Sudar na D. Malti???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
campa_xxx

#1 Sudar na D. Malti???

Post by campa_xxx »

Je li neko vidio sta je bilo ono oko 23h na Dolac Malti, cini mi se da je pjesak gadno povrijedjen jer sam vidio malu tenu na sred raskrsnice...Zna li iko ista?
zandar

#2 Re: Sudar na D. Malti???

Post by zandar »

campa_xxx wrote:Je li neko vidio sta je bilo ono oko 23h na Dolac Malti, cini mi se da je pjesak gadno povrijedjen jer sam vidio malu tenu na sred raskrsnice...Zna li iko ista?

i ja sam prosao tuda, oboren pjesak
campa_xxx

#3 Re: Sudar na D. Malti???

Post by campa_xxx »

Pa nikako mi nije jasno otkud ona tena i krv na sred raskrsnice??? Ili ga je udario na pjesackom toliko jako da ga je bacio na pola ulice ili je pretrcavao po sredini raskrsnice???
zandar

#4 Re: Sudar na D. Malti???

Post by zandar »

campa_xxx wrote:Pa nikako mi nije jasno otkud ona tena i krv na sred raskrsnice??? Ili ga je udario na pjesackom toliko jako da ga je bacio na pola ulice ili je pretrcavao po sredini raskrsnice???

ne znam, samo mi je kolega rekao da je oboren pjesak na malti i da je poginuo motociklista i.m. (njega sam poznavao od ranije). nisam se raspitivao za detalje
van Basten

#5 Re: Sudar na D. Malti???

Post by van Basten »

Lik je išao iz pravca Ilidže i pokupio pješaka da je ovaj završio na traci ZA Ilidžu :shock: možemo samo laički pretpostavljati koja je to brzina vožnje bila onda. Lik je pobjegao sa lica mjesta. Pješak je dobro nastradao
lamija_SA

#6 Re: Sudar na D. Malti???

Post by lamija_SA »

Ja sam isto sinoc prolazila bas kada je hitna ubacivala povrijeđenog u kola i mislila sam da de radi o sudaru u kojem, je učestvovao motor.
Međutim, jutros u avazu čitam samo da je oboren pješak (muškarac, 60 god.) i to je to. Pa je li motor oborio pješaka ili auto?
van Basten

#7 Re: Sudar na D. Malti???

Post by van Basten »

očevidci kažu auto i kažu da je prošao debelo kroz crveno.
Blade

#8 Re: Sudar na D. Malti???

Post by Blade »

van Basten wrote:očevidci kažu auto i kažu da je prošao debelo kroz crveno.
Nisi vise ni siguran na zelenom... :twisted: :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#9 Re: Sudar na D. Malti???

Post by mIRCerka »

nemojte tako, sve su to neshvacen duse, napacene u ratu, oduzeto im djetinjstvo bla bla bla bla bla...
lamija_SA

#10 Re: Sudar na D. Malti???

Post by lamija_SA »

Ma stvrano je naš saobraćaj postao katastrofa!

Ja sam vozač, ali smatram se opreznim i savjesnim vozačem i uvijek se maksimalno trudim da tako vozim.
Uvijek na pješačkom dajem prednost pješacima (što ruku na srce većina vozača ne čini), i tako se često nađem u situaciji da seljačina i manijak u automobilu iza mene mi svira dok propuštam pješake. Kao ono ja luda, a on pametan i kao mi po nekom njegovom imamo prednost nad pješacima.

Da ne pričam o nedavanju žmigavaca i neispravnim svjetlima.

Ali što mi u poslednje vrijeme stvarno upada u oči su motori i skuteri. Ja stvarno nemam ništa protiv motorista i gledam neki dan, stariji čovijek vozi motor i bas se pridržava svih saobraćajnih propisa kao što bi i trebalo, ne jurca, ne provlači se između auta itd.

A oni momcici na skuterima...pa meni se krv sledi kada ih vidim kako voze. Jurnjaju bez ikakve zaštite, ubacuju se ispred auta, ma tačno izazivaju sudbinu...

Mislim da bi policija definitivno trebala malo uvesti tu reda, jer je uzelo maha, a životi su u pitanju.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#11 Re: Sudar na D. Malti???

Post by ladyblue18 »

Blade wrote:
van Basten wrote:očevidci kažu auto i kažu da je prošao debelo kroz crveno.
Nisi vise ni siguran na zelenom... :twisted: :x
upravo...ja neki dan fino na zeleno da predjem kad balavica sa jaranicom na motoru bez kacige proleti pored mene...meni zivot u sekundi proletio kroz glavu :x :x
Mikado

#12 Re: Sudar na D. Malti???

Post by Mikado »

Kad kazne budu od 5.000-20.000 KM (sto je idealno za nas standard) i bude naplacivana po svakom slucaju, zacas ce se ovo promjenit. Samo drakonske novcane kazne su pravo rjesenje.
Troll_Happens

#13 Re: Sudar na D. Malti???

