Jebo mater imam osjecaj da bi mu je ja prije odgrizo nego taj labrador
sudac u akciji!
Moderator: anex
-
PITARKA_SA
dzaba se trudis ,vjeruj mi..nekome je isto labrador il pitbul,nekome je isto igra,mazenje i napad..veze oni nemaju..al zato znaju metak ispalit i to je to,kraj pricenineac wrote:LABRADOR, strasno krvolocna rasa psa. Kad ga pogledas on ti odgrize nog.
Jebo mater imam osjecaj da bi mu je ja prije odgrizo nego taj labrador
-
FFK as Lucy01
Bilo je ovdje u US nekoliko slucajeva kada su psi napali covjeka...skoro, ja mislim, u Kaliforniji su 2 Rotvajlera ubili zenu. Na sudu, Rotvajleri su osudjeni na smrt (uspavljivanjem) a njihovi vlasnici na nekoliko mjeseci zatvora i novcanu kaznu
, mada ja mislim da je trebalo biti obrnuto...a objasnit cu i zasto.
Mislim da se niko ne radja zao, ni pokvaren, ni krvolocan, ni....jer su sve to naucena ponasanja. Na sudu je dokazano da su vlasnici doticnih Rotvajlera poticali pse na nasilje prema ljudima, da nisu sankcionisali njihovo ranije ponasanje i napade na ljude, cak sto vise, nagradjivani su za takvo ponasenje. I sta sada? Ko je kriv? Jedna osoba je izgubila zivot bez veze, takoreci....
Vlasnica je na sudu plakala i tvrdila da nije kriva, da nisu ni psi krivi....a sto jedne osobe nema vise, zaboli nju.
Morate shvatiti da je za svako pogresno i lose ponasanje ljubimca (a u ovom slucaju psa) uvijek kriv vlasnik/ca. Pas je ono sto vlasnik od njega napravi ili ne napravi. Psi i jesu najbolji covjekovi prijatelji upravo zato sto mogu da brzo nauce, sto uce veoma dobro i sto su poslusni. Ali mogu da budu ubitacno oruzje u rukama pogresnih ljudi.
Zalazem se za postovanje zakona kada je u pitanju setnja po javnom mjestu (kais i brnjica, ako mora) upravo zato sto sam svjesna da ne vole svi ljudi zivotinje kao ja (a steta
), ali da imaju pravo da ih ne vole i da ih se boje. A upoznavajuci ljude i njihovu prirodu, sve se vise slazem sa zivotinjama i cijenim njihovu neposrednost i otvorenu prirodu (ako je i losa, odmah se vidi).
Mislim da se niko ne radja zao, ni pokvaren, ni krvolocan, ni....jer su sve to naucena ponasanja. Na sudu je dokazano da su vlasnici doticnih Rotvajlera poticali pse na nasilje prema ljudima, da nisu sankcionisali njihovo ranije ponasanje i napade na ljude, cak sto vise, nagradjivani su za takvo ponasenje. I sta sada? Ko je kriv? Jedna osoba je izgubila zivot bez veze, takoreci....
Vlasnica je na sudu plakala i tvrdila da nije kriva, da nisu ni psi krivi....a sto jedne osobe nema vise, zaboli nju.
Morate shvatiti da je za svako pogresno i lose ponasanje ljubimca (a u ovom slucaju psa) uvijek kriv vlasnik/ca. Pas je ono sto vlasnik od njega napravi ili ne napravi. Psi i jesu najbolji covjekovi prijatelji upravo zato sto mogu da brzo nauce, sto uce veoma dobro i sto su poslusni. Ali mogu da budu ubitacno oruzje u rukama pogresnih ljudi.
Zalazem se za postovanje zakona kada je u pitanju setnja po javnom mjestu (kais i brnjica, ako mora) upravo zato sto sam svjesna da ne vole svi ljudi zivotinje kao ja (a steta
- seljak_cojek
Pošteno!Lucy01 wrote: Zalazem se za postovanje zakona kada je u pitanju setnja po javnom mjestu (kais i brnjica, ako mora) upravo zato sto sam svjesna da ne vole svi ljudi zivotinje kao ja (a steta), ali da imaju pravo da ih ne vole i da ih se boje. A upoznavajuci ljude i njihovu prirodu, sve se vise slazem sa zivotinjama i cijenim njihovu neposrednost i otvorenu prirodu (ako je i losa, odmah se vidi).
