Suncanjem do tamnijeg tena
Moderator: anex
-
Muderiss
#1 Suncanjem do tamnijeg tena
Stavio sam ovakav naslov jer me konkretno zanima kako suncanjem do nekog tamnijeg tena koje nece ostaviti posljedice po nasu kozu.Pojavljuju se svakakve kreme i tablete za neki brzi vid tamnjenja pa me zanima od vas koji ste to probavali dal je uspjesno ili jos jedna mit za bacanje para.Suncao sam se dosta puta bez zastitnog faktora i na pocetku je to djelovalo odlicno,jeste da mi koza sva pocrveni ali medjutim nakon toga budem prilicno taman i nisam primijetio nikakve posljedice.Medjutim prosle godine kada sam to isto htio primijetio sam da mi koza dobije samo crvenu boju i nakon toga pobijeli kao da sam izgubio taj pigment tamnjenja u kozi,a i poceo sam dobivati smedje pjege od sunca koje ranije nisam imao.Pa me sada interesuje od vas koji uspjevati dobiti finu boju nakon suncanja sta da koristim i kako da uspijem potamniti bez nekih ocitijih posljedica?
-
ludacha
#2 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Motiku u ruke i u bascu..redovno. Garantirano dobri rezultati 
- JThomas
#3 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
rekao je do tamnijeg tena a ne leđa i bijelog stomaka...
- sinuhe
#4 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Uzmes onaj pleh sto prikazuju u americkim filmovima najcesce kad se neke babe suncaju

- Luce
#5 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Dobra priprema za suncanje je betakaroten. U mrkvi, tj velikim kolicinama mrkve ili onaj u kapsulama. Pozeljno je uzimati ga barem mjesec dana prije izlaganja suncu ali i tokom suncanja cini mi se, procitaj malo o tome.
I ne znam bas koliko ti je to pametno izlaganje bez zastitnih krema. I izbjegavati sunce od 12 do 4 barem, nemas nista od te boje ako ne daj Boze stvoris pretpostavke za buduci rak. Svako "gorenje" ostavlja dugorocne posljedice.
I ne znam bas koliko ti je to pametno izlaganje bez zastitnih krema. I izbjegavati sunce od 12 do 4 barem, nemas nista od te boje ako ne daj Boze stvoris pretpostavke za buduci rak. Svako "gorenje" ostavlja dugorocne posljedice.
- Queen_of_hearts
#6 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Spray tan je jedina sigurna metoda i imas mogucnost da biras nijansu
Sve ostalo ne vrijedi rizika
A uostalom,koji djavo tjera ljude da se cvrlje,svi znamo da im nije prirodna boja koze

Ovi sto uzimaju betakaroten,da im pomogne u tamnjenju,cesto dobiju onaj ogavni narandjasti stih
A uostalom,koji djavo tjera ljude da se cvrlje,svi znamo da im nije prirodna boja koze
Ovi sto uzimaju betakaroten,da im pomogne u tamnjenju,cesto dobiju onaj ogavni narandjasti stih
-
Muderiss
#7 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Kakav Spray tan ako mozes da pojasnis?Jer stvarno mi treba hitno da pocrnim ali zelio bi da to bude kvalitetnije,a ne s nekim ozbiljnijim posljedicama ono silovno suncanjeQueen_of_hearts wrote:Spray tan je jedina sigurna metoda i imas mogucnost da biras nijansu
A uostalom,koji djavo tjera ljude da se cvrlje,svi znamo da im nije prirodna boja koze![]()
![]()
- Queen_of_hearts
#8 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Ma doslovno te prskaju bojom u kozmetickom salonu,gotovo za 15 minuta,boja bude ujednacena i manje fleka kad spada u odnosu na ove preparate za samotamnjenje.Objasne ti oni kakve poze da zauzimas da se to sto bolje rasporedi. To ti je idealno brzopotezno rjesenje,traje oko 15 tak danaMuderiss wrote:Kakav Spray tan ako mozes da pojasnis?Jer stvarno mi treba hitno da pocrnim ali zelio bi da to bude kvalitetnije,a ne s nekim ozbiljnijim posljedicama ono silovno suncanjeQueen_of_hearts wrote:Spray tan je jedina sigurna metoda i imas mogucnost da biras nijansu
A uostalom,koji djavo tjera ljude da se cvrlje,svi znamo da im nije prirodna boja koze![]()
![]()
Radi to vecina kozmetickih salona u Sarajevu ,oko 30-40 KM je cijelo tijelo,nisam nikad s tim petljala,pa ti ne bi znala preporucit salon
- insomnia78
#9 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Jelom protiv gladi
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
golman
#10 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Ako je jako sunce,sunčaj se ujutro pa do 12 i popodne od 5 dok ne zađe sunce i nećeš izgoriti.Maži se maslinovim ili kantarionovim uljem.
