Suhi kasalj

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
kriticarka_nikova

#1 Suhi kasalj

Post by kriticarka_nikova »

Ma vise cu izludit. Drzi me vec dugo. Imala sam grip i nakon njega je po obicaju ostao suhi kasalj. Ne prolazi...
U maju mjesecu prosle godine imala sam isti slucaj ali tad sam zivjela u stanu koji je imao jaku vlagu. Misla sam da je alergija i otisla sam ljekaru. Dao mi je neke kapsule svjetlosmedje boje rekavsi da je infekcija pluca. Vec dugo zivim u drugom stanu gdje nema vlage, ali vrlo cesto osjetim u zraku miris tj. smrad benzina jer je zgrada pored autoputa i auta non stop prolaze...Da...umalo da zaboravim ono sto je karakteristicno uz suhi kasalj prati ga i curenje iz nosa koje je tokom citave gripe bilo extremno (i vodenasto i zgrusano i krvavo....)...uglavnom, ja ne mogu vise trpit kasalj....temperature nema, bila je kad je bila gripa....vise ne....

STA DA POPIJEM DA PRODJE OVO?
Cholina_Lokica

#2 Re: Suhi kasalj

Post by Cholina_Lokica »

ja uvijek probleme sa kasljom poslije gripe imam, i jedino mi pomogne sirup protiv kaslja alpenkraft... ne znam hoce li tebi, ali meni je skroz djelotvoran bio za ubijanje visemjesecnog kasljanja
bascelik

#3 Re: Suhi kasalj

Post by bascelik »

Ima dobrih farmaceutskih proizvoda i to ce najbolje ljekar preporuciti, a sto se tice narodnih umotvorina :-) provjereno je dobar pekmez od smokava ili divljih jabuka(ako mozes nabaviti). Eto, pa uzdravlje.
kriticarka_nikova

#4 Re: Suhi kasalj

Post by kriticarka_nikova »

jel ima neki caj protiv infekcije pluca? mrsko mi je vise gutat tablete...sirupe izbjegavam....

p.s. palo mi je na pamet neki recept koji sam po sjecanju sad uradila...u loncic stavila malo mlijeka da prokuha i istopila 3 bronhi bombone a zatim popila onako vrelo....valjda se tako pravi ne sjecam se bas najbolje...valjda pomogne...
Post Reply