Sulejman Bugari

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

Bugari je granični turbo-folk - moje skromno mišljenje.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

aNTropocentrio wrote:Bugari je granični turbo-folk - moje skromno mišljenje.
cojk prica ono sto narod vole da cuje, isto ko sto oni anam pjevaju sto narod voli da cuje!
jusuff

Post by jusuff »

upravo tako
valajbeg

Post by valajbeg »

eto pogledaj te
na: http://www.ikre-bismi-rabbike.net imate neke "friske" hutbe i snimak predavanja iz doma armije od proslog mjeseca
ragib

Post by ragib »

divno predavanje.
DonDavudes

Post by DonDavudes »

jusuff wrote:
DonDavudes wrote:bugari je za ulemu ono sto su hajat i avaz za medije :oops:

povrsan i sladunjav tako da je prihvatljiv (jer ne ide u dubinu) za shiroke narodne mase 8) (jos dodaj malo "misticizma" i imate klasicnog predstavnika efendijskog jet seta 8) )

mislim nemam nista protiv tog covjeka 8) ali ono sto on prica nauci se iz ilmihala u mektebu :roll:

zbog toga i jest interesantan probracenicima i bivsim grijesnicima koji nema skoro nikakavog predznanja o islamu (zamisli bivseg narkomana da slusa vaz R.Hafizovica ili enesa Karica, mislio bi da je ponovo na tripu :D )
ako nije pretjerano osobno... da li si ikada prisustvovao nekom predavanju hfiza bugarija...
ili jos bolje... da li si ikada razgovarao s njim?
na osnovu cega dajes ovako definitivne ocjene? ucenjak si islama ili sta?
da, prisustvovo i nisu me odushevila
da, opet me nije odushevio (nekako mi je, sto bi nana rekla, pihtijast :D )
ocjene dajem zato sto me Bog obdario umom, tj mogucnosu kritickog sagledavanja stvari (koji sam upotpunio nekim konkretnim informacijama i znanjima)
ali ipak mislim da je "ucenjak" preteska rijec 8)
Kel'Thalas

Post by Kel'Thalas »

citat:

da, prisustvovo i nisu me odushevila
da, opet me nije odushevio (nekako mi je, sto bi nana rekla, pihtijast :D )
ocjene dajem zato sto me Bog obdario umom, tj mogucnosu kritickog sagledavanja stvari (koji sam upotpunio nekim konkretnim informacijama i znanjima)
ali ipak mislim da je "ucenjak" preteska rijec 8)[/quote]

Taj tvoj um je već od prije na osnovu inputiranih informacija kreirao predrasude sa kojima si ti i otišao da poslušaš o čemu Hafiz govori?!

Malo je ljudi u IZ-u koji zapravo rade i to konkretne i konstruktivne stvari pomažući ljude kako materijalno tako i duhovno.

Čovjeka lično znam i znam koliko je valj'o i koliko je dobrih stvari odradio

Hafiza hule samo zlonamjerni i cinici (zbog čega,to ćemo ostaviti njihovoj intimnoj i subjetivnoj utupljenosti) jer ne vidim kakava se potencijalna opasnost krije u ovom čovjeku pa da se toliko proziva i da se osmišljuju raznorazne laži (naravno osim ako se materijal za pljuvanje ne priziva iz "slobodne bosne").

Il da nije i on možda wehbos?Haj znaj :-)
Bosanac sa dna kace

Kel'Thalas wrote: Il da nije i on možda wehbos?Haj znaj :-)
Onaj ga Senad Agic kao gost forum na islambosni iz Amerike proglasio takvim!' :x
biscanka84

Post by biscanka84 »

Znam jednog Hrvata koji je presao na islam nakon sto je razgovarao s Bugarijem,on je veoma popularan ovdje medju omladinom..kad se cuje da dolazi Bugari svi odjednom i pijanci,drogerasi zajedno odlaze u dzamije,centre gdje drzi predavanja..on ti je kao neka rock-star :lol:
Bosanac sa dna kace

biscanka84 wrote:Znam jednog Hrvata koji je presao na islam nakon sto je razgovarao s Bugarijem,on je veoma popularan ovdje medju omladinom..kad se cuje da dolazi Bugari svi odjednom i pijanci,drogerasi zajedno odlaze u dzamije,centre gdje drzi predavanja..on ti je kao neka rock-star :lol:
i sta je sad tu smijesno? :? :shock:
halo_ba

Post by halo_ba »

"- Jer, ako posmatramo komunizam kao sistem u kojem smo učili samo kako ćemo sebi udovoljiti, ako sam tada naučio da ne dozvoljavam drugom da vjeruje šta hoće, ako sam tada naučio da radim samo za pare, onda mogu reći da sam sve to ponio iz komunizma."

