SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Cober
Posts: 917
Joined: 14/05/2005 03:26

#1 SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Cober » 22/01/2012 15:25

BRAVO ENES ZEKOVIĆ !
NEZAVISNI POSLANIK RAZBIJA BUDŽETSKU MAFIJU U KS!!!
Od 8 do 11minute...

http://www.hayat.ba/video/vijesti-u-7.html


Cober
Posts: 917
Joined: 14/05/2005 03:26

#2 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Cober » 22/01/2012 16:56

I AVAZ OTVORENO PIŠE O KRAĐI NOVCA IZ BUDŽETA KS ZA AZIL NA PALAMA - PRAČA..

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... -pasa.html

User avatar
Pasiflora
Posts: 3906
Joined: 30/03/2007 20:41
Location: Bolje bi bilo da je malo dalje

#3 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Pasiflora » 23/01/2012 08:42

Cober wrote:I AVAZ OTVORENO PIŠE O KRAĐI NOVCA IZ BUDŽETA KS ZA AZIL NA PALAMA - PRAČA..

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... -pasa.html
Pa ovo je fenomenalno!!!!!!!!!!! Ima li ikakve sanse da neko ovo pogura?!?! Od svih ideja do sada, ova mi izgleda najlakse ostvariva i najcisca!

vratnik
Posts: 30172
Joined: 30/08/2004 11:17
Location: Apsurdistan

#4 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by vratnik » 24/01/2012 15:09

Ne sumnjam da postoji ogromni interes da se ovom projektu pomogne. To mi posjecenost teme isto tako potvrdjuje.
A i ne treba sumnjati ni u znanje i dobre namjere forumasa s ovog podforuma koji vole zivotinje, ljude, a is sve ostalo.
:thumbup:

User avatar
pakica_
Posts: 6164
Joined: 22/08/2011 17:23
Location: rajvoSa

#5 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ » 24/01/2012 20:55

Pasiflora wrote: Pa ovo je fenomenalno!!!!!!!!!!! Ima li ikakve sanse da neko ovo pogura?!?! Od svih ideja do sada, ova mi izgleda najlakse ostvariva i najcisca!
daBogda.. covjek godinu dana ceka odgovor.. nije vlastima u interesu.. ovako bi u praci 'ladno uzimali 150KM po psu, a Bog zna sta bi s tim psima bilo, jer ko bi odavdje isao u pracu da ih obidje.. realno- niko! tako da bi mogli raditi s njima sta hoce, a pare od budzeta uredno u djep! mislim, koji to pas kosta 150KM mjesecno??

User avatar
poznanik
Posts: 6749
Joined: 12/05/2010 16:18
Location: Novo Sarajevo

#6 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by poznanik » 24/01/2012 22:44

pakica_ wrote:
Pasiflora wrote: Pa ovo je fenomenalno!!!!!!!!!!! Ima li ikakve sanse da neko ovo pogura?!?! Od svih ideja do sada, ova mi izgleda najlakse ostvariva i najcisca!
daBogda.. covjek godinu dana ceka odgovor.. nije vlastima u interesu.. ovako bi u praci 'ladno uzimali 150KM po psu, a Bog zna sta bi s tim psima bilo, jer ko bi odavdje isao u pracu da ih obidje.. realno- niko! tako da bi mogli raditi s njima sta hoce, a pare od budzeta uredno u djep! mislim, koji to pas kosta 150KM mjesecno??

Udaljenost Trnova od Sarajeva je podjednaka udaljenosti Prače od Sarajeva - cca. 40 km.

Image Image

Obzirom na brojnost i koncetraciju pasa lutalica u Sarajevu, troškovi koji bi nastali u svakodnevnoj komunikaciji sa oba centra u predloženim naseljima bi bili otprilike podjednaki, a korist potrošena nastalim troškovima.

Treba pronaći lokaciju za azil negdje bliže Sarajevu.

User avatar
poznanik
Posts: 6749
Joined: 12/05/2010 16:18
Location: Novo Sarajevo

#7 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by poznanik » 03/02/2012 22:35

Počela gradnja objekta za smještaj napuštenih životinja u Prači

Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, ministri privrede, prostornog uređenja i zaštite okoliša KS Rusmir Sendić i Abid Jusić i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo posjetili su danas Općinu Prača gdje su sa načelnikom Asimom Zecom obišli i ozvaničili početak radova na gradnji azila za napuštene životinje. U njemu će, kako je precizirano Sporazumom o sufinansiranju unajmljivanja objekta potpisanom između Kantona, Grada i općina, biti smješteno prvih 500 pasa lutalica iz Kantona Sarajevo.

Objekt se gradi u mjestu Brdarići na zemljištu površine 70.000 metara kvadratnih koje je u vlasništvu firme „Murai komerc“ koja je ujedno i jedini investitor gradnje objekta. Prema riječima njenog vlasnika Muriza Alića završeni su pripremni radovi na uređenju zemljišta kao i pristupnog puta budućem objektu i u toku su armirano-betonski radovi na temeljima objekta površine 4500 metara kvadratnih. I pored loših vremenskih uslova, očekuje se da bi svi radovi trebali biti okončani najkasnije do sredine marta, kada će se obaviti tehnički prijem i objekt zvanično pustiti u funkciju.

„Gradnju objekta firma će finansirati vlastitim sredstvima u iznosu od 1.500.000,00 KM“, naglasio je Alić i dodao da je prije početka radova pribavljena neophodna saglasnost za projekt gradnje i funkcioniranja azila od Kantona Sarajevo kao i urbanistička i građevinska dozvola od Općine Prača, te ostale prateće saglasnosti i dozvole.

Alić je istakao da će nakon puštanja objekta u funkciju u njemu biti smješteno od 520 do 600 pasa. Svaki pas imaće na raspolaganju sedam metara kvadratnih natkrivenog prostora, te 10 metara kvadratnih prostora za šetnju, što su standardi propisani Zakonom o zaštiti životinja. ?????????

Prema njegovim procjenama i planovima u narednih pet godina smještajni kapaciteti u azilu će biti prošireni za oko 5000 napuštenih životinja. Zamisao je također da ova firma u saradnji sa nevladinim organizacijama koje su uključene u problematiku zaštite i zbrinjavanja pasa, nakon njihovog smještaja u azil, pokrene internet stranicu na kojoj će biti postavljene pojedinačne fotografije i podaci o svakom psu. Tako će potencijalni udomitelji imati sve podatke na jednom mjestu.

Sve pojedinosti vezane za funkcionisanje azila će biti precizirane Ugovorom koji će potpisati predstavnici Kantona, Grada, općina i investitora nakon što se završi gradnja objekta.

Premijer Fikret Musić podsjetio je da su se Kanton Sarajevo, Grad i općine potpisivanjem Sporazuma o sufinansiranju unajmljivanja azila za životinje, krajem decembra prošle godine, obavezale da će iz svojih budžeta u ovoj godini izdvojiti sredstva za unajmljivanje mjesta, te zbrinjavanje i kompletnu njegu 500 pasa lutalica. Za ove namjene je planirano ukupno 940.000,00 KM, a sredstva će između ostalog biti trošena na transport, čipovanje pasa, ishranu, vakcinaciju, te u nekim slučajevima eutanaziju i sahranjivanje pasa. Također bi iz ovih sredstava dio novca bio raspoređen i na plaće 15 uposlenika iz općine Prača koji će biti angažovani na poslovima održavanja skloništa i njege pasa.

