Mislim da bi strane sudije riješile problem. Mislim, strane sudije, strani delegati i to je to. Pa da vidimo ko će smjeti prijetiti strancima.shadow wrote:Pa i vrijeme je da neko istupi, ne moze se ovo peglanje vise gledati. Nadam se da ce se u sve upetljati UEFA i ili skroz ukinuti ligu ili ce nametnuti neka svoja pravila, mozda postaviti svoje sudije (koji bi bili finansirani od strane naseg ns-a) uvesti vecu kontrolu sive eminencije iz NS-a i slicno. Gore ne moze, istupanje bi za mene bio korak naprijed.
Sudjenje u Premijer ligi BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#26 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
- savrseni krug
#27 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
kako se ponasaju?elSaik wrote:Naravno. Očekujem da se uvijek kazni svaki klub čiji se funkcioneri tako ponašaju.Epitop wrote:Ti sigurno jedva čekaš da se to desi?elSaik wrote:Čelik će biti kažnjen oduzimanjem bodova što će Širokom omogućiti osvajanje titule. Živi bili pa vidjeli.![]()
onako kako se generalu jelicu ne svidja
onda bi vjerovatno svi klubovi u ligi bili u bodovnom minusu do kraja sezone pa bi prvak imao -125 bodova a ispadao bi onaj s -346 bodova
naravno samo tvoj zeljo nebi jer je na grbavici sve regularno
- Epitop
#28 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
MIšljenja sam da klubovi nisu ni 40% krivi za ovo stanje koliko su sudije? Jer izgleda da je pojedincima uvijek malo novca pa traže više. Sječam se situacije od prije par godina kada su čelnici NK Žepča isto ovako reagovali jer je sudija tražio gradževinski materijal u zamjenu za pošteno suđenje ili prošle godine kada su u 1 Federalnoj ligi snimili sudiju kako traži mito od NK Mramora. Ništa se nije desilo u oba slučaja jer jedino sudijama i odgovara ova situaciju koju oni materijalno koriste.
Mora se pod hitno uvesti zakon o sportu kao naprimjer kako su to regulisali u Srbiji gdje se za štimnje utakmice ide u zatvor.
Vjerujem da bi samo donošenje zakona smanjilo procenat naštimanih utakmica iako vjerovatno ne bi se odmah stalo u kraj toj radnji bio bi to dobar početak. Drugačije je kada postoji opcija da odležiš to što si naštimao utakmica, jer tada večina ljudi razmišlja da li če to i učiniti, a manji broj nastavlja da to i radi. Ovako kada se ne snose sankcije znaju da mogu nekažnjeno sporovoditi svoje prljave radnje.
Mora se pod hitno uvesti zakon o sportu kao naprimjer kako su to regulisali u Srbiji gdje se za štimnje utakmice ide u zatvor.
Vjerujem da bi samo donošenje zakona smanjilo procenat naštimanih utakmica iako vjerovatno ne bi se odmah stalo u kraj toj radnji bio bi to dobar početak. Drugačije je kada postoji opcija da odležiš to što si naštimao utakmica, jer tada večina ljudi razmišlja da li če to i učiniti, a manji broj nastavlja da to i radi. Ovako kada se ne snose sankcije znaju da mogu nekažnjeno sporovoditi svoje prljave radnje.
- savrseni krug
#29 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
da ali onda bi u zatvor isli oni manje konstitutivni a oni malo bolje po stazu bi bili prvaci stalnoooooEpitop wrote:MIšljenja sam da klubovi nisu ni 40% krivi za ovo stanje koliko su sudije? Jer izgleda da pojedincima je uvijek malo novca pa traže više. Sječam se situacije od prije par godina kada su čelnici NK Žepča isto ovako reagovali jer je sudija tražio gradževinski materijal u zamjenu za pošteno suđenje ili prošle godine kada su u 1 Federalnoj ligi snimili sudiju kako traži mito od NK Mramora. Ništa se nije desilo u oba slučaja jer jedino sudijama i odgovara ova situaciju koju oni materijalno koriste.
treba bolan kolektivno istupiti iz lige,jer ebi ga kako god okrenes dosad su se svi zalili na sudjenja ovde ili onde.Tako bi se nabolje kaznili oni koji su ovu ligu doveli u qurac,tj savez i nase vrhunske sudije jer onda nebi bilo extra primanja,gradjevinskog materijala,meze na bazenima ...
