Šumarski fakultet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nermou

#1 Šumarski fakultet

Post by nermou »

šta mislite o njemu, da li je težak, kakve su plate nakon njega, zaposlenje.. ako mogu da mi se jave studenti sa Šumarskog pa da prenesu svoje mišljenje,naravno uvažavam i ostala mišljenja...
tajeovo

#2 Re: Šumarski fakultet

Post by tajeovo »

stavi temu na http://www.klix.ba/forum/nauka-i-edukacija-f37.html, tu ce ti vjerovatnije odgovorit neko :)
sumar_forewer

#3 Re: Šumarski fakultet

Post by sumar_forewer »

šumarski fakultet..hmm... pa ovako, fakultet ja dosta težak,naime radi se od bio-tehničkim disciplinama, ima svega, dosta starih profesora koji bas i ne šljive Bolonjski proces, ne očekuj da ćeš lako proći ako se odlučiš da upišeš... Ja sam završio 5-godisšnji ciklus na ovom fakultetu, lijepo je radi terena, skoro sve sto procitas imas priliku da vidis na terenu pa se lakse pamti, uci itd... asistenti su puni razumjevanja uglavnom.. do sada sam promijenio dvije firme, trenutno radim u "sarajevo-šumama", naša struka je uglavnom deficitarna u BiH, posao se moze naci bez vecih poteskoca, al naglasavam ti da smo deficitarni zato sto nas ne izlazi mnogo sa falulteta, sto ti dalje govori da je fakultet dosta tezak... ako si avanturisa u dusi, prirodnjak, "djete sa sela", radiša itd nećes se pokajati sto ces upisati šumarsvo... Uglavnom ja imam pozitivno misljenje o ovom strucnom opredjeljenju i ne bi se mijenjao ni sa kim za posao... SRETNOO
Post Reply