Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije!

Post Reply
Edin H.

#51 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Edin H. »

Kal El wrote:Dok je u Bosni, dobro je!
A Država polako da priprema tužbu protiv Smrdije jer ovim su priznali učešće u ratu!
Kako su priznali?
Valjda se JNA povlacila.
Ovdje je valjda pitanje da li je kolona bila legitiman vojni cilj.
I ako nije, sta je preduzeo Jurisic da do napada ne dodje.
A ja koliko sam pratio on je napad pokusao sprijeciti, tako da mi nije bas jasno na osnovu cega su ga osudili.
Ukoliko se ne radi o kompletno politickoj presudi, eto mi ga osudili da zadovoljimo srbijansku javnost, a u medjuvremenu smo ga pustili u BiH, ionako nece odlezati.
seln

#52 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by seln »

Edin H. wrote: I ako nije, sta je preduzeo Jurisic da do napada ne dodje.
Zakleo je sve nase borce Allahom i Gospom od Breshki da ne pucaju na jadnu JNA. :-)
Last edited by seln on 02/12/2013 16:24, edited 1 time in total.
omega369

#53 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by omega369 »

_mufljuz_ wrote:e moj ilija 'ta ces ti u beogradu trazit pravdu....
To je to :!:
Paranoid

#54 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Paranoid »

Zločinačka bagra vojnog tužilaštva u Srbiji osudjuje na osnovu fabrikovane laži čovjeka iz druge države...pa to nema nigdje..
Srbija kažnjava...heeejjj.. Srbija po kojoj nekažnjeno hodaju ljudi koji su sijali smrt po BiH..

Ilija je nevin, a ova sudska farsa će naštetiti samo Srbiji.
It_is_a_Leclerc

#55 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne priznajem srbijansko pravosuđe kao relevantno jer se radi o državi koja je 15-ogodišnjim skrivanjem najstrašnijih ratnih zločinaca pokazala da genocid smatra sredstvom političke borbe, pa samim tim ne priznajem ovu presudu. Ovo je još jedan dokaz zbog kojeg nismo trebali potpisati izdaju od ugovora o saradnji u predmetima ratnih zločina, i ovo je još jedan dokaz zašto Zlatko Lagumdžija mora uputiti diplomatsku notu Tomislavu Nikoliću.

Da ponovim za neuke...

Sud u Beogradu, koji tvrdi da Srbija nije aktivan učesnik zbivanja u Tuzli, nema nikakvu ingerenciju nad slučajem tuzalanska kolona. Slučaj tuzlanska kolona je haški sud okvalifikovao kao legitimnu vojnu akciju s ciljem uništavanja naoružane vojne žive sile. Sve ostalo su tlapnje iz Srbije i dijela BiH nastalog na genocidu.

Ilija izdrži !
kongres

#56 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by kongres »

agent0007 wrote:
_mufljuz_ wrote:e moj ilija 'ta ces ti u beogradu trazit pravdu....

Зашто?

Па Београд је познат по најјачој правној школи на просторима бивше Југославије?

У Београд смо сви ми из Бих прије 1992.године слали своје жалбе Врховном суду Југославије.

Zašto?

Pa Beograd je poznat po najjačoj pravnoj školi na prostorima bivše Jugoslavije?

U Beograd smo svi mi iz Bih prije 1992.godine slali svoje žalbe Vrhovnom sudu Jugoslavije.
Ne bih bas rekao da je beograd imao najjacu pravnu skolu na prostorima bivse yu-studirao sam u zagrebu-tako da znam kvalitete i beogradskog pravnog fakulteta (kroz kontakte i posjete)--cudio sam se nepoznavanju npr teorije drzave i prava koja je temelj za svakog pravnika-da ne idem dalje -ne degradiram ali ne kujem u zvijezde. Nadam se da su Iliji sudili po zakonu a ne po direktivi ili politickoj odluci.Neka objave javno presudu koju su donijeli pa da svi imaju priliku procitati i vidjeti da se radi o poltickoj presudi nikako o presudi donesenoj na zakonu i pozitivnim zakonskim propisima.Ali sto bi u srbiji rekli tuk na utuk-treba pod hitno dici optuznicu protiv manojla milovanovica (ako je jos ziv neznam) na temelju rciprcoiteta-najblizi saradnik najtezeg ratnog zlocinca-daje intervjue u kojima onako slobodno daje izjave koje ga mogli itekako kostati-vlast naravno cuti.I jos jednu stvar-ako si pravnik -onda si los -ako si nesto drugo po struci-zalbe vrhovnom sudu jugoslavije su se slale po zakonskoj proceduri o tzv. pravnim lijekovima -a sjediste suda je po automatici tamo gdje je prijestolnica drzave(mada ne mora da bude-zavisi od efikasnosti,troskova kao i brze korespodencije izmedju federalnih organa).Ziv ti meni bio- nema potrebe da se istices latinicom i cirilicom-izaberi-neko ce te valjda shvatiti bez obzira kako pises-ja licno nemam problema sa cirilicom-citam je i pisem-tjeralo nas u skoli-ali postujem svaki vid pisanja-kineski-ruski -nema veze-bitno je da si pismen i nemoj se stidjeti svoje cirilice-daje egzotiku ovom forumu 8)
Tvrtko II Kotromanić

#57 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Tvrtko II Kotromanić »

sta je Sud u Hagu rekao u vezi tuzlanske kolone?
It_is_a_Leclerc

#58 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Tvrtko II Kotromanić wrote:sta je Sud u Hagu rekao u vezi tuzlanske kolone?
"Kako je JNA, po mišljenju predraspravnog vijeća, bila učesnik sukoba u BiH, aprila i maja 1992. godine, naoružana kolona koja je uključivala živu silu, oklopna i druga vozila, sa znatnim količinama bojeve municije, po mišljenju ovog vijeća, predstavlja legitiman vojni cilj.... te se u skladu s gore rečenim, oružani napad na tu kolonu ne može smatrati zločinom protiv čovječnosti, niti može biti predmet rasprave ovog vijeća"
armin071

#59 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by armin071 »

Ma mogu dupe obrisati ovom presudom. Sad pravac Strazburg i tamo ovo ponistiti i onda traziti jos i odstetu od Srbije za ovo mrcvarenje nevina covjeka...
zateznistub

#60 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by zateznistub »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne priznajem srbijansko pravosuđe kao relevantno jer se radi o državi koja je 15-ogodišnjim skrivanjem najstrašnijih ratnih zločinaca pokazala da genocid smatra sredstvom političke borbe, pa samim tim ne priznajem ovu presudu. Ovo je još jedan dokaz zbog kojeg nismo trebali potpisati izdaju od ugovora o saradnji u predmetima ratnih zločina, i ovo je još jedan dokaz zašto Zlatko Lagumdžija mora uputiti diplomatsku notu Tomislavu Nikoliću.

Da ponovim za neuke...

Sud u Beogradu, koji tvrdi da Srbija nije aktivan učesnik zbivanja u Tuzli, nema nikakvu ingerenciju nad slučajem tuzalanska kolona. Slučaj tuzlanska kolona je haški sud okvalifikovao kao legitimnu vojnu akciju s ciljem uništavanja naoružane vojne žive sile. Sve ostalo su tlapnje iz Srbije i dijela BiH nastalog na genocidu.

Ilija izdrži !
:thumbup: :bih:
budza

#61 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by budza »

bravo ilija zbog nepojavljivanja u tu fasisoidnu ustanovu!
Edin H.

#62 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Edin H. »

It_is_a_Leclerc wrote:
"Kako je JNA, po mišljenju predraspravnog vijeća, bila učesnik sukoba u BiH, aprila i maja 1992. godine, naoružana kolona koja je uključivala živu silu, oklopna i druga vozila, sa znatnim količinama bojeve municije, po mišljenju ovog vijeća, predstavlja legitiman vojni cilj.... te se u skladu s gore rečenim, oružani napad na tu kolonu ne može smatrati zločinom protiv čovječnosti, niti može biti predmet rasprave ovog vijeća"
Znam da je bio pritisak, ali nije im trebalo dozvoliti slobodan prolaz sa oruzjem. Zato se desio i slucaj Dobrovoljacka, moralo se nekako doci do oruzja.
Iz Marsal Tito, koliko se sjecam nije im se dalo da ponesu oruzje, osim mozda utoke, istina zato su oni vecinu oruzja onesposobili.
kongres

#63 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by kongres »

It_is_a_Leclerc wrote:
de facto i de jeure-receno i presudjeno 8)
It_is_a_Leclerc

#64 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Ili što bi rekla Snežana Malović, bivša ministrica pravosuđa u Srbiji u službenom dopisu sudu u Londonu - "U oružanom sukobu u BIH u kome je Srbija bila jedan od učesnika..."
Na šta se britanski sudija, u slučaju Ganić, zakikotao i rekao - "Gospodine Ganić, vi ste slobodan čovjek".

Dakle, očito srbijanskom pravosuđu nije dovoljna potvrda nijednog suda na planeti.
kongres

#65 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by kongres »

presude navodno nadleznih sudova drzava koje su izvrsile agresiju na bih su tako slabe da ih treba pustiti da rade na vlastitu stetu a heroje kao sto je ilija zastititi na bilo koji nacin-nadam se da nije bio prisutan sudjenju osim ako ga nisu isporucili kao zrtvu za dobrosusjedske odnose sa srbijom :(
Great Cornholio

#66 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Great Cornholio »

Za ljudske žrtve koje su pale na Brčanskoj Malti 15. maja. 1992. krivi su oni koji prvi počeli pucati, i oni koji su imali plan da zauzmu Tuzlu i pobiju one koji nisu bili za ono što su oni naumili. Ilija Jurišić nije kriv, jer da sam ja bio na Njegovom mjestu ja bih Bogu rekao " Bože, ja znam da ti zabranjuješ ubijanje, ali ja ne mogu dopustiti da se ubijaju nevini ljudi, pa ti mi oprosti ako hoćeš, ali ja moram izdati naredbu " Na vatru odgovoriti vatrom".

Da citiram početak himne Republike Srbije, da zamolim Boga da ispravi nepravdu, i da glasno kažem " Bože pravde!.
JThomas

#67 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by JThomas »

ovo je ipak prvostepena, drugi put. a apelacioni je već jednom ukinuo, pa ne bih isključio da će se to desiti opet.
kongres

#68 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by kongres »

It_is_a_Leclerc wrote:Ili što bi rekla Snežana Malović, bivša ministrica pravosuđa u Srbiji u službenom dopisu sudu u Londonu - "U oružanom sukobu u BIH u kome je Srbija bila jedan od učesnika..."
Na šta se britanski sudija, u slučaju Ganić, zakikotao i rekao - "Gospodine Ganić, vi ste slobodan čovjek".

Dakle, očito srbijanskom pravosuđu nije dovoljna potvrda nijednog suda na planeti.
monsieur leclerc-gdje mogu naci ovaj dopis-vrlo interesantno 8)
Seyfo

#69 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Seyfo »

Srbi su narod koji bi sutra, pri zdravoj pameti, uvjeravao bjelosvjetsku javnost da nebo nije plavo, samo ako im je to u interesu! U tu svrhu spremni su prostituisati i svoj pravni sistem, i ne obraćati pažnju na to koliko im se svijet zgražava!
Pravne farse su kod njih tradicija!

Sjećam se, kad je Clinton bombardovao Srbiju '99, održan je sudski proces (farsa nad farsama) na kojem su sudili Clintonu, Condoleezi Rice i ostalima u odsustvu! Gledam na tv-u i ne mogu da vjerujem, sude a na stolicama samo njihova imena isprintana ćirilicom! Izriče sudija presudu a prazna sala...i to je njima normalno
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#70 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by pici »

ovo srBsko je lakrdija sudstvo...recimo Rasim Delić je od Haškog Suda osudjen na 4 godine za ne djelovanje u slučaju zarobljenih srba sa vozuće i to je zaslužena kazna pa i više da je dobijo, al kolona NAORUŽANA NEPRIJATELJSKIM VOJNICIMA....KO IH JEBE !!! nek snosi odgovornost njihova komanda za loš dogovor tj za ne ostavljanje naoružanja u kasarnama, da su ostavili, ne bi im dlaka falila s glave....eno im Sratko i DabiĆka pa nek se žale.
vee-jay

#71 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by vee-jay »

sta covjek sebi dopusta da mu rade samo da bi na kraju mogao reci da je covjek.
kongres

#72 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by kongres »

Seyfo wrote:Srbi su narod koji bi sutra, pri zdravoj pameti, uvjeravao bjelosvjetsku javnost da nebo nije plavo, samo ako im je to u interesu! U tu svrhu spremni su prostituisati i svoj pravni sistem, i ne obraćati pažnju na to koliko im se svijet zgražava!

Sjećam se, kad je Clinton bombardovao Srbiju '99, održan je sudski proces (farsa nad farsama) na kojem su sudili Clintonu, Condoleezi Rice i ostalima u odsustvu! Gledam na tv-u i ne mogu da vjerujem, sude a na stolicama samo njihova imena isprintana ćirilicom! Izriče sudija presudu a prazna sala...i to je njima normalno
Slazem se da je opet mitologija u pitanju a ne pravo(kao da je bitno-pravo je ono sto mi radimo drugima a ne ono sto drugi rade nama-srpska verzija)-postoji instrument nuzne obrane-reciprocitet obrane mora biti ekvivalentan napadu-ovdje se radi bas o tome-ne radi se o civilima vec o naoruzanim nelegalnim vojnicima i oficirima na teritoriji priznate BiH-koji su imali namjeru protuzakonitog i protuustavnog djelovanja-tacnije zauzimanje tuzle i kompletne regije-sada je jasno da tu nema mogucnosti kompromisima-nece oni odustati od te ideje velike srbije-mijenjace oni pijuna dodika(neporavljivog)-ali postoji nesto sto je iznad politike-zove se ideologija-ideologija velike srbije ,kosova ,sandzaka bosne ,tzv krajine-malo je macku govedja glava 8)
Last edited by kongres on 02/12/2013 17:26, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#73 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Great Cornholio »

JThomas wrote:ovo je ipak prvostepena, drugi put. a apelacioni je već jednom ukinuo, pa ne bih isključio da će se to desiti opet.
Nema novih dokaza, nema novih svjedoka, prvi put je ukinuta presuda, tako će biti i ovaj put. Ilija je u Tuzli, trenutno je na liječenju, i neće biti izručen nikome, a presuda će se poništiti.

Pošto ja mislim da su ovdje u pitanju neke političke igre, nekome odgovara da se podižu tenzije, zamolio bih sve nas kojima nije do novih ratova, koji ne žele da mrze Srbiju i njene državljane, zamolio bih sve nas koji ne žele da se produbljuju podjele i povećava mržnja između naroda u BiH,zamolio bi sve dobronamjerne ljude da se suzdrže od upućivanja prijetnji i pravljenja napete atmosfere koja jedino odgovara nacionalističkim strankama koje se jedino tako mogu održati na vlasti, jedino raspamećivanjem ljudi, podgrijavanjem mržnje i provociranjem emocije straha, mogu i dalje ostati na vlasti.
JThomas

#74 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by JThomas »

Seyfo wrote:Srbi su narod koji bi sutra, pri zdravoj pameti, uvjeravao bjelosvjetsku javnost da nebo nije plavo, samo ako im je to u interesu! U tu svrhu spremni su prostituisati i svoj pravni sistem, i ne obraćati pažnju na to koliko im se svijet zgražava!

sjećam se i ja te slike iz novina, ćirilicom pisalo vilijem klinton, po vuku, al' ne mogu da je nađem na netu...

Image
It_is_a_Leclerc

#75 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

kongres wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ili što bi rekla Snežana Malović, bivša ministrica pravosuđa u Srbiji u službenom dopisu sudu u Londonu - "U oružanom sukobu u BIH u kome je Srbija bila jedan od učesnika..."

monsieur leclerc-gdje mogu naci ovaj dopis-vrlo interesantno 8)
Evo ovdje http://www.klix.ba/vijesti/bih/srbija-p ... /100608028

Tužno je kako je domaća javnost izignorisala ovaj dopis. Ovo je najveća pobjeda BIH poslije Dejtona. Ovo je trebao biti osnov za novu tužbu, i to za agresiju.
Post Reply