sudije-poslusnici FIFE

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
al' u limburgu

#1 sudije-poslusnici FIFE

Post by al' u limburgu »

Koliko puta se desilo da smo gledali utakmicu u kojoj ne dominiraju ni jedna ni druga ekipa,nego sudija koji katastrofalnim odlukama okrene mec u potpuno drugom smijeru.Danas FIFA gotovo se sigurno moze reci stiti sve svoje sudije,tako da sam siguran da su oni samo njihovi poslusnici.Navescu dosta slucajeva u kojoj su sudije tj. FIFA uzeli stvar u svoje ruke pa da krenemo.TOP 3 PROMASAJA SUDACA PO MENI SU:
-ALI BIN NASER Argentina - Engleska 1986. Po meni ovaj gol je najveca katastrofa loseg sudije,mec vrlo bitan,eto ta „Bozija ruka“ bila je najveci promasaj sudije.
-MARTIN HANSON francuska-irska veliki promasaj sudija,kojim su ovim sviranjem,tj. ne sviranjem ruke poslali francuze u JAR,a Irce kuci...
-TOM HENNING OVREBO u susretu chelsea i barcelone u nekoliko navrate je pokrao engleze koji su zestoko protestvovali,godinu dana poslije bayern-fiorentina,pokrao italijane
- U tom trenutku vijerovao sam da je moj pomoćnik dobro vidjeo situaciju, ali je nakon gledanja snimka jasno da smo morali da zaustavimo igru. Pošto glavni sudija uvijek donosi konačnu odluku, jasno je da sam ja odgovoran za priznavanje neregularnog pogotka - rekao je Ovrebo.
Poslije ocigledih gresaka,ove sudije su ostale,cak sta vise dobile su i nagradu jer OVREBO konkurise za sudjenje finala sp 2012 u JAR.u,a i HANSON je dobio podrsku FIFE a kako i ne bi kad je celniku te iste PLATINIJU pustio FRANCUZE dalje...Dakle jasno je FIFA namjerno cuva ove sudije koje su im vjerni i koji ce sigurno suditi u korist njih bilo kada,kad im god to bude trebalo...Jasno je da uticaj klubova je veliki na FIFU,pa je tako bayern svojim velikim lobijem zahvaljujuci RUMENIGEU gotovo sigurno nepravedno prosao dalje...Sigurno je da ce i u buducnosti biti ovakvih desavanja pa ce ova tema dobro doci za diskutovanje u vezi toga...
cyprus

#2 Re: sudije-poslusnici FIFE

Post by cyprus »

alternativni wrote:Spominje se i utakmica između Liga de Quitoa i Barcelone (produzena 12 minuta, sto mi je drago, nek vide Spanci kako je igrati produzetke :D )
Bojim se da Španci nemaju veze sa ovim slučajem :D
al' u limburgu

#3 Re: sudije-poslusnici FIFE

Post by al' u limburgu »

alternativni wrote:Komentar mi izgleda ko da si prepisao clanak iz nekih novina. Autor je u svakom slucaju zaboravio spomenuti utakmicu Juzna Koreja - Italija (2002) gdje su Azijati polomili Talijane...

Clanak o sudiji koji je sudio tu utakmicu: index
Spominje se i utakmica između Liga de Quitoa i Barcelone (produzena 12 minuta, sto mi je drago, nek vide Spanci kako je igrati produzetke :D )
Ako tako mislis onda je to kompliment za mene jer je ovo licno moje djelo. :)
cyprus

#4 Re: sudije-poslusnici FIFE

Post by cyprus »

alternativni wrote:
cyprus wrote:
alternativni wrote:Spominje se i utakmica između Liga de Quitoa i Barcelone (produzena 12 minuta, sto mi je drago, nek vide Spanci kako je igrati produzetke :D )
Bojim se da Španci nemaju veze sa ovim slučajem :D
U Barceloni igraju bar tri Spanca, pa mi je drago da su bar ta trojica osjetila produzetke :-D
Vala ja ne bih reko da igra ijedan :P
ultima_palabra

#5 Re: sudije-poslusnici FIFE

Post by ultima_palabra »

To je naka ekvadorska Barcelona :D
studeni76

#6 Re: sudije-poslusnici FIFE

Post by studeni76 »

ultima_palabra wrote:To je naka ekvadorska Barcelona :D
Eh sto odade polozaj :lol:
Post Reply