Nakon par sati lice dodje sebi, sutradan vec izgleda kako bi trebalo.
Probao sam gel za ciscenje lica i nisam zadovoljan, isti efekat kao i sa samponom. Nekakav tonik daje isti rezultat. Nula.
Mozda da probam neke vitaminske tablete? Nekad davno sam radi istog problema pio perfectil kapsule i jako su pomogle. Lice je bilo savrseno godinama poslije dok se nije 'potrosilo' redovnim pranjem samponom. Prosle godine sam ponovo probao sa perfectilom, ali sam odustao nakon par dana radi neprilika u zelucu (valjda su teske).
Imali neki proizvod koji zadovoljava uslove gore boldirane?nosite kremu sa SPF faktorom bez obzira na godišnje doba
koristite hidratantnu kremu bogatu antioksidansima, tvarima koje vežu vodu i protuupalnim sastojcima. Ako imate iznimno suhu kožu, hidratantna krema bi trebala sadržavati i razne oblike lipida, poput lecitina, glicerola, glicerida i biljnih ulja
hidratantnu kremu nanosite više puta dnevno, budući da vaša koža lica ne može upiti ni zadržati previše vlage
izbjegavajte sapune i agresivne čistače i tonike: vaš tonik i čistač bi trebali sadržavati alfa-hidroksilne kiseline (glikolna i mliječna kiselina), beta-hidroksilne kiseline (salicilna kiselina) ili vitamin F, koji dolazi u kombinaciji linola i linolne kiseline, a temelj je za obnovu površinskog, hidrolipidnog sloja
izbjegavajte duga namakanja u kadi, jacuzziju ili pod tušem: preduga izloženost vodi razbija prirodni (kod suhe kože već oštećeni) zaštitni sloj kože
kupite ovlaživač zraka: posebice je koristan zimi i u klimatiziranim prostorijama u kojima je zrak dodatno isušen
nanesite par kapi esencijalnih (biljnih) ulja - avokada, badema ili noćurka nakon hidratantne kreme na ekstremno suhe dijelove lica
izbjegavajte proizvode za njegu lica i tijela koja sadrže umjetne boje i mirise, denaturirani alkohol, mineralna ulja i lanolin: tako ćete samo povećati osjetljivost svoje kože i dodatno je isušiti
za njegu tijela koristite losione i body buttere na bazi aloe vere i shea ili kakao maslaca, koji će omekšati vašu kožu i vratiti joj izgubljenu vlagu.
Neke kapsule?