Sudačka nadoknada sa šampionima

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ridjobrki

#1 Sudačka nadoknada sa šampionima

Post by Ridjobrki »

Topalbećirević: Cijeli slučaj dao sam advokatu
Odlučili smo se da uđemo u druge projekte, kaže glavna urednica Pinka BH Lajla Torlak...
30.12.2008. 10:40

Nakon deset izdanja tok-šoua "Poluvrijeme sa šampionima", Pink BH zamrznuo je saradnju sa Sabahudinom Bahom Topalbećirevićem, idejnim tvorcem, urednikom i voditeljem emisije u kojoj su gostovali vrhunski sportisti.

Lajla Torlak, glavna i odgovorna urednica Pinka BH, rekla nam je da su se odlučili na ovaj korak jer koncept emisije više ne odgovara njihovoj komercijalnoj programskoj šemi.

- Topalbećirević nam je prodao svoj serijal, a rađen je u produkciji Pinka BH. Pošto smatram da je program naše televizije namijenjen više ženskoj populaciji, pa stoga rijetko i prenosimo sportske događaje, odlučili smo se da uđemo u druge projekte, a da se našem honorarnom saradniku Topalbećireviću, sa kojim imamo ugovor o djelu, zahvalimo na saradnji - kaže Torlak.

Kontaktirali smo i popularnog sportskog novinara koji nam je rekao da je nakon ovog poteza razočaran i ljudski i moralno.

- Mislim da su pogriješili. Cijeli slučaj dao sam advokatu. Bolio me je i način na koji smo prekinuli saradnju. Faruk Hadžibegić je cijelu noć putovao iz Pariza radi gostovanja u mom tok-šouu i kada smo došli u zgradu Pinka BH da snimimo emisiju, organizator mi je saopćio da više ne radim "Poluvrijeme sa šampionima". Logičnije bi bilo da mi je to saopćio direktor, koji se prije toga spremio i pobjegao u Beograd. Mislim da je emisija doživjela veliki uspjeh u regionu, ali o svemu je odlučivao neko ko se ne razumije u televiziju. No, život teče dalje - kaže Sabahudin Toplabećirević.

Autor: A. T.

http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrad ... m-advokatu
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2 Re: Sudačka nadoknada sa šampionima

Post by -LIBERO- »

Ridjobrki wrote: - Topalbećirević nam je prodao svoj serijal, a rađen je u produkciji Pinka BH. Pošto smatram da je program naše televizije namijenjen više ženskoj populaciji, pa stoga rijetko i prenosimo sportske događaje, odlučili smo se da uđemo u druge projekte, a da se našem honorarnom saradniku Topalbećireviću, sa kojim imamo ugovor o djelu, zahvalimo na saradnji - kaže Torlak.
Njihov program je namjenjen vise ruralnom stanovnistvu,koji svrsavaju na turbof-folk poskocice i na spanske tv novele.

A Bahina emisija se i jeste uklapala u koncepcijsku semu te televizije,narocito kada udje u studijo neki kaon folk pjevac sa harmonikasem i kao na uhce :shock: gostu odsvira i odpjeva nesto.

Odron i TV kuca i taj cijeli projekat :run:
The__Doctor

#3 Re: Sudačka nadoknada sa šampionima

Post by The__Doctor »

tu seljacku tv kucu treba ukinuti zajedno sa OBN-om i Hayatom
karanana

#4 Re: Sudačka nadoknada sa šampionima

Post by karanana »

ja je nikad nisam ni gledo, naravno da je zenska televizija svaka televizija koja se zove ruzicasta televizija.
in33sa

#5 Re: Sudačka nadoknada sa šampionima

Post by in33sa »

Mozda su ocekivali da Baho zovne Stoichkova, pa u paketu sa njim kum Miroslav Ilic, i dernek, 30 minuta minimalno hitovi Miroslava Ilica.

Pa druga emisija Mitar Mrkela sa muzickim zeljama, Otiso si sarmu probo nisi i Razbio sam casu glavom od stol, u izvodjenju specijalne gosce Mice Trofrtaljke.

A ovaj poceo dovoditi Radju, Petrovica, Markovica, mislim ono, nije to za nasu ciljanu publiku krkan, ovaj, zene.
The__Doctor

#6 Re: Sudačka nadoknada sa šampionima

Post by The__Doctor »

ali zato redovno emitiraju Ami G show jebiga tamo se nalazi materijal za ciljanu publiku tamo gostuju Seke, Karleuse i ostale turbo folk zvijezde
papacja

#7 Re: Sudačka nadoknada sa šampionima

Post by papacja »

The__Doctor wrote:ali zato redovno emitiraju Ami G show jebiga tamo se nalazi materijal za ciljanu publiku tamo gostuju Seke, Karleuse i ostale turbo folk zvijezde
Ako je gora pomenuti navod tačan, mislim da je njihov program namijenjen ženama, moglo bi ih neko udruženje tužiti zbog spolne diskriminacije, a neko drugo udruženje (jer im je program odron, za manje inteligentnu populaciju), pa da pomenutim navodom vrijeđaju žene jer ih ne stavljaju u istu ravan s muškarcima, smatraju ih manje inteligentnim. Kada dodamo Bahinu tužbu ima li bi tri tužbe. :bih:
Baltazar_khan

#8 Re: Sudačka nadoknada sa šampionima

Post by Baltazar_khan »

Ova tema je za neki drugi podforum.

Baho je legenda, Pink je seljačka televizija, i to je to.
ulpinian

#9 Re: Sudačka nadoknada sa šampionima

Post by ulpinian »

Baltazar_khan wrote:Ova tema je za neki drugi podforum.

Baho je legenda
, Pink je seljačka televizija, i to je to.
ma Baho je i više nego legenda :thumbup:
kijameta

#10 Re: Sudačka nadoknada sa šampionima

Post by kijameta »

Baho je seljacina i uklapao se u PINK samo tako.Ocito je tikva pukla zbog para,kao i uvijek.
Post Reply