Sudar - naplata stete

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
photo

#1 Sudar - naplata stete

Post by photo »

nedavno sam imao sudar na dobrinji, udrila me cura sa ledja. dosla policija novog grada, napravila uvidjaj i sve proslo bez problema. medjutim, da bih poceo traziti nadoknadu troskova (sto je isto glupo, jer bi meni moje osiguranje trebalo isplatiti stetu, a ne da ja ganjam naplatu iste), morao sam uzeti policijski izvjestaj. e sada, u policiji novi grad mi kazu da su ga poslali sluzbeno mom osiguranju (sarajevo osiguranje), a ovi moji kazu da ga nisu dobili, vec da moram traziti od mog osiguranja da napisu molbu policiji novi grad i da to trebam platiti 30 KM. inace mi ne daju izvjestaj. i ja tako platim, dobijem glupi papir sa 10 redova na njemu, odnesem ga u policiju novi grad (opet ja, a ne oni) i za dva dana se pojavi izvjestaj.

mislim, koja je logika (osim da mi uzmu pare) da placam izvjestaj (koji je vec poslan, pa ga moje osiguranje cuva dok ne platim) koji policija salje po sluzbenoj duznosti i zasto uopste mi moramo ganjati naplatu stete?

u normalnom svijetu, kada te neko udari, odes u svoje osiguranje, oni ti procjene stetu i isplate je. jedino ovdje ti sam moras ici traziti naplatu stet koju nisi ti uzrokovao..... Koja je onda svhra osiguranja ako ja moram sve raditi????????????????
raid

Post by raid »

Imao sudar s curom i još traži pare??

Kakav bijednik :x

p.s. MirCerrka, OVAKVIH se čuvaj :shock:
imigrant

Post by imigrant »

Pa normalno da placa osiguranje, a ako je ona recimo pijana vozila, poslje njoj njeno osiguranje jebe mater.

E druze, nema ti tu logike, bosna je to!
nineac

Post by nineac »

Spomenuo si normalnu državu? Jel ti ovo matereti liči na normalnu državu???
Edin H.

Post by Edin H. »

Ne, u normalmoj drzavi tvoje osiguranje ti kaze gdje da odvezes auto ako je u voznom stanju oni ti daju ti alternativno auto i ti vozis to vozilo dok oni tvoje ne poprave. Ako im se ne isplati popravljati isplate ti lovu i to razumnu cifru.
Jedini problem koji imas je da moras popuniti neke glupe formulare, pa onda nezavisno tijelo odluci cija je bila krivica. Ovo se sve odnosi na kasko naravno.
Ukoliko trece lice prizna krivicu onda te zove njeno/njegovo osiguranje i ponude ti deal da oni to srede umjesto tvoga osiguranja, a tebi nece nista u tvom recordu da si bio umijesan u bilo kakav incident.
Ipak nije ni na Zapadu sve perfektno. Ako druga osoba nema osiguranje oni to skinu sa tvoga i ti izgubis bonus. A sudovi su pretrpani pa oni i ne ganjaju tu drugu osobu ozbiljno.
Engram::X

#6 Re: Sudar - naplata stete

Post by Engram::X »

photo wrote:nedavno sam imao sudar na dobrinji, udrila me cura sa ledja

:shock:
CileK

Post by CileK »

Pametnije je da si se pokusao dogovoriti s djevojkom .... a osiguranje ces iskreno tesko naplatiti ako nemas nekog u osiguranju .... sreca tvoja da je cura bila osigurana i sarajevo osiguranju jer se kod njih nekako i moze naplatiti!
photo

Post by photo »

CileK wrote:Pametnije je da si se pokusao dogovoriti s djevojkom .... a osiguranje ces iskreno tesko naplatiti ako nemas nekog u osiguranju .... sreca tvoja da je cura bila osigurana i sarajevo osiguranju jer se kod njih nekako i moze naplatiti!
ova (koja me je udarila) je u jahorina osiguranju. ima li iko iskustava sa njima?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

"Jahorina osiguranje"...jarane...:D...nek` ti je Tito na pomoci ... :D .
manijak1

Post by manijak1 »

:D Pusti Bobija , naplatićeš štetu ali najbolji i najbrži put je da nađeš kakvog majstora koji sve radi preko osiguranja , u slučaju da ti nisi krivac .
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

Agggrhrhrh...:D...simpa su mi ova osiguranja egzotichnih imena..:D.

Usput...DRUGA KRISTALNA PRIZMA ZA CROATIA OSIGURANJE

NAJBOLJE OSIGURAVAJUĆE DRUŠTVO U BOSNI I HERCEGOVINI

Prvi financijski magazin u Bosni i Hercegovini "Prizma", i ove godine, drugi put za redom dodijelio je Kristalnu prizmu za najbolje osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovini.

