SUKOBI U STOCU

Post Reply
bosniaque

Post by bosniaque »

moderator wrote:
bosniaque wrote:divlji zapad!
sta da covjek kaze na ovo, i sada ce opet neko da kaze "pa znas nisu svi isti" ma nisu svi samo njih 90% u chetnitetu, sad ce moderatori 100% navaliti na mene ali boli me znate vec sta! :zzzz:
shta te to boli?...:?...spomenik palom junaku?...:?...:oops::D

ma jok! :P
mr-x

Post by mr-x »

Pa mislim da je vec receno, taj sukob je bio cisto sportski :D :D :D :D
halo

Post by halo »

Kotromanic wrote:
halo wrote:

Mislim da ti stvarno nemas veze sa zivotom kada iznosis takve tvrdnje. S druge strane ocigledno je da nisi iz carsije, a ako zivis u nekom prigradskom sarajevskom naselju ili od marindvora pa prema ilidzi, opet dzaba jer nisi carsijaner, mozes se izjasnjavati Sarajlijom, ali to nisi, niti je to tvoja familija, jer se to najbolje vidi iz tvoga nerazumijevanja SA. Uostalom pitaj roditelje odakle su dosli, pa ces se sam uvjeriti.

Nego, htio sam reagovati na citiranje cuvene pitarske pjesmice "boja fesa boja dresa, boja krvi mi smo prvi" , to je barem poznato pravim sarajlijama sta znaci, a ovim kvazisarajlijama je to "promocija SDA"- nidje veze :-)

Fes je simbol Bosne, carsije i mahale isto kao sto je i burek ili cevapi.

Rusi imaju subaru (doduse i Srbi), Bosanci (bez obzira na etnicku pripadnost) imaju fes (kojeg su nosili i pravoslavci i muslimani i katolici), skotlandjani imaju kilt itd. itd.

Ako fes identificiras sa SDA, onda tebi nema pomoci, definitivno!
To gdje ja zivim nije bitno ali poznajem Sarajevo jer sam jedan dobar dio zivota proveo pored Doline Cupova ato gdje ti zivis i sebe i ostale mahalase koje svrstavas kao neke prave sarajlije ja nebi nikad ni volio zivjeti jer na tim obroncima tek malo prije rata je uvedena kanalizacija i asfalt vise vam nisu ni mogli pomoci jer je tu kao u u Buljakovom potoku kuca na kuci tako da o nekom normlanom zivotnom prostoru nema ni govora ali to vama nesmeta jer vi u hordama silazite na carsiju ovim putem se izvinjavam Bistrickoj strani ali vratnik, vasin han ,sedam suma ,sedrenik, pasino brdo,grdonj.itd da ne nabrajam za mene nikad nije bilo Sarajevo niti su te mahale cinile neki specifikum Sarajeva ( osim u negativnom smislu)cast izuzetcima ali ovaj put govorim o Hordama

A sto se Fesa tice to nije Bosanski nego TURSKI glavopokrivac i moj dedo je nosio Francusku kapu a ti se vracaj unazad ako ti pase i glasaj za SDA nosaj fes cetnik ce subaru i glasace za sds pa se rokajte al bez mene Fala Bogu pa imaju dva kluba jedan STARIJI za pravu gradsku raju i jedan mladji Torpedo koji nazalost nosi ime grada tako da nije nikakav problem moj Kotromanicu nevalja ti nick bolje bi ti pristajao FESLIJA IZ MAHALE a nije ni lose PITAR a ne ti se pozivas na KOTROMANICA satro izvorni Bosanac
aris_angel1s

Post by aris_angel1s »

Tjah Balkanska posla podjele, podjele, podjele, mi smo dobri a oni su losi i obratno :zzzz:
Kotromanic

Post by Kotromanic »

halo wrote:
Kotromanic wrote:
halo wrote:

Mislim da ti stvarno nemas veze sa zivotom kada iznosis takve tvrdnje. S druge strane ocigledno je da nisi iz carsije, a ako zivis u nekom prigradskom sarajevskom naselju ili od marindvora pa prema ilidzi, opet dzaba jer nisi carsijaner, mozes se izjasnjavati Sarajlijom, ali to nisi, niti je to tvoja familija, jer se to najbolje vidi iz tvoga nerazumijevanja SA. Uostalom pitaj roditelje odakle su dosli, pa ces se sam uvjeriti.