Kako da objasnim da ja ne želim i ne moram ništa znati o psima a da me odmah ne proglase pacijentom. Na ulici i javnim mjestima postoje pravila ponašanja i za ljude i za životinje. Zašto ih ne poštujemo?PITARKA_SA wrote:dzaba se trudis ,vjeruj mi..nekome je isto labrador il pitbul,nekome je isto igra,mazenje i napad..veze oni nemaju..
Već sam napisao da poštujem pravo da svog psa volite, brinete se o njemu, igrate se s njim (ovo je bez sarkazma), zašto vi meni ne dopuštate da budem neznalica što se tiče pasa i da ne dijelim vašu lubav prema njima.
-
nineac
Problem je u tome, sto ti npr. imas urodjen strah od pasa, ili nikada nisi imao priliku da s njima dodjes u kontakt (ovo mi se cini nemogucim na BH ulicama). Znaci da si imao negativno iskustvo ili imas urodjen strah. E sad negativno iskustvo je vjrovatno zato sto je lutalica bila bjesna, sto je opet problem covjeka jer je sluzba veterinarska nije uklonila sa ulice, ili je naisao neki "gazda" koji je "odgojio" psa tako sto napada sve zivo.seljak_cojek wrote:Pošteno!Lucy01 wrote: Zalazem se za postovanje zakona kada je u pitanju setnja po javnom mjestu (kais i brnjica, ako mora) upravo zato sto sam svjesna da ne vole svi ljudi zivotinje kao ja (a steta), ali da imaju pravo da ih ne vole i da ih se boje. A upoznavajuci ljude i njihovu prirodu, sve se vise slazem sa zivotinjama i cijenim njihovu neposrednost i otvorenu prirodu (ako je i losa, odmah se vidi).
Kako da objasnim da ja ne želim i ne moram ništa znati o psima a da me odmah ne proglase pacijentom. Na ulici i javnim mjestima postoje pravila ponašanja i za ljude i za životinje. Zašto ih ne poštujemo?PITARKA_SA wrote:dzaba se trudis ,vjeruj mi..nekome je isto labrador il pitbul,nekome je isto igra,mazenje i napad..veze oni nemaju..
Već sam napisao da poštujem pravo da svog psa volite, brinete se o njemu, igrate se s njim (ovo je bez sarkazma), zašto vi meni ne dopuštate da budem neznalica što se tiče pasa i da ne dijelim vašu lubav prema njima.
Inace odgoji djete tako pa povuce noz ili te napadne iz cista mira, sto opet dolazimo do zakljucka da psi rade ono sto ih mi naucimo.
- seljak_cojek
Prvo, ovo što ti napisa kao stručnu dijagnozu nema veze sa onim što sam pitao a ni sa istinom. Ne, ne plašim se pasa lutalica. Imao sam i previše susreta sa njima. Ali čak i da je istina, šta treba da radim? Da pohađam školu da bih naučio sve o psima samo da bi neki neodgovorni vlasnik moga pustiti svog psa na ulicu bez uzice.nineac wrote:Problem je u tome, sto ti npr. imas urodjen strah od pasa, ili nikada nisi imao priliku da s njima dodjes u kontakt (ovo mi se cini nemogucim na BH ulicama). Znaci da si imao negativno iskustvo ili imas urodjen strah. E sad negativno iskustvo je vjrovatno zato sto je lutalica bila bjesna, sto je opet problem covjeka jer je sluzba veterinarska nije uklonila sa ulice, ili je naisao neki "gazda" koji je "odgojio" psa tako sto napada sve zivo.seljak_cojek wrote:Pošteno!Lucy01 wrote: Zalazem se za postovanje zakona kada je u pitanju setnja po javnom mjestu (kais i brnjica, ako mora) upravo zato sto sam svjesna da ne vole svi ljudi zivotinje kao ja (a steta), ali da imaju pravo da ih ne vole i da ih se boje. A upoznavajuci ljude i njihovu prirodu, sve se vise slazem sa zivotinjama i cijenim njihovu neposrednost i otvorenu prirodu (ako je i losa, odmah se vidi).
Inace odgoji djete tako pa povuce noz ili te napadne iz cista mira, sto opet dolazimo do zakljucka da psi rade ono sto ih mi naucimo.
