Imam i ja malu bebu 6 meseci. I kad ga kupam i operem cunu i jos ne ide do kraja i uvijek se malo krvi pokaze kad kozu pomaknem. Ne mogu da si mislim da to uradis bebici od 2-3 mjeseca. Daj ljudi sta vam je?!?? Bebica osjeti svaki malo jaci dodir a kamol cakiju tj skalper #povracam
razumem da se to radi.. Po mojem bi bar poceko par godina 7-8... Tad bar veci prag bola moze podnjet djete.
Sunecenje
- seoBIH
#52 Re: Sunecenje
Mislit i srat nije isto. Malo se raspitaj kada je bol jača. Kada se organ/dio tijela razvije, ili na samom početku razvoja. Onda se zapitaj kolika površina kože bude uklonjena kod dijeta od 2 mjeesca i kod osobe od 7-10-15-20 godina.
Kakva vjera ba, mal nereko sta me za vjerom zaboli. Bitna je funkcionalnost i rizik od eventualnih problema tj komplikacija.
Kakva vjera ba, mal nereko sta me za vjerom zaboli. Bitna je funkcionalnost i rizik od eventualnih problema tj komplikacija.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#53 Re: Sunecenje
Nedavno sam sunetio dva sina. Jedan 3.5 godine,jednom sest mjeseci.
Starijeg smo htjeli sunetiti sa 8 mjeseci,Skaka dolazio kuci,rekao da se malo saceka dok cuna fino ne izviri. Kasnije kad smo htjeli,imao oko godinu,imao neki osip s kojim smo se borili godinu dana i nisu htjeli da ga rade u Sanasi. Pa onda opet supruga ostala trudna drzi ne daj oteglo se na spomenute 3.5 godine. Velika greska. Po mom iskustvu,preporucujem da djete sunetite do pola godine starosti. Manji sin je pravio frku dan,poslije kao da se nista nije desilo. Stariji nije htio ustati iz kreveta 3 dana,nije htio pisati dva dana,da ne govorim kako ce se svega mozda sjecati.
Pola godine plafon i vodite dijete.
Starijeg smo htjeli sunetiti sa 8 mjeseci,Skaka dolazio kuci,rekao da se malo saceka dok cuna fino ne izviri. Kasnije kad smo htjeli,imao oko godinu,imao neki osip s kojim smo se borili godinu dana i nisu htjeli da ga rade u Sanasi. Pa onda opet supruga ostala trudna drzi ne daj oteglo se na spomenute 3.5 godine. Velika greska. Po mom iskustvu,preporucujem da djete sunetite do pola godine starosti. Manji sin je pravio frku dan,poslije kao da se nista nije desilo. Stariji nije htio ustati iz kreveta 3 dana,nije htio pisati dva dana,da ne govorim kako ce se svega mozda sjecati.
Pola godine plafon i vodite dijete.
-
milovan1234
#54 Re: Sunecenje
Jeste da nije direktno vezano za islam ali i u pravoslavnom svetom pismu pise da je Isus bio osunecen ili obrezan
https://www.youtube.com/watch?v=zBeOlQux9Nk
- alibegoa
#55 Re: Sunecenje
A piše li i da je bio jevrej?milovan1234 wrote:Jeste da nije direktno vezano za islam ali i u pravoslavnom svetom pismu pise da je Isus bio osunecen ili obrezan
-
chupacabra
#56 Re: Sunecenje
Kad se moj mali rodio, doktor odmah usao prvi dan, odveo bebu i vratio ga za sat vremena sve gotovo. Mali nije ni plakao, valjda neku lokalnu dobije da nista ne osjeti. Sad smo sretni sto smo to odmah po rodjenju uradili. Mene je berber odradio kad sam imao 4 ili 5 godina, pa su me i stari i dedo i amidza morali drzati. To kod Amera ide odmah po rodjenju i tako je i najbolje ako se vec odlucite za to. I nista malom ne fali, hasimaga mu k'o strijela. Sta pravite dramu oko svega. I onom Eldaru Sarajlicu, nafuranom papku koji se iz kompleksa morao odseliti da bi sad pisao o tome kako u njegovom porijeklu i tradiciji nista ne valja, bi trebalo odrezati kitu ako mu se takva obrezana ne svidja. 
- ABH017
#57 Re: Sunecenje
To ti je kad napaćeni bošnjo krene liječiti svoje komplekse.
Ja sam malom to uradio kad je imao 6 mjeseci. Poslije 3-4 sata, tj. poslije prvog mokrenja više nije ni zaplakao.
Za ove što se zgražavaju obrezivanjem ću spomenuti dva slučaja, jedan kod kolege pravoslavca, drugi kod katolika.
Kod obojice je sin imao infekciju, pa je morao da uradi obrezivanje.
Ovaj iz BL, mi je rekao: blago vama (muslimanima) pa to uradite odmah, kod nas je to sramota.
Drugi iz Kiseljaka kaže da mu se žena plačući 3 dana protivila obrezivanju, ali je na kraju popustila.
Predrasude su blagostanje. Mozak rahat na ispaši.
Ja sam malom to uradio kad je imao 6 mjeseci. Poslije 3-4 sata, tj. poslije prvog mokrenja više nije ni zaplakao.
Za ove što se zgražavaju obrezivanjem ću spomenuti dva slučaja, jedan kod kolege pravoslavca, drugi kod katolika.
Kod obojice je sin imao infekciju, pa je morao da uradi obrezivanje.
Ovaj iz BL, mi je rekao: blago vama (muslimanima) pa to uradite odmah, kod nas je to sramota.
Drugi iz Kiseljaka kaže da mu se žena plačući 3 dana protivila obrezivanju, ali je na kraju popustila.
Predrasude su blagostanje. Mozak rahat na ispaši.