Nego, htio sam reagovati na citiranje cuvene pitarske pjesmice "boja fesa boja dresa, boja krvi mi smo prvi" , to je barem poznato pravim sarajlijama sta znaci, a ovim kvazisarajlijama je to "promocija SDA"- nidje veze :-)

Rusi imaju subaru (doduse i Srbi), Bosanci (bez obzira na etnicku pripadnost) imaju fes (kojeg su nosili i pravoslavci i muslimani i katolici), skotlandjani imaju kilt itd. itd.

To gdje ja zivim nije bitno ali poznajem Sarajevo jer sam jedan dobar dio zivota proveo pored Doline Cupova ato gdje ti zivis i sebe i ostale mahalase koje svrstavas kao neke prave sarajlije ja nebi nikad ni volio zivjeti jer na tim obroncima tek malo prije rata je uvedena kanalizacija i asfalt vise vam nisu ni mogli pomoci jer je tu kao u u Buljakovom potoku kuca na kuci tako da o nekom normlanom zivotnom prostoru nema ni govora ali to vama nesmeta jer vi u hordama silazite na carsiju ovim putem se izvinjavam Bistrickoj strani ali vratnik, vasin han ,sedam suma ,sedrenik, pasino brdo,grdonj.itd da ne nabrajam za mene nikad nije bilo Sarajevo niti su te mahale cinile neki specifikum Sarajeva ( osim u negativnom smislu)cast izuzetcima ali ovaj put govorim o Hordama

A sto se Fesa tice to nije Bosanski nego TURSKI glavopokrivac i moj dedo je nosio Francusku kapu a ti se vracaj unazad ako ti pase i glasaj za SDA nosaj fes cetnik ce subaru i glasace za sds pa se rokajte al bez mene Fala Bogu pa imaju dva kluba jedan STARIJI za pravu gradsku raju i jedan mladji Torpedo koji nazalost nosi ime grada tako da nije nikakav problem moj Kotromanicu nevalja ti nick bolje bi ti pristajao FESLIJA IZ MAHALE a nije ni lose PITAR a ne ti se pozivas na KOTROMANICA satro izvorni Bosanac
"Dolina Cupova" je za vrijeme lijepog nam Tite naseljena vojnim oficirima i sluzbenicima iz Srbije (Sumadija, Morava itd), Crne Gore kao i seljacima iz okoline Drvara, koji su se eto prodavali nama Sarajlijama kao gospoda, a dosli su Bog zna od kuda. A sve su to bile silne uciteljice, sluzbenici, milicioneri, sekretarice, koje nisu znale pomesti stubiste, a vala im nije puno trebalo da se otkrije ko su. Prosli rat najbolje to pokazuje ko je na Grbavici zivio. U neka doba se pocelo saznavati, te jedan je iz Aleksinca, drugi OD Drvara, treci iz nekog Sumadijskog sela itd. itd. pa onda poceli da kolju dojucerasnje komsije.

A nama su pricali kao sto pricas i ti, da smo seljaci zato sto smo iz carsije i MAHALE, i sto je nismo dali cetnicima da nam je preuredjuju u onaj vakat kada su poceli kaldrmu skidat sa Bascarsije po direktivi komunisticke partije, nit smo dali da je nasele Sumadinci i ini seljaci iz Srbije. Hvala Bogu za Mahalu i Carsiju, jer seljacina nikad nece razumjeti sta je. Za tebe je to TURSKO, blento jedan, jer primitivac ne razumije da jedan narod nije staticka kategorija, nego da se formira pod razlicitim uticajima u raznim vremenima i na taj nacin formira svoj vlastiti identitet. Po tvojoj logici, posto je fudbal engleska umotvorina, svi fudbalski klubovi svijeta su onda engleski :-) Kakav idiotluk!
emmiirr

Post by emmiirr »

Francusku kapu bosanski muslimani su poceli nositi dolaskom socijalizma , posto je isti taj fes bio zabranjen, pa su ga zamijenili francuzicom, raspitaj se sta ti je pradedo nosio , sve ce ti biti jasno.

