Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post Reply
cyprus

#526 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by cyprus »

hercegovac_pravi wrote:
cyprus wrote:Ali vi (ne)razumjete da budućnost Bosne i Hercegovine nije samo u rukama pro BiH snaga (kako ih popajic naziva) :?:
Greska. Buducnost BiH jeste iskljucivo u rukama pro BiH snaga jer opstanak BiH kontrolisu iskljucivo pro Bih snage. Da ih nema, znas koilko bi BiH trajala..vjerovatno manje od 24 sata...
Kako pogrešna konstatacija :roll: To je isto kao reći da naš plasman na Evropsko prvenstvo zavisi samo od nas... :roll:

Međutim, kako ishod naših fudbalskih kvalifikacija zavisi i od reprezentacija Luksemburga, Francuske, našeg budućeg protivnika u baražu, te sudija, tako i budućnost Bosne i Hercegovine zavisi i od političkih predstavnika centrifugalnih snaga, te međunarodne zajednice... (možda ova paralela sa fudbalom možda i nije na mjestu, jer ne znam koliko ga pojedinci prate)

Što se tiče ostalih postova da se ne vrtimo u krug, bolje da ne odgovaram na njih. Nisam fan mlaćenja iste prazne slame kroz stotine stranica...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#527 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by PipiDugaDevetka »

cyprus wrote:
hercegovac_pravi wrote:
cyprus wrote:Ali vi (ne)razumjete da budućnost Bosne i Hercegovine nije samo u rukama pro BiH snaga (kako ih popajic naziva) :?:
Greska. Buducnost BiH jeste iskljucivo u rukama pro BiH snaga jer opstanak BiH kontrolisu iskljucivo pro Bih snage. Da ih nema, znas koilko bi BiH trajala..vjerovatno manje od 24 sata...
Kako pogrešna konstatacija :roll: To je isto kao reći da naš plasman na Evropsko prvenstvo zavisi samo od nas... :roll:

Međutim, kako ishod naših fudbalskih kvalifikacija zavisi i od reprezentacija Luksemburga, Francuske, našeg budućeg protivnika u baražu, te sudija, tako i budućnost Bosne i Hercegovine zavisi i od političkih predstavnika centrifugalnih snaga, te međunarodne zajednice... (možda ova paralela sa fudbalom možda i nije na mjestu, jer ne znam koliko ga pojedinci prate)

Što se tiče ostalih postova da se ne vrtimo u krug, bolje da ne odgovaram na njih. Nisam fan mlaćenja iste prazne slame kroz stotine stranica...
@Cypruse,
Da nije ovo greška neka? Slučajna?
madner

#528 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by madner »

cyprus wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Ma ja, umjesto konkretnog primjera koristimo nategnute analogije. :D

Moze i to. Dakle Mile i Dragan su Luksemburg, mi ne ovisimo od njih sto se tice kvalifikacije. Luksemburg moze odigrati najbolje sto moze i opet ce izgubiti od jace i bolje repke. MZ ti je Francuska, mogu nas sprijeciti da idemo direktno na EP ali ne i da udjemo u baraz :D
Sudije su izgovori za male reprezentacije
zavrzlama

#529 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

u filmovima,stvrnom zivotu svaki pojedinac kad osjeti da mu se blizi zivotu kraj ,pocne pokajanje i radi stvari(obicno pozitivene) koje ne bi nikad uradio dok je bio zdrav i jak...a nas Tihi srlja li srlja sa negativnim stvarima....e moj Tihi zar se ne bojis onog sto te ceka sa zeljeznim vilama i rogovima na glavi :D
vee-jay

#530 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by vee-jay »

cyprus wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Plasman nase nogometne reprezentacije PRVENSTVENO zavisi od njihovog kvaliteta, mogucnosti i taktike. :wink:
sakop

#531 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by sakop »

hoce li biti ista od najavljenog raskola u vrhu SDA? ili je Sulejman Tihić opet pobjedio?
Ko je novi, mogući nasljednik? Ko su mu prvi saradnici? Koja je to struja, moderna ili tradicionalna?
Kakav mu je odnos prema SDP, Hrvatima u BiH, RS-u, Dodiku, Reisu Ceriću, običnim ljudima?
Hoće li se boriti za svoju stolicu ili za narod?
Do kada će po vama ovakva situacija u SDA trajati, hoće li biti raskola uopšte? Šta je sa onom strujom Muratović, koji su se borili na prošlim stranačkim izborima?
hercegovac_pravi

