toliko jadna i iskompleksirana nacija???

al najjaci su mi ono volonteri,,,, (pogotovo kad sam do prije par godina vidjao one levate iz ljeta u zlatnoj dolini ) iz trase,,pun kafic akreditacija tako da se oni bez njih osjecaju ko krmad u teheranu

p.s. najiskrenije,sff vise nije festival filma,,vec festival za promovisanje lazne elite,laznog bosnjackog jet seta---
a mirsi purivatri bi bilo najbolje ,ako vec obrce ogromne pare,da popravi zube,igleda kao onaj sluga iz adams family...
manki

#142 Re: Supci sa SFF akreditacijama

Post by manki »

CVIKERASH wrote:zasto ja ni jednog volontera na Exit festivalu nisam vidio da hoda sa akreditacijom po Novom Sadu??

al najjaci su mi ono volonteri,,,, (pogotovo kad sam do prije par godina vidjao one levate iz ljeta u zlatnoj dolini ) iz trase,,pun kafic akreditacija tako da se oni bez njih osjecaju ko krmad u teheranu

p.s. najiskrenije,sff vise nije festival filma,,vec festival za promovisanje lazne elite,laznog bosnjackog jet seta---
a mirsi purivatri bi bilo najbolje ,ako vec obrce ogromne pare,da popravi zube,igleda kao onaj sluga iz adams family...
Zato što je Exit festival drugi tip festivala, i održava se na Petrovaradinu, ne u gradu. SFF ti se održava u strogom centru, sa većini festivalskih lokacija koje okružuju čitav centar, plus što ti gosti budu rasprostranjeni po čitavom gradu pa ih moraš ganjati. Mogu se nositi akreditacije i u džepovima, ne moraju oko vrata, ali vjeruj mi da je oko vrata praktičnije, pogotovo zato što imaš dress code šta smiješ nositi šta ne, i u tolikoj zbrci gdje bukvalno po čitav dan trčiš tamo-ovamo, još moraš paziti kad će ti akreditacija iz džepa ispasti, samo zato što nekim papcima u Sarajevu ili na forumu smeta što vide oko vrata nekom akreditaciju. Ali neka, mi smo najprimitivnija nacija što tobože nosimo akreditacije oko vrata, moš mislit?

Pozdrav od jednog od šupaka sa SFF akreditacijom. ;)
DanteX

#143 Re: Supci sa SFF akreditacijama

Post by DanteX »

Gost wrote:haj' dobro na lokacijama, haj' dobro u festivalskom centru gdje te svakih 12 metara neki zastitar pita 'gdje ces' ako nemas istu oko vrata, ali koji ce im qratz po ulici? kakvo je to pomodarstvo? i to vec godinama... predlazhem ljudima iz SFF da prodaju one okovratnike jer, ochito je to neki k'o fol prestizh, patoloshki elitizam ili sta li? da ne bude zabune, imam je i ja, ali privjesak nerijetko dam djeci, a ja koristim ono sto mi treba: akreditaciju, i to na mjestima gdje mi treba. i znam jos ljudi koji rade isto, ne moram u Cenral ili neku drugi 'place' s njom... fakat ne kontam... kakva su vasa iskustva i, mozhda nam neko od ponosnih nosilaca SFF okovratnika all over Bascarsija pojasni ovaj fenomen?

Fkt, koji je tvoj problem?
dezurni_ucenik

#144 Re: Supci sa SFF akreditacijama

Post by dezurni_ucenik »

manki wrote:
CVIKERASH wrote:zasto ja ni jednog volontera na Exit festivalu nisam vidio da hoda sa akreditacijom po Novom Sadu??

Zato što je Exit festival drugi tip festivala, i održava se na Petrovaradinu, ne u gradu. SFF ti se održava u strogom centru, sa većini festivalskih lokacija koje okružuju čitav centar, plus što ti gosti budu rasprostranjeni po čitavom gradu pa ih moraš ganjati. Mogu se nositi akreditacije i u džepovima, ne moraju oko vrata, ali vjeruj mi da je oko vrata praktičnije, pogotovo zato što imaš dress code šta smiješ nositi šta ne, i u tolikoj zbrci gdje bukvalno po čitav dan trčiš tamo-ovamo, još moraš paziti kad će ti akreditacija iz džepa ispasti, samo zato što nekim papcima u Sarajevu ili na forumu smeta što vide oko vrata nekom akreditaciju. Ali neka, mi smo najprimitivnija nacija što tobože nosimo akreditacije oko vrata, moš mislit?

Pozdrav od jednog od šupaka sa SFF akreditacijom. ;)

prosle godine za vrijeme sff-a ,,oko 8 ujutro ulazim u drvopromet na alipasinom polju,,ispred mene u redu lik (haman u pidzami) sa sff akreditacijom .....a sta to moze biti nego samo kompleksas

uzivaj slobodno sa svojom akreditacijom,,svakako je ovo tvojih 7 dana u godini kad se osjecas da si neko i nesto
sve najbolje ...tchuss
cunga lunga

#145 Re: Supci sa SFF akreditacijama

Post by cunga lunga »

Kakva koncentracija pameti na Sa-x forumu :-)
Ima li smajli povracanje na vase postove?
therrarrius

#146 Re: Supci sa SFF akreditacijama

Post by therrarrius »

cunga lunga wrote:Kakva koncentracija pameti na Sa-x forumu :-)
Niko te ne tjera da bivas sa ''ovom pameti''. :-)
ultima_palabra

#147 Re: Supci sa SFF akreditacijama

Post by ultima_palabra »

Accreditation, svima pokazujem :D
Ne kontam te furače, al ne kontam ni ljude koji mogu suditi festival i čitavu naciju na osnovu toga...iskuliraš ili se zajebavaš na osnovu toga.
Ovako dobre kolekcije filmova kao Panorama ili Novi tokovi ne bih propustio sve da mi mašu akreditacijama u facu 8-)
bosanski

#148 Re: Supci sa SFF akreditacijama

Post by bosanski »

Koristiš akreditaciju? :razz:
Ne :skoljka:
Kakav si ti muškarac :-) :sad:
escobar__

#149 Re: Supci sa SFF akreditacijama

Post by escobar__ »

cunga lunga wrote:Kakva koncentracija pameti na Sa-x forumu :-)
Ovaj Portal i Forum su ti kao neki sljedbenici Emo pokreta. Sve je crno, negativno, pokvareno, loše... :roll:
mayab

#150 Re: Supci sa SFF akreditacijama

Post by mayab »

ultima_palabra wrote:Accreditation, svima pokazujem :D
Ne kontam te furače, al ne kontam ni ljude koji mogu suditi festival i čitavu naciju na osnovu toga...iskuliraš ili se zajebavaš na osnovu toga.
Ovako dobre kolekcije filmova kao Panorama ili Novi tokovi ne bih propustio sve da mi mašu akreditacijama u facu 8-)
Slazem se sa ovim konstatacijama pogotovo u vezi filmova koje inace tesko da se ima prilika pogledati u Sarajevu mimo SFF-a.
A akreditacije neka nosa ko hoce ako misli da je time glavna faca.
To me donekle podsjeca na likove kad su dolazili kuci na odsustvo iz nekadasnje JNA, pa u grad idu u uniformi :-) , ja kako sam se tih tipova gnušao!
Locked