Ne rekoh nigdje da je tvoja religija izmišljotina već da ne možeš uzimati mit o Abrahamu zdravo za gotovo pa ga prenositi kao stvarne događaje i iz toga izvlačiti neke pouke.Nurudin wrote:Ne, nisi ti to rekao . U stvari, ja ne razumijem uopće o čemu ti pričaš niti čemufatamorgana wrote:
To mu i rekoh ....
takvo opovrgavanje nečega što ja nisam ni rekao. Ja govorim o jedinstvu svega, a naročito religija, a ti govoriš
da je moja religija izmišljotina, iako je tvoja starija par hiljada godina i samim time je nemoguće utvrditi da li je
Sidharta uopće postojao, osim kao mit, kroz čija su usta pričali naraštaji svećenika i brusili svoju dogmu koju ti
zoveš istinom. Kako izgleda prosječni budista i njegova dogma, možeš vidjeti u debati koju vodi sa Krišnamurtijem
"dijalog o smrti" , imaš na yt.
P.S.
Jel ovo sad neki ono kao plan, vraćam se iz banovića i pokazujem Nurudinu kako nevješto miješa babe i žabe,
a kako ja vješto baratam perfektnim frazama i gramatikom.?![]()
@dadinjo, dadinjo , a koje su to dvije priče i koje su to poente?
To priča je vjerovatna neka hikaja islamske provenijencije, slično kao one koje si postavio o budizmu koje s budizmom nemaju veze niti su te provenijencije.
Zapetljao si se u Frojda i Junga koje očito nisi čitao.
Budizam izvorno nije religija već praktičan put, no postao je tokom 2500 postojanja i religija u pojedinim zemljama što sigurno nije bila Budina namjera a niti da on bude "uzdignut" na nivo nekog božanstva, stoga budizam nije moja religija pa se ni ne vrijeđam kao ti ako se spomene u nekom negativnom kontekstu.
Što se tiče pravopisa i ja griješim i nisam neki pravopisni "freak" no ne volim elementarno nepoznavanje istog koji se uči u osnovnoj školi i ne razumijem kako se uopšte može ići naprijed u obrazovanju bez vladanja elementarnim pravopisom a pisati o "visokoumnim" temama ili nagrditi Rumijevu poeziju koja to baš ne zaslužuje.
A Krišnamurtija, pogoto sa youtuba kao izvor duhovnosti slobodno zadrži za sebe.