halo wrote:Kotromanic wrote:halo wrote:
To gdje ja zivim nije bitno ali poznajem Sarajevo jer sam jedan dobar dio zivota proveo pored Doline Cupova ato gdje ti zivis i sebe i ostale mahalase koje svrstavas kao neke prave sarajlije ja nebi nikad ni volio zivjeti jer na tim obroncima tek malo prije rata je uvedena kanalizacija i asfalt vise vam nisu ni mogli pomoci jer je tu kao u u Buljakovom potoku kuca na kuci tako da o nekom normlanom zivotnom prostoru nema ni govora ali to vama nesmeta jer vi u hordama silazite na carsiju ovim putem se izvinjavam Bistrickoj strani ali vratnik, vasin han ,sedam suma ,sedrenik, pasino brdo,grdonj.itd da ne nabrajam za mene nikad nije bilo Sarajevo niti su te mahale cinile neki specifikum Sarajeva ( osim u negativnom smislu)cast izuzetcima ali ovaj put govorim o Hordama
A sto se Fesa tice to nije Bosanski nego TURSKI glavopokrivac i moj dedo je nosio Francusku kapu a ti se vracaj unazad ako ti pase i glasaj za SDA nosaj fes cetnik ce subaru i glasace za sds pa se rokajte al bez mene Fala Bogu pa imaju dva kluba jedan STARIJI za pravu gradsku raju i jedan mladji Torpedo koji nazalost nosi ime grada tako da nije nikakav problem moj Kotromanicu nevalja ti nick bolje bi ti pristajao FESLIJA IZ MAHALE a nije ni lose PITAR a ne ti se pozivas na KOTROMANICA satro izvorni Bosanac
"Dolina Cupova" je za vrijeme lijepog nam Tite naseljena vojnim oficirima i sluzbenicima iz Srbije (Sumadija, Morava itd), Crne Gore kao i seljacima iz okoline Drvara, koji su se eto prodavali nama Sarajlijama kao gospoda, a dosli su Bog zna od kuda. A sve su to bile silne uciteljice, sluzbenici, milicioneri, sekretarice, koje nisu znale pomesti stubiste, a vala im nije puno trebalo da se otkrije ko su. Prosli rat najbolje to pokazuje ko je na Grbavici zivio. U neka doba se pocelo saznavati, te jedan je iz Aleksinca, drugi OD Drvara, treci iz nekog Sumadijskog sela itd. itd. pa onda poceli da kolju dojucerasnje komsije.
A nama su pricali kao sto pricas i ti, da smo seljaci zato sto smo iz carsije i MAHALE, i sto je nismo dali cetnicima da nam je preuredjuju u onaj vakat kada su poceli kaldrmu skidat sa Bascarsije po direktivi komunisticke partije, nit smo dali da je nasele Sumadinci i ini seljaci iz Srbije. Hvala Bogu za Mahalu i Carsiju,
jer seljacina nikad nece razumjeti sta je. Za tebe je to TURSKO, blento jedan, jer primitivac ne razumije da jedan narod nije staticka kategorija, nego da se formira pod razlicitim uticajima u raznim vremenima i na taj nacin formira svoj vlastiti identitet. Po tvojoj logici, posto je fudbal engleska umotvorina, svi fudbalski klubovi svijeta su onda engleski

Kakav idiotluk!
Vidim da si se malo uzbudio ali nema potrebe treba da ti bude jasno da postoje i ljudi potpuno drugacijih razmisljanja nego sto je tvoje i tvoje mahale,jer mahale kao tvoja nisu urbana gradska sredista
E pa vidis, ti ces vjerovatno reci isto i za sevdalinku- urbanu bosnjacku pjesmu, koja eto pjeva o Muji koji asikuje s dragom bas u mahali.
Jer ti ne razumijes, da su Kovaci, Vratnik, Bistrik i Bascarsija stubovi naseg grada. U mahali se nije smio povisiti glas, da se komsija ne bi uznemirio, mahala se cistila i prala, a u carsiji su ljudi trgovali, jer se znao red, i kako ce se ko pozdraviti, i kako ce se ko obuci.
i radjene su uglavnom bez gradjevinskih dozvola tj zbrda zdola kako se ko doseljavao sa romanije i sokoca
Romanija, Sokolac, Drvar, Sumadija, Morava su sisle u grad o kojem ti pricas i doselili su na Grbavicu, Alipasino, Vojnicko, Hrasno, i kada je rat poceo poceli su i oni zivotinjski da pokazuju svoje pravo lice.
ali necemo sad o tome ti to vrlo dobro znas da zimi nemozes bez 4x4 i lancima izaci na svoje brdo da gore nema normalnog autobuskog saobracaja nego saobraca kombi koji zimi takodje ne fercera a o trolama tram, da i nepricamo semafore i sve ostalo imas tek kad sljegas nizbrdo ali sve to nema veze ako je covjek covjek.
Pa vidis seljak, ti polazis od sebe. Ja nisam s brda, nego sam rodjen u carsiji, a familija mi zivi na Bistriku. Zato nemoj biti bijeda i iznosit svoje seljacke afinitete, jer odakle si ti dosao u MOJ GRAD, i kada si poceo da pametujes i pricas kao sto sad pricas, kostalo je zivota preko 10 000 sarajlija, koji su vam vjerovali, dali vam stanove, skolu, da biste vi ko medjedi ostisli na brdo i poceli da rusite i palite od vjecnice, pa posebno bascarsiju. I ko sto sam rekao ranije, prodabvali ste se za gospodu, kao sto ti sad radis, seljak. Nego iz koje si zabit dosao? Hajde priznaj?
A sto se tice formiranja Bosnjackog naroda nebi o tome jer se sigurno necemo sloziti jer tvoje vidjenje stvari je da je Turska jedna bratska fina zemlja koja nam je puno pomogla u ratu itd itd a nevidis da je TURSKA tj Osmanlije ti koji su najvise zla nanjeli Bosnjackom Narodu pa to i dan danas ispastamo krvavo ,ne ti ces kad krenes na utakmicu sa svojim hordama ponijet i tursku zastavu stavices fes i propagirat svoju mahalu i naravno zalagat ces se za cjelovitu Bosnu kao i ALJO i neces svatiti kako to srbi i hrvati nece da zive zajedno sa Bosnjacima i zassto nece da nose fes pa to je "bosanska kapa"
Pa ocito je vec sada da si Srbin, ili mazohista koji mrzi vlastiti narod, jer mrzis i samog sebe. A o tvojim nebulozama sam vec dao komentar. Najvise zla Bosnjackom narodu su pocinili Srbi, Sumadinci i ostala bagra koja je dosljakala u sarajevo, kao sto si i ti. Koje ono selo bijase u pitanju?