#532 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

cyprus wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Vidim da su ti kolege forumasi vec ponudili kvalitetan odgovor pa nema potrebe da prekucajem njihove misli...ali tu je to u "petdeka" ...
Zasto je toliko tesko prihvatiti cinjenicu da se bez aminovanja pro BiH bloka u Bosni i Hercegovini nista ne moze uraditi? Zasto je tesko prihvatiti cinjenicu da je skoro nakon 10 godina pro BiH blok napokon odbio prelazak jasno zacrtane "crvene linije"? Zasto je tesko prihvatiti cinjenicu da sada pro BiH blok diktira razvoj situacije?
1mustra

#533 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by 1mustra »

Sta je to pro BiH blok?
hercegovac_pravi

#534 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

1mustra wrote:Sta je to pro BiH blok?
Skup stranaka kojima je stalo do opstanka drzave BiH.
1mustra

#535 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by 1mustra »

hercegovac_pravi wrote:
Ja ne znam na koje se sve misli, jel ima negdje neki spisak?
Skijaš

#536 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by Skijaš »

1mustra wrote:
hercegovac_pravi wrote:
SDP (mada imaju određenih propusta)
SDA (sa nešto izuzetaka kojima ni etnička podjela države nije mrska)
SBiH (sa izuzetkom Silajdžića i još nekih kadrova koji su tu samo zbog vlastitog interesa)
SBB (sa izuzetkom Radončića i još nekih kadrova koji su tu samo zbog vlastitog interesa)
NSRB (mada imaju određenih propusta)
Naša Stranka (mada imaju određenih propusta)
LDS (mada imaju određenih propusta)
SDU (mada imaju određenih propusta)
itd

Ako HSP nastavi sa aktuelnim kursom distanciranja od projekta etničke podjele, te ako se jasnije distancira od antisrpskog nasljeđa, HSP će se takođe moći smatrati probosanskohercegovačkom strankom.
hercegovac_pravi

#537 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

1mustra wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Pa od prilike izbaci dva HDZ-a i sve stranke iz genocidne tvorevine i onda sta ostane... :mrgreen:
1mustra

#538 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by 1mustra »

Ok, hvala.

Ostaje nejasno koja je to jasno definirana crvena linija koja je ranije prelazena, a sad vise ne.

Po cemu vidimo da pro BiH blok diktira situaciju?
hercegovac_pravi

#539 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

1mustra wrote:Ok, hvala.

Ostaje nejasno koja je to jasno definirana crvena linija koja je ranije prelazena, a sad vise ne.

Pa po izbacivanju HDZ-ova iz federalne vlasti...eto ti jednog primjera..
Skijaš

#540 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by Skijaš »

1mustra wrote:Ok, hvala.

Kompromis je u interesu Sarajeva. Kompromis je kada se Platformašima i HDZ-ovcima ponudi raspodjelu "hrvatskih" fotelja po principu 1:4 u korist HDZ-a. Kada to HDZ odbije, onda se napravi vlast bez HDZ-a. Vrijeme ultimatuma neprijatelja države je prošlo i nadam se da će SDP ostati dosljedan jer se popuštanjem ništa dobro ne postiže. A Tihić je na pitanju IPA fondova valjda naučio potrebnu lekciju.
heckler

#541 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by heckler »

Fascinantno!

Ne samo da je pojeo govno i dalje ga zvace, nego ti sad pokusava objasniti da je to govno u stvari Milka cokolada.

TIhicu poklopi se i ako si nesposoban da radis kako treba pusti ljudima koji nisu.
Tihić: Sada je teško postići dogovor o osam miliona eura
Predsjednik SDA Sulejman Tihić izjavio je da se zalagao da se prihvati 88 miliona eura iz predpristupnih fondova (IPA) EU, te da je sada teško postići dogovor o preostalih osam miliona.
Sulejman Tihić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Tihić je ponovio da je i na sastanku stranačkih lidera insistirao da se prihvati solucija od 88 miliona eura da se ne bi ponovila situacija kao sa aprilskim paketom "kada dobra rješenja nisu usvojena zbog jednog ili neka druga dva rješenja".