„Ovaj projekt je zasnovan na tripartitnom odnosu od kojeg će korist imati Kanton Sarajevo i općine u njegovom sastavu, te Općina Prača i investitor“, istakao je ministar Sendić. On je naveo da očekuje da će investitor ispoštovati zadate rokove u izgradnji objekta, kako bi se što prije moglo pristupiti sklanjanju pasa s ulica. Izjavio je da i kompletne radove nadzire stručna komisija koju je oformio Kanton, a u čijem su sastavu predstavnici Kantona i općina. Također je naveo da je angažovana i stručna komisija za izradu Ugovora koji će kao finalni dokument, nakon gradnje objekta biti potpisan između Kantona Sarajevo i devet općina, te investitora i Općine Prača s ciljem preciziranja obaveza i zaštite interesa svih strana. http://vlada.ks.gov.ba/node/21015

User avatar
Pasiflora
Posts: 3906
Joined: 30/03/2007 20:41
Location: Bolje bi bilo da je malo dalje

#8 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Pasiflora » 06/02/2012 11:00

@poznanik, sto se tice udaljenosti, naravno da si u pravu, ali ja i dalje mislim da je ovo odlicno rjesenjenje zbog infratsrukture koja uglavnom postoji:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=24994

Zemljište na dugoročno korištenje bez naknade: Azil i u Trnovu?
Ministar Sendić mi je rekao da gradim, ali da mi niko ništa ne garantuje, kazao je Mešić • Deset dunuma za radno mjesto
Demobilisani borac Hamid Mešić daje zemlju i objekat na dugoročno korištenje bez ikakve naknade, samo kako bi pronašao radno mjesto. Njegovih deset dunuma na kojim leži i objekat od 300 kvadratnih metara nalazi se u Trnovu. U pokušaju da riješi problem pasa lutalica u Kantonu, Mešić je idejni projekat zajedno sa saglasnostima načelnika Trnova Ibre Berila predao najprije 15. aprila u kantonalno Ministarstvo privrede, a zatim u općine Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidžu, te i u Gradsku upravu.
- U zadnje vrijeme smo svakodnevno svjedoci napada pasa lutalica na građane, a ovaj problem mogao je davno biti riješen. Umjesto da lutalice budu smještene kod mene, gdje imaju završen objekat, oni troše pare na izgradnju novog. Na moj prijedlog da se azil nalazi u Trnovu, niko ništa nije odgovorio. Ne znam zašto idemo u drugi kanton, zar mi to nemamo nezaposlenih, zar na biroima ne čekaju ljudi na poziv za bilo kakav posao, zapitao se Mešić.

Ušteda državi

Godinu nakon što je dobio saglasnost Berila, Mešić se sastao sa ministrom privrede Rusmirom Sendićem, ali izgradnja azila u Trnovu nije odobrena.
- Ministar Sendić izjavljuje u medijima kako nisu mogli naći pogodnije mjesto od Prače za izgradnju azila. Nemam ništa protiv toga, ali kako nisu mogli naći pogodnije kad sam im ja sve nudio, u zamjenu da pomažem u tom azilu. Ko će mene danas sa 52 godine zaposliti, kada ni mladi koji bi trebali imati osigurana radna mjesta to nemaju. Na sastanku sa ministrom Sendićem rekli su mi da gradim, ali da mi niko ne garantuje da će tu smjestiti pse, i pored toga počet ću sa prikupljanjem dokumentacije. Iako ne razumijem zašto i sa mnom ne mogu potpisati sporazum, kazao je Mešić.
Imovinskopravnih odnosa ovdje nema, jer je sve 1/1 Mešićevo. Imanje na korištenje daje na dugoročan period, a moguće je i proširenje već izgrađenog objekta po želji. Govedovići, gdje se nalazi parcela, nenaseljeni su, dok drugo od tri dunuma udaljeno je samo 200 metara vazdušne linije od ponuđenog zemljišta, a tu bi moglo biti groblje za pse, koje je i obavezno u sklopu azila.
- Inga Dujmović, državni veterinarski inspektor za kontrolu dobrobiti životinja, ostala je zaprepaštena što niko ne želi ovaj objekat i parcelu. Kako mi je ona kazala, ovo bi bila velika ušteda za državu u krizi koja nas je zadesila. U razgovoru sa Dženitom Bogunić, savjetnicom u Službi za prostorno uređenje Općine Centar, saznao sam da su oni zajedno sa Starim Gradom bili spremni sami pristupiti izgradnji azila, ali nakon nekog vremena i od toga se odustalo, istakao je Mešić.

