Krenimo redom:
KK Bosna, RK Bosna, grad domacin zimskih olimpijskih igara nema ozbiljan hokejaski klub, ovdje nikad nije organiziran neki ozbiljan teniski turnir,
Sarajevo i Zeljeznicar nisu i ne mogu nikad biti na nivou klubova iz regije, sto dokazuju i rezultati posljednih godina, stadioni oba kluba su u katastrofalnom stanju, porediti Maksimir, Poljud, Marakanu sa Kosevom i Grbavicom, ma ni u ludilu.. Skenderija sa Drazenovim domom i sa Pionirom, ma ni u ludilu..
Plato na Skenderiji ko da su ga bikovi sa Cevljanovica pregazili.. Ledena dvorana propada.. Nikome vise nije stalo? zasto? gdje nam je samosvjest da cuvamo svoje i da ulazemo u nesto sto bi nam bila najbolja promocija u svijetu?
KK Cibona igra Euroligu, KK Cedevita top 16, Partizan uzimao skalp Real Madridu, Barceloni, Panatinaikosu, Crvena Zvezda mocna u Euroligi.. A gdje je KK Bosna? osvajaci cetiri titule, dva kupa, 1/16 ULEB kupa, a gdje je sad?
sad se hvale kad dobiju mocnu Jablanicu, i kad u neizvjesnoj zavrsnici dobiju Burch univerzitet!!!
Na svojoj FB stanici vise vremena posvecuju promociji raznih mesnica, pekara, prenocista, nego afirmaciji kosarke u glavnom gradu BIH!
RK Bosna - da ne duzim, visestruki prvak BIH, 1/8 finala Lige Prvaka, polufinale Kupa Kupova, pobijedili jedan HAMBURG, pa ugoscavali Flensburg, Vesprem, Kielce, Zagreb, Sankt Peterburg, Kadetten itd itd ravnopravno se nosili sa njima!
A gdje je RK Bosna sad? Klub nije imao dovoljno novca da ode do Gorazda na prvenstvenu utakmicu, prijetila im je trogodisnja suspenzija ako ne odigraju sa Igmanom, a Enid Tahirovic kaze da rukometna liga BIH nikad nije bila slabija, i da proizvoljno skupi momke sa ulice, da bi bili bolji od RK Bosne! to je rekla legenda ovog kluba.
Dugogodisnji trener i pokretacka snaga RK Bosne Nermin Selman je rekao:
- Ja sam i dalje veliki navijač Bosne, ali cijenim da je realniji moj potencijalni angažman u nekoj od rukometnih sredina koje žive za rukomet i uspjeh lokalnog kluba...
Pametnom dosta!
i tako dalje i tako dalje
Sarajevo ne cijeni svoje sportiste, i svoje sportske kolektive. Jeste li kad bili u Zagrebu, pa vidjeli spomenik Drazenu Petrovicu, jeste li bili u njegovom muzeju, znate li vi koliko ljudi drze do svoje heroja i idola?
http://www.index.hr/sport/clanak/u-zagr ... 35626.aspx
meanwhile in Bosnia:
http://www.mojportal.ba/novost/150748/S ... jem-stanju
Hokej, Tenis, Skijanje, itd itd itd Ne vrijedi vise ni pisati.
zasto je svima svejedno, zasto smo ucahureni u svoje rupe, i nijemo posmatramo ovo sto se oko nas desava?
Zelim pitati, zasto, zasto? I ne spominjite mi drzavu, pogledajte KK Igokeu, RK Borac Banja Luka, KK Siroki, pa se zapitaje sta se to desava sa nama , Sarajlijama?