-
shadow
#30 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
U principu svaka stela (nebitno u ciju korist) ide na stetu bh nogometa. Umjesto da se novac ulozi u bolje igrace, u bolje pripreme, u bolje uslove treniranja, bolju opremu itd. novac se daje sudijama koje, osim sto nas iz tekme u tekmu jebu u zdrav mozak, nicim ne doprinose boljitku naseg fudbala. Cak naprotiv, ti bjednici su jedan od jacih razloga sto je na stadionima sve manje ljudi. Sto da njih stitimo i gledamo kako se bogate na racun svih nas-navijaca?! Ko im jebe mater, treba istupiti. Ja se nadam da ce moje Sarajevo bez obzira na odnose sa Sirokim Brijegom prikljuciti i podrzati njihovu ideju, o svemu fino obavjestiti UEFA-u i vozdrica. Bolje da ne igramo nikako nego ovako. Osim toga, kad bi se sudijama stalo u kraj ni ostali mafijasi i lopovi koji u nasem fudbalu vedre i oblace se vise ne bi tako bahato ponasali. Dosta anarhije, vrijeme je da se povuce rucna!
-
adi_ze
#31 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Nerado se javljam, ali tema mi se svidja, ako opstane u smislu kojem je zamisljena.
Trenutno mogu prokomentarisati samo sudjenje na tekmi celik-siroki.
Posto sam pregledao utakmicu i uzivo i na snimku, odgovorno tvrdim da Siroki nije ostecen u zenici. Sudjenje je bilo solidno kada se poredi sa ostalim sudjenjima (ranije na Bilinom Polju, i ranije na ostalim utakmicama lige koje sam gledao). Svaki sam faul pregledao dva puta, i svaki je pravilno dosudjen. Igrac sirokog je zasluzeno dobio crveni karton, jer je cak 35 sekundi otezao sa izvodjenjem prekrsaja na centru,a onda se odmakao da fol neki drugi igrac izvede. Klasicni zuti karton. Dalje, mislim da je celik trebao dobiti jos mozda jedan zuti, ali nebi bio drugi, i nebi mnogo promijenio tok utakmice. Svi golovi na utakmici su regularni. Najveca sudijina greska je sto nije kaznio Vasilja za budalesanje na terenu. On jeste krvario, ali na snimku se vidi da ga je udario igrac sirokog u guzvi kod gola, i da uopste nema ni blizu igraca celika. U prvom poluvremenu je trebao biti dosudjen penal za celik, kad je igrac sirokog igrao rukom u kaznenom prostoru.
dalje, slazem se da nisu problem 2 greske sudije, penal ili nesto slicno.. Pitajte svakog trenera i igraca, i svi ce vam reci da je problem kad vam nedaju da igrate. Milion faulova, ofsajda, igranja rukom i cega sve ne izmisljenog ubija pojam u igri i onda taj penal ili nesto nije mnogo ni bitno.
Volio bih da celik bude novcano kaznjen zbog upada ove dvojice debila u svlacionicu, ali mi je krivo samo sto se ovaj isti Jelic nije ranije oglasavao kad su se mnogo gore stvari dogadjale u sirokom, i bilo kojem drugom klubu. Nije se javio kad je zrinjski otvoreno povaljen u Orasju, Kad je zepce povaljeno u sarajevu, kad u sirokom nisu dali na stadion uci predstavnicima celika, i kad su strujnim udarom napadali igrace. Volio bih da napokon jednom presjece neko, i da ovakve najave ne rade zbog pritiska za neku buducu tekmu, nego da to stvarno misli.
Nadam se da ce kada iduci put neko bude povaljen (ali stvarno povaljen, a ne da se zali zbog svoje nemoci) reagovati svi klubovi, svi treneri i ustati protiv toga, a ne smijati se iz prikrajka..
Trenutno mogu prokomentarisati samo sudjenje na tekmi celik-siroki.