Pozdrav,[/quote]
halo

Post by halo »

Kotromanic wrote:
halo wrote:
Kotromanic wrote:

"Dolina Cupova" je za vrijeme lijepog nam Tite naseljena vojnim oficirima i sluzbenicima iz Srbije (Sumadija, Morava itd), Crne Gore kao i seljacima iz okoline Drvara, koji su se eto prodavali nama Sarajlijama kao gospoda, a dosli su Bog zna od kuda. A sve su to bile silne uciteljice, sluzbenici, milicioneri, sekretarice, koje nisu znale pomesti stubiste, a vala im nije puno trebalo da se otkrije ko su. Prosli rat najbolje to pokazuje ko je na Grbavici zivio. U neka doba se pocelo saznavati, te jedan je iz Aleksinca, drugi OD Drvara, treci iz nekog Sumadijskog sela itd. itd. pa onda poceli da kolju dojucerasnje komsije.

A nama su pricali kao sto pricas i ti, da smo seljaci zato sto smo iz carsije i MAHALE, i sto je nismo dali cetnicima da nam je preuredjuju u onaj vakat kada su poceli kaldrmu skidat sa Bascarsije po direktivi komunisticke partije, nit smo dali da je nasele Sumadinci i ini seljaci iz Srbije. Hvala Bogu za Mahalu i Carsiju, jer seljacina nikad nece razumjeti sta je. Za tebe je to TURSKO, blento jedan, jer primitivac ne razumije da jedan narod nije staticka kategorija, nego da se formira pod razlicitim uticajima u raznim vremenima i na taj nacin formira svoj vlastiti identitet. Po tvojoj logici, posto je fudbal engleska umotvorina, svi fudbalski klubovi svijeta su onda engleski :-) Kakav idiotluk!
Vidim da si se malo uzbudio ali nema potrebe treba da ti bude jasno da postoje i ljudi potpuno drugacijih razmisljanja nego sto je tvoje i tvoje mahale,jer mahale kao tvoja nisu urbana gradska sredista i radjene su uglavnom bez gradjevinskih dozvola tj zbrda zdola kako se ko doseljavao sa romanije i sokoca ali necemo sad o tome ti to vrlo dobro znas da zimi nemozes bez 4x4 i lancima izaci na svoje brdo da gore nema normalnog autobuskog saobracaja nego saobraca kombi koji zimi takodje ne fercera a o trolama tram, da i nepricamo semafore i sve ostalo imas tek kad sljegas nizbrdo ali sve to nema veze ako je covjek covjek.A ne ti meni glumis nekog izvornog sarajliju Bosanca i dizes svoju mahalu u nebesa
A sto se tice formiranja Bosnjackog naroda nebi o tome jer se sigurno necemo sloziti jer tvoje vidjenje stvari je da je Turska jedna bratska fina zemlja koja nam je puno pomogla u ratu itd itd a nevidis da je TURSKA tj Osmanlije ti koji su najvise zla nanjeli Bosnjackom Narodu pa to i dan danas ispastamo krvavo ,ne ti ces kad krenes na utakmicu sa svojim hordama ponijet i tursku zastavu stavices fes i propagirat svoju mahalu i naravno zalagat ces se za cjelovitu Bosnu kao i ALJO i neces svatiti kako to srbi i hrvati nece da zive zajedno sa Bosnjacima i zassto nece da nose fes pa to je "bosanska kapa"
Vasa Kisa

Post by Vasa Kisa »

Vasa, pripazi kako se izrazavas.

