SUBOTA, 23.2. u 13h, ISPRED KATEDRALE

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jolia

Post by jolia »

Ja predlažem ovu za CD ko bude radio slijedeću subotu
http://www.youtube.com/watch?v=Xgcxd9wtXUE, nekako je mi je baš za ovu našu revoluciju :-D
The__Doctor

Post by The__Doctor »

Ljudi su snaga! :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

pitt wrote:evo onda trixie jos malo sentis inspiracije :D:D

Its a new dawn
Its a new day
Its a new life
For me
And Im feeling good
odlicno :D a ima i tako nekih revolucionarnih prizvuka :D
pitt

Post by pitt »

samo da je ne prevedu kao evo zore ....evo dana..... :D :D :D :D
Area_51

Post by Area_51 »

Ne zachatavajte ljudi, :-D nece moci ovi sto su izasli vani sve procitati od pocetka, bice im mrsko, treba da nastave tamo gdje su stali, posebno Suncica, dragi nas kolovodja. :)
n3rm1n

Post by n3rm1n »

i ja :-D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

zoom66 wrote:
Bea_Trix wrote:
pitt wrote:evo onda trixie jos malo sentis inspiracije :D:D

Its a new dawn
Its a new day
Its a new life
For me
And Im feeling good
odlicno :D a ima i tako nekih revolucionarnih prizvuka :D
bea, hosh jedno revolucionarno mirakolo? da te pretvorim iz bea trix u dijanu.. :D :D :D
ne, neee zaboga neee :D to nije revolucionarno mirakolo, to je kosmicka degradacija :D doslovno :D :lol:

evo, evo prestajem zashatavati :D

samo da se ismijem, evo zore evo dana :lol: :lol: :lol: :lol:
slatka_mala

Post by slatka_mala »

Kad vec prozivamo sve, mislim da trebamo prozvati i Gras zbog otkazivanja protesta u srijedu zbog navodnih politickih utjecaja, a znate li koji su to politicki utjecaji predsjednik skupstine Grasa je niko drugi neko SAMIR SILAJDZIC, e to su ti politicki utjecaji za koje su optuzeni organizatori protesta! Licno sam vidjela taj dopis koji je poslan iz Grasa prema GROZDU, DOSTA, MUP-u, i jos nekim drzavnim institucijama!
alica.k

Post by alica.k »

e a fakat, ovi koji su tu, ja bih malkice da popricam o tome sta jenama krajnji cilj ovdje.

ostavke silajdzica, i semihe.

brankovic?

koga cemo umjesto njih onda?
pitt

Post by pitt »

zoom66 wrote:
Bea_Trix wrote:
zoom66 wrote:bea, hosh jedno revolucionarno mirakolo? da te pretvorim iz bea trix u dijanu.. :D :D :D
ne, neee zaboga neee :D to nije revolucionarno mirakolo, to je kosmicka degradacija :D doslovno :D :lol:

evo, evo prestajem zashatavati :D

samo da se ismijem, evo zore evo dana :lol: :lol: :lol: :lol:
evo zore evo dana
ah dijana, ah dijana..:)

:D
ne zachatavaj....dijane mi ban ces popiti :D:D:D:D:D:D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

Post by -LIBERO- »

protiv neefikasnosti gradskih vlasti?
protiv neefikasnosti vlade kantona?
protiv neefikasnosti vlade federacije
alica.k

Post by alica.k »

-LIBERO- wrote:protiv neefikasnosti gradskih vlasti?
protiv neefikasnosti vlade federacije
ja sam za ovo trece, jer sve krece od njih.
black

Post by black »

dijana ce vas sve tuziti :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

Post by -LIBERO- »

Moze nas povuci za K.... karakter :D
deteficirani

Post by deteficirani »

-LIBERO- wrote:Mislim da je bolje da sve ostane na varijanti skup individualaca,skup samosvjesnih jedinki :D