Posto sam pregledao utakmicu i uzivo i na snimku, odgovorno tvrdim da Siroki nije ostecen u zenici. Sudjenje je bilo solidno kada se poredi sa ostalim sudjenjima (ranije na Bilinom Polju, i ranije na ostalim utakmicama lige koje sam gledao). Svaki sam faul pregledao dva puta, i svaki je pravilno dosudjen. Igrac sirokog je zasluzeno dobio crveni karton, jer je cak 35 sekundi otezao sa izvodjenjem prekrsaja na centru,a onda se odmakao da fol neki drugi igrac izvede. Klasicni zuti karton. Dalje, mislim da je celik trebao dobiti jos mozda jedan zuti, ali nebi bio drugi, i nebi mnogo promijenio tok utakmice. Svi golovi na utakmici su regularni. Najveca sudijina greska je sto nije kaznio Vasilja za budalesanje na terenu. On jeste krvario, ali na snimku se vidi da ga je udario igrac sirokog u guzvi kod gola, i da uopste nema ni blizu igraca celika. U prvom poluvremenu je trebao biti dosudjen penal za celik, kad je igrac sirokog igrao rukom u kaznenom prostoru.
dalje, slazem se da nisu problem 2 greske sudije, penal ili nesto slicno.. Pitajte svakog trenera i igraca, i svi ce vam reci da je problem kad vam nedaju da igrate. Milion faulova, ofsajda, igranja rukom i cega sve ne izmisljenog ubija pojam u igri i onda taj penal ili nesto nije mnogo ni bitno.
Volio bih da celik bude novcano kaznjen zbog upada ove dvojice debila u svlacionicu, ali mi je krivo samo sto se ovaj isti Jelic nije ranije oglasavao kad su se mnogo gore stvari dogadjale u sirokom, i bilo kojem drugom klubu. Nije se javio kad je zrinjski otvoreno povaljen u Orasju, Kad je zepce povaljeno u sarajevu, kad u sirokom nisu dali na stadion uci predstavnicima celika, i kad su strujnim udarom napadali igrace. Volio bih da napokon jednom presjece neko, i da ovakve najave ne rade zbog pritiska za neku buducu tekmu, nego da to stvarno misli.
Nadam se da ce kada iduci put neko bude povaljen (ali stvarno povaljen, a ne da se zali zbog svoje nemoci) reagovati svi klubovi, svi treneri i ustati protiv toga, a ne smijati se iz prikrajka..
-
_dreamer_
#32 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
sigurno si bio na svim utakmicama slobode kad imas takav mjerodavan sud...Topla voda wrote:jako su zeznuta gostovanja u tuzli
za razliku od ove sezone, sloboda je u svakoj prosloj i gubila utakmice na svom terenu, a da ne pricam o nerijesenim susretima, pa neka samo Zeljo bude primjer...
Sto se tice ove godine, Sloboda ima jak sastav i to je glavni razlog sto je kod kuce dobra, necu reci da je sudjenje perfektno jer sigurno nije, ali nekih velikih kradja sigurno nije bilo. Mozda je jedino kad su u pitanju utakmice sa Zeljom i Sarajevom zbog nabrijane atmosfere ono sto bi se reklo domacinsko sudjenje, ali nije to nista strano i na drugim terenima.
Uostalom niko od nas nije kompetentan da poredi, niko osim samih sudija tako da... manite se suplje
-
Elvo
#33 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Halo ljudi dragi,pa ovo je jedna sasvim normalna reakcija jednog generala Jelica,pred jedan puno vazniji mec sada sa Sarajevom ,nego sto je to bio mec u Zenici.Sa ovim zeli samo dodatan pritisak da izvrsi na delegate i sudiju u sutrasnjem mecu.Zenicu bi kaznio(i to drasticno) samo zbog tog upadanja ti glavonja kod sudije,sto je naravno sada dalo Jelicu dodatni motiv za ovu pricu.

- savrseni krug
#34 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
ma bolan ko kaze da je iko upao u svlacionicuElvo wrote:Halo ljudi dragi,pa ovo je jedna sasvim normalna reakcija jednog generala Jelica,pred jedan puno vazniji mec sada sa Sarajevom ,nego sto je to bio mec u Zenici.Sa ovim zeli samo dodatan pritisak da izvrsi na delegate i sudiju u sutrasnjem mecu.Zenicu bi kaznio(i to drasticno) samo zbog tog upadanja ti glavonja kod sudije,sto je naravno sada dalo Jelicu dodatni motiv za ovu pricu.![]()
![]()
- JohnnyS
#35 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Prvo, kakva istupanja iz lige, to su sve šuplje priče, ja ne znam za kakve nas idiote drži taj Jelić i ekipa pa misli da netko to puši...
Drugo, treba dovest strane suce, i to po mogućnosti mađare koji opet po mogućnosti ne znaju engleski
(i nijedan strani jezik) tako da uopće ne mogu komunicirati sa igračima. Teško da itko od vrlih funkcionera ili nogometaša priča mađarski
. U stvari, mogu suci i pričat engleski, teško da itko od ovih premijerligaških "profesionalaca" i engleski zna...
Treće, treba drakonski kažnjavat članove uprava, funkcionere i sl. za ovakve pizdarije upadanja sucima. Kako će taj npr. sportski direktor biti uzor nekom navijaču (govorim sad o prosječnom navijaču, ne o ultrasima, oni ionako imaju neki svoj kodeks ponašanja...) ako jebava majku službenim osobama.
Četvrto, razno
Drugo, treba dovest strane suce, i to po mogućnosti mađare koji opet po mogućnosti ne znaju engleski
Treće, treba drakonski kažnjavat članove uprava, funkcionere i sl. za ovakve pizdarije upadanja sucima. Kako će taj npr. sportski direktor biti uzor nekom navijaču (govorim sad o prosječnom navijaču, ne o ultrasima, oni ionako imaju neki svoj kodeks ponašanja...) ako jebava majku službenim osobama.
Četvrto, razno
-
elSaik
#36 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Kod nas su se ove sezone žalili samo Velež (zabili im 4) i Sarajevo (zabili im 3), dok se kod vas jedino vi ne žalite na suđenje. Zapravo, jeste jednom, kad vam je Travnik uzeo bod.savrseni krug wrote:kako se ponasaju?elSaik wrote: Naravno. Očekujem da se uvijek kazni svaki klub čiji se funkcioneri tako ponašaju.
onako kako se generalu jelicu ne svidja
onda bi vjerovatno svi klubovi u ligi bili u bodovnom minusu do kraja sezone pa bi prvak imao -125 bodova a ispadao bi onaj s -346 bodova
naravno samo tvoj zeljo nebi jer je na grbavici sve regularno
Što se tog posljednjeg tiče - naša gospoda za razliku vaših provincijalaca ne prijeti nikome, jer za tim nema potrebe. Ko igra ofanzivno može do bodova, a tome su ove polusezone sva tri gostujuća tima bila. A to kako se ponašaju rekao je sudija vaše utakmice, ali naravno i on laže. Svi lažu. Svi mrze Zenicu. Svi su protiv vas. Ma dosta vas je bolan više, ne dozvoljavate nikome da igra normalno u Zenici, a puni ste sebe. Nema kluba koji se ne žali na suđenje na Bilinom polju, ali ne, svi izmišljaju. Svi pričaju nebuloze samo ste vi upravu.
-
elSaik
#37 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Svi koji nisu bilo kako povezani sa Čelikom. Zapravo, jedno ljudi iz Čelika govore suprotno ili su suzdržani. Na Ištuku i onom liku što je gostovao u Sportskom pregledu se vidi koliko ih je sramota svega.savrseni krug wrote:ma bolan ko kaze da je iko upao u svlacionicuElvo wrote:Halo ljudi dragi,pa ovo je jedna sasvim normalna reakcija jednog generala Jelica,pred jedan puno vazniji mec sada sa Sarajevom ,nego sto je to bio mec u Zenici.Sa ovim zeli samo dodatan pritisak da izvrsi na delegate i sudiju u sutrasnjem mecu.Zenicu bi kaznio(i to drasticno) samo zbog tog upadanja ti glavonja kod sudije,sto je naravno sada dalo Jelicu dodatni motiv za ovu pricu.![]()
![]()
-
elSaik
#38 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Za onoga što pita ko to tvrdi da je bilo ičega...
elSaik wrote:MUJEZINOVIĆ I BAJRIĆ PRIJETILI SUDIJAMA
Sudijska komisija djelimično je uvažila dopunske izvještaje koji su u Savez dostavili glavni sudija Duško Pekija, njegovi pomoćnici Joven Kajtez i Momir Širko, te četvrti sudija Robert Zrilić, a u kojem je naglašeno da su bili pod velikim pritiskom na poluvremenu utakmice na „Bilinom polju“.
