Ne bi je zaradio da nema dzemata. Dakle, iz njegove perspektive:
dzemat=posao=plata
Ne, to je iz tvoje perspektive !
Ti uopste ne znas koji su njegovi razlozi za to, ali ipak vrlo brzo donosis zakljucke !
Nisu mi dragi ljudi koji propovijedanjem "Allahove rijeci" navode vodu na svoj mlin.
Svaka od ovih stvari se ocigledno svodi na zelju za vrbovanjem novih slusaoca i stovalaca. Nije to dobro. Allah sve vidi, Allah sve zna.
Halali jarane, ali ovo nema nikakve logike sto pricas !
Njegov mlin je u ovom slucaju "vrbovanje" novih slusalaca.
Zasto bi to bilo nesto lose ?
Tvoji postovi kontra njega nisu ista drugo osim "vrbovanja" novih citalaca, zar ne ?
Pokusavas diskreditirati njega, kako bi iznio svoj stav drugima, je li tako ?
A siguran sam da ne mislis da je to nesto lose !
A Allah sve vidi i zna, to si u pravu !
I ja imam pravo da kritikujem isto tako kako on ima pravo da vrbuje. Treba ljudima punuditi vise opcija. Neka biraju.
U potpunosti tacno !
Allah kaze da je Kuran poslan razumom obdarenim ljudima,siguran sam da ce njiegovu pouku shvatiti oni koji se osjecaju takvim !
Nema ljutnje sad, to je stav mene kao covjeka koji vjeruje u Kuran kao Allahov govor u kojem to pise.
A ljudima treba ponuditi vise opcija, pa neka biraju !
Jos da kazem da mi je malo neumjesno sa ovakvim propovijedima izlaziti u 8 sati uvece na prostor kod Sebilja, najprometniju zilu u augustu mjesecu sa kompletnom opremom za projekciju i otezavati kretanje kako domacima tako i turistima. Nije Allahu potrebna propaganda.
To sto ti mislis da je neumjesno, to je tvoj stav, kojeg ja nimalo ne dijelim.
Ja se bas sjecam da je nekako bas istih dana na nekim drugim prometnim mjestima izlazeno sa otvaranjima filmskog festivala , ali vidis ja ne mislim da je to neumjesno !
Nitko nema monopol na javnost, te propovijedi su imale sasvim legalnu dozvolu od opstinskih i gradskih vlasti !
Pa nema razloga da se ljudima ne pruzi i ta opcija, a ne samo ona filmska o dvojici homoseksualaca, pa nek ljudi biraju !
Ti rece u jednom postu da ti nekako to sve smrdi na talibanstvo !
Ja bih rekao da ti imas malo predrasuda JBT, i ovo je dobronamjerna primjedba, vjeruj mi !
Tebi ocito smrdi na talibanstvo svaki oblik ispovijedanja islama koji prelazi vrata dzamije.
Ma batali jarane, sto se ti ne zatvoris u kucu pa da uzivas u blagodatima rahtaluka, vec spominjes izlaske u prirodu i sl.
Il je ova opcija za tebe dobra , ali kad se stavi pod kljuc ?
Pa da samo hodze za nju znaju !
Sorry mister, ali nece moci !
Za demokratiju i pravo na javno svjedocenje svoje vjere, mnogi su poginuli nedavno !
A doba kad se krijuci u dzamiju odlazilo je proslo !
Realnost je takva, pa je prihvati, jer u suprotnom bezze se zivciras