Ako bilo ko, nedaj Boze,napravi nesto sto nije u skladu sa nasim pokretom(ili sta je ovo vec :D )nek' samo odgovara za svoje postupke.
Slažem se u potpunosti,
Danas su svi mediji javili da je skup organizovala grupa forumaša i da je svako ko je prisustvovao tom skupu mogao da protestuje protiv oonoga što mu smeta i čim nije zadovoljan.
Ako ima neko iz DOSTA ili GROZD-a da mu nešto smeta neka dođe i protestuje. Sve ovo "spontano" uvlačiti u neku organizovanu i odgovornu nstituciju je za sad nepotrebno.
Trebali bi kontaktirati gospodina Dragana Miokovića (glasnogovornika policije) i saznati kakve je ocjene skup dobio od njihove strane i da sa tim izvještajem izađu u javnost.
pitt

Post by pitt »

-LIBERO- wrote:Moze nas povuci za K.... karakter :D
nemoj ziv bio.....slab mi je K....karakter :D:D:D
jolia

Post by jolia »

deteficirani wrote:
-LIBERO- wrote:Mislim da je bolje da sve ostane na varijanti skup individualaca,skup samosvjesnih jedinki :D

Ako bilo ko, nedaj Boze,napravi nesto sto nije u skladu sa nasim pokretom(ili sta je ovo vec :D )nek' samo odgovara za svoje postupke.
Slažem se u potpunosti,
Danas su svi mediji javili da je skup organizovala grupa forumaša i da je svako ko je prisustvovao tom skupu mogao da protestuje protiv oonoga što mu smeta i čim nije zadovoljan.
Ako ima neko iz DOSTA ili GROZD-a da mu nešto smeta neka dođe i protestuje. Sve ovo "spontano" uvlačiti u neku organizovanu i odgovornu nstituciju je za sad nepotrebno.
Trebali bi kontaktirati gospodina Dragana Miokovića (glasnogovornika policije) i saznati kakve je ocjene skup dobio od njihove strane i da sa tim izvještajem izađu u javnost.
Eh sad koliko će oni bit nepristrasni o tom po tom :roll:
fixer

Post by fixer »

lady midnight wrote: fixeru, tu sam ja :), barem forumski...
ovako... protestima se fizichki ne mogu prikljuchiti, poshto sam daleko.
rado, veoma rado cu vas podrzhati koliko se iz daljine mozhe i na nachin na koji se to iz dijaspore mozhe uraditi.
i da, podrzhavam masovna okupljanja kao signal i kao formu pritiska. bez ovih izlazaka na ulice nikada se ne bi organizovale hitne sjednice vladajucih organa ovim tempom kao sada.
ali da budem iskrena, meni nedostaje neki jasan cilj u svemu ovome.
nedostaje mi jasna linija: SHTA SE TACHNO ZHELI POSTICI? koji su krajnji ciljevi?

jasno je meni shta su uzroci, i shta je povod, ali meni nije jasno a) PROTIV KOGA se ovdje protestuje, b) SHTA SE TRAZHI.

pod a:
protiv neefikasnosti gradskih vlasti?
protiv neefikasnosti vlade federacije?

pod b:
shta se trazhi, osim smjene kantonalnog premijera i gradonachelnice i osim otvaranja ustanove za maloljetnichke delikvente? ovi zahtjevi su okay, ali po meni nisu dovoljni, a i ne pogadjaju srzh problema.
kad se radi o zakonu o prevenciji i sprechavanju maloljetnichke delikvencije, onda je krivac vijece ministara, koje dotichni zakon drzhi u ladici jer ne mozhe naci nacionalno "podobne" struchnjake za oformljenje komisije.
i da li su protesti zaista iskljuchivo vezani za sigurnosu situaciju u gradovima, ili se misli preci na druge teme? koje?

dalje, govorimo li ovdje samo o sarajevu ili i o drugim gradovima?
za mnoge nesarajlije, iako se slazhu sa protestima i podrzhavaju ih, ovo izgleda kao da se sarajlije po starom dobrom obichaju opet brinu -- samo za sebe. shto je shteta, jer su problemi zbog kojih bi se trebalo dici na noge prisutni i u drugim gradovima.
mozhda bi bilo pametno da se razmisli o jednoj zajednichkoj akciji diljem BiH, tj. da se utvrdi jedan datum, i koordinira izlazak na ulicu u razlichitim gradovima.

ali prije svega: za to je potrebna koncepcija. za to se mora znati shta se ustvari trazhi.
ovi protesti dosada nemaju nikakve koncepcije. jedino shto su postigli, i shto je dobro, jeste da se pokazalo da ipak postoji spremnost da se neshto pokrene. ali na tome se ne smije stati.
ja mislim da je hitno potrebno da se porazgovara o toj koncepciji i o sadrzhajima i o tome na koji nachin bi se ciljevi mogli ostvariti. ako se nechemu protivimo, moramo biti u stanju reci KAKVU ALTERNATIVU ZHELIMO. nazhalost, koliko ja vidim, ovdje su svi vishe zaokupljeni razmishljanjem o FORMI protesta, nego o SADRZHAJU (svaki pokushaj da se o ovome porazgovara je ignoriran). nishta protiv toga, vazhna je i forma, dabome, i masovno prisustvo, ali fokus ne smije ostati na tome. inache --- inache ce ovo ostati na shetnjama kroz sarajevo, a svaki dalji pokushaj organizovanja bilo chega nece se shvatiti ozbiljno.
eto, to bi bili neki moji savjeti... a ako je iko voljan porzgovarati o ovome, bujrum.

i nije minerol, al nema veze :D
Izvinjavam ti se zbog minerol :-)
Ja mislim da se svi slazemo da neefikasnost postoji na nivou citave Bosne i Hercegovine. Ona je konstatno prisutna od posilje rata samo u razlicitom intenzitetu. Vlast je mnogo efikasna kad treba da se izvrshi privatizacija neceg, ali je veoma spora i nezainteresovana kad je u pitanju borba s korupcijom i organizovanim kriminalom.Sigurnost gradjana postaje ozbiljan problem samo kad ljudi zaprijete izlaskom na ulice. S obzirom da se prosvjedi organiziraju u Sarajevu nash cilj bi trebale biti gradske vlasti i eventualno one kantonalne. Ako ikad ovi prosvjedi izadju iz granica Sarajeva, onda bi trebali traziti odgovornost i federalne vlade.
Sto se tice zahtjeva mislim da bi trebali traziti ocitovanje tko je odgovoran i odgovor na koji nacin oni misle kazniti odgovorne zbog toga sto zakon nije donesen? Sad je jednostavno tesko komunicirati s njima jer prebacuju odgovornost s jednih na druge.
Sto se tiche toga da mi moramo nuditi alternativu smatram najvaznijim i najtezim pitanjem. Prvo nas cilj je da ostanemo sto duze mozemo apoliticnii. Tko je dovoljno dobar da bude alternativa? Tko snosi odgovornost sugerirajuci ljudima da glasaju za tog i tog? Ako kazemo kojim slucajem da podrzavamo tog i tog naici cemo na protivljenja jednog nasheg dijela ljudi na samom forumu. S tim cemo olaksati odredjenim ljudima da nas medijskim linchom oblate i na taj nacin cemo izgubiti sav potencijal. zadnje pitanje je mnogo opasno.
samo se ti cesce pojavljuj. tvoja prisutnost je odlicna :-)
deteficirani

Post by deteficirani »

jolia wrote:
deteficirani wrote:

Slažem se u potpunosti,
Eh sad koliko će oni bit nepristrasni o tom po tom :roll:
Poznajem neke od njih,
uglavnom je bila priča da niko od nas koji smo bili tamo neće biti pozivan ili prozivan. Čak mi je jedan visoki dužnosnik iz reda redara rekao "eh kad bi ja smjeo stati sa vama da ja DREKNEM KOJU" pa i njima je pun k... svega. Oni su danas na -10 morali da čuvaju radna mjesta onima koji su se tek vratili iz Dubaija i koji su sve posmatrali iz vikendica i toplih kućica-vilica.
Oni su bili fer, čak su dedu pridržali da ne padne, a da ne budu objektivni mislim da im nebi išlo na ruku jer postoje snimci. Čak ni papirić iza nas nije ostao.
fixer

Post by fixer »

i josh jedan dodatak.
svjestan sam da cemo na veoma tezak nacin nekog izbaciti is njihove pozicije.
pitanje je s obzirom da nemamo alternativu dal nam to i treba biti cilj? vec sam mnogo puta ponovio da ako nema zakonske pozadine za otkazom, jedino sto nam preostaje je da apeliramo da podnes ostavkeu. nitko nama nije odgovorio na osnovu kojeg zakona i odredbe ili necheg slicnog mozemo traziti ostavke. al nek bude kako vecina odluci.
ja vishe zelim da ovaj forum postane mjesto s kojeg ce se vrsiti pritisak na vladu(sadasnji i one buduce) da ubrzaju donosenje nekih potrebnih zakona, da postanu funkcionalniji inache se organiziraju protesti. da se u buducnosti ne moze desiti da ulje poskupi vishe od duplo a da ljudi sute jer ne znaju gdje se zaliti. zelim da ovaj forum i ljudi na njemu formiraju jedan jak korektor vlasti i na taj nacin pomognemo napredku ove drzave i drustva.
-LIBERO-
Čiča Gliša

Post by -LIBERO- »

suncica24 wrote:4. Predlazem da za slijedeci put zamolimo Sarajevo Drum Orchestra da nas prati i da podstrek masi (to se tako radi svugdje u svijetu).
Ovo je po meni pravo jak prijedlog.

Neko zna momke iz SDO????

Ako nezna kako da ih izlobiramo :D ??????
alica.k

Post by alica.k »

-LIBERO- wrote:
suncica24 wrote:4. Predlazem da za slijedeci put zamolimo Sarajevo Drum Orchestra da nas prati i da podstrek masi (to se tako radi svugdje u svijetu).

za pocetak, evo mail
[email protected]
deteficirani

Post by deteficirani »

fixer wrote:i josh jedan dodatak.
svjestan sam da cemo na veoma tezak nacin nekog izbaciti is njihove pozicije.
pitanje je s obzirom da nemamo alternativu dal nam to i treba biti cilj? vec sam mnogo puta ponovio da ako nema zakonske pozadine za otkazom, jedino sto nam preostaje je da apeliramo da podnes ostavkeu. nitko nama nije odgovorio na osnovu kojeg zakona i odredbe ili necheg slicnog mozemo traziti ostavke. al nek bude kako vecina odluci.
ja vishe zelim da ovaj forum postane mjesto s kojeg ce se vrsiti pritisak na vladu(sadasnji i one buduce) da ubrzaju donosenje nekih potrebnih zakona, da postanu funkcionalniji inache se organiziraju protesti. da se u buducnosti ne moze desiti da ulje poskupi vishe od duplo a da ljudi sute jer ne znaju gdje se zaliti. zelim da ovaj forum i ljudi na njemu formiraju jedan jak korektor vlasti i na taj nacin pomognemo napredku ove drzave i drustva.
u suštini to je to
slažem se
Što se tiče zakonske odgovornosti tu mi ne možemo puno to je već za novinarsko istraživanje. Treba sačekati po tom pitanju
zmogi

Post by zmogi »

joj alice ti si zmaj. Zamisljam te za 10 godina kao dobitnicu Nobelove nagrade.
jolia

Post by jolia »

-LIBERO- wrote:

Znam ja dvojicu drummera, nemam njihov broj al mogu skontat, najviše bih ja voljela pregovarat, nego uglavnom je neko pravo dobar s njima, pa kažem da pita, al to opet bude parali, eto ako ih ja ne vidim lično, ne bih druge puštala da sređuju, od moje raje mislim, a vi bujrum
Locked