„Na poluvremenu su nam u svlačionicu ušli direktor Čelika Zaim Mujezinović i trener u omladinskom pogonu Zeničana Jadranko Bajrić, koji su nas verbalno vrijeđeli i pokušali fizički napasti. Rekli su nam da Čelik mora pobijediti, bez obzira što je Široki Brijeg na poluvremenu vodio sa 2:0. Veći incident spriječila je policija koja je brzo intervenisala i udaljila Mujezinovića i Bajrića iz svlačionice“, napisali su između ostalog u svojim dopunskim izvještajima Pekija, Kajtez, Širko i Zrilić.
Takođe, naglasili su da je publika sa tribina stadiona „Bilino polje“ cijelo vrijeme utakmice tvrdim predmetima gađala pomoćnog sudiju Zrilića, te klupu sa rezervnim igračima premierligaša sa „Pecare“.
Obzirom da u Savez još uvijek nije dostavljen videozapis sa utakmice u Zenici, Sudijska komisija nije pomilovala Duška Pekiju, koji je sutra treba obavljati funkciju četvrtog arbitra na susretu Posušje – Čelik, a umjesto njega delegiran je Radosav Vukasović iz Trebinja. Tek nakon dodatnog pregleda videosnimaka sa „Bilinog polja“ biće poduzete dodatne mjere prema akterima, a subtonji susret biće tema i na sjednicama Takmičarske, odnosno Disciplinske komisije NS / FS BiH koje će biti održane u petak.
- Epitop
#39 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Ta prijetnja i ako je bila nije mnogo ni upalila u drugom poluvremenu. Šta je to sudija u našu korist dosudio? Isključen je igrač koji je imao žuti iz prvog poluvremena, a koji je 40 sekundi izvodio prekid i u trenutku kada je počeo da izvodi prekid pozvao je drugog igrača da to uradi. Hajd neka neko objasni jel to znači žuti karton? Vasilj kod trečeg gola nije došao u direktni tjelesni kontakt ni s jednim Čelikovim igračem, osim ako se Marciano smatra Čelikovim igračem jer igrao nekada u Čeliku. Valjanje po terenu igrača Širokog je bilo neopisivo svaki put leži preko 30 sekundi i onda čudom skoče na lagane nogice. U drugom poluvremenu imali su jedan šut na gol iz ofsajda, a koji je Burić ionako odbranio. Neka pregledaju faulove pa neka ocijene koliko su bili realni ili ne. Sudija je čitavu utakmicu sjekao igru i Širokom i Čeliku nije puštao prednost ni jednoj ekipi.
Ovaj sudija je nesposoban jer nema osječaj za fudbal, a ako meni ne vjerujete, sjetite se derbija kada je ošamario igrača Sarajeva i poslije čega je bio suspendovan.
Najsmješnija je izjava "linč s tribina", a ako je navijanje tipa "S čelikom tugujem Čeliku se radujem...", Golmane Golmane napuši se ku*ine", "Je*emo vam mater", "halo Škripari čujete li nas..." i ostali dekor tipa valova , baklji i vatromet iza stadiona onda bi trebalo zabraniti fudbal na cijelom svijetu. Od predmeta koji su poletili na teren najteži je bio upljač i prazna plastična flaša od 1/2 l. Jest samo s juga neko bacio jednu zastavu na plastičnoj cijevi na zaštitara utakmice u trenutku kada je gol Širokog bio na sjevernoj tribini.
Sad neka meni neko kaže da li se ovo dešava na svim stadionima? Probem je što on igra u Širokom pred 200 navijača i onda mu psovke s tribina i navijanje paraju uši jer nije navikao.