''Trebamo odbiti 88 miliona, zato što ne možemo dobiti 96 miliona, a znamo da je posljedica odbijanja ovih IPA fondova ne samo gubitak 88 miliona ili 96 miliona, nego gubitak fondova na koje imamo pravo u sljedećoj godini'', rekao je Tihić.

On je istakao da SDA podržava odluku Vijeća ministara i dodao da je dobro ako SDP i SNSD mogu dogovoriti nešto bolje.

''Koliko su nama poznate procedure sada je teško postići dogovor o tih preostalih osam miliona", rekao je Tihić preciziravši da se mora proći procedura Direkcije za evropske integracije da bi se iskoristilo tih osam miliona, kao i da se za njihovu implementaciju moraju dobiti razne saglasnosti.

Na internom sastanku najviše rangiranih zvaničnika EU koji je održan sinoć u Briselu nije postignut dogovor o predpristupnim fondovima za BiH, izjavila je danas Srni Anka Paduraru, portparol evropskog komesara za proširenje Štefana Filea.
popajic

#542 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by popajic »

Po meni jako cudno pitanje .
Divim se kolegama koji uopste imaju volje obrazlagati ... :wink:
Hemel

#543 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by Hemel »

daj neka mu neko sapne na uho da su se dogovorili... :D
hercegovac_pravi

#544 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

heckler wrote:Fascinantno!

Ne samo da je pojeo govno i dalje ga zvace, nego ti sad pokusava objasniti da je to govno u stvari Milka cokolada.

TIhicu poklopi se i ako si nesposoban da radis kako treba pusti ljudima koji nisu.
Predsjednik SDA Sulejman Tihić izjavio je da se zalagao da se prihvati 88 miliona eura iz predpristupnih fondova (IPA) EU, te da je sada teško postići dogovor o preostalih osam miliona.
Tihić je ponovio da je i na sastanku stranačkih lidera insistirao da se prihvati solucija od 88 miliona eura da se ne bi ponovila situacija kao sa aprilskim paketom "kada dobra rješenja nisu usvojena zbog jednog ili neka druga dva rješenja".

''Trebamo odbiti 88 miliona, zato što ne možemo dobiti 96 miliona, a znamo da je posljedica odbijanja ovih IPA fondova ne samo gubitak 88 miliona ili 96 miliona, nego gubitak fondova na koje imamo pravo u sljedećoj godini'', rekao je Tihić.

On je istakao da SDA podržava odluku Vijeća ministara i dodao da je dobro ako SDP i SNSD mogu dogovoriti nešto bolje.

''Koliko su nama poznate procedure sada je teško postići dogovor o tih preostalih osam miliona", rekao je Tihić preciziravši da se mora proći procedura Direkcije za evropske integracije da bi se iskoristilo tih osam miliona, kao i da se za njihovu implementaciju moraju dobiti razne saglasnosti.

Na internom sastanku najviše rangiranih zvaničnika EU koji je održan sinoć u Briselu nije postignut dogovor o predpristupnim fondovima za BiH, izjavila je danas Srni Anka Paduraru, portparol evropskog komesara za proširenje Štefana Filea.
Tihiću to je ista ona procedura koja je prođena u roku od dva sata kada je EU odbila implementaciju IPA regulativa..
Dakle, sudeći po Tihićevoj logici, za obaranje IPA fondova nije potrebno proći nikakavu regualciju. Dovoljno je da neka kozurina iz tamo neke entitetske vukojebine uputi pismo i IPA fondovi će biti zaustavljeni dok sa druge strane prihvatanje i usvajanje (po regulacijama koje već postoje dugi niz godina) zahtjeva dugoročne procedure koje će eto prouzrokovati uskraćivanje IPA fondova...ma da ne rise majke ti više. Ispo si hajvan samo takav.
hercegovac_pravi

#545 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

popajic wrote:
Po meni jako cudno pitanje .
Divim se kolegama koji uopste imaju volje obrazlagati ... :wink:
Pa kad njemu nije teško postavljati banalna pitanja, nije vala ni meni teško davati još banalnije odgovre..čak šta više :-D
heckler

#546 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by heckler »