- say_cheese
#11 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Ako nije tajna ... cemu maskarada?Muderiss wrote:Jer stvarno mi treba hitno da pocrnim ali zelio bi da to bude kvalitetnije,a ne s nekim ozbiljnijim posljedicama ono silovno suncanje
Zivim na moru i svake godine gledam cirkus. Bijelci se cvare na plazi dok im plikovi ne iskoce, dok lokalni stanovnici strogo izbjegavaju svaku zraku sunca, cak kupuju preparate za izbjeljivanje koze
-
Cybernetic
#12 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 00:00, edited 1 time in total.
- Queen_of_hearts
#13 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
KAntarionovo ulje je fotosenzitivnogolman wrote:Ako je jako sunce,sunčaj se ujutro pa do 12 i popodne od 5 dok ne zađe sunce i nećeš izgoriti.Maži se maslinovim ili kantarionovim uljem.
-
Muderiss
#14 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Ma nije maskarada nego treba mi tamniji ten jer on puno ljepse izgleda na meni a i treba mi pogotovo sad zbog ljeta..ma normalno da necu da idem na plikove ali treba mi neki dobar savjet kako da pocrnim al bez posljedicasay_cheese wrote:Ako nije tajna ... cemu maskarada?Muderiss wrote:Jer stvarno mi treba hitno da pocrnim ali zelio bi da to bude kvalitetnije,a ne s nekim ozbiljnijim posljedicama ono silovno suncanje![]()
Zivim na moru i svake godine gledam cirkus. Bijelci se cvare na plazi dok im plikovi ne iskoce, dok lokalni stanovnici strogo izbjegavaju svaku zraku sunca, cak kupuju preparate za izbjeljivanje koze
- KPNCTNJAH
#15 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Zamoli nekog da te provuce kroz auspuh...
- P308
#16 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Kupi si onu neku kremu za samotamnjenje, sigurno ima po svim DM-ovima i CM-ovima i pij beta karoten tablete, mislim da cak i to ima u DM-u kupiti. Samo sto se beta karoten tablete trebaju piti 2-3 mjeseca prije izlaganja suncu, i onda nastaviti poslije, manje izgoris, boja bude ljepsa, a i teze se skida.
-
miki27A
#17 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Bez kreme za suncanje od minimalno faktor 30 nigdje ne izlazi, ni kad je suncano ni kad je oblacno. A za tamniji ten: ne pokusavaj na sve nacine da ga dobijes, ako si bijel/a inace samo ces izgoriti a to sobom nosi mogucnost dobijanja raka koze (iliti melanoma) pa ti vidi sta ti je vaznije: boja ili zdravlje.
-
Emi_Nevermind
#18 Re: Suncanjem do tamnijeg tena
Evo ti ovako, Collistar za samotamnjenje http://www.chicprofile.com/2010/03/coll ... -2010.html
Ja sam kao i ti, pocrvenim,pa pobjelim, ali ne preporucujem da se suncas ono peces na plazi, pogotovo bez kreme, ja koristim http://www.iherb.com/product-reviews/Ja ... s/153/?p=1 i kad njih koristim, vrlo lako pocrnim, BEZ crvenila.
Preko ove stranice ti je do 30 juna dzaba postarina, evo ti i kod ako hoces, mozes dobit 5 ili 10 dolara popusta, http://www.iherb.com?rcode=MEH584
Ja sam jako zadovoljna s ovim, a collistar imas kupiti u BBi u parfimeriji..
Ja sam kao i ti, pocrvenim,pa pobjelim, ali ne preporucujem da se suncas ono peces na plazi, pogotovo bez kreme, ja koristim http://www.iherb.com/product-reviews/Ja ... s/153/?p=1 i kad njih koristim, vrlo lako pocrnim, BEZ crvenila.
Preko ove stranice ti je do 30 juna dzaba postarina, evo ti i kod ako hoces, mozes dobit 5 ili 10 dolara popusta, http://www.iherb.com?rcode=MEH584
Ja sam jako zadovoljna s ovim, a collistar imas kupiti u BBi u parfimeriji..