Sulejman Bugari
- alphonse kauders
#1 Sulejman Bugari
Ko je taj Suljo i po čemu se razlikuje od ostalih imama? Koliko sam čuo, na njegovim predavanjima mlade cure padaju u nesvijest, a muškadija ga citira kad god se o Islamu povede riječ.
Čuo sam i da ima neku promociju knjige danas, pa zna li ko u koliko je sati, jer me fakat interesuje fenomen "superstar"- imama u Sarajevu:))
Da će i mene pri tom uputiti "na pravi put"- ne vjerujem (višestruko značenje):)
Čuo sam i da ima neku promociju knjige danas, pa zna li ko u koliko je sati, jer me fakat interesuje fenomen "superstar"- imama u Sarajevu:))
Da će i mene pri tom uputiti "na pravi put"- ne vjerujem (višestruko značenje):)
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#3 Re: Sulejman Bugari
alphonse kauders wrote:Ko je taj Suljo i po čemu se razlikuje od ostalih imama? Koliko sam čuo, na njegovim predavanjima mlade cure padaju u nesvijest, a muškadija ga citira kad god se o Islamu povede riječ.
imas li ti google?
http://www.tabacki.com/ba/main/predavan ... 8&strana=2
http://www.tabacki.com/ba/main/audio.php
itd itd.....
- legionarka
ah imam kao i svaki drugi sto se tice religiskog kova, ali covjek dobar psiholog, igra s rajom, zna sta raja hoce da cuje i kako ih pridobiti jednom rjecju mangup..imala sam priliku razgovarati s njim vezano za jedno istrazivanje bas na ovu temu (kako religija pridobija mlade na pravi nacin hehe mene nije nikako uspjela) i mogu ti reci da covjek vrlo argumentovano prica o datim temama ne ide iz supjleg u prazno..sta te zanima pitas ga..a cesto ima razna predavanja..nedavno je bio gost u crkvi svetog ante. ne znam sta drugi kazu, ali meni je bio zanimljiv sugovornik, iako jos se ne nadjoh na pravom putu 
- Bosanac sa dna kace
manguop je zato sto zna kako nekog izvuci iz pakla droge i alkohola!jel zato mangup? mangup je i zato sto na tome ne zgrce lovu kao sto to rade kojekakve Kleoptareü, Azire, Nizam i bebe!eto zato je mangup!legionarka wrote:ah imam kao i svaki drugi sto se tice religiskog kova, ali covjek dobar psiholog, igra s rajom, zna sta raja hoce da cuje i kako ih pridobiti jednom rjecju mangup..imala sam priliku razgovarati s njim vezano za jedno istrazivanje bas na ovu temu (kako religija pridobija mlade na pravi nacin hehe mene nije nikako uspjela) i mogu ti reci da covjek vrlo argumentovano prica o datim temama ne ide iz supjleg u prazno..sta te zanima pitas ga..a cesto ima razna predavanja..nedavno je bio gost u crkvi svetog ante. ne znam sta drugi kazu, ali meni je bio zanimljiv sugovornik, iako jos se ne nadjoh na pravom putu
- lejlasa
#7 Re: Sulejman Bugari
Promocija je veceras u 19 sati u Narodnom pozoristu. Knjiga se zove "Vratimo se Gospodaru". Obavezno idi.alphonse kauders wrote:Ko je taj Suljo i po čemu se razlikuje od ostalih imama? Koliko sam čuo, na njegovim predavanjima mlade cure padaju u nesvijest, a muškadija ga citira kad god se o Islamu povede riječ.
- Mahalac
Vrijednosti koje ef.Bugari promoviše su univerzalne i vrijede za sve "prave puteve".
Dokaz tome su i brojna gostovanja i predavanja i u ne islamskim institucijama tj drugim kulturnim i svjetovnim objektima.
On je jednastavan i izrazito učen ćovjek.
Dovoljno ga je poslušati.
Dokaz tome su i brojna gostovanja i predavanja i u ne islamskim institucijama tj drugim kulturnim i svjetovnim objektima.
On je jednastavan i izrazito učen ćovjek.
Dovoljno ga je poslušati.
- Bosanac sa dna kace
pa da, naravno, doticni gospodin je mangup
kao sto rece jedna forumasica
i zato sto se bavi svojim poslom; vjerom, a ne politikom na mimber!
A jednostavan je i skroman jer je obrazovan i jer se jako jako ozbiljno prihvatio svog posla!
A jednostavan je i skroman jer je obrazovan i jer se jako jako ozbiljno prihvatio svog posla!
-
abdulhaqq_
Bismillah!