Ovaj sudija je nesposoban jer nema osječaj za fudbal, a ako meni ne vjerujete, sjetite se derbija kada je ošamario igrača Sarajeva i poslije čega je bio suspendovan.
Najsmješnija je izjava "linč s tribina", a ako je navijanje tipa "S čelikom tugujem Čeliku se radujem...", Golmane Golmane napuši se ku*ine", "Je*emo vam mater", "halo Škripari čujete li nas..." i ostali dekor tipa valova , baklji i vatromet iza stadiona onda bi trebalo zabraniti fudbal na cijelom svijetu. Od predmeta koji su poletili na teren najteži je bio upljač i prazna plastična flaša od 1/2 l. Jest samo s juga neko bacio jednu zastavu na plastičnoj cijevi na zaštitara utakmice u trenutku kada je gol Širokog bio na sjevernoj tribini.
Sad neka meni neko kaže da li se ovo dešava na svim stadionima? Probem je što on igra u Širokom pred 200 navijača i onda mu psovke s tribina i navijanje paraju uši jer nije navikao.
- savrseni krug
#40 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
JOS JEDINO DA TI NACRTAMsavrseni krug wrote:jedna mi stvar nikako nije jasnaelSaik wrote:MUJEZINOVIĆ I BAJRIĆ PRIJETILI SUDIJAMA
Sudijska komisija djelimično je uvažila dopunske izvještaje koji su u Savez dostavili glavni sudija Duško Pekija, njegovi pomoćnici Joven Kajtez i Momir Širko, te četvrti sudija Robert Zrilić, a u kojem je naglašeno da su bili pod velikim pritiskom na poluvremenu utakmice na „Bilinom polju“.
„Na poluvremenu su nam u svlačionicu ušli direktor Čelika Zaim Mujezinović i trener u omladinskom pogonu Zeničana Jadranko Bajrić, koji su nas verbalno vrijeđeli i pokušali fizički napasti. Rekli su nam da Čelik mora pobijediti, bez obzira što je Široki Brijeg na poluvremenu vodio sa 2:0. Veći incident spriječila je policija koja je brzo intervenisala i udaljila Mujezinovića i Bajrića iz svlačionice“, napisali su između ostalog u svojim dopunskim izvještajima Pekija, Kajtez, Širko i Zrilić.
Takođe, naglasili su da je publika sa tribina stadiona „Bilino polje“ cijelo vrijeme utakmice tvrdim predmetima gađala pomoćnog sudiju Zrilića, te klupu sa rezervnim igračima premierligaša sa „Pecare“.
Obzirom da u Savez još uvijek nije dostavljen videozapis sa utakmice u Zenici, Sudijska komisija nije pomilovala Duška Pekiju, koji je sutra treba obavljati funkciju četvrtog arbitra na susretu Posušje – Čelik, a umjesto njega delegiran je Radosav Vukasović iz Trebinja. Tek nakon dodatnog pregleda videosnimaka sa „Bilinog polja“ biće poduzete dodatne mjere prema akterima, a subtonji susret biće tema i na sjednicama Takmičarske, odnosno Disciplinske komisije NS / FS BiH koje će biti održane u petak.
ajd recimo da su im prijetili i da je sve ovo gore navedeno tacno
Zasto se kriteriji sudjenja nisu promjenili u drugom poluvremenu na stetu sirokog.Zasto nisu svirana 4 penala za celik,zasto sirokom nisu ponistena 4 gola u drugom poluvremenu,zasto nije bilo sumnjivog mahanja zastavicama za nedozvoljene pozicije.Nesto mi neide u glavu da su ljudi upali u svlacionicu i trazili isto sudjenje kao i u prvom poluvremenu jer je u tom istom siroki vodio 0:2.Ne razumijem sta se to promjenilo ako su ljudi upali u svlacionice.Postoji jos varijanta da ovi i jesu upali u svlacionice a da je sudio to kulturno otkulirao i nastavio suditi kao u prvom poluvremenu.A ako je tako zasto se onda dize ovolika galama.Upaljaca jeste bilo,baklji jeste bilo ali gdje to na nasim stadionima nema toga(naravno mislim na stadione na kojima postoji publika koja koristi upaljace i baklje a takvih je malo)
Ja bih samo volio cuti ljude iz sarajeva sad kad se vrate s gostovanja iz listice.Zanimaju me kakvi ce biti komentari na sudjenje.Pa ce onda svima biti jasno zasto se stvara ovolika halabuka i pritisak na savez i sudije.Jer onako tanak siroki realno nemoze pera odbiti sarajevu.Al hajd...
