Kakav god da je, moj je, nema ljepšeg, kojoj se ne sviđa neka zažmiri!

Moderator: O'zone
Nema ovdje nista retrogradno, djeca su sunecena u KB Zenica, ovo je samo zajednicka proslava. Turci zeljeli finansijski pomoci, jer, kako prica stoji, radi se mahom o porodicama loseg imovinskog stanja, i hvala im na tome. Kao sto privatno ljudi pocaste porodicu, prijatelje, kada osunete dijete, tako i ovdje kolektivno proslavili. Je li nekoga vrijedjaju s tim, zakidaju necija prava? Ne.Chmoljo wrote:ovaj cirkus jest retrogradan i u nivou je teferiča u Čevljanovićima.
Mnogo gluposti pises.uglavnomja wrote:Mohamad Sissoko wrote:Komad tijelauglavnomja wrote:
kako ne vidis problem?
kakav izbor ima dijete od par mjeseci do par godina?
to je iizbor njegovih roditelja, ne njegov.
da se sunete momci od 18 pa da izeberu hoce nece ... ali zgembati bebce i odsejci mu komad tijela, ostaviti trag za citav zivot, da nije onakav kakav je rodjen nego kako mu starci misle da treba biti![]()
Inace je poznato da djeca nemaju nikakav izbor po pitanju mnogo cega, jer jbga djeca su ili u svemu roditelji trebaju cekat da dijete odraste pa da se krene odlucivat?
Treba poslat poruku nerodjenom i pitat dijete hoce li se rodit, jer jbga vidi u kakav svijet ga donose a nisu ga nista pitali
komad tijela![]()
![]()
ostaje biljeg za citav zivot. nepopravljiva steta (nekome nije steta, ali original je unisten)
moze roditelj upisati dijete u pogrsnu skolu, sektu, sport ... nebitno ... to dijete moze kasnije u ziivotu kad odraste da popravi, nema trajne stete.
alii rezanje tijela i obiljezavanje![]()
inace, postoji i zensko obrezivanje, uglavnom u africi, (nevezano za vjeru. )
i to se pokusava svim mogucim nacinima sprijeciti. i iskorijeniti. tu se fakat rezu komadi tijela, u nehigijenskim uslovima, nestrucne zene, sepsa, smrt, seks dodje koa mucenje.
Zanimljivo, cim sam tebe vidio na temi znao sam da ces se javiti sa nekim ovakvim komentarom.Bodkin wrote:jesi vidio diskriminacije i mrznje. cak i u vicevima je pero boljiDrinski wrote: Bitno je da Pero uci.
Freamon Lester wrote:Ma haj sto se ljudi sunete. Vjerski obicaji, obaveze. To mogu razumjeti. Ali pravljenje festivala fikarenja cune ne mogu. Ja od turaka cekam investicije, radna mjesta, a oni haman nama svoje budale izvoze.
To si samo ti tako skontala GLUPACO!!!Margita81 wrote:
Halo seljoberu smanji dozivljaj. Osvrnuo si se na dogadjaj u Kaknju ubrajajuci ga u normalnu tradiciju.
Onda ništa djetetu ne treba nametati do 18 godine. Neka se ne šiša. Ko zna možda će dijete u 18 godini poželjeti da ima kosu dugu 2 metra, pa ćemo mu ranijim šišanjem uskratiti tu mogućnost...uglavnomja wrote:Fudo387 wrote:Mislim da je ovo cisto zbog higijenskih razloga i mogucih zdravstvenih komplikacija, pogotovo ako si neki Pero koji se kupa jednom godisnje. Stvar izbora, neka ljudi rade sta god hoce od svoje kite, ne vidim tu nikakav problem. Sto se tice nazadnih obicaja, kod nas toga nikad nije falilo. Recimo, jednom sam gledao masu kojoj lokalni pop svima iz jedne te iste kasicice mece nesta u usta. Prvo sto mi je palo na pamet je, da li se iko od tih ljudi zapita a sta ako neko od prisutnih ima herpes?
kako ne vidis problem?
da se sunete momci od 18 pa da izeberu hoce nece ... ali zgembati bebce i odsejci mu komad tijela, ostaviti trag za citav zivot, da nije onakav kakav je rodjen nego kako mu starci misle da treba biti
Pretpostavljam da opet mislis na SFF?m_l wrote:A cirkus koji je u nivou teferica u Cevljanovicima pocinje za nekoliko dana. Parada pijanstva i kica. Ko voli nek' izvoli.