Sad sam se vrati sa promocije iz narodnog pozorista .Nemam rijeci da opisem kako je bilo. Bio sam u pozoristu davno nekada, jedno milon puta, i nikada nisam vidio vise ljudi . Hvala uzvisenom Allahu sto nam je dao ovoga covjeka!!!
Sad sam se vrati sa promocije iz narodnog pozorista .Nemam rijeci da opisem kako je bilo. Bio sam u pozoristu davno nekada, jedno milon puta, i nikada nisam vidio vise ljudi . Hvala uzvisenom Allahu sto nam je dao ovoga covjeka!!!
- Bosanac sa dna kace
kazu da je sufija! 
- dizZaster
ko hoće nešto više da sazna o hafizu Sulejmanu Bugariju nek` pročita.
http://bosnjaci.net/interview.php?id=110
http://bosnjaci.net/interview.php?id=110
-
kub lajkan
Jednom je gostovao na Hayatovom CD-u. Pristojno se prosuo.
Tu priču mogu da puše tinejdžeri željni idola i priča o smislu života.
Doduše, pošto smo seljačka država puno je i starih kojima se mogu prodavati muda pod bubrege...
Tu priču mogu da puše tinejdžeri željni idola i priča o smislu života.
Doduše, pošto smo seljačka država puno je i starih kojima se mogu prodavati muda pod bubrege...
-
Qalbus
Ovdje mozete nac nekoliko predavanja sa Bugarijem pa izvolite poslusajte, mozda nesto naucite: http://www.bemuf.org/multimedija.php?Tema=9
-
kub lajkan
Ja sam ga slušao (i gledao) na Hayatovom CD-u i dosta mi je. Uhvaćen u laži...
-
kub lajkan
Ma stavili su mu na račun da je nešto pričao na nekom predavanju u Sandžaku, a on tvrdio da nije tamo nikad bio. Pa kad su mu predstavili dokaze onda se vadio da je bio, ali da je to bilo interno "sijelo", na kojem se okupilo 500-600 ljudi...nebi wrote:kub,sta je konkretno slagao?kub lajkan wrote:Ja sam ga slušao (i gledao) na Hayatovom CD-u i dosta mi je. Uhvaćen u laži...
-
nebi
Kako ono fino stoji u Kuranu...kub lajkan wrote:Ma stavili su mu na račun da je nešto pričao na nekom predavanju u Sandžaku, a on tvrdio da nije tamo nikad bio. Pa kad su mu predstavili dokaze onda se vadio da je bio, ali da je to bilo interno "sijelo", na kojem se okupilo 500-600 ljudi...nebi wrote:kub,sta je konkretno slagao?kub lajkan wrote:Ja sam ga slušao (i gledao) na Hayatovom CD-u i dosta mi je. Uhvaćen u laži...
- sicky
wow ma na lomacu odmah poslije ove gnusne lazikub lajkan wrote:Ma stavili su mu na račun da je nešto pričao na nekom predavanju u Sandžaku, a on tvrdio da nije tamo nikad bio. Pa kad su mu predstavili dokaze onda se vadio da je bio, ali da je to bilo interno "sijelo", na kojem se okupilo 500-600 ljudi...nebi wrote:kub,sta je konkretno slagao?kub lajkan wrote:Ja sam ga slušao (i gledao) na Hayatovom CD-u i dosta mi je. Uhvaćen u laži...
-
nebi
Za jednog hafiza koji je moralni uzor hiljadama mladih to JESTE gnusna laz.sicky wrote:wow ma na lomacu odmha poslije ove gnusne lazikub lajkan wrote:Ma stavili su mu na račun da je nešto pričao na nekom predavanju u Sandžaku, a on tvrdio da nije tamo nikad bio. Pa kad su mu predstavili dokaze onda se vadio da je bio, ali da je to bilo interno "sijelo", na kojem se okupilo 500-600 ljudi...nebi wrote: kub,sta je konkretno slagao?![]()
-
nebi
E,de ti meni,seljaku,fino objasni sta je taj apostelsicky wrote:a ja da dodam da i onaj ko nije musliman zna da se KUR'AN pise sa apostrofomnebi wrote:Kako ono fino stoji u Kuranu...kub lajkan wrote: Ma stavili su mu na račun da je nešto pričao na nekom predavanju u Sandžaku, a on tvrdio da nije tamo nikad bio. Pa kad su mu predstavili dokaze onda se vadio da je bio, ali da je to bilo interno "sijelo", na kojem se okupilo 500-600 ljudi......"reci istinu,makar bila i gorka"...a tip lafo zna Kuran napamet.
![]()
Da se i ja malo igram sa stranim rijecima i izrazima:
to gore je jeftina polemika i jadna reakcija na to da je tvoj idol uhvacen u lazi.