sudski troskovi
Moderator: _BataZiv_0809
- Streptokok
-
Drinski
#3 Re: troskovi upravnog spora
Imaju taksa na tužbu i presuda, Visina je određena zakonom o sudskim taksama tog kantona, moze se naci na internetu.
Drugih troškova, osim troškova zastupanja po adv. (ako se angažuje) ne bi trebalo biti. Duzina zavisi također od kantona do kantona, ali mislim da ces cekati godinu - dvije godine dana sigurno, ne znam ima li kolega iz Sa, pa da oni daju svoja iskustva jer pitas za taj sud.
Drugih troškova, osim troškova zastupanja po adv. (ako se angažuje) ne bi trebalo biti. Duzina zavisi također od kantona do kantona, ali mislim da ces cekati godinu - dvije godine dana sigurno, ne znam ima li kolega iz Sa, pa da oni daju svoja iskustva jer pitas za taj sud.
- muminovic
#4 Re: troskovi upravnog spora
Radni spor je, ne placas taksu, taksu ces platit samo ako izgubis upravni spor. Pogledaj zakon o sudskim taksama Kantona Sarajevo.
-
Drinski
#5 Re: troskovi upravnog spora
Da, ali govorim o najlosijoj opciji po tuzioca, zato max mogu biti samo takse na tužbu i presudu plus adv. troškovi.
- muminovic
#6 Re: troskovi upravnog spora
Tacno si rekao.Drinski wrote:Da, ali govorim o najlosijoj opciji po tuzioca, zato max mogu biti samo takse na tužbu i presudu plus adv. troškovi.
- Streptokok
#7 Re: troskovi upravnog spora
onako od oka, kolike su te takse, nije valjda vise od 100km? I sta u slucaju ako je tuzilac nezaposlen? Pisanje tuzbe je gratis, a suprotna strana, ministarstvo, ima osobe koje primaju platu da je zastupaju.
- muminovic
#8 Re: troskovi upravnog spora
Imas tacne iznose takse, samo ukucaj u pretrazivac Zakon o sudskim taksama Kantona Sarajevo.Streptokok wrote:onako od oka, kolike su te takse, nije valjda vise od 100km? I sta u slucaju ako je tuzilac nezaposlen? Pisanje tuzbe je gratis, a suprotna strana, ministarstvo, ima osobe koje primaju platu da je zastupaju.
Ne placas taksu kako sam gore naveo, samo dakle ako izgubis upravni spor.
- Streptokok
#9 Re: troskovi upravnog spora
ok, shvatio sam, trebalo bi biti u moju korist, ali nikad se ne zna sta se kome mota po glavi.
Hvala
Hvala