Slažem se! Mislim da bi se puno više raje odazvalo ako bude u subotu a to je krajnji ciljobuca wrote:iako bi srijeda bila super mislim da je bolje opet u subotu bas iz razloga sto mnogi nece moci izaci s posla. dajte da se opet organizujemo i izademo u subotu. sve isto neka bude SAMO NEKA NAS BUDE JOS VISE. i naravno medijima opet slatiskojotovski wrote:naravno! srijeda ili subota, treba samo utvrditi. ne smijemo stati!
SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE
- anakadabra
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Desava...shoping sajampets wrote:Jel gradonačelnici služba u Sarajevu ili Dubaiju????????????Jel se tamo dešava nešto bitnije za naš grad? SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nego ako su za srijedu najavljene svakako demonstracije od strane DOSTA,
onda gledat i tu se prikljucit
al u subotu opet organizovat na nasu incijativu, opet javit medijima samo sad ranije i mozda u petak djeliti po gradu letke da se obavjesti raja..subota u ta i ta doba,tu i tu...
- uvjek dobar gost
Slaguvam se samo što mislim da je važno u srijedu biti pred institucijom kantona jer tad sjednica je... ne smije se stati sa protestima jer fakat nešto je trulo u državi danskoj....anakadabra wrote:Slažem se! Mislim da bi se puno više raje odazvalo ako bude u subotu a to je krajnji ciljobuca wrote:iako bi srijeda bila super mislim da je bolje opet u subotu bas iz razloga sto mnogi nece moci izaci s posla. dajte da se opet organizujemo i izademo u subotu. sve isto neka bude SAMO NEKA NAS BUDE JOS VISE. i naravno medijima opet slatiskojotovski wrote:naravno! srijeda ili subota, treba samo utvrditi. ne smijemo stati!
Živili svi i svima Vam hvala......
-
teAMICA
Slažem se, cijelo vrijeme govorim da u srijedu niko neće doći (osim nas par) i ništa se neće postići. Uostalom danas je ponedjeljak, kratko nam je vrijeme da se dobro organizuje do srijede. I ja glasam za subotu, ali kako god, dolazim (i u srijedu i ev. u subotu)obuca wrote:iako bi srijeda bila super mislim da je bolje opet u subotu bas iz razloga sto mnogi nece moci izaci s posla. dajte da se opet organizujemo i izademo u subotu. sve isto neka bude SAMO NEKA NAS BUDE JOS VISE. i naravno medijima opet slatiskojotovski wrote:naravno! srijeda ili subota, treba samo utvrditi. ne smijemo stati!
- anakadabra
Imam i ja printer u boji i pomoći ću ti ovaj put u petak nisam stigla jer sam žurila da pošaljem onu obavijest medijima a i na sahranu sam morala ići. Ali ovaj put imaš podršku od meneobuca wrote:anakadabra wrote:obuca wrote:je li to opet nastupamo na ulici?![]()
@obuca: Svaka ti čast za printanje onih slika i letaka!![]()
Inače i ja sam tu naravno ako treba nešto pripomoć i to rado. Sviđaju mi se ovi naši nastupi pravoabrakadabraka to je bio najlaksi dio posla. ovaj put printamo vise
I da, još nešto ako treba medijima slati nešto ponovo tu sam! Nikakav problem a i adrese sad već sve imam na jednom mjestu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
I mislim da se treba otvorit nova tema glede potencijalnog okupljanja u subotu, da sto vise raje vidi posto je ovo vec "stara vijest"
- anakadabra
I ja mislim da bi bilo nekako preglednijeladyblue18 wrote:I mislim da se treba otvorit nova tema glede potencijalnog okupljanja u subotu, da sto vise raje vidi posto je ovo vec "stara vijest"
OTVARAJ!
-
skojotovski
ups! sad imamo dva otvorena, pa molim admina da jedan eliminise 
- anakadabra
evo podržat ću ovu obucinu... šta ćeš ženska solidarnost 
-
skojotovski
molim admina da zatvori temu NOVO PROTESTNO OKUPLJANJE U SARAJEVU.
hvala
hvala
- rimac
#541 ponosan i razocaran
Ponosan sam na
- ovaj forum (sarajevo-x) da smo uspjeli pokrenuti nešto dobro i plemenito.
- građane Sarajeva što su se odazvali na skup pred Katedralu. Ja nisam od onih koji su se bojali da će nas doći samo 50. Znao sam da je ovo trenutak za takvo nešto.
Razočaran sam na
-nevladine organizacije. Nisu mogli štampati majice, postere, bilo šta preko noći.
-Političare koji nisu došli na skup. Vidio sam da su bili Komšić, Kebo i Zvizdić. Njima pohvala za dolazak.
- Kebu. kao što rekoh plus za njegov dolazak, a veliki minus za način prisustva. On daje izjavu, vidio svojim očima stajao blizu, a ono dvije spodobe oko njega vrte očima i brane ga. Od koga čovječe. VEć ako ste došli onda ste trebali biti isti svima nama. Cijela priča oko okupljanja bila je protest protiv RANJIVOSTI GRAĐANINA. I dolazi sad potpredsjednik Federacije sa tjelohraniteljima koji upadno stavljaju do znanja da je On tu samo štosa radi. Oni nije ugroženo, oni nije ranjih. Znam, realan sam, da su momci tu morali biti. Ali mogli su to učiniti puno diskretnije.
- ovaj forum (sarajevo-x) da smo uspjeli pokrenuti nešto dobro i plemenito.
- građane Sarajeva što su se odazvali na skup pred Katedralu. Ja nisam od onih koji su se bojali da će nas doći samo 50. Znao sam da je ovo trenutak za takvo nešto.
Razočaran sam na
-nevladine organizacije. Nisu mogli štampati majice, postere, bilo šta preko noći.
-Političare koji nisu došli na skup. Vidio sam da su bili Komšić, Kebo i Zvizdić. Njima pohvala za dolazak.
- Kebu. kao što rekoh plus za njegov dolazak, a veliki minus za način prisustva. On daje izjavu, vidio svojim očima stajao blizu, a ono dvije spodobe oko njega vrte očima i brane ga. Od koga čovječe. VEć ako ste došli onda ste trebali biti isti svima nama. Cijela priča oko okupljanja bila je protest protiv RANJIVOSTI GRAĐANINA. I dolazi sad potpredsjednik Federacije sa tjelohraniteljima koji upadno stavljaju do znanja da je On tu samo štosa radi. Oni nije ugroženo, oni nije ranjih. Znam, realan sam, da su momci tu morali biti. Ali mogli su to učiniti puno diskretnije.
- vedderedi
Pa jedino tim putem se moglo proci pored Vlade KS i otici nazad do katedrale. Nakon nekoliko minuta pred Predsjednistvom, ucenici KSC su bili nastavili dalje, odmakli se nekih 50 metara od Predsjednistva i krenuli Titovom ulicom, medjutim masa je ostala ispred Predsjednistva i nastavila bacati jaja, kamenje i ostalo.komi wrote:samo da kažem
sljedece kolone treba voditi neko ko se razumije u politički sistem PiH
još uvijek ne mogu doći sebi od gluposti pred predsjedništvom
- uvjek dobar gost
Ma ljudi masa raje je popizdila i puni smo svi bijesa generalno ,vjerujte mi desilo se najmanje što se moglo desiti... fula jeste ali šta sad ne treba više da se ponovi i tačka...
no to ne treba biti smetnja daljnjim demonstracijama.....
Idemo dalje
no to ne treba biti smetnja daljnjim demonstracijama.....
Idemo dalje