Na 50 godina

Zemljište koje Mešić nudi spreman je dati i na 50 godina, a ko će gazdovati njime, nije mu problem.
- Ovdje ima i prirodna voda koju ne bi morali plaćati, a koja prolazi kroz imanje. Ako većina ljudi u našoj zemlji nema fasadu na kući, klimu ili grijanje, šta će to jednom psu lutalici. Neka mi kažu ko ih sada grije, gdje se danas hrane, spavaju, pa ih opet svaki dan ima sve više i više. Niko nije izašao na teren da napravi procjenu, tako da i ne mogu tvrditi koliko izgradnja u Trnovu može da košta, dodao je Mešić.

User avatar
amrica
Posts: 7118
Joined: 26/01/2007 17:58

#9 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by amrica » 21/03/2012 10:08

u danasnjem havazu oglasi za posao u azilu

dva glavna VSS neodredjenog smjera, engleski, vozacka... da ima iskustva sa zivotinjama :-)
1 veterinar
vet tehnicar
radnici na odrzavanju cistoce SSS
4 neka saradnika :?


pisem napamet, ne mogu skinuti pa postaviti citav oglas

User avatar
amrica
Posts: 7118
Joined: 26/01/2007 17:58

#10 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by amrica » 21/03/2012 18:34

Picccolo wrote:
pakica_ wrote:
Pasiflora wrote: Pa ovo je fenomenalno!!!!!!!!!!! Ima li ikakve sanse da neko ovo pogura?!?! Od svih ideja do sada, ova mi izgleda najlakse ostvariva i najcisca!
daBogda.. covjek godinu dana ceka odgovor.. nije vlastima u interesu.. ovako bi u praci 'ladno uzimali 150KM po psu, a Bog zna sta bi s tim psima bilo, jer ko bi odavdje isao u pracu da ih obidje.. realno- niko! tako da bi mogli raditi s njima sta hoce, a pare od budzeta uredno u djep! mislim, koji to pas kosta 150KM mjesecno??
Ovo je kap u moru, znate vi koliko je 10 000m2? To je 100x100m. Objekat od 300m2 je 30x10m. Da svakom psu daju po 2m2, da nema prostora izmedju njih uopste za prolaze, to je 150 pasa u tom objektu.
Bolje ista nego nista, moglo bi se tu napraviti dosta kucica za pse vani, ali ovakvih azila treba 10, da se promjena osjeti u gradu.
Sto se tice psa koji kosta 150 KM mjesecno, moj kosta izmedju 200 i 250 a znam da neki ljudi trose i mnogo vise.
Realna cijena za ovu masu pasa, gdje bi se hrana mogla kupovati na hiljade kg mjesecno, a i sve ostalo bi se kupovalo na stotine komada, pa bi cijena svega trebala biti znatno niza u prosjeku, je oko 50KM minimalno.
hrana je mala stavka u cijeni.
treba platiti plate, prevoz, to, regres, prekovremeni rad.... zaposlenim, pa struja, voda, materijal za ciscenje, telefon, internet, opremiti prostorije, odrzavanje vozila i ostale opreme i prostora...