Solomon
Vodenjak

Post by Vodenjak »

halo wrote:
Kotromanic wrote:
halo wrote: To gdje ja zivim nije bitno ali poznajem Sarajevo jer sam jedan dobar dio zivota proveo pored Doline Cupova ato gdje ti zivis i sebe i ostale mahalase koje svrstavas kao neke prave sarajlije ja nebi nikad ni volio zivjeti jer na tim obroncima tek malo prije rata je uvedena kanalizacija i asfalt vise vam nisu ni mogli pomoci jer je tu kao u u Buljakovom potoku kuca na kuci tako da o nekom normlanom zivotnom prostoru nema ni govora ali to vama nesmeta jer vi u hordama silazite na carsiju ovim putem se izvinjavam Bistrickoj strani ali vratnik, vasin han ,sedam suma ,sedrenik, pasino brdo,grdonj.itd da ne nabrajam za mene nikad nije bilo Sarajevo niti su te mahale cinile neki specifikum Sarajeva ( osim u negativnom smislu)cast izuzetcima ali ovaj put govorim o Hordama

Vidim da si se malo uzbudio ali nema potrebe treba da ti bude jasno da postoje i ljudi potpuno drugacijih razmisljanja nego sto je tvoje i tvoje mahale,jer mahale kao tvoja nisu urbana gradska sredista i radjene su uglavnom bez gradjevinskih dozvola tj zbrda zdola kako se ko doseljavao sa romanije i sokoca ali necemo sad o tome ti to vrlo dobro znas da zimi nemozes bez 4x4 i lancima izaci na svoje brdo da gore nema normalnog autobuskog saobracaja nego saobraca kombi koji zimi takodje ne fercera a o trolama tram, da i nepricamo semafore i sve ostalo imas tek kad sljegas nizbrdo ali sve to nema veze ako je covjek covjek.A ne ti meni glumis nekog izvornog sarajliju Bosanca i dizes svoju mahalu u nebesa
A sto se tice formiranja Bosnjackog naroda nebi o tome jer se sigurno necemo sloziti jer tvoje vidjenje stvari je da je Turska jedna bratska fina zemlja koja nam je puno pomogla u ratu itd itd a nevidis da je TURSKA tj Osmanlije ti koji su najvise zla nanjeli Bosnjackom Narodu pa to i dan danas ispastamo krvavo ,ne ti ces kad krenes na utakmicu sa svojim hordama ponijet i tursku zastavu stavices fes i propagirat svoju mahalu i naravno zalagat ces se za cjelovitu Bosnu kao i ALJO i neces svatiti kako to srbi i hrvati nece da zive zajedno sa Bosnjacima i zassto nece da nose fes pa to je "bosanska kapa"
Svaka ti cast @Halo!
Jezim se od probisvijeta koji u nebesa dizu Tursku (ovdje prije svega mislim na Tursku iz perioda Osmanlija)
Hvaliti se i diciti okupatorima, osvajacima, pljackasima, tudjinima koji su dosli i u ropstvu drzali tvoju zemlju preko 400 godina, pa te jos uz to natjerali sto milom sto silom da promijenis vjeru za koju danas gines i izgaras je najveci apsurd i idiotluk koji mogu zamisliti!

I kad sam vec tu, da dodam i nastavak. Poslije slavnih nam Turaka, dosla Austrougarska i takodje bila okupator, bez obzira kako da se ponasala! A ponasala se tako da je izvukla iz Bosne sta god se dalo izvuci! Medjutim, mi se hvalimo time da su nas oni prosvijetlili i donijeli nam dah zapadnjacke kulture sto samo po sebi nije netacno ali kao razlog za dizanje istih u nebesa je ravno izdaji!

I ovo sad... Veliki, ogroman broj ljudi poziva i ocekuje od visokog predstavnika da uzme stvari u svoje ruke i da nam rijesi nase probleme. Mozda bi isti to i uradio kad bi mi, Bosanci, znali kako hocemo da nam se to rijesi. Medjutim, to nije poenta.
Poenta je da mi OPET trazimo od okupatora (sto medjunarodna zajednica, s obzirom na ingerencije koje ima u nasoj zemlji, objektivno jeste) da odlucuje o nama samima i da nam kroji gace jer mi ih, eto sami ne znamo iskrojiti!

