Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vedderedi

#1 Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by vedderedi »

Pokrenuo sam posebnu temu kako bi sto vise ljudi vidjelo najavu za ovaj protest.
IO NSBIH
Meho Kodro smijenjen s dužnosti selektora

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (IO NSBiH) večeras je razriješio dužnosti selektora A-reprezentacije BiH Mehu Kodru. Nakadašnji bh. inaternacionalac smijenjen je nakon što je poručio čelnicima saveza da se protivi da vodi našu selekciju u prijateljskom susretu s Iranom, koja se trebala igrati 26. maja u Teheranu.

Na mjestu selektora Kodro je izabran 5. januara ove godine. Pod njegovim vodstvom bh. selekcija odigarala je dva prijateljska susreta u kojim je zabilježila poraz od Japana 0:3 , te igrala neriješeno s Makedonijom 2:2.

Odlukom IO NSBiH susret s Iranom je otkazan, a našu reprezentaciju u drugom prijateljskom susretu protiv Azerbejdžana, koja će se igrati 1. juna u Zenici, kao vršilac dužnosti selektora vodit će Denijal Pirić.

Članovi IO NSBiH odlučili su da generalnom sekretaru Munibu Ušanoviću produže mandat do 31. decembra ove godine.

Objavljeno 16.05.2008. u 22:33

VRATITE NAM KODRU!
NAPOLJE LOPOVI!

Image
olduser

#2 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by olduser »

OK sve ovo
ko ovo organizuje..
haj daj ljudi malo spustite loptu...bolje da u ponedeljak il u nedelju bude 5 hiljada nego sutra 500 ljudi...
ko idee sutra..
jesul neke grupe najavile dolazak..mislim da nisu..jer malo je vremena za organizaciju..sve grupe rade sastanke tek sutra..veceras je pola svijeta pjano..
mi koji nismo iz SA nema sanse da sutra u 11 dodjemo...
Šibicar

#3 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by Šibicar »

olduser wrote:OK sve ovo
ko ovo organizuje..
haj daj ljudi malo spustite loptu...bolje da u ponedeljak il u nedelju bude 5 hiljada nego sutra 500 ljudi...
ko idee sutra..
jesul neke grupe najavile dolazak..mislim da nisu..jer malo je vremena za organizaciju..sve grupe rade sastanke tek sutra..veceras je pola svijeta pjano..
mi koji nismo iz SA nema sanse da sutra u 11 dodjemo...
Gvozdje se kuje dok je vruce,i ja bi volio da nas za mjesec dana pred savez dodje 100 000,ali bojim se da ce nam za mjesec dana Kodro " ispariti"(barem velikoj vecini) iz "kratkotrajne memorije"...to je to..
Vaso

#4 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by Vaso »

strah me blamaze. vecina ljudi i ne zna za protest. :roll:

nama treba 5 oktobar. :evil:
olduser

#5 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by olduser »

Šibicar wrote: Gvozdje se kuje dok je vruce,i ja bi volio da nas za mjesec dana pred savez dodje 100 000,ali bojim se da ce nam za mjesec dana Kodro " ispariti"(barem velikoj vecini) iz "kratkotrajne memorije"...to je to..
bice ovdje gvozdje vruce i naredne sedmice..
raja je kivna na savez vec odavno..ovo je kap koja je prelila casu..
niko nije reko za mjesec, vec dan dva...nek se priceka organizaciju, odnosno BHF il neka od drugih grupa...
Mobile_Disco

#6 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by Mobile_Disco »

Rano je za proteste.. Vecina raje nije cula niti moze doci sutra u 11.. Bolje za neki drugi dan to sve ostaviti. i onda.. vise ljudi bi doslo!
d2

#7 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by d2 »

olduser wrote:
Šibicar wrote: Gvozdje se kuje dok je vruce,i ja bi volio da nas za mjesec dana pred savez dodje 100 000,ali bojim se da ce nam za mjesec dana Kodro " ispariti"(barem velikoj vecini) iz "kratkotrajne memorije"...to je to..
bice ovdje gvozdje vruce i naredne sedmice..
raja je kivna na savez vec odavno..ovo je kap koja je prelila casu..
niko nije reko za mjesec, vec dan dva...nek se priceka organizaciju, odnosno BHF il neka od drugih grupa...
mudro
razumibezumlje

#8 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by razumibezumlje »

danas ih treba namlavit pa opet za mjesec !!!!!!!!!!!!!!!!!!
elSaik

#9 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by elSaik »

A ko to tako pametan organizuje proteste noć prije zakazanog termina protesta!? :mrgreen:
Crvena Tifoza

#10 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by Crvena Tifoza »

Treba bosanceros dumat, ko, sta gdje, kako. Treba mu jedan, dva dana, pa ce treci dan reci,
ma je8o Kodru, lahko je njemu. On ima za tri kafe dnevno, i onda okrenut glavu u stranu, dok karavani prolaze.
Dvanaest punih godina, isti ljudi haraju necim, sto bi nam trebao biti nacionalni ponos, primjera radi, kao
kod zapadnih komsija, a niko ni prstom da ne makne.
Najzesci su oni, pa bio rat, nismo jos dosli sebi, ili "tako nam i treba, nismo bolje zasluzili".
Sve to samo da se nebi guzica pomakla s' mjesta.
A ko je8e Mehagu, sto je htjeo da nam izgradi nekakav obraz u svijetu, da nam okrene putanju
u drugi smijer, da prestanemo biti prostitutka koja ima cijenu i koja se nabija sezonski.

:x
elSaik

#11 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by elSaik »

Ja protestovah jednom, napadoše me sugrađani, jedni jer to radim za Ramazan, a drugi što tako isto ne radim zajedno sa borcima, invalidima i penzionerima kada oni protestuju pred Vladom. Odtad sam digao ruke, jer očigledno bolje nismo zaslužili (sorry Crveni).
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#12 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by grunt »

Ja mogu da se kladim u sve što imam da protesti neče imati nikakvog uticaja,eventualno mogu da smijene ušanovića i da kažu -riješen problem,sad če sve biti bolje!!!Treba apsolutno bojkotovati svaku utakmicu sve dok i posljednji od njih ne napusti funkciju!!!
gulas

#13 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by gulas »

Jel ima kakva informacija koliko se ljudi skupilo? Dajte ljudi mrdnite se iz letargije...Ako ovo prodje ode sve u helac...
helo

#14 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by helo »

Dalj ljudi da organizujemo proteste, na bilo koji nacin da pokažemo da se protivimo ovom sranju u savezu koje se konstantno ponavlja..... Treba da što više ljudiu obavjestimo da znaju kada i gdje...
jazla

#15 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by jazla »

sta je ovo ljudi
jos sebi ne mogu doci
mislio sam da je napokon krenulo kako treba....
kad im je dosta?!
Gang Evil

#17 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by Gang Evil »

grunt wrote:Ja mogu da se kladim u sve što imam da protesti neče imati nikakvog uticaja,eventualno mogu da smijene ušanovića i da kažu -riješen problem,sad če sve biti bolje!!!Treba apsolutno bojkotovati svaku utakmicu sve dok i posljednji od njih ne napusti funkciju!!!

prije ce Silajdzica,Radmanovica i Komsica iz Predsjednistva smijeniti nego Muniba...Munib je institucija u Savezu...ne mogu pedofilu nista..dosad bi ga otjerali da su mogli... ne mozemo se mi parazita rijesiti nikad,dok se ne okupi 100 000 hiljada...i tada bi bilo kao i za Taju i Semihu...
Poduzetnik :)

#18 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by Poduzetnik :) »

Ma, kako mogu donijet takvu glupu odluku - samom ovom odlukom čelništvo nogometnog saveza BiH je dokazalo da ih nije briga za BH fudbal niti razvoj fudbala nego samo njiohove plate....pa ovo je lopovluk na djelu ne smije proći nezapaženo...ovo je sramota za sve u glavnom štabu N/F Saveza BiH.. :x
klixober

#19 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by klixober »

Fudbal i generalno sport su odraz cjelokupne situacije u drzavi.Sve dok glavnu rijec u BiH vode nacionalisti,dok se najvise pitaju Dodik i Silajdzic,dok nam Sarajevom vladaju Tajo i Mama,nece biti bolje ni u fudbalu.
uvjek dobar gost

#20 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by uvjek dobar gost »

... ebote, pa sad tek vidjeh sve ovo... katastrofaaa praaavaaa.

Koliko je ljudi bilo na protestima (slike neke), ima li šanse da se isti ponove tokom sljedeće sedmice?
Ima li potreba govoriti o organizaciji i koordinaciji između navijačkih skupina i samih klubova u BiH. Nema nama naprijed dok u skupštini nogometnog saveza sjede ljudi koji sjede, dok se sve bira po nacionalnom ključu, dok se ovoliko krade, vara i otima dok su tamo podobni a ne sposobni. Pogledajmo samo uspjehe nekih naših fudbalera i trenara, a sa druge strane vidimo naš fudbal-nogomet. Liga nam je 99. na svijetu od stotinu, repka nam .... može i mora bolje, klubovi nam nazaduju, pa vidite Zenit uzeo KUP UEFA... nas nema na mapi.

Znači ja predlažem sljedeće, svake sedmice protesti pred savezom, sveopšti bojkot lige i samog fudbala (mediji i navijači), okupljati se oko stadiona i stalno navijati protiv saveza i svega što on predstavlja. Tražiti reorganizaciju saveza, statuta po kojem on radi, bolju organizaciju udruženja prvoligaša i ostalih klubova, ujediniti navijačke (sada suprotstavljene ) skupine, uvesti dijalog u modu, masovnost i istrajnost su pri svemu tome dva najvažnija pojma.

Eto da ne peglam više 062 568 632, kontakt telefon, ime i prezime moje svi već ionako znaju...

Dole lopovi u savezu, pri ovom svemu molim i sportske radnike, novinare, stare asove, dokazane profesionalce i prijatelje BiH da iznesu sve što znaju, da pomognu navijačima u borbi protiv ljudi koji uništavaju sam sport u našoj zemlji i što je najgore u pojam ubijaju mlade i perspektivne sportiste , pa samim tim i fudbalere. Ovi vampiri se pod hitno moraju maknuti (na ovaj il onaj način), ne znam odakle im hrabrost i obraz pa oni će definitivno ostati crnim slovima upisaniu sve moguće knjige koje se pisale budu (svi oni).

Bojkot do kraja !!! Borba do kraja !!! Ili mi ili oni !!!

P.S
ja vrlo dobro znam da je savez i sam fudbal ogledalo samo države u kojoj životarimo, samo eskalacija sveukupnog stanja, krenimo se boriti protiv svega toga sa svih straha i to po mogućnosti svi skupa i što prije dok još nije skroz prekasno.
Meho Kodro

#21 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by Meho Kodro »

Vaso wrote:
nama treba 5 oktobar. :evil:
Pa, nakon 5 oktobra je puno toga ostalo po starom (u Srbiji, naravno)
komuna

#22 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by komuna »

hajmo ih rušit jedno za svagda :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: ....
campa_xxx

#23 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by campa_xxx »

@vedderedi jesi li bio na tim protestima, daj slike...
vemus

#24 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by vemus »

treba sacekati par dana pa to organizovati na pravi nacin...da dodje dosta ljudi pa da i ima nekog efekta...
aidaa_princess90

#25 Re: Subota 17. maj, 11h - Protest ispred zgrade NSBiH zbog Kodre

Post by aidaa_princess90 »

uvjek dobar gost wrote:... ebote, pa sad tek vidjeh sve ovo... katastrofaaa praaavaaa.

Koliko je ljudi bilo na protestima (slike neke), ima li šanse da se isti ponove tokom sljedeće sedmice?
Ima li potreba govoriti o organizaciji i koordinaciji između navijačkih skupina i samih klubova u BiH. Nema nama naprijed dok u skupštini nogometnog saveza sjede ljudi koji sjede, dok se sve bira po nacionalnom ključu, dok se ovoliko krade, vara i otima dok su tamo podobni a ne sposobni. Pogledajmo samo uspjehe nekih naših fudbalera i trenara, a sa druge strane vidimo naš fudbal-nogomet. Liga nam je 99. na svijetu od stotinu, repka nam .... može i mora bolje, klubovi nam nazaduju, pa vidite Zenit uzeo KUP UEFA... nas nema na mapi.

Znači ja predlažem sljedeće, svake sedmice protesti pred savezom, sveopšti bojkot lige i samog fudbala (mediji i navijači), okupljati se oko stadiona i stalno navijati protiv saveza i svega što on predstavlja. Tražiti reorganizaciju saveza, statuta po kojem on radi, bolju organizaciju udruženja prvoligaša i ostalih klubova, ujediniti navijačke (sada suprotstavljene ) skupine, uvesti dijalog u modu, masovnost i istrajnost su pri svemu tome dva najvažnija pojma.

Eto da ne peglam više 062 568 632, kontakt telefon, ime i prezime moje svi već ionako znaju...

Dole lopovi u savezu, pri ovom svemu molim i sportske radnike, novinare, stare asove, dokazane profesionalce i prijatelje BiH da iznesu sve što znaju, da pomognu navijačima u borbi protiv ljudi koji uništavaju sam sport u našoj zemlji i što je najgore u pojam ubijaju mlade i perspektivne sportiste , pa samim tim i fudbalere. Ovi vampiri se pod hitno moraju maknuti (na ovaj il onaj način), ne znam odakle im hrabrost i obraz pa oni će definitivno ostati crnim slovima upisaniu sve moguće knjige koje se pisale budu (svi oni).

Bojkot do kraja !!! Borba do kraja !!! Ili mi ili oni !!!

P.S
ja vrlo dobro znam da je savez i sam fudbal ogledalo samo države u kojoj životarimo, samo eskalacija sveukupnog stanja, krenimo se boriti protiv svega toga sa svih straha i to po mogućnosti svi skupa i što prije dok još nije skroz prekasno.
slazem se sa tobom sramota je sta nam rade ja sam za proteste isto,jer stvarno takvi ljudi da nam kroje savez i fudbal
Post Reply