User avatar
amrica
Posts: 7118
Joined: 26/01/2007 17:58

#11 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by amrica » 21/03/2012 20:37

:-)

hranice ih vitaminiziranom hranom prema rasi :-)

User avatar
pakica_
Posts: 6164
Joined: 22/08/2011 17:23
Location: rajvoSa

#12 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ » 21/03/2012 23:18

sigurno ce oni te peseke hranit proplanom i cesljat ih i pazit i gladit ih i pricat s njima :-)
(i @picccolo smijem li biti indiskretna pa pitat a, Boga ti, na sta trosis 250 maraka mjesecno za psa?? :shock: )

User avatar
poznanik
Posts: 6749
Joined: 12/05/2010 16:18
Location: Novo Sarajevo

#13 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by poznanik » 21/03/2012 23:36

Picccolo wrote:...Bolje ista nego nista, moglo bi se tu napraviti dosta kucica za pse vani, ali ovakvih azila treba 10, da se promjena osjeti u gradu...
Meni se čini da se neobjašnjiva promjena u gradu već "osjetila", broj napuštenih pasa koji su slobodno lutali ulicama, je više nego prepolovljen, skoro da ih i nema, posebno u čoporima. Tek poneki se pojavi :?

Mislio sam da je sklonište (azil) za pse u Prači izgrađen na privatnom zemljištu, i da je inicijativa za tom lokacijom upravo iz tog razloga, ali, nakon što sam vidio snimak sa terena, zaključujem da je posjed u državnom vlasništvu. Jesam li u pravu?

zengi
Posts: 977
Joined: 05/12/2010 12:34

#14 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by zengi » 24/03/2012 16:46

Ja neznam niti jednu organizaciju ili instituciju koju vode nasi dobri ljudi a da ona i na sta lici. Tu ukljucijem bolnice, škole, kulturno umjetnicka drustva, izvidjace, itd. itd. Zna li neko za bilo sta da posteno radi a da to plemeniti i merhametli bosljaci vode?

Taj lik Murai ima neke probleme sa dozvolama za gradnju zgrada koje je vec izgradio.

Cujem da ni plate ne isplacuje redovno, mada to nisam siguran 100%.

Znam za sigurno da kad mu uplatis stan unaprijed, dobro ces se nacekati dok u njega uselis i promasi sve rokove.

Nekako je sredio sa Opštinom Vogošća da mu daju svu zemlju na kojoj su do tada penzioneri i boračke porodice imale svoje male placeve na kojima su sadili malo povrca.... a kad su se penzioneri pozalili veliki Muri-Kuri (kako ga u Japanu zovu) jer rekao "ENO IM KREMEŠ, PA NEKA SEBI ISKRČE. Kremes je inace brdo iznad vogosce gdje i koza lomi nogu.
Znači, malo je kontraverzan ali nista neobicno za bosanskog biznismena.

Sad, dali ce on ili bilo ko drugi od ovih nasih kapitalista (sve i jedan od zla oca od gore matere) stvarno raditi posao kako Bog zapovjeda, imam neki osjecaj da nece.
Vazno je to da su sad svi od jednom za taj Muraijev Azil i ja se pitam ŠTOLI BOŽE?
Šta kazu, od 500 ce da prosiri na 5-6000???!!!!!
Pa ovo je nezapamceno u istoriji čovječanstva da neko ima bilo sta za 5-6000 komada.
Zasto ne 50-60000 komada ili 5-6 miliona komada..... biznisu izgleda nikad kraja a mi cemo na kraju da odvajamo jedno 5 miliona KM dnevno na ishranu pasa koje su ljudi izbacili iz kuca i nikad izgleda nemamo namjeru da jednostavno zaustavimo taj obicaj nego cemo vjecno placati za nezeljene ljubimce.

Vidim na vijestima da demobilisani ne dobijaju penzije (eno ih jutros leže pred izvrsnim vjecem) a isto kazu da ce citav penzioni sistem da kolabira jer je neodrziv.
Para nema u zdravstvu, nema ih u skolstvu, nema ih nigdje a mi cemo ko bajagi da vadimo milione odnekuda da bi drzali Muraijev biznis i njegov vozni park od desetak skupocjenih auta.... a drzava i drustvo samo propadaju.

I naravno, nece nikome (osim onih koji rade posteno i placaju poreze i kojima je zao da se psi tako uskladiste dok ne polude i pocrkaju) biti u interesu da vise nebude napustenih pasa nego naprotiv, sto vise pasa-to vise biznisa.