-rece postovani hafiz Bugari i ostade ziv. Ne vjerujem da je brkanje pojmova posljedica neucenja marksizma, cak i laik na prvi pogled moze vidjeti da se hafizov opis odnosi upravo na danasnji kapitalizam, nikako na komunizam.
sicky

Post by sicky »

Bilo kako bilo, broj posjetilaca raste...što li?
Sad je na redu Skenderija, pa Zetra..ha ja :-)

p.s. ja tamo redovno viđam tipa koje je pravoslavac... :)
bice_bice

Post by bice_bice »

halo ba, hajmo ga sklon't.. moramo sprijecit da takav psihopata drzi predavanja.. jos ponekad bradu pusti, mogo bi nas sviju dic u zrak.. 8-) ugledo/la si crveno svijetlo, ko sto bi kolege sa BBC-a rekli..
sicky

Post by sicky »

bice_bice wrote:halo ba, hajmo ga sklon't.. moramo sprijecit da takav psihopata drzi predavanja.. jos ponekad bradu pusti, mogo bi nas sviju dic u zrak.. 8-) ugledo/la si crveno svijetlo, ko sto bi kolege sa BBC-a rekli..
to ti neki dijagnostičar :?
biscanka84

Post by biscanka84 »

p.s. ja tamo redovno viđam tipa koje je pravoslavac...
rekao je hafiz "treba imati dobre odnose i s pripadnicima drugih religija jer nasa je obaveza da ih sutra upucujemo u islam,a kako to ciniti ako se mrzimo medjusobno"? :)
Serenity

Post by Serenity »

Bosanac sa dna kace wrote:
cojk prica ono sto narod vole da cuje, isto ko sto oni anam pjevaju sto narod voli da cuje!
Ljudi moji, predavanja u BKC-u su baš za široke mase i to je način kako da one koji neće da padnu na sedždu sakupi na jedno mjesto i uklanja im taj strah.

Ko želi da sluša predavanja pravog alima, neka dođe na hutbu ili još bolje na sabah namaz bilo kojeg dana.

Iskoristio bih priliku da vas napomenem:

1. Šerijatska je obaveza, ako imaš neku sumnju i nešto što može ličiti na pitanje, obaveza ti je otići toj osobi.

2. Sumnja i izvlačenje mišljenja iz prenešenih riječi je haram i tretira se kao laž.

Dakle pazimo se kada pričamo o ljudima koji nisu tu.
Serenity

Post by Serenity »

Onaj ga Senad Agic kao gost forum na islambosni iz Amerike proglasio takvim!' :x
Daj izvor!
biscanka84

Post by biscanka84 »

Utorak uvece 19.12.2006. kolone ljudi klize snijeznim ulicama Sarajeva ka BKC-u, kako bi prisustvovali predavanju hafiza Sulejmana Bugarija. Radi se o nekoliko hiljada ljudi i u prvi mah insan bi pomislio da se radi o nekom fudbalskom derbiju.

http://--- NO LINKS ---/index.php?opti ... &Itemid=46
Bosanac sa dna kace

Serenity wrote:
Daj izvor!
Bilo na ilsambosni, potrudicu se da nadjem! ok?
mada misl,m da zbog promjene servera da su sve izbrisali, ako mi bude dje u mailu postiram, ok?
ragib

Post by ragib »

FORUM u BKC-u 25.Jan.2007.

25.Jan.2007. godine u 19 sati u prostorijama BKC-a,
nastavlja se ciklus druženja sa Sulejmanom Bugarijem,
pod stalnim nazivom:
FORUM / riječ, govor, razgovor.
Kako nam je rečeno, ovaj vid druženja trebao bi se redovno održavati jednom mjesečno, tj. zadnjeg četvrtka u mjesecu, na istom mjestu i u isto vrijeme, sljedećih osam mjeseci.
Organizator (CSI- Centar savremenih inicijativa) nam je najavio i dodatni sadržaj, te dolazak i učešće još nekih zanimljivih i eminentnih gostiju.
howyesno

#171 Re: Sulejman Bugari

Post by howyesno »

alphonse kauders wrote:Ko je taj Suljo i po čemu se razlikuje od ostalih imama? Koliko sam čuo, na njegovim predavanjima mlade cure padaju u nesvijest, a muškadija ga citira kad god se o Islamu povede riječ.
Čuo sam i da ima neku promociju knjige danas, pa zna li ko u koliko je sati, jer me fakat interesuje fenomen "superstar"- imama u Sarajevu:))
Da će i mene pri tom uputiti "na pravi put"- ne vjerujem (višestruko značenje):)
ako je tako onda svakako nema svrhe da ides na promociju njegove knjige, na njegova predavanja, da se interesujes za njeg itd itd, nemoras djaba gubiti vrijeme.
a interesovanost, pogotovo omladine, koja vlada za tim covjekom je nevjerovatna, pa ako ti se da malo razmisliti, vjerovatno nije djaba a?
m3d0

Post by m3d0 »

kad je ----SPAM----, nek je sve ----SPAM----
Last edited by m3d0 on 09/06/2009 23:18, edited 1 time in total.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

nisam slusao covjeka nikada niti ga znam al izgleda da pobudjuje puno paznje. Ljudi ocigledno vole njegova predavanja - a sad da li su ta predavanja vrhunac (ili blizu tome) ili nisu ne znam.
nelo

Post by nelo »

m3d0

Post by m3d0 »

kad je ----SPAM----, nek je sve ----SPAM----
Last edited by m3d0 on 09/06/2009 23:19, edited 1 time in total.
Post Reply