Sve u svemu, u zadnjih sesto i kusur godina, vladali su nasi narodi svojom zemljom nekih cetrdesetak i kusur godina (ako ne racunam "nasu" vladavinu izmedju dva svjetska rata!) i s obzirom da toliko pljuju po svemu sto su SAMI napravili i stvorili, i treba da se nastavi protektorat, treba da budemo kolonija, treba da nam drugi vedri i oblaci, da nam odredjuje nase danas i sutra!

Bitno je da mi imamo svoje nebeske i ovozemljane bogove, nashe fesove i shajkace na nesposobnim i shupljim glavama u kojima ima mjesta samo za idiotluke lokalnih nacionalista i njihovih komesara - hodzica i popova!

A nakon svega pobrojanog, busamo se u prsa kako smo mi jedan slobodarski narod! :shock: :-) :roll:
Idiotluk!
Kotromanic

Post by Kotromanic »

halo wrote:
Kotromanic wrote:
halo wrote: To gdje ja zivim nije bitno ali poznajem Sarajevo jer sam jedan dobar dio zivota proveo pored Doline Cupova ato gdje ti zivis i sebe i ostale mahalase koje svrstavas kao neke prave sarajlije ja nebi nikad ni volio zivjeti jer na tim obroncima tek malo prije rata je uvedena kanalizacija i asfalt vise vam nisu ni mogli pomoci jer je tu kao u u Buljakovom potoku kuca na kuci tako da o nekom normlanom zivotnom prostoru nema ni govora ali to vama nesmeta jer vi u hordama silazite na carsiju ovim putem se izvinjavam Bistrickoj strani ali vratnik, vasin han ,sedam suma ,sedrenik, pasino brdo,grdonj.itd da ne nabrajam za mene nikad nije bilo Sarajevo niti su te mahale cinile neki specifikum Sarajeva ( osim u negativnom smislu)cast izuzetcima ali ovaj put govorim o Hordama

Vidim da si se malo uzbudio ali nema potrebe treba da ti bude jasno da postoje i ljudi potpuno drugacijih razmisljanja nego sto je tvoje i tvoje mahale,jer mahale kao tvoja nisu urbana gradska sredista

E pa vidis, ti ces vjerovatno reci isto i za sevdalinku- urbanu bosnjacku pjesmu, koja eto pjeva o Muji koji asikuje s dragom bas u mahali.

Jer ti ne razumijes, da su Kovaci, Vratnik, Bistrik i Bascarsija stubovi naseg grada. U mahali se nije smio povisiti glas, da se komsija ne bi uznemirio, mahala se cistila i prala, a u carsiji su ljudi trgovali, jer se znao red, i kako ce se ko pozdraviti, i kako ce se ko obuci.

i radjene su uglavnom bez gradjevinskih dozvola tj zbrda zdola kako se ko doseljavao sa romanije i sokoca

Romanija, Sokolac, Drvar, Sumadija, Morava su sisle u grad o kojem ti pricas i doselili su na Grbavicu, Alipasino, Vojnicko, Hrasno, i kada je rat poceo poceli su i oni zivotinjski da pokazuju svoje pravo lice.

ali necemo sad o tome ti to vrlo dobro znas da zimi nemozes bez 4x4 i lancima izaci na svoje brdo da gore nema normalnog autobuskog saobracaja nego saobraca kombi koji zimi takodje ne fercera a o trolama tram, da i nepricamo semafore i sve ostalo imas tek kad sljegas nizbrdo ali sve to nema veze ako je covjek covjek.
Pa vidis seljak, ti polazis od sebe. Ja nisam s brda, nego sam rodjen u carsiji, a familija mi zivi na Bistriku. Zato nemoj biti bijeda i iznosit svoje seljacke afinitete, jer odakle si ti dosao u MOJ GRAD, i kada si poceo da pametujes i pricas kao sto sad pricas, kostalo je zivota preko 10 000 sarajlija, koji su vam vjerovali, dali vam stanove, skolu, da biste vi ko medjedi ostisli na brdo i poceli da rusite i palite od vjecnice, pa posebno bascarsiju. I ko sto sam rekao ranije, prodabvali ste se za gospodu, kao sto ti sad radis, seljak. Nego iz koje si zabit dosao? Hajde priznaj?