Dali Murai misli da je ovo stvarno izvodivo i da ce uprkos nedostatku para u budzetu on dobiti pare za azil umjesto penzionera i ostalih mnogobrojnih ugrozenih grupa. Obzirom kako je dobro povezan i namazan, mozda i hoce.

Dali ce biti situacija gdje drzava, opstina ili kanton nisu mogli da plati pa ce onda da bude situacija psi umiru od gladi... daj sad da cuko-ljubci skupljaju pare i hranu, daj da se skupi radnicima za platu, iskljucili stuju-daj sad za struju, itd. itd.?

A sve se moglo lako rijestiti.
Uvedes zakon po kojem je cipovanje pasa OBAVEZNO I STROGO KAZNJIVO i onda znamo ko ga je izbacio i od koga da uzmemo pare za izdrzavanje tog psa ako ga nadjemo na ulici.
Al sta bi onda Murai i sva njegova raja?

User avatar
pakica_
Posts: 6164
Joined: 22/08/2011 17:23
Location: rajvoSa

#15 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ » 24/03/2012 17:35

djaba ti je, moj zengi, sto ces ti nama ovdje reci da se psi moraju cipovat i provjeravat.. svi mi to znamo, ali oni kojima bi to treb'o bit pos'o, ceska ona stvar za kerovima..
ukoliko ikad vidite dobermana sa srcetom na guzici da luta napusten (ukoliko ne objavim da je izgubljen, ne daj mi Boze), molim vas, dodjite mi na vrata i slomite mi obje noge i uzmite mi 5 hiljada.. svima im opcim s majkama koji ostave svoju zivotinju.. al' SVIMA.. taman da nema ni on sta jest, pa da je zato izbacio zivotinju na ulicu da se snalazi, e pa umro od gladi daBogda! eto.. toliko :D

zengi
Posts: 977
Joined: 05/12/2010 12:34

#16 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by zengi » 24/03/2012 17:46

pakica_ wrote:djaba ti je, moj zengi, sto ces ti nama ovdje reci da se psi moraju cipovat i provjeravat.. svi mi to znamo, ali oni kojima bi to treb'o bit pos'o, ceska ona stvar za kerovima..
ukoliko ikad vidite dobermana sa srcetom na guzici da luta napusten (ukoliko ne objavim da je izgubljen, ne daj mi Boze), molim vas, dodjite mi na vrata i slomite mi obje noge i uzmite mi 5 hiljada.. svima im opcim s majkama koji ostave svoju zivotinju.. al' SVIMA.. taman da nema ni on sta jest, pa da je zato izbacio zivotinju na ulicu da se snalazi, e pa umro od gladi daBogda! eto.. toliko :D
E sazetiji a bolji post odavno nisam procitao. TAKO JE PAKICE!!!!!

PS
Ja ako nadjem neku životinju sa trokutastom glavom i srcastim dupetom uzet cu je sebi.... da je ganjaaaaaaaavim do besvjestiiiiiii. :)

User avatar
minjonja
Posts: 3598
Joined: 27/11/2009 09:17
Location: Došljakistan

#17 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by minjonja » 24/03/2012 20:21

jel se otvorio azil? u havazu procitah prosle sedmice da su prvi psi od ove danas subote u azilu.

User avatar
pakica_
Posts: 6164
Joined: 22/08/2011 17:23
Location: rajvoSa

#18 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ » 24/03/2012 22:06

minjonja wrote:jel se otvorio azil? u havazu procitah prosle sedmice da su prvi psi od ove danas subote u azilu.
nemam pojma, majke mi, al' ne znam je l' tripujem, ili ih stvarno manje vidjam po gradu :shock:
ps. hvala, zengi :D i ne dam ja svoju trokutastu glavu nizasta :D srce moje :D kako me sad tom istom glavom slozio u koljeno :lol:

