zao mi samo sto mu po blogu pisu sad svakakve gluposti.komeba wrote:Znao sam da je ljudina!meki wrote:PROVJERENA INFORMACIJA IZ PRVE RUKE:
Gospodin Zeljko Komsic je takodje prisustvovao skupu. Oko 13.20 je bez pratnje dosao iz pravca Strosmajerove i mirno stao medju ljude. Nosio je plavu sportsku jaknu.![]()
Nadao sam se da ce doci.Radi njega mi je bilo zao sto su pojedinci gadali predsjednistvo,ali sta se moze.
SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE
- alica.k
-
skojotovski
hvala svima koji su bili!
ovo ne bi trebalo sada stati. mozda i u narednu subotu izaci, i svaku narednu dok se nesto ne promijeni! natjerat politicku olos da zaista nesto uradi!

ovo ne bi trebalo sada stati. mozda i u narednu subotu izaci, i svaku narednu dok se nesto ne promijeni! natjerat politicku olos da zaista nesto uradi!
- suncica24
I da, da pitam jos nesto:
Zasto Predsjednistvo i zasto ne Kantonalna Skupstina (ja mislila da cemo tamo stati)?(ps: Komsicj e bio na skupu... a gadjalo se Predsjednistvo?!) I da, sva jaja su samo uposlila cistacise koje sad vidim kako subotom rade i peru prozore. Zar su one krive, zar i one nemaju porodicu, djecu, vikend...?!
I da...niti jedna stranka, organizacija nema pravo prisvojiti ovaj dogadjaj jer ovo je bio izraz Sarajeva i njegovih gradjana! I ne mislim da ce se usuditi da to i uradi!
I zadnje... sramota na "dusu" prolaznika koji nisu ni na trenutak stali i zapitali se: Ko su ovi ljudi...Ko je taj Denis! Sramota!
Zasto Predsjednistvo i zasto ne Kantonalna Skupstina (ja mislila da cemo tamo stati)?(ps: Komsicj e bio na skupu... a gadjalo se Predsjednistvo?!) I da, sva jaja su samo uposlila cistacise koje sad vidim kako subotom rade i peru prozore. Zar su one krive, zar i one nemaju porodicu, djecu, vikend...?!
I da...niti jedna stranka, organizacija nema pravo prisvojiti ovaj dogadjaj jer ovo je bio izraz Sarajeva i njegovih gradjana! I ne mislim da ce se usuditi da to i uradi!
I zadnje... sramota na "dusu" prolaznika koji nisu ni na trenutak stali i zapitali se: Ko su ovi ljudi...Ko je taj Denis! Sramota!
-
teAMICA
Evo i ja se sad vratih... Nemam riječi, nisam očekivala ovoliko ljudi, Sarajlije su se probudile i pokazale da imamo dušu i srce! Bravo i hvala svima koji su pokrenuli ovu ideju...
Forumaši, svaka čast - zbog ovakvih stvari i posjećujem forum, ne volim previše filozofirati i prepirati se oko gluposti, ali kad je ovako nešto u pitanju...

Forumaši, svaka čast - zbog ovakvih stvari i posjećujem forum, ne volim previše filozofirati i prepirati se oko gluposti, ali kad je ovako nešto u pitanju...