Kakav cmar od covjeka. Bas juce razmisljam kako ce reagovati na to da je pojeo govno tek eto ti ta kako. Odbijajuci da prizna da ga je pojeo. Nevjerovatno.
Bosnolog

#547 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Tihic je sinonim bosnjacke politicke propasti i zabluda svih ovih godina,taj maloumni politicki retard je toloko toga uradio protiv BiH podilazeci neprijetljima BiH da bi se dodvorio istima a posebno MZ i ispao u njihovim ocima cojvek od kompromisa iako je to uradio na stetu BiH.SDA je iznjedrila najvece dvonogo smece koje radi svojih minder secijaskih interesa prodaje i izdaje drzavne interese i vlastiti narod evo dvije decenije. Fikret Abdic je bio izdajnik i zlo u ratu ali je u stranci ostalo mnogo opasnijih neprijetelja BiH nakon rata,Iz vrha te stranke je tesko naci nekoga ko vidi dalje od Marin Dvora,.....

Mene vise brine ko ce ovog politickog retarda Tihica zamjeniti kada ode iz politike,bojim se da je Bakir jos opasniji krimominderas.Asim Sarajlic mi djeluje pribraniji ali i on je dio vrhuske drustva iste secijaske sekte,njegova sutnja na Tihiceve maloumne anti BH izjave govori da se slaze sa njim a nakon svih ovih Tihicevi antidrzavnih izjava i puhanja u leda neprijeteljima BiH.Nadam se da ce se naci neko u toj klimoglavsko poslusnickoj sekti da prozove ovog maloumnika koji je najpametniji kada suti i tako treba ostati do kraja njegovog mandata ili ove stranke,....
hercegovac_pravi

#548 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

E sad da se i ja malo igram vidovite Đemile...
Re: SDP
Postao/la hercegovac_pravi dana 16/09/2011 23:21

Smijem se opkladiti u sta god pozelis da ukoliko Federalna Vlada ne popusti u svojoj namjeri da zaustavi ovu ujdurmu, da ce Dodik pospustiti i prihvatiti upotrebu ovih 8 miliona za drzavni nivo ali uz odobrenje republike srpske. Na taj nacin je postigao ono sto je zelio. Stavio drzavu pod kontrolu entiteta. U tome je stos a ne u 8 miliona. Ista bi se stvar desila da se radilo o 100KM-a ili 500 miliona eura.
Moj odgovor fourmašu draganbl na stranici 55 "Politička dešavanja u BiH"...
E sada isto tako kako sam bio siguran da će se ovako nešto desiti, još sam sigurniji da će se ovo "obiti preC'eniku o glavu" i to tako da će mu zviždat u ušima naredne 3-4 godine.. :mrgreen:
Reisova

#549 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by Reisova »

Tema je Tihić
- on je najbolji primjer, "tiha voda bregove valja" i u tom smislu sve pohvale za distanciranje o Reisa, infiltirianjem ljudi u IZ da se malo ublazi uticaj navedenog nam haman pape,
- uspio je fino "zatalasati" SDA stranku i reformisati je, jer su kadrovi bili bukvalno "zacementirani" a nikakvih rezultata samo svoj interes i njihovo ponasanje mi je u pojedinim situacijama pogubnije od rata.
- interesantan je lik, jer po meni svi su ga podcjenili.
- ogroman MINUS sa kompromisima i popuštanjima prema Dodiku, stvarno je pretjerivao, Najbolji je primjer sa onim stranim sudijama, pa nadalje. Isto minus za popustanja prema EU, vjerujte oni nas više trebaju nego mi njih. Stvarno me nekada stid bude, u politici kao i u zivotu nije loše malo zube pokazati.
- po meni fali mu ona crta "killer instict" jednostavno da ide do kraja, tipa ono Fahrino maltletiranje to prevazilazi sve granice.

Po meni Tihi treba malo vise Zlajih osobina i ovaj njegovih. Mislim da bi to bilo to.
Skijaš

#550 Re: Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post by Skijaš »

heckler wrote:Fascinantno!

OK, nema onda nikom. Ti i Dodik ste trebali o tom razmišljati kad ste odlučili rezati pare namjenjene državi. Htjelo se stvari dovesti pred svršen čin, mudro nema šta
Post Reply