-
elSaik
#41 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Nema veze da li je to ili uticalo ili ne, stvar je u tome da ti ljudi nemaju nikakvo pravo da napadaju nikoga, a kamoli sudije utakmice. I da je sve ostalo bilo najpoštenije što može, Čelik bi se trebao kazniti zbog takvog ponašanja funkcionera. I da smo normalna liga, bio bi kažnjen, a ovako će to i dalje biti praksa ne samo u Zenici, nego i u većini drugih mjesta.
Ja fakat ne kontam kakav vi fudbal gledate i pratite, ali u svijetu se sudija ne smije dotaći bolan, pipnuti se ne smije, a ne da mu se prijeti.
Ja fakat ne kontam kakav vi fudbal gledate i pratite, ali u svijetu se sudija ne smije dotaći bolan, pipnuti se ne smije, a ne da mu se prijeti.
-
LSD
#42 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Ne smije se dotaci sudija-tacno...ali ni sudija ne smije pucati taceve igracima kao sto je Pekija to uradio Šaricu...kakva liga-takve i sudije...sve je to putujuci cirkus.elSaik wrote:Nema veze da li je to ili uticalo ili ne, stvar je u tome da ti ljudi nemaju nikakvo pravo da napadaju nikoga, a kamoli sudije utakmice. I da je sve ostalo bilo najpoštenije što može, Čelik bi se trebao kazniti zbog takvog ponašanja funkcionera. I da smo normalna liga, bio bi kažnjen, a ovako će to i dalje biti praksa ne samo u Zenici, nego i u većini drugih mjesta.
- savrseni krug
#43 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
MANIJACE MANIJACEelSaik wrote:Nema veze da li je to ili uticalo ili ne, stvar je u tome da ti ljudi nemaju nikakvo pravo da napadaju nikoga, a kamoli sudije utakmice. I da je sve ostalo bilo najpoštenije što može, Čelik bi se trebao kazniti zbog takvog ponašanja funkcionera. I da smo normalna liga, bio bi kažnjen, a ovako će to i dalje biti praksa ne samo u Zenici, nego i u većini drugih mjesta.
Ja fakat ne kontam kakav vi fudbal gledate i pratite, ali u svijetu se smija ne smije dotaći bolan, pipnuti se ne smije, a ne da mu se prijeti.
ebem ti caps lock
ja sam ev sada da pisemo peticiju(cuj peticiju)da se moj celik izbaci iz lige ako su ova dva "funkcionera"napravili ovo sto su napravili ali i da se svi ostali klubovi izbace ako je bilo slicnih radnji.Ev jel moze.Pa ko bi igrao ligu dodjavla.Sam zeljo jer po tebi samo je zeljo cist.(ne znam sta bi iz borca rekli na ovo)
ne znam jesi li primjetio ova cetri morona od sudija su u DOPUNSKOM izvjestaju pisali o o ovome.Nesto mi sve to smrdi na jelicev rukopis!!!
Ja samo pozivam skeptike i ove zeljne sax prepucavanja da se potrude pa nadju tekmu negdje na netu.Volio bih onda cuti komentare
-
elSaik
#44 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
To ne sporim, i ne branim Pekiju već napadam ljude odgovorne za onako smiješne kazne. Pa čovječe dobiješ po nekoliko mjeseci i on i onaj igrač. U francuskoj 3. ligi je lik pokušao da udari, pokušao, sudiju i dobio zabranu 5 godina.LSD wrote:Ne smije se dotaci sudija-tacno...ali ni sudija ne smije pucati taceve igracima kao sto je Pekija to uradio Šaricu...kakva liga-takve i sudije...sve je to putujuci cirkus.elSaik wrote:Nema veze da li je to ili uticalo ili ne, stvar je u tome da ti ljudi nemaju nikakvo pravo da napadaju nikoga, a kamoli sudije utakmice. I da je sve ostalo bilo najpoštenije što može, Čelik bi se trebao kazniti zbog takvog ponašanja funkcionera. I da smo normalna liga, bio bi kažnjen, a ovako će to i dalje biti praksa ne samo u Zenici, nego i u većini drugih mjesta.