Problem nije u Bodkinu nego u takvim poput tebe. Umjesto da radimo na to da bude obrnuto, da skolujemo Muju (jer nije tesko biti bolji od Pere, i oni su u govnima), mi pljujemo ljude koje pokazuju cinjenice.Drinski wrote:Zanimljivo, cim sam tebe vidio na temi znao sam da ces se javiti sa nekim ovakvim komentarom.Bodkin wrote:jesi vidio diskriminacije i mrznje. cak i u vicevima je pero boljiDrinski wrote: Bitno je da Pero uci.
A sto se tice vica, ma hajd ba, svakako Mujo ne volis ni u stvarnom zivotu..
Bosanski_kralj wrote:Onda ništa djetetu ne treba nametati do 18 godine. Neka se ne šiša. Ko zna možda će dijete u 18 godini poželjeti da ima kosu dugu 2 metra, pa ćemo mu ranijim šišanjem uskratiti tu mogućnost...uglavnomja wrote:Fudo387 wrote:Mislim da je ovo cisto zbog higijenskih razloga i mogucih zdravstvenih komplikacija, pogotovo ako si neki Pero koji se kupa jednom godisnje. Stvar izbora, neka ljudi rade sta god hoce od svoje kite, ne vidim tu nikakav problem. Sto se tice nazadnih obicaja, kod nas toga nikad nije falilo. Recimo, jednom sam gledao masu kojoj lokalni pop svima iz jedne te iste kasicice mece nesta u usta. Prvo sto mi je palo na pamet je, da li se iko od tih ljudi zapita a sta ako neko od prisutnih ima herpes?
kako ne vidis problem?
da se sunete momci od 18 pa da izeberu hoce nece ... ali zgembati bebce i odsejci mu komad tijela, ostaviti trag za citav zivot, da nije onakav kakav je rodjen nego kako mu starci misle da treba biti
SSP wrote: Problem nije u Bodkinu nego u takvim poput tebe. Umjesto da radimo na to da bude obrnuto, da skolujemo Muju (jer nije tesko biti bolji od Pere, i oni su u govnima), mi pljujemo ljude koje pokazuju cinjenice.
Cinjenica jeste da smo veoma neskolovan narod, i sve je gore..
A za šta će mu kožica pa je kao šteta što ne može narasti. Meni vala ne fali.uglavnomja wrote:..............
zna se sta roditelj mora pruziti djetetu ... sve najbolje u interesu djeteta da odraste zivo, zdravo, citavo i nesto nauci. ako roditelj ne moze ili nece, tu je drzava da prihvati dijete. postoji zakonska regulativa po tom pitanju.
inace dijete od desetak godina vec jako dobro zna reci sta hoce, a sta nece.
ali ovi prmjeri![]()
duga kosa se moze osisati, kratka moze narasti (a kozica ne mere).
ime se moze promijeniti, svako moze dobiti nadimak koji mu se svidja ili ne. ...
nidje veze.
Bujrum u Turskoj nek ovakva sjela organizuje i svoje retarde tamo zadrze. Ako hoce pomoci ljude slabijeg imovinskog stanja onda neka naprave tvornicu, a ne festival sisanja cune.m_l wrote:Nema ovdje nista retrogradno, djeca su sunecena u KB Zenica, ovo je samo zajednicka proslava. Turci zeljeli finansijski pomoci, jer, kako prica stoji, radi se mahom o porodicama loseg imovinskog stanja, i hvala im na tome. Kao sto privatno ljudi pocaste porodicu, prijatelje, kada osunete dijete, tako i ovdje kolektivno proslavili. Je li nekoga vrijedjaju s tim, zakidaju necija prava? Ne.Chmoljo wrote:ovaj cirkus jest retrogradan i u nivou je teferiča u Čevljanovićima.
A cirkus koji je u nivou teferica u Cevljanovicima pocinje za nekoliko dana. Parada pijanstva i kica. Ko voli nek' izvoli.
Nisam nova mama, nego nova tetka: sestra rodila malog prije mjeesec i po, vec treci dan obrezan u bolnici. Savrseno normalan medicinski zahvat s kojim su se slozili i sestra i zet.razonoda wrote:ovdje vecinom pisu oni koji su ''prezivjeli'' taj zahvat, no , sta misle nove tate i mame--slazu li se sa tim.