Drugo, kad se sretnem sa nekim psom kojega je neodgovorni vlasnik pustio sa uzice, šta treba da radim (još ako idem sa svojim djetetom)? da zovem policiju????? veterinarsku službu ????? ili da ga raspalim sa onim što mi se prvo nađe pri ruci ili da po glavi preturam kojoj vrsti pripada i da li je opasan i skontam da jeste ali onda bude kasno, jer sam u međuvremenu napravio pokret koji je pas pogrešno protumačio.
-
PITARKA_SA
ako te pas NAPADNE ,,znaci skoci na tebe,iskezi zube,ujede ..onda svako normalan ce ga udariti cim stigne..ali pazi ako te NAPADNE pa ne mozes ti udarit psa,ono..odvalit ga nogom..eto jer je isao u tvom smijeru i ti si POMISLIO da bih mogao da te napadne...pa mogla bi i ja tako isto,kad koga sretnem i pomislim da bih MOGAO da me napadne,opljacka... da odma vadim pistolj il da ga mlatnem palicom a??seljak_cojek wrote:Prvo, ovo što ti napisa kao stručnu dijagnozu nema veze sa onim što sam pitao a ni sa istinom. Ne, ne plašim se pasa lutalica. Imao sam i previše susreta sa njima. Ali čak i da je istina, šta treba da radim? Da pohađam školu da bih naučio sve o psima samo da bi neki neodgovorni vlasnik moga pustiti svog psa na ulicu bez uzice.nineac wrote:Problem je u tome, sto ti npr. imas urodjen strah od pasa, ili nikada nisi imao priliku da s njima dodjes u kontakt (ovo mi se cini nemogucim na BH ulicama). Znaci da si imao negativno iskustvo ili imas urodjen strah. E sad negativno iskustvo je vjrovatno zato sto je lutalica bila bjesna, sto je opet problem covjeka jer je sluzba veterinarska nije uklonila sa ulice, ili je naisao neki "gazda" koji je "odgojio" psa tako sto napada sve zivo.seljak_cojek wrote: Pošteno!
Kako da objasnim da ja ne želim i ne moram ništa znati o psima a da me odmah ne proglase pacijentom. Na ulici i javnim mjestima postoje pravila ponašanja i za ljude i za životinje. Zašto ih ne poštujemo?
Drugo, kad se sretnem sa nekim psom kojega je neodgovorni vlasnik pustio sa uzice, šta treba da radim (još ako idem sa svojim djetetom)? da zovem policiju????? veterinarsku službu ????? ili da ga raspalim sa onim što mi se prvo nađe pri ruci ili da po glavi preturam kojoj vrsti pripada i da li je opasan i skontam da jeste ali onda bude kasno, jer sam u međuvremenu napravio pokret koji je pas pogrešno protumačio.
o tome ti pricam.
uopste ne pokusavam da te ubjedim da volis pse.
-
medda
Seljak, niko tebe ne osudjuje sto se ti bojis pasa. Naravno da imas pravo. Ali tvoje rezonovanje tipa ja cu njega spucati prije nego on mene ujede je malo...onako...
Imam osjecaj da ljudi misle da psi ujedaju oko sebe kako i koga stignu. Ako pas ima namjeru da te napadne primijetices ti to i te kako...Nece on tebe onako u prolazu malo gricnuti!
I ja vodim svog na lancu i povucem ga sebi ako primijetim da se neko boji. Pogotovo dijete! Ali valjda ga mogu na livadi pustiti.
Imam osjecaj da ljudi misle da psi ujedaju oko sebe kako i koga stignu. Ako pas ima namjeru da te napadne primijetices ti to i te kako...Nece on tebe onako u prolazu malo gricnuti!
I ja vodim svog na lancu i povucem ga sebi ako primijetim da se neko boji. Pogotovo dijete! Ali valjda ga mogu na livadi pustiti.
-
Punky girl
#61 Re: sudac u akciji!
joj ne dao bog da je mom nesto takvo uradio..prleitihi wrote:Prilikom šetnje Ličkim poljem sudac je pucao iz pištolja psu u glavu pred vlasnikom. Labrador nije bio opasan i zato je šetao bez povodca. Velimir Radošević, sudac Općinskog suda u Rijeci, ničim izazvan ubio je 14-mjesečnog psa pucajući mu u glavu.
osvrt: http://svijetlim.blogger.ba/
ja bi njemu glavu otkinula
dabogda se ugusio seljak je*eni