Projekt ocjene i rangiranja osiguravajućih kuća za 2003. godinu realizirao je izdavač magazina "Prizma", konsultantska kuća " Revicon " d.o.o. Sarajevo.
"Metodom faktorske analize pokazalo se , da od ukupno 26 osiguravajućih kuća koje posluju na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine, u okviru navedene metode rangiranja primjenom kriterija : neto dobit, obračunata premija, tehničke rezerve, kapital i aktiva; postoje tri kvantitativne skupine osiguravajućih društava.
Prvu skupinu čine četiri najbolje: Croatia osiguranje d.d., Sarajevo osiguranje d.d., Hercegovina osiguranje d.d. i Triglav osiguranje d.d.
Drugu skupinu od pet dobrih društava čine: Bobar osiguranje d.d., Euroherc osiguranje d.d., Jahorina osiguranje d.d., Kosig-Dunav osiguranje a.d. i Bosna osiguranje d.d.
Treću skupinu čini sedamnaest društava, koje se nalaze u kategoriji ispod prosječnih.
Primjenom navedenih kriterija koji se najčešće koriste u svijetu za rangiranje osiguravajućih društava i cijeneći kvalitetu, odnosno rezultat rada mjeren produktivnošću, kao pokazateljem efikasnosti, onda je Croatia osiguranje d.d. na prvom mjestu, zato što pokazuje najbolje rezultate po zaposleniku.
Croatia osiguranje d.d. je u okviru skupine od četiri najbolja društva najbolje društvo po tri od ukupno pet komparativnih faktora."
Tako je po projektu "Rangiranje društava za osiguranje u Bosni i Hercegovini u 2003. godini" Croatia osiguranje d.d. drugi put za redom proglašeno za najbolje društvo za osiguranje u Bosni i Hercegovini.
Svečanost dodjele kristalne prizme organizirana je u Kongresnoj dvorani hotela Holiday Inn u Sarajevu.
Kristalnu prizmu za Croatia osiguranje d.d. primio je direktor Zlatan Luburić.

Naplata shtete u roku od 72 sata...pa bujrum... :D .

herceg-bosanske šume inc.

prizma tozla prva :oops:

a bobak tebi tozla sa-xa
Image

p.s.
jel ofaj luburic rod sta maksi...maxu luburicu :?
CileK

Post by CileK »

Tesko prijatelju,ja nisam cuo da je neko imao preblema s njima jer nisam ni cuo da se neko sudario sa autom osiguranim kod njih,ako ima neko iz RS vjerovatno bi trebao znati kako to kod njih hoda!
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

Engram::X wrote:herceg-bosanske šume inc.

prizma tozla prva :oops:

a bobak tebi tozla sa-xa
Image

p.s.
jel ofaj luburic rod sta maksi...maxu luburicu :?
Vidi frkija shto je zavidan... :lol: ...auuuuuuuuuuu... :D .Hajd ishchachkaj negdje da je Zlatan Luburitj ratni profiter,ratni zlochinac ili da je otimao humanitarnu pomoc namjenjenu Sarajevu .Ma grijeh mu je automatski samo sto je Luburitj...jelde... :lol: ...Image
whow

Post by whow »

Osiguravajuce tvrtke u Kanadi su u protekloj godini ostvarile rekordni profit. Po ostvarenom profitu osiguravajuce agencije ( privatne) su premasile cak i neke energantske gigante. Sto reci , radi se o klasicnom primjeru monopola sankcionisanom od strane drzave. Primjera radi ja imam vozacku dozvolu u Kanadi 10 godina i uredan rekord a osiguranje mi je $1500 godisnje . Moje zena je imala jedan udes u kome je auto unisteno - osiguranje je isplatilo $6000 za vozilo . Ubrzo poslije toga njeno osiguranje je vise nije htije osiguravati ( high risk ) a najeftinije osiguranje koje je uspijela naci je $36000 godisnje i to samo trece lice. Ja kada izracunam znaci do sada sam platio otprilike $15 000 osiguranje i to ni zasto. Pa sta je to negoli lopovluk. Moja zena ce morati da ceka 6 godina dok joj se osiguranje ne umanji . To znaci da ce u tom periodu platiti 21.600 za $6000 koje je dobila od osiguranje za unisteno auto . Ludilo.

Bobi wrote:Ma grijeh mu je automatski samo sto je Luburitj...jelde... :lol: ...Image

Ako je rochko od Makse, malo je rijet grijeh :oops:
gaius

Post by gaius »

ako osiguranje ne postoji možeš zatražiti naknadu od bilo kojeg osiguranja na području gdje se desio udes.. u svakom slučaju možeš tužiti tu curu
Post Reply