Ovo me podsjeca na iftare Bakira Izetbegovica (otkad je ramazan prije izbora). 4-5 auta s vozacima i policijskom pratnjom (koliko to sve kosta) obilaze Bosnu da bi Bakir mogao biti na iftaru, a veliki dio naroda posti 12 mjeseci godisnje jer nemaju za hljeba.Freamon Lester wrote:Bujrum u Turskoj nek ovakva sjela organizuje i svoje retarde tamo zadrze. Ako hoce pomoci ljude slabijeg imovinskog stanja onda neka naprave tvornicu, a ne festival sisanja cune.m_l wrote:Nema ovdje nista retrogradno, djeca su sunecena u KB Zenica, ovo je samo zajednicka proslava. Turci zeljeli finansijski pomoci, jer, kako prica stoji, radi se mahom o porodicama loseg imovinskog stanja, i hvala im na tome. Kao sto privatno ljudi pocaste porodicu, prijatelje, kada osunete dijete, tako i ovdje kolektivno proslavili. Je li nekoga vrijedjaju s tim, zakidaju necija prava? Ne.Chmoljo wrote:ovaj cirkus jest retrogradan i u nivou je teferiča u Čevljanovićima.
A cirkus koji je u nivou teferica u Cevljanovicima pocinje za nekoliko dana. Parada pijanstva i kica. Ko voli nek' izvoli.
Ma drinski je savrsen primjerak jednog nacionaliste. Mislim on u vicu vidi ugrozenost i nekakve uvrede. Pa sta reciuglavnomja wrote:SSP wrote: Problem nije u Bodkinu nego u takvim poput tebe. Umjesto da radimo na to da bude obrnuto, da skolujemo Muju (jer nije tesko biti bolji od Pere, i oni su u govnima), mi pljujemo ljude koje pokazuju cinjenice.
Cinjenica jeste da smo veoma neskolovan narod, i sve je gore..![]()
a nikad vise diploma
nemoj boga ti o cinjenicama, jer vic nema veze sa tim.SSP wrote: Problem nije u Bodkinu nego u takvim poput tebe. Umjesto da radimo na to da bude obrnuto, da skolujemo Muju (jer nije tesko biti bolji od Pere, i oni su u govnima), mi pljujemo ljude koje pokazuju cinjenice.
ovdje se slazem, ali vic opet nema veze sa tim.Cinjenica jeste da smo veoma neskolovan narod, i sve je gore..
jesi li ti kad bio na Avazovom forumu?Bodkin wrote:
Ma drinski je savrsen primjerak jednog nacionaliste. Mislim on u vicu vidi ugrozenost i nekakve uvrede. Pa sta reci
JThomas wrote:vjerovali ili ne, mislili da je dobro iz drugih razloga ili ne - ovo je jebeni cirkus i agresivna religijska i turkofilska propaganda. san prosječnog bošnjaka sve više postaje da mu dijete bude turčin.
JThomas wrote:ovo se društvo generalno mentalno vraća prema 14. - 15. vijeku. to je zvanični kurs na sve tri strane. i nikome neće biti bolje zbog tih retrogradnih tendencija, mimo "nek' crknu dušmani".
Od rijetko normalnog lika na forumu si se u nekoliko mjeseci pretvorio u srbin-hrvat-bosnjo-vaki-a-ja-vala-nisam-taki lika.JThomas wrote:knjiga nema nikakvu poreznu olakšicu, plaća se sve isto k'o što plaća i tajkun na novi porše. a vjerske zajednice su oslobođene svega i još dobijaju izdašne donacije iz budžeta svih nivoa vlasti. tako se ubija nauka i kultura. ovi pokušavaju biti veći turci od turaka, onima aktuelni papa nije dovoljan katolik, a o onim trećim je izlišno i pričati, svaka javna zgrada ima svoju krsnu slavu. i to se tiče i mene, jer taj mentalni sklop vuče cijelo društvo u pogrešnom smjeru.
A tebi je normalno ovo kolektivno sisanje cune?indiana_nije_dzons wrote:bilo bi poštenije od pokretača teme da prizna kako se njemu živo fućka za izmasakriranim ćunama, nego je riječ o nekom njegovom preziru prema okupljanju Bošnjaka na jednoj ovakvoj ceremoniji i to još pod pokroviteljstvom, podrškom i finansiranjem od strane Turaka.
JThomas wrote:a šta nisam u pravu?