- Bl_ManiaC
Da samo sam njega vidio od funkcionera(i to bez ikakve pratnje-svaka mu cast),znali ko jeli bila Semiha"Kompletic"B. i ostali?meki wrote:PROVJERENA INFORMACIJA IZ PRVE RUKE:
Gospodin Zeljko Komsic je takodje prisustvovao skupu. Oko 13.20 je bez pratnje dosao iz pravca Strosmajerove i mirno stao medju ljude. Nosio je plavu sportsku jaknu.
Kao sto neko vec rece, Sarajlije su konacno pokazale bar tracak onog duha iz Aprila 1992. Daj Boze vise ovakvih protesta ubuduce, al bez dodatni povoda. Sranja nam je dosta...
Na kraju, jos jednom,
Denise izvini!
Stvarno ako nije bila Semiha treba je biti sramota jer se ovo desilo u njenom gradu.
SVI SMO MI DENIS!!!
- valterbranisarajevo
komeba wrote:Walterfixer wrote:tko je dijelio letke?![]()
Ali ozbiljno...ne bih nikoga da izdvajam.U organizaciji su ucetvovale razne organizacije,pokreti,pojedinci...ali niko tu nije sebe isticao.Sve je izgledalo kao jedno-Walter.
I tako je najbolje, a i ispalo je "najbolje"
P.S. ja sam Željka Komšića vidio kod pozorišta, vjerovatno je išao prema katedrali..
Last edited by valterbranisarajevo on 09/02/2008 17:03, edited 1 time in total.
- TheWatcher
srce me boli kada skontam da je bilo potrebno da pogine jedno djete da bi ovaj grad napokon progledao svojim ocima
ovakvi skupovi moraju da se odrzavaju ( na zalost ) svaki dan u ovom gradu i cjelom bosnom
mozda bi trebali da se ugledamo na akciju u hrvatskoj koji ce sedam dana bojkotovati prodavnice radi poskupljenja a ne da nam litar pisljivog ulja ( sumnjivog porjekla ) kosta 3-4 km
svaka cast ljudima koji su danas ucestvovali u ovoj akciji ne samo u sarajevu nego bilo gdje da su bili i pozivam organizatore da se ovakvi skupovi odrzavaju sto cesce a ne samo kada neko pogine il bude ubijen 
-
Ledena Princeza
Postavljena je foto-galerija na http://www.radiosarajevo.ba
-
Umjetnik a
i ja sam to pomislioalica.k wrote:zao mi samo sto mu po blogu pisu sad svakakve gluposti.komeba wrote:Znao sam da je ljudina!meki wrote:PROVJERENA INFORMACIJA IZ PRVE RUKE:
Gospodin Zeljko Komsic je takodje prisustvovao skupu. Oko 13.20 je bez pratnje dosao iz pravca Strosmajerove i mirno stao medju ljude. Nosio je plavu sportsku jaknu.![]()
Nadao sam se da ce doci.Radi njega mi je bilo zao sto su pojedinci gadali predsjednistvo,ali sta se moze.
ipak on nije niakkva sudija
-
Umjetnik a
da tako jeperajic wrote:Mislim da ne smije stati na ovom protestu. Trebalo bi ukljuciti neke poznate face (Grebo, Danis...) i naprviti masovne demonstracije slijedece sedmice pred skupstinom, da dodje 20-30 hiljada ljudi, pa da se zatresu gace onim u foteljama!!!
samo da se vidi kad im je sjednica
znači kad će doći i onda navalit
- Narandza
#237 Mi iz Kalesije
Gledajući Vaše slike i komentare mogu samo reći svaka čast Sarajevo, stvarno smo pokazali da možemo biti ljudi i da možemo dići glas protiv onog što se dešava svima nama širom BiH.
Sinoć su na dnevniku pozvali da se organizuje i u drugim gradovima BiH protest i da pokažemo na ovaj način gnjev prema samim ubicama i onim na vlasti koji ništa ne rade, a svakodnevno mladi i stariji gube živote upravo radi njihove ne brige. Vođeni ovom boli i solidarnosti s porodicom od pokojnog Denisa i spremnosti građana BiH da izađu na ulicu, tako smo i mi iz jednog manjeg BiH grada, iz Kalesije odlučili da izađemo na ulicu i pokažemo da i mali gradovi i mali ljudi mogu uraditi velike stvari.
Sve sto smo uradili uradili smo sinoć, mi s sajta kalesijske raje (http://www.kalesija.com), članovi omladisnke organizacije Kalesija AMOK, članovi predsjedništva GROZD-a, mladi folklornog KUD-a Halisije i mnogi drugi građani našeg grada i općine.
Prema mojim informacijama okupilo je se negdje oko 50-60 ljudi, s obzirom da samo kasno obavjestili mi smo zadovoljni. Napisali smo otvoreno pismo koje smo javno procitali predsvima okupljenim (tekst ispod). Posle toga samo pristupili potpisivanju peticije u kojoj samo tražili prije svega od naše općine i naše policijske stanice da bude vise efikasnije i da zaštiti neke nedaj bože druge Denise.
Sada samo pokazali da smo ljudi i da ipak solidarnost i moral nisu nestali u ovom gotovo uništenom društvu. I nadam se da se vise nikad nece ponovit niti jedan Denis i da će odgovorni napokon se probudit.
P.S. moram reći da je me policija danas zapisala kao organizatora svega ovog, al to je samo radi sigurnosti i u slučaju da bi se nesto desi, jer nismo se nista ni najavili, a nismo jer nismo imali vremena a i plus to je procedura. Ipak nismo imalo problema osim malo ispiranje mozga od strane policije, al ipak je sve bilo ok.
Ovo su slike s današnjeg protesta, uz poruku DENISE OPROSTI NAM !!!