Post by Troll_Happens »

Mikado wrote:Kad kazne budu od 5.000-20.000 KM (sto je idealno za nas standard) i bude naplacivana po svakom slucaju, zacas ce se ovo promjenit. Samo drakonske novcane kazne su pravo rjesenje.
Ma ni tada se nece promjeniti jer ce placati te kazne ko i do sad ko je placao, sirotinja i obican narod..
Dok guzonjini sinovi i kceri ce raditi po starom, vozit kako voze parkirat kako parkiraju .... uvijek ce se naci veza u tipu babe daidze amidze komsije p... mat... :x
ramiz2

#14 Re: Sudar na D. Malti???

Post by ramiz2 »

treba uvesti kad se upali crveno da se spusti kakva rampa :D i onda kad se levat zapuca odmah da mu fatihu prouce takvi to i zasluzuju
DoradO

#15 Re: Sudar na D. Malti???

Post by DoradO »

ramiz2 wrote:treba uvesti kad se upali crveno da se spusti kakva rampa :D i onda kad se levat zapuca odmah da mu fatihu prouce takvi to i zasluzuju
:lol: :lol: oplakah
campa_xxx

#16 Re: Sudar na D. Malti???

Post by campa_xxx »

van Basten wrote:Lik je išao iz pravca Ilidže i pokupio pješaka da je ovaj završio na traci ZA Ilidžu :shock: možemo samo laički pretpostavljati koja je to brzina vožnje bila onda. Lik je pobjegao sa lica mjesta. Pješak je dobro nastradao
Koji crnjak covjece :x Pobjegao je od policije ali nikad nece moci pobjeci od svoje savjesti....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17 Re: Sudar na D. Malti???

Post by Truba »

da ima savjest ne bi davao gas niti bi bježao...

onaj jedan pokovink u penziji ubio dijete na stupu
došo kući i zapalio se
to je čast i savjest
zandar

#18 Re: Sudar na D. Malti???

Post by zandar »

campa_xxx wrote:
van Basten wrote:Lik je išao iz pravca Ilidže i pokupio pješaka da je ovaj završio na traci ZA Ilidžu :shock: možemo samo laički pretpostavljati koja je to brzina vožnje bila onda. Lik je pobjegao sa lica mjesta. Pješak je dobro nastradao
Koji crnjak covjece :x Pobjegao je od policije ali nikad nece moci pobjeci od svoje savjesti....

ja koliko sam cuo, vozac se poslije vratio na lice mjesta :?
lamija_SA

#19 Re: Sudar na D. Malti???

Post by lamija_SA »

zandar wrote:
campa_xxx wrote:

ja koliko sam cuo, vozac se poslije vratio na lice mjesta :?
Cuj poslije se vratio? Za takav slučaj prvi put čujem. :shock:
Alkos

#20 Re: Sudar na D. Malti???

Post by Alkos »

komi wrote:da ima savjest ne bi davao gas niti bi bježao...

došo kući i zapalio se
to je čast i savjest
Sjecam se toga! Stariji covjek udario curicu i poginula na licu mjesta. Koliko se sjecam on navodno nije bio kriv, ali ipak nije mogao podnijeti to da je djevojcica podlegla. :(
Inace, u Sarajevu je postalo zajebano biti pjesak...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#21 Re: Sudar na D. Malti???

Post by Dado dijasporitus »

Mikado wrote:Kad kazne budu od 5.000-20.000 KM (sto je idealno za nas standard) i bude naplacivana po svakom slucaju, zacas ce se ovo promjenit. Samo drakonske novcane kazne su pravo rjesenje.
Sa vecom kaznom vozaci ce bjezati sa mjesta dogadjaja. Kod mene kad udaris pjesaka ides u zatvor. Zato u 90% slucajeva vozaci bjeze sa lica mjesta. Inace u NYC hit 'n run se desavaju skoro svake sedmice. Prije jedno 3 godine su ubili starca pred mojom zgradom. Vozaca trazili 2 sedmice
ODVRATAN_i_GADAN

#22 Re: Sudar na D. Malti???

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Alkos wrote:
komi wrote:da ima savjest ne bi davao gas niti bi bježao...

došo kući i zapalio se
to je čast i savjest
Sjecam se toga! Stariji covjek udario curicu i poginula na licu mjesta. Koliko se sjecam on navodno nije bio kriv, ali ipak nije mogao podnijeti to da je djevojcica podlegla. :(
Inace, u Sarajevu je postalo zajebano biti pjesak...
U Sarajevu je uvijek bilo rizicno biti pjesak i uvijek je bilo sigurnije prelaziti na crveno za pjesake jer si na oprezu, a na zeleno... Cudna smo mi sorta i to ti je! :D :D :D :D
Post Reply