Jaran imao udes sa nekom curom (vozila auto bez vozačke i to neosigurano). Auto totalno uništeno.
Može li se bilo šta naplatiti od bilo koga? Osiguran je kod Sarajevo osiguranja, oni su došli na lice mjesta, bila je i policija, zapisnik i ostalo sve u njegovu korist. Samo što je kuja neosigurana.
Sudar sa neosiguranim
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- templar31
#2 Re: Sudar sa neosiguranim
Moze, sigurno, ja mislim da u tom slucaju tvoje maticno osiguranje pokriva.
Uglavnom, prilicno sam siguran da se naplata moze izvrsiti i kad je vozilo neosigurano
Uglavnom, prilicno sam siguran da se naplata moze izvrsiti i kad je vozilo neosigurano
-
vnm
#3 Re: Sudar sa neosiguranim
neka sve odradi kao da je imao sudar sa osiguranim, onda ce to njegovo osiguranje predati zastitnom fondu federacije. kod njih ce stetu pregledati komisija koja se sastoji od clanova zastitnog fonda i nekoliko osiguravajucih drustva.
posto ti kazes da je kod policije sve u njegovu korist onda je to vec super, znaci zastitni fond ce mu tu stetu isplatiti, a zensku koja je prouzrokovala udes neosiguranim vozilom tuziti, ali sa tim tvoj jaran onda vise nema nista jer je svoje pare dobio.
posto ti kazes da je kod policije sve u njegovu korist onda je to vec super, znaci zastitni fond ce mu tu stetu isplatiti, a zensku koja je prouzrokovala udes neosiguranim vozilom tuziti, ali sa tim tvoj jaran onda vise nema nista jer je svoje pare dobio.
- jazzer
#4 Re: Sudar sa neosiguranim
Moze se naplatiti. Mene je spucao neosiguran lik, jos je i pobjegao s mjesta nezgode
ali su mu raja zapisala tablice. Vjerovatno ce potrajati ali ne bi trebalo biti problema
sa naplatom.
ali su mu raja zapisala tablice. Vjerovatno ce potrajati ali ne bi trebalo biti problema
sa naplatom.
-
gorann975
#5 Re: Sudar sa neosiguranim
pozdrav imao sam udes sa neosiguranim vozilom vozac je bio u pijanom stanju ,ja i supruga smo dobro ugruvani jos smo na lijecenjusta treba uraditi da naplatim stetu za auto koje je totalna steta i za tjelesne povrede hvala
-
gaius
#6 Re: Sudar sa neosiguranim
i jedno i drugo tražiti od zaštitnog fonda fbih.. štetu od neosiguranih vozila vlasništvo lica sa prebivalištem u fbih pokriva zaštitni fond..
ako dođe do tužbe možeš tužiti i fond i tog pjanca, solidarno.. ako imate umanjenja opće životne aktivnosti za svakih 10% ide od 4-7 hiljada u zavisnosti od stepena.. + bol + strah.. što se tiče materijalne štete možeš dobiti vrijednost vozila u momentu nezgode - vrijednost spašenih dijelova... ako budu zatezali .. kamata teče počev od dana tužbe (12% godišnje).. ali tada budi spreman na plaćanje troškova sudskih taksi i vještačenja...
najbolje da uzmeš advokata koji će ti to izganjati...
ako dođe do tužbe možeš tužiti i fond i tog pjanca, solidarno.. ako imate umanjenja opće životne aktivnosti za svakih 10% ide od 4-7 hiljada u zavisnosti od stepena.. + bol + strah.. što se tiče materijalne štete možeš dobiti vrijednost vozila u momentu nezgode - vrijednost spašenih dijelova... ako budu zatezali .. kamata teče počev od dana tužbe (12% godišnje).. ali tada budi spreman na plaćanje troškova sudskih taksi i vještačenja...
najbolje da uzmeš advokata koji će ti to izganjati...
-
gorann975
#7 Re: Sudar sa neosiguranim
pozdrav opet imao sam reno senik 2002god. totalna steta ispod koje cijene ne treba da idem ovlaste ni renoov servis mi je predracun napravio na 27000km hvala.
-
sabanss
#8 Re: Sudar sa neosiguranim
Cijena tvog Scenica novog minus amortizacija su pare koje mozes dobiti. Problem je sto je tvoje auto vec poprilicno staro tako da ti to i nije neka realna vrijednost.gorann975 wrote:pozdrav opet imao sam reno senik 2002god. totalna steta ispod koje cijene ne treba da idem ovlaste ni renoov servis mi je predracun napravio na 27000km hvala.