OTVORENO PISMO VLASTIMA BiH I OPĆINE KALESIJA
Zbog tragične smrti sedamnaestogodišnjeg Denisa Mrnjavca, koji je u utorak svirepo ubijen u sarajevskom tramvaju, forumaši portala Kalesija.com, članovi omladinske organizacije AMOK Kalesija, članovi predsjedništva lokalnog GROZD-a i članovi drugih nevladinih organizacija, građani općine Kalesija i drugih općina F BiH upućuju otvoreno pismo svim institucijama BiH, od parlamenta BiH i vijeća ministara, pa do načelnika općina i općinskih vijeća tražimo da napokon država počne djelovati i zaštiti svoje građanje od svirepih kriminalaca i ubica.
Smatramo da država spava dok se broj zločinaca i kriminalaca iz dana u dan povećava, a vlast spava u svojim foteljama i ne smije ili neće da se obračuna s kriminalom, a posebno onim maloljetničkim koji je u porastu.
Također ističemo i dižemo glas povodom nedavno ubistva koje se desilo u Teočaku kada je otac pretukao svoju jednogodišnju kćerku, koja je nakon toga preminula u kliničkom centru Tuzla.
Mi ovdje koji smo se skupli danas tražimo od svih odgovornih vlasti da nas zaštite od kriminalaca ili bolje rečeno ubica koji su postali svakodnevnica na našim ulicama, a posebno tražimo od vlasti naše općine, načelnika, općinskog vijeća,policijske stanice, suda i drugih institucija da nama građanima općine Kalesija obezbjede sigurniju budućnost. Zato predlažemo i tražimo veće prisustvo policije na ulici u vrijeme trajanja nastave i u vrijeme kada na ulici najviše je prisutno mladih, da u sve škole općine obezbjede osiguranje koje će svakodnevno raditi i time osigurati red i mir u školama.
Sinoć su na dnevniku pozvali da se organizuje i u drugim gradovima BiH protest i da pokažemo na ovaj način gnjev prema samim ubicama i onim na vlasti koji ništa ne rade, a svakodnevno mladi i stariji gube živote upravo radi njihove ne brige. Vođeni ovom boli i solidarnosti s porodicom od pokojnog Denisa i spremnosti građana BiH da izađu na ulicu, tako smo i mi iz jednog manjeg BiH grada, iz Kalesije odlučili da izađemo na ulicu i pokažemo da i mali gradovi i mali ljudi mogu uraditi velike stvari.
Sve sto smo uradili uradili smo sinoć, mi s sajta kalesijske raje (http://www.kalesija.com), članovi omladisnke organizacije Kalesija AMOK, članovi predsjedništva GROZD-a, mladi folklornog KUD-a Halisije i mnogi drugi građani našeg grada i općine.
Prema mojim informacijama okupilo je se negdje oko 50-60 ljudi, s obzirom da samo kasno obavjestili mi smo zadovoljni. Napisali smo otvoreno pismo koje smo javno procitali predsvima okupljenim (tekst ispod). Posle toga samo pristupili potpisivanju peticije u kojoj samo tražili prije svega od naše općine i naše policijske stanice da bude vise efikasnije i da zaštiti neke nedaj bože druge Denise.
Sada samo pokazali da smo ljudi i da ipak solidarnost i moral nisu nestali u ovom gotovo uništenom društvu. I nadam se da se vise nikad nece ponovit niti jedan Denis i da će odgovorni napokon se probudit.
P.S. moram reći da je me policija danas zapisala kao organizatora svega ovog, al to je samo radi sigurnosti i u slučaju da bi se nesto desi, jer nismo se nista ni najavili, a nismo jer nismo imali vremena a i plus to je procedura. Ipak nismo imalo problema osim malo ispiranje mozga od strane policije, al ipak je sve bilo ok.
Ovo su slike s današnjeg protesta, uz poruku DENISE OPROSTI NAM !!!

OTVORENO PISMO VLASTIMA BiH I OPĆINE KALESIJA
Zbog tragične smrti sedamnaestogodišnjeg Denisa Mrnjavca, koji je u utorak svirepo ubijen u sarajevskom tramvaju, forumaši portala Kalesija.com, članovi omladinske organizacije AMOK Kalesija, članovi predsjedništva lokalnog GROZD-a i članovi drugih nevladinih organizacija, građani općine Kalesija i drugih općina F BiH upućuju otvoreno pismo svim institucijama BiH, od parlamenta BiH i vijeća ministara, pa do načelnika općina i općinskih vijeća tražimo da napokon država počne djelovati i zaštiti svoje građanje od svirepih kriminalaca i ubica.
Smatramo da država spava dok se broj zločinaca i kriminalaca iz dana u dan povećava, a vlast spava u svojim foteljama i ne smije ili neće da se obračuna s kriminalom, a posebno onim maloljetničkim koji je u porastu.
Također ističemo i dižemo glas povodom nedavno ubistva koje se desilo u Teočaku kada je otac pretukao svoju jednogodišnju kćerku, koja je nakon toga preminula u kliničkom centru Tuzla.
Mi ovdje koji smo se skupli danas tražimo od svih odgovornih vlasti da nas zaštite od kriminalaca ili bolje rečeno ubica koji su postali svakodnevnica na našim ulicama, a posebno tražimo od vlasti naše općine, načelnika, općinskog vijeća,policijske stanice, suda i drugih institucija da nama građanima općine Kalesija obezbjede sigurniju budućnost. Zato predlažemo i tražimo veće prisustvo policije na ulici u vrijeme trajanja nastave i u vrijeme kada na ulici najviše je prisutno mladih, da u sve škole općine obezbjede osiguranje koje će svakodnevno raditi i time osigurati red i mir u školama.
Last edited by Narandza on 09/02/2008 17:17, edited 1 time in total.
-
perajic
zna li iko kakve su sanse da se to uradi? da se animiraju poznati i utjecajni gradjani (bez politickih interesa) da se aktivno ukljuce u sve ovo? moje misljenje je da se treba nastaviