Sud u Banja Luci je teroristicki

JThomas

#26 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki

Post by JThomas »

Prpa.ba wrote:
JThomas wrote:što reče na citiranoj temi, u normalnoj državi bi najvjerovatnije kaletović platio neku globu, a ovaj odležao tvorza. ovdje bi kaletović mogao odležati tvorza, a ovom da ne bude ništa.
Ja nisam cuo da je Kaletovic podigao ikakvu tuzbu protiv Popovica :-?

Uglavnom, :thumbup: za komentar.
nema ga šta on tužiti, to je krivično djelo.
kiky

#27 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki

Post by kiky »

pade mi napamet ...
dodik i ajduci i onako više nemaju skrupula ...
moglo bi se desit da onog novinara, jednostavno osude i odmah uhapse ili iz nekih razloga jednostavno uhapse i zatvore .. poput jurišića u srbiji ...

:?
Last edited by kiky on 26/08/2010 21:46, edited 1 time in total.
kiky

#28 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki

Post by kiky »

osnovni sud u banja luci ...
odkud da je taj sud nadležan ...
:?
BHCluster

#29 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki

Post by BHCluster »

Prpa.ba wrote:Prijetnju na jednu stranu, a ilegalno snimanje na drugu. Oboje treba biti procesuirano.
Ako je u interesu javnosti onda nije nigdje u svijetu pa ni ovdje...
BHCluster

#30 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki

Post by BHCluster »

Prpa.ba wrote:
Been wrote:Konvencija UN-a o slobodi medija kaže da novinar ima pravo objaviti sve što snimi, ako je to u javnom interesu.
Kako, kada i gdje ima pravo snimati? Ko odredjuje sta je to javni interes? Govore li konvencije stogod o pravu na privatnost?

Ako cemo se ravnati po ovome sto ti napisa, Kaletovic mi moze uci u kucu, snimiti me kako spavam i to objaviti na TV jer je to u interesu par lokalnih mahalusa, pardon, javnosti ili njegovog dijela. :D
Been wrote: Sve je to uradio na javnom mjestu, u kancelariji koja je otvorena za građane i medije.
Po cemu je to tacno radno mjesto drzavnog sluzbenika- javno i otvoreno i za gradjane i medije kad im se cefne?
Mozes se ti pitati i pravit lud ali to su cinjenice...
Been

#31 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki

Post by Been »

kole101 wrote:Meni ''60 minuta'', sve vise lici na ''Top listu nadrealista'',samo sto su ovi drugi bili duhoviti .

Odavno tu nema pravog novinarstva i prije bi ga nazvao turbo novinarstvom ,bas poput turbo folka..
Mozda mnogi ne znaju, ali su se na ovim prostorima, mnogi kuhari, konobari i pekari (mozda i pokoji sibicer) lijepo uhljebili u novinarskoj profesiji...
Što i dalje ne znači da se novinarima, ma kakvi oni bili, može prijetiti metkom u čelu i uz to još i zahtjevati kazneni progon tog novinara jer je samo savjesno odradio posao i ukazao građanima da daju platu ratnom i postratnom olinjalom zločincu.

Svaka čast redakciji FTV-a čiji su novinari danas cijeli dan bili u majicama sa porukom "Smrt fašizmu, sloboda medijima"... A tek ona novinarka koja je profesionalno ubila u pojam tužiteljicu Mrđu ( ili tako nešto )... Za svaku pohvalu !
kole101

#32 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki

Post by kole101 »

Been wrote:
kole101 wrote:Meni ''60 minuta'', sve vise lici na ''Top listu nadrealista'',samo sto su ovi drugi bili duhoviti .

Odavno tu nema pravog novinarstva i prije bi ga nazvao turbo novinarstvom ,bas poput turbo folka..
Mozda mnogi ne znaju, ali su se na ovim prostorima, mnogi kuhari, konobari i pekari (mozda i pokoji sibicer) lijepo uhljebili u novinarskoj profesiji...
Što i dalje ne znači da se novinarima, ma kakvi oni bili, može prijetiti metkom u čelu i uz to još i zahtjevati kazneni progon tog novinara jer je samo savjesno odradio posao i ukazao građanima da daju platu ratnom i postratnom olinjalom zločincu.

Svaka čast redakciji FTV-a čiji su novinari danas cijeli dan bili u majicama sa porukom "Smrt fašizmu, sloboda medijima"... A tek ona novinarka koja je profesionalno ubila u pojam tužiteljicu Mrđu ( ili tako nešto )... Za svaku pohvalu !
''Smrt fasizmu, sloboda medijima'' :-) ...ma,Mendela je mala maca naspram Kaletovica :D
Ko sto rekoh ''Top lista nadrealista'' ...Ali jadna i otuzna...
and

#33 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki

Post by and »

zahvaljujući damiru vidjeli smo kakav je ombudsmen iz rs-a,a sada ćemo vidjeti i kakvo je pravosuđe.
ovaj čovjek radio u ovoj instituciji :?
http://www.ombudsmen.gov.ba/
nokia6170

#34 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki

Post by nokia6170 »

Zna li neko tačno jel se Kaletoviću sudi za neovlašteno tonsko snimanje ili za neovlašteno video snimanje?

Ko je uopste snimao...sam Kaletovic ili neko ko je bio sa njim u kancelariji?
Falsh Gordon

#35 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki

Post by Falsh Gordon »

Iskreno!
Ovo je odlicno ... Ovo sudjenje je samo pokazatelj koliko neinteligentni ljudi vode nas 'ko fol inteligentne'. Umjesto da se poklope usima i cekaju da sve prodje u tisini, jer je Vito zajebo i to svi znaju, oni se kofrce i daju medijski prostor svojim glupostima. Ovi sa FTV-a su jedva docekali da obuku majice (mozda ih i dzabe budu djelili) i da galame oko tuzbe ...
E da li ce to sta promjeniti?
Mislim ad nece puno ali ce ipak pomaknuti stvari prema naprijed ... Sad se pojedinci moraju odrediti prema metodi 'metak u celo' a nikom od cetnika (da budemo jasni, postoje bosnjaci i hrvati koji su cetnici) nije lako pregristi da osudjuje taj pristup. Zato treba drmati sto vise oko cetnika Vite do izbora, nebi l' ovom nasem poglupom i neobrazovanom narodu doslo iz guzice pa bar u bubrege.
Treba im objasniti da ona mutava Tuziteljica ima platu i gotivu kakvu nece imati, dok je ovakve vlasti, bar 98% postenih i radnih ljudi u BiH. Treba nas zasipati sopstvenim govnima dok se ne ugusimo ili ne progledamo .... I jedeno i drugo je dobro!
FG
p.s. a ovo o teroristickom sudu je obicna glupost. cuj sud teroristicki!?
Post Reply