Last edited by elSaik on 02/04/2008 00:09, edited 1 time in total.
- savrseni krug
#45 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
smije se dotaci sudija.Golman vasilj nam je svima pokazao da se to smije.Pa lik je sudiji dres razvalio vozajuci ga tamo-ovamoLSD wrote:Ne smije se dotaci sudija-tacno...ali ni sudija ne smije pucati taceve igracima kao sto je Pekija to uradio Šaricu...kakva liga-takve i sudije...sve je to putujuci cirkus.elSaik wrote:Nema veze da li je to ili uticalo ili ne, stvar je u tome da ti ljudi nemaju nikakvo pravo da napadaju nikoga, a kamoli sudije utakmice. I da je sve ostalo bilo najpoštenije što može, Čelik bi se trebao kazniti zbog takvog ponašanja funkcionera. I da smo normalna liga, bio bi kažnjen, a ovako će to i dalje biti praksa ne samo u Zenici, nego i u većini drugih mjesta.
Ev ja sad nesto kontam mozda se general jelic na to zalio.Mozda covjek misli da je vasilj trebao dobti crveni pa je zbog toga ovolika halabuka
-
elSaik
#46 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
General bi bio najpošteniji da je odmah u studiju osudio takvo ponašanje golmana. Ali nije, što govori o njemu kao ličnosti. Ponašanje Vasiljevo je suvišno komentarisati, svi smo vidjeli...savrseni krug wrote: smije se dotaci sudija.Golman vasilj nam je svima pokazao da se to smije.Pa lik je sudiji dres razvalio vozajuci ga tamo-ovamo
Ev ja sad nesto kontam mozda se general jelic na to zalio.Mozda covjek misli da je vasilj trebao dobti crveni pa je zbog toga ovolika halabuka![]()
![]()
- savrseni krug
#47 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
i ko je sad tu ostecenelSaik wrote:General bi bio najpošteniji da je odmah u studiju osudio takvo ponašanje golmana. Ali nije, što govori o njemu kao ličnosti. Ponašanje Vasiljevo je suvišno komentarisati, svi smo vidjeli...savrseni krug wrote: smije se dotaci sudija.Golman vasilj nam je svima pokazao da se to smije.Pa lik je sudiji dres razvalio vozajuci ga tamo-ovamo
Ev ja sad nesto kontam mozda se general jelic na to zalio.Mozda covjek misli da je vasilj trebao dobti crveni pa je zbog toga ovolika halabuka![]()
![]()
opet siroki jer je vasilj ukakio kod zadnjeg gola
-
elSaik
#48 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
O tome da li su klubovi oštećeni ili ne je suvišno pričati. I da jeste Široki oštećen, ono što se Širokom desilo u Zenici desit će se sutra Sarajevu u Širokom, a potom Čeliku na Koševu.savrseni krug wrote: i ko je sad tu ostecen
Samo osuđujem takvo ponašanje ljudi iz Čelika.
- savrseni krug
#49 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
isti samelSaik wrote:O tome da li su klubovi oštećeni ili ne je suvišno pričati. I da jeste Široki oštećen, ono što se Širokom desilo u Zenici desit će se sutra Sarajevu u Širokom, a potom Čeliku na Koševu.savrseni krug wrote: i ko je sad tu ostecen
ako su to uradili
- Epitop
#50 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
možda i na Grbavici????elSaik wrote:O tome da li su klubovi oštećeni ili ne je suvišno pričati. I da jeste Široki oštećen, ono što se Širokom desilo u Zenici desit će se sutra Sarajevu u Širokom, a potom Čeliku na Koševu.savrseni krug wrote: i ko je sad tu ostecen