Ne znam da te pjege, ali deveram sa seborejom ,i ono sto ti mogu reci da sve vrste koznih poremecaja (ako jaku ucestalost pjega smatramo bolesti) jeste da su one manifestacija nekih unutrasnjih poremecaja i cak i ako uspjes ih ukloniti sa koze one bi se brzo vratili jer oni su samo manifestacija onog sto se dogadja duboko u organizmu.proguglaj melascreen liniju od ducray-a. Ja planiram početi s njom čim se rješim seboreje na licu.
Znaci dugorocno nikakve kreme niti losioni nece pomoci, oni otklanjaju simptome a ne i uzroke.
Mislim da se na najboljem putu bila forumica koja smonjine vađenje hormonalnih nalaza, da vidis da li je u tu u pitanju debalans neki.
Ja bi ti preporucio da proguglas nesto kao da nadjes engleski ili latinski naziv za tvoj poremecaj ako ima, pa ukucaj zajedno sa rijecju diet (ishrana), sigurno ima jos neku u svijetu sa slicnim problemom.
Ono sto je karakteristicno za lijecenje koznih poremecaja sa specijalnom ishranom jeste da dva tri mjeseca najmanje ne daju nikakve rezultate (sto mnoge obeshrabri) zatim pogorsaju simptome ( sto neke prepadne pa odustanu) da bi tek onda doslo poboljsanje, s tim da se takve vrste ishrane moras drzati do kraja zivota.
Znam da ti nisam puno pomogao, ali probaj nesto u ovom pravcu, nema sporednih efekata