User avatar
Pasiflora
Posts: 3906
Joined: 30/03/2007 20:41
Location: Bolje bi bilo da je malo dalje

#19 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Pasiflora » 25/03/2012 07:56

pakica_ wrote:ps. hvala, zengi :D i ne dam ja svoju trokutastu glavu nizasta :D srce moje :D kako me sad tom istom glavom slozio u koljeno :lol:
Nema ljubavi bez bola ;-)

User avatar
pakica_
Posts: 6164
Joined: 22/08/2011 17:23
Location: rajvoSa

#20 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ » 25/03/2012 16:42

Pasiflora wrote:
pakica_ wrote:ps. hvala, zengi :D i ne dam ja svoju trokutastu glavu nizasta :D srce moje :D kako me sad tom istom glavom slozio u koljeno :lol:
Nema ljubavi bez bola ;-)
onda me najvise volio oko nove godine kad mi je nabio tamno plavu felgu ispod oka.. mislila sam odose zubi na pazar hhahaha :D taman se nisam morala sminkat, rodilo se ono meni tvrdoglavo :D

User avatar
Cholina_Lokica
Posts: 11179
Joined: 20/10/2008 23:16
Location: ...

#21 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Cholina_Lokica » 26/03/2012 12:10

pakica_ wrote:
Pasiflora wrote:
pakica_ wrote:ps. hvala, zengi :D i ne dam ja svoju trokutastu glavu nizasta :D srce moje :D kako me sad tom istom glavom slozio u koljeno :lol:
Nema ljubavi bez bola ;-)
onda me najvise volio oko nove godine kad mi je nabio tamno plavu felgu ispod oka.. mislila sam odose zubi na pazar hhahaha :D taman se nisam morala sminkat, rodilo se ono meni tvrdoglavo :D
Dok ti ne bude slomljen nos k'o meni ne pika se :D Doduse nije od mog kerceta, nego od rodjakovog :mrgreen:

MAN-lion's coach
Posts: 3301
Joined: 16/01/2010 02:45

#22 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by MAN-lion's coach » 28/03/2012 14:26

Oslobođenje,28.03.2012.
Image

User avatar
Pasiflora
Posts: 3906
Joined: 30/03/2007 20:41
Location: Bolje bi bilo da je malo dalje

#23 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Pasiflora » 30/03/2012 13:56

I evo - krenulo je:
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/saraj ... /120330066#

AMELA (ako jos uvijek dolazis na Sa-x) molim te nemoj dozvoliti da ovo ode u krivom pravcu.

User avatar
Alfa159
Posts: 624
Joined: 25/07/2007 12:01
Location: Horde zla - Machu Picchu

#24 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Alfa159 » 30/03/2012 13:59

Cober wrote:I AVAZ OTVORENO PIŠE O KRAĐI NOVCA IZ BUDŽETA KS ZA AZIL NA PALAMA - PRAČA..

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... -pasa.html
PA DA LI JE OVDJE IKO NORMALAN!!!
150KM MJESECNO PO PSU!!!
OVO JE PRIVATNI AZIL, KANTON NIJE IMAO PARE DA IZGRADI AZIL, ALI CE IMATI DA PLACA PRIVATNIKU KOJI JE U TALU SA MUSICEM ILI S KIM VEC 150KM MJESECNO, OVO JE ZA SAMOSPALJIVANJA!!!
936000KM MJESECNO U PRIVATNIKU, ODLICAN POSAO SVAKA CAST PODUZETNIKU NAGRADA ZA INOVACIJU DESETLJECA I NARAVNO KOLIKO PREMIJERU ILI KO JE VEC AMINOVO OVU KRADJU KOLIKO KAPNE MJESECNO???

debela
Posts: 3219
Joined: 02/07/2002 00:00

#25 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by debela » 30/03/2012 14:00

jakoooo sam skepticna. azil danas otvoren, a pasa po ulicama kojima svakodnevno tabanam nema vec sedmicama. nekih nema ni duze :(

Post Reply