Dakle,
ima li neka kvalitetna hidratantna krema za lice?
ima li neko izrazito blago sredstvo za ciscenje lica, da ne perem samponom?
Neki preparat i nacin da regenerisem kozu...?
Jbg, nikad ne koristim kremu i bice da sam malo zafrkao kozu.
Moderator: anex
iz mog iskustva, sto je skuplje to je i kvalitetnije. Koliko mozes podnijeti ,odluci.Kikibombona wrote:Imam problem sa kozom lica neposredno nakon kupanja i taj problem potraje jos neko vrijeme dok se koza 'ne nahrani'... Odmah nakon kupanja lice izgleda kako treba, svjeze i odmorno. Cim se osusi, zategne prilicno, sto mi ostavlja malo neprijatan osjecaj. Lice dodje na svoje tek dan nakon kupanja. U ljetnom periodu posebno smeta radi svakodnevnog kupanja.![]()
Dakle,
ima li neka kvalitetna hidratantna krema za lice?
ima li neko izrazito blago sredstvo za ciscenje lica, da ne perem samponom?
Neki preparat i nacin da regenerisem kozu...?
Jbg, nikad ne koristim kremu i bice da sam malo zafrkao kozu.
Nije problem platiti koliko god samo da pomogne. Sluzim se onom 'nismo dovoljno bogati da kupujemo jeftino'.razonoda wrote:
iz mog iskustva, sto je skuplje to je i kvalitetnije. Koliko mozes podnijeti ,odluci.
Morat ces ih probati --vise , zavisi kako koza odgovara na istu.
Bjez', ne trolaj!walter kurtz wrote:zena te ostavila koza ti se susi svemir ti porucuje da si na pogresnoj strani![]()
ja kad cu guziti (anal) kokosovo ulje organic mi je najbolji lubrikantpiupiu wrote:Udji u apoteku i traži neku od Galasovih krema, one su odlične. Ili nadji neko od ulja za lice koje vlaže kožu, ja preporučujem macadamia, ali ne znam gdje se to ima kupiti, osim online. Meni je ovo ispod odlično, ali na iHerbu ima jeftinijih. Treća opcija - kokosovo ulje. Ali pravo, ono za kuhanje. To je fantazija za kosu, tijelo, lice ... i usput se može koristiti za zube - ima dobro anti-bakterijsko djelovanje kad mućkaš, i bijeli zube čak. Provjererno.
http://www.amcal.com.au/thursday-planta ... oC7Cnw_wcB
ja sam zensko -i koristim stosta ali moj muz koristi ovaj , ili iz te kolekcijeKikibombona wrote:Nije problem platiti koliko god samo da pomogne. Sluzim se onom 'nismo dovoljno bogati da kupujemo jeftino'.razonoda wrote:
iz mog iskustva, sto je skuplje to je i kvalitetnije. Koliko mozes podnijeti ,odluci.
Morat ces ih probati --vise , zavisi kako koza odgovara na istu.![]()
Imas li jos nesto preporuciti?
Sta je tebi pomoglo?
Da li se koza trajno opravi ili bude dobro samo dok koristis preparate?
Walter
Ne zajebavaj. Vidis da imam problem.
vremenom ti bude muka od kokosovog mirisapiupiu wrote:Udji u apoteku i traži neku od Galasovih krema, one su odlične. Ili nadji neko od ulja za lice koje vlaže kožu, ja preporučujem macadamia, ali ne znam gdje se to ima kupiti, osim online. Meni je ovo ispod odlično, ali na iHerbu ima jeftinijih. Treća opcija - kokosovo ulje. Ali pravo, ono za kuhanje. To je fantazija za kosu, tijelo, lice ... i usput se može koristiti za zube - ima dobro anti-bakterijsko djelovanje kad mućkaš, i bijeli zube čak. Provjererno.
Hvala!piupiu wrote:Udji u apoteku i traži neku od Galasovih krema, one su odlične. Ili nadji neko od ulja za lice koje vlaže kožu, ja preporučujem macadamia, ali ne znam gdje se to ima kupiti, osim online. Meni je ovo ispod odlično, ali na iHerbu ima jeftinijih. Treća opcija - kokosovo ulje. Ali pravo, ono za kuhanje. To je fantazija za kosu, tijelo, lice ... i usput se može koristiti za zube - ima dobro anti-bakterijsko djelovanje kad mućkaš, i bijeli zube čak. Provjererno.
Ako ti je koža suha, možes je čistiti uljem za bebinu guzu. Bilo šta na bazi kamilice ili krastavca. Ja sam inače pristalica svega što je prirodno, ne plaćam brendove, jer im pola para daš za marketing, a puni su hemije. Opet predlažem da pitaš u apoteci.Kikibombona wrote:
Hvala!
Probat cu...
A ciscenje lica?
Da li ima neki blag gel za ciscenje lica?
Nekad davno sam uzeo Nivein sa granulama, cini mi se rozo pakovanje, ali nisam primjetio ikakvu razliku u odnosu na sampon...
Razonoda
Hvala, probat cu. Valjda ne moze biti gore od sampona.
cetaphil --je blag ima ga i u gelu, a ja ga jednom sedmicno pmjesam sa b. sodom i istrljam lice. koza bude jako meHkana ,onda naneses kremu---LIJEPE SE CURE KO LUDEKikibombona wrote:Hvala!piupiu wrote:Udji u apoteku i traži neku od Galasovih krema, one su odlične. Ili nadji neko od ulja za lice koje vlaže kožu, ja preporučujem macadamia, ali ne znam gdje se to ima kupiti, osim online. Meni je ovo ispod odlično, ali na iHerbu ima jeftinijih. Treća opcija - kokosovo ulje. Ali pravo, ono za kuhanje. To je fantazija za kosu, tijelo, lice ... i usput se može koristiti za zube - ima dobro anti-bakterijsko djelovanje kad mućkaš, i bijeli zube čak. Provjererno.
Probat cu...
A ciscenje lica?
Nekad davno sam uzeo Nivein sa granulama, cini mi se rozo pakovanje, ali nisam primjetio ikakvu razliku u odnosu na sampon...
Razonoda
piupiu wrote:Ako ti je koža suha, možes je čistiti uljem za bebinu guzu. Bilo šta na bazi kamilice ili krastavca. Ja sam inače pristalica svega što je prirodno, ne plaćam brendove, jer im pola para daš za marketing, a puni su hemije. Opet predlažem da pitaš u apoteci.Kikibombona wrote:
Hvala!
Probat cu...
A ciscenje lica?
Razonoda
Pa ja kad ocistim ovim bademovim uljem, pa nanesem kremo... dobijem pravu katastrofu. Lice bude masno, pa me i crvenilo nekakvo napadne...razonoda wrote: cetaphil --je blag ima ga i u gelu, a ja ga jednom sedmicno pmjesam sa b. sodom i istrljam lice. koza bude jako meHkana ,onda naneses kremu---LIJEPE SE CURE KO LUDE
Kada sam u mladjim danima imao duzu kosu, pa pred izlazak, dok jarani cekaju, pokusavao nesto napraviti od cupe na glavi... i kada bih nakon 20 min. vidio da ne ide, nabacio bih kacket na glavu... a jarani poludili sto odmah nisam uzeo kacket... i na kraju dobili materijal za zafrkanciju u narednim danima.piupiu wrote:Što? Pokaži i njemu, možda mu treba savjet, a ne smije da pita.
Bademova krema je meni premasna, nije to za svaki dan.
JOK BADEMOVOKikibombona wrote:Pa ja kad ocistim ovim bademovim uljem, pa nanesem kremo... dobijem pravu katastrofu. Lice bude masno, pa me i crvenilo nekakvo napadne...razonoda wrote: cetaphil --je blag ima ga i u gelu, a ja ga jednom sedmicno pmjesam sa b. sodom i istrljam lice. koza bude jako meHkana ,onda naneses kremu---LIJEPE SE CURE KO LUDE![]()
Ovo je istina, majke mi. 90% komplimenata stize kada sam musav...... Sto se rjedje kupam - to je lice ljepse, cistije, svjezije.
Na kraju, kada lice izgleda 'umorno', znale su da sam frisko okupan.
Kada se tek umijem koza bude super. Valjda prija vlaga. Vec nakon pola sata osjetim negativan efekat umivanja. Koza se malo zategne i nekako lice izgleda umorno.Niemand wrote:Ne peri lice samponom, isusuje sve i da ti je masna koza, kamoli suha. Probaj se umivati par dana zaredom samo vodom, trebace malo da se koza navikne. Ako ne pomogne, mozes uzeti i obicnu niveu soft, namazi, malo sacekas da se upije, nakon pola sata-sat mozes se umiti samo vodom, nece se koza toliko isusiti a otici ce onaj "osjecaj kreme" na licu, a i miris, ako ti smeta.
Ako si u bosni, u apoteci ce ti samo bezveze i nepotrebno uvaljivati vichy i tako te brendove.
Ne beri brigu. Sa djevojkom raskinuo nakon 8 godina (vidis da me i Walter zajebavaNe slusaj ti ovu razonodu, bankrotiraces, a i, otece ti zena sve proizvode, clinique, clarins i to, i plus, lice ce ti postati ovisno o ovim vragovima![]()