Pa ocito je vec sada da si Srbin, ili mazohista koji mrzi vlastiti narod, jer mrzis i samog sebe. A o tvojim nebulozama sam vec dao komentar. Najvise zla Bosnjackom narodu su pocinili Srbi, Sumadinci i ostala bagra koja je dosljakala u sarajevo, kao sto si i ti. Koje ono selo bijase u pitanju?
reaktor

Post by reaktor »

Vodenjak wrote: Svaka ti cast @Halo!
Jezim se od probisvijeta koji u nebesa dizu Tursku (ovdje prije svega mislim na Tursku iz perioda Osmanlija)
Hvaliti se i diciti okupatorima, osvajacima, pljackasima, tudjinima koji su dosli i u ropstvu drzali tvoju zemlju preko 400 godina, pa te jos uz to natjerali sto milom sto silom da promijenis vjeru za koju danas gines i izgaras je najveci apsurd i idiotluk koji mogu zamisliti!

I kad sam vec tu, da dodam i nastavak. Poslije slavnih nam Turaka, dosla Austrougarska i takodje bila okupator, bez obzira kako da se ponasala! A ponasala se tako da je izvukla iz Bosne sta god se dalo izvuci! Medjutim, mi se hvalimo time da su nas oni prosvijetlili i donijeli nam dah zapadnjacke kulture sto samo po sebi nije netacno ali kao razlog za dizanje istih u nebesa je ravno izdaji!

I ovo sad... Veliki, ogroman broj ljudi poziva i ocekuje od visokog predstavnika da uzme stvari u svoje ruke i da nam rijesi nase probleme. Mozda bi isti to i uradio kad bi mi, Bosanci, znali kako hocemo da nam se to rijesi. Medjutim, to nije poenta.
Poenta je da mi OPET trazimo od okupatora (sto medjunarodna zajednica, s obzirom na ingerencije koje ima u nasoj zemlji, objektivno jeste) da odlucuje o nama samima i da nam kroji gace jer mi ih, eto sami ne znamo iskrojiti!

Sve u svemu, u zadnjih sesto i kusur godina, vladali su nasi narodi svojom zemljom nekih cetrdesetak i kusur godina (ako ne racunam "nasu" vladavinu izmedju dva svjetska rata!) i s obzirom da toliko pljuju po svemu sto su SAMI napravili i stvorili, i treba da se nastavi protektorat, treba da budemo kolonija, treba da nam drugi vedri i oblaci, da nam odredjuje nase danas i sutra!

Bitno je da mi imamo svoje nebeske i ovozemljane bogove, nashe fesove i shajkace na nesposobnim i shupljim glavama u kojima ima mjesta samo za idiotluke lokalnih nacionalista i njihovih komesara - hodzica i popova!

A nakon svega pobrojanog, busamo se u prsa kako smo mi jedan slobodarski narod! :shock: :-) :roll:
Idiotluk!
vodenjak... a da ti malo odmoris?
da nije takvih kao ti visoki predstavnik nam ne bi ni trebao... ti i takvi kao ti stojite na putu bolje buducnosti moje djece... zato ne kaki
Vodenjak

Post by Vodenjak »

reaktor wrote:
Vodenjak wrote: Svaka ti cast @Halo!

Idiotluk!
vodenjak... a da ti malo odmoris?
da nije takvih kao ti visoki predstavnik nam ne bi ni trebao... ti i takvi kao ti stojite na putu bolje buducnosti moje djece... zato ne kaki
O cemu ti to? :? :? :? :shock:

Pojasni malo! Hajde!
reaktor

Post by reaktor »

Vodenjak wrote: O cemu ti to? :? :? :? :shock:

Pojasni malo! Hajde!
mrsko mi je pojasnjavati...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

reaktor wrote:
Vodenjak wrote: O cemu ti to? :? :? :? :shock:

Pojasni malo! Hajde!
mrsko mi je pojasnjavati...
A jes to nesto ljut? :D :?

Ako si se prepoznao medju idiotima, do tebe je, jegi ba! :D :D
TheGame

Post by TheGame »

Vodenjak......sjedi 5
halo.........sjedi 5

podrška vašeg sugradjanina......

TheGame salutes you :)
rei

Post by rei »

da puknes od smijeha ucitelju i djacima :lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

rei wrote:da puknes od smijeha ucitelju i djacima :lol:
Zao mi je, ali za tebe je vec prekasno!

Ti si odavno puko! 8-)
kekec

Post by kekec »

da nije takvih kao ti visoki predstavnik nam ne bi ni trebao... ti i takvi
kao ti stojite na putu bolje buducnosti moje djece... zato ne kaki
Ako ti mislis da je Vodenjak, a i njemu slicni, prepreka za bolju buducnost,
onda za tebe stvarno nema nade. :-?
A ta buducnost, kojoj ti tezis, za mnoge je proslost. :D
wandy

Post by wandy »

Nemoj te dirati Vodenjaka.
On je nas narodni heroj.
Kamo srece da je Tito ziv da ga odlikuje.

:-D
rei

Post by rei »

Vodenjak wrote:
rei wrote:da puknes od smijeha ucitelju i djacima :lol:
Zao mi je, ali za tebe je vec prekasno!

Ti si odavno puko! 8-)

e bas si djak :lol:
tataratira

#146 Re: SUKOBI U STOCU

Post by tataratira »

halo wrote:Sta se tacno dogodilo u tom malom Hercegovackom gradicu koji je na putu iz Trebinja za Mostar.
Hrvatski mediji ukljucujuci i sredisnji dnevnik opisuju Muslimani napali igrace Zrinjskog slupali im autobus a bilo je i dosta povrijedjenih
U pozadini nigdje nema izvjestaja ili logicnog pitanja a zasto?????
Sta je razlog da su Bosnjacki povratnici u taj gradic odjednom bez razloga napali igrace Zrinjskog
Prava istina je da su prije autobusa sa igracima navijaci Zrinjskog stali da popiju koje pice u STOCU i tu je doslo do sukoba gdje su napali domace stanovnistvo razbijali i lumpovali po gradu i kad su domaci stanovnici uspjeli konacno otjerati podivljale i drogirane ultrase nailazi autobus sa igracima gde domaci stanovnici prave takticku gresku i kamenuju autobus koji je posle prikazan na tv i naravno sva osuda javnosti
Neznam ali vidite koliko je propaganda jaka i sta sve moze da ucini .
Neznam ali se nadam da ce se zavrsiti na ovome dosada
Sta vi mislite dali je ova prica koju sam vam ispricao istina ili imate svoju verziju da cujemo
joj izvini ali ovo zvuči tako bezveze
Mirza priča :"Opsovo mi majku..."
a ti :"Oni su prvi počeli...."

to je priča za 5ti ili 6ti razred osnovne škole
a baš na tom nivou je i sportski direktor Sarajeva a i većina navijača
reaktor

Post by reaktor »

kekec wrote:
da nije takvih kao ti visoki predstavnik nam ne bi ni trebao... ti i takvi
kao ti stojite na putu bolje buducnosti moje djece... zato ne kaki
Ako ti mislis da je Vodenjak, a i njemu slicni, prepreka za bolju buducnost,
onda za tebe stvarno nema nade. :-?
A ta buducnost, kojoj ti tezis, za mnoge je proslost. :D
ascare si medju slicnima :-)
Tuce

#148 Tuce

Post by Tuce »

Ponovo Stolac u sredistu paznje,posle stavljanja pa onda skidanja krizeva,pa skinuta ustaska zastava,pa sada vandalizam navijaca koji su tek slucajno bas nabasali u Stolac na pice kao da nejma ni jedne krcme negdje drugo,pa sucajno porazbijali skoro cio grad pa kad su dobili po turu onda se javlja majcica Hrvatska koja napada muslimane da su oni sve krivi jer decki su bili malo popiti pa sta.Policija kao i uvijek nije nista vidjela pa koce sve da vidi a i navijaca nije bilo mnogo par autobusa.Da bude paradoks veci onoga momka sto je skidao zastavu svi su vidli i odmah ga capili,dokle god se javljaju oni preko Save i stite ove huligane biti ce jos Stolaca i na drugim mjestima.
Tuce

#149 Tuce

Post by Tuce »

bosniaque wrote:divlji zapad!
sta da covjek kaze na ovo, i sada ce opet neko da kaze "pa znas nisu svi isti" ma nisu svi samo njih 90% u chetnitetu, sad ce moderatori 100% navaliti na mene ali boli me znate vec sta! :zzzz:
Bijeljina
Utakmica mladih reprezentativaca u sjeni huligana

Četnici orgijali na ulicama i stadionu

U centru Bijeljine spaljena zastava BiH, a na stadionu Islamske zajednice * Skandiranje zločincima Karadžiću i Mladiću * Pozivali da se navija za SCG

Četničko orgijanje i neviđeni vandalizam navijača obilježili su jučerašnju prijateljsku utakmicu nogometnih juniorskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore u Bijeljini.
Već od jutarnjih sati u gradu je grupa lokalnih huligana pozivala da se navija protiv BiH, a u tome su im svesrdnu podršku pružali "navijači" pristigli iz Šapca u Srbiji. Dva dana ranije na bijeljinskim zgradama osvanuli su plakati sa natpisom "Braćo Srbi, Srbija Srbima, Srbin za Srbina".

Izviždane himne

Huligani su, kako je javila bijeljinska "BN televizija", zapalili i bh. zastavu, a ova TV stanica izvještavala je i o "uzavreloj" atmosferi u gradu.
U popodnevnim satima primitivizam i nacionalističko divljanje preselilo se na tribine, na kojima se okupilo oko dvije hiljade Bjeljinaca. Najprije su izviždane himne obje države.
Grupa navijača sa četničkim obilježjima, šajkačama i kokardama na glavi, obučeni u majice sa likovima ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića, čija su imena uzvikivali uz skandiranje "Nož, žica, Srebrenica", "Ua, balije", pocijepali su i zastavu BiH i dresove državne reprezentacije. Također su vrijeđajali selektoranaše reprezentacije Nikolu Nikića.
Nakon toga, spaljena je i zelena zastava Islamske zajednice. Da se ni organizatori u toj atmosferi nisu najbolje snašli, pokazuje i činjenica da je, nakon pobjedničkog zgoditka u drugoj minuti utakmice, na semaforu pisalo da vode gosti. Taj "propust" je, istina, vrlo brzo ispravljen.

Raspoređena policija

Već od druge polovine prvog poluvremena policija je dobila nalog da ne pušta navijače na tribine stadiona, kako bi se smanjio rizik od incidenta, a pripadnici specijalne policije zauzeli su strateške tačke na stadionu. To se pokazalo kao dobar potez, jer je utakmica završena bez većih incidenata, a samo napuštanje tribina nadgledalo je više od 100 policajaca.
Portparol CJB Bijeljina Dragomir Perić, koji je prisustvovao utakmici, na upit koliko je pripadnika policije angažirano, odgovorio je kratko: "Dovoljno".
Kao da je to nesta novo oni tamo preko Drine rehabitirali cetnike i poslali ih ponovo u Bosnu da prave vandalizam,tako ti je sa njima, citav svijet ide naprijed samo srbi se vracaju u proslost,izgleda da oni i nejmaju buducnosti,jadan neki narod.
CrazyNeddo

Post by CrazyNeddo »

...
Last edited by CrazyNeddo on 17/09/2007 01:30, edited 1 time in total.
Post Reply