Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nego mi sega kako se uvijek napadaju ljudi koji trose pare... i to SVOJE pare
svako trosi onoliko koliko moze i koliko ima... zato mi je smijesno osudjivati i "ruziti" ljude koji potrose 200KM na cvike, 350KM na cizme, koji ne jedu svaki dan 2 kifle i pavlaku...
u šenoinoj je prije par dana otvorena radnja sa fenomenalnim izborom sunčanih naočala, baš je jučer otkrih imaju i dioptrijske naočale... ja lako nadjoh nešto za sebe... mislim da se zove okulto ili tako nekako...
Ako vam naocare nisu modni detalj, mozete uzeti biciklisticke koje znaju pravo fino izgledati jedino sto je okvir namjenjen intenzivnom znojenju i malkice je drugacije rasporedjen nego kod obicnih cvika. Dobra stvar sto su sigurne za oci i imaju sve moguce filtere i ne kostaju bezobrazno puno. Rang cijena je 30 - 80 KM.
Otkako sam otkrila polarizovana stakla, ni ne gledam modele (čitaj: okvire) koji ova stakla nemaju. Šteta što u Sarajevu više nema Polaroidovih naočala. Nisu skupe, imaju polarizovana stakla, a modeli su im nosivi više sezona.
*Uzgred, polarizovana stakla su vrlo preporučljiva za vozače jer "ubijaju" odsjaje na cesti i oko ceste.
Što se radnji tiče, znam koju ne bih preporučila. Baroš od kupovine naočala pravi nuklearnu fiziku...
nego mi sega kako se uvijek napadaju ljudi koji trose pare... i to SVOJE pare
svako trosi onoliko koliko moze i koliko ima... zato mi je smijesno osudjivati i "ruziti" ljude koji potrose 200KM na cvike, 350KM na cizme, koji ne jedu svaki dan 2 kifle i pavlaku...
samo kazem da nemogu moralista
Ne mogu ni ja snobova...
Ne vrijedi zakuhavati- ne pali u trudnoci...sva sam blazena...
slazem se sa amrom...nema mi smisla pricati o tome kako je zajebano a kupovati cvike od 300 KM ili usisivac od 5000 KM...svi se zale a ovamo se kupuju takve stvari.
Isto sam odgojen da ne izlazim vani sa necim sto druga djeca mozda ne mogu priustiti pa da im zbog toga ne bude tesko.
Ne kritikujem ja ljude za to kako trose svoje pare na sto imaju potpuno pravo, nego zato sto se zale...a ne mogu kuknjave nikako podnijet, onako organiski je ne podnosim, posebno od onih koji kupe cvike od 300 KM pa onda se zale kako je skupo i ne mogu otici na more. Boli me za to...
Znam ljudi koji godisnje zaradjuju jako jako jako puno love (preko 200 milja godisnje pojedinacno) i koji zive normalan zivot, imaju solidan stan, imaju fino auto i putuju ali ne nose odjecu ili mobitel od hiljadu dolara, nose cvike koje kostaju 50-ak dolara, jedu na normalnim mjestima i ne pate od gluposti koliko sta kosta...a imaju para koliko malo ljudi ima.
Jedno je kupovati kvalitetno, a drugo je biti snob.
Zivjet ne mogu bez suncanih...ovdje gdje zivim ljeto je svakako skoro 6 mjeseci ...to kad zabljesti, gotovo je....a ionako sam visualy impared shebo me konFjuter..
Cvike ne kupujem....sestrin momak je distributer suncanih naocala skoro svih znacajnih "marki" pa se preko mene uvlaci seki ...imam cvika, malo je rec'
Isto tako, prijasnji joj je momak bio dobavljac wireless opreme (telephona, backberry-ija, bluetooth-a i dzidza)..pa ja malo-malo ponovim se ...bas mi nedostaje
"Obične" (tj. ne one za korekciju vida i sportske) sunčane skuplje od digitalnog fotoaparata sa "pristojnom" optikom!
Ali...ako nekog čine sretnim, zašto da ne ?
Što više zadovoljnih oko nas - to svima bolje...
neki dan kupih maxmar-ine chale u lorisu, snizenje do 50% pa pohitite.... cijena im je bila 340km ja ih kuoila za 240km..... prihvatljivo a boli glava.....
brzo dok nije nestalo... bile su jedne armanijeve i jedne DG.... ludnica.... al' il' ce one cekati mene il' cu ja cekati bolja vremena za njih
Uvijek imam naocale kad vozim, jer mi ide ona bljestina na nerve. Najvise sto sam platio za cale je $25. Dobre, fino stoje, dobra boja, cvrste ma super. Marka? Nema je. Ne interesujeme sto neko plati 300-500 km na naocale al ne kontam, sta fali jeftinijim ako nisu marka? Jebo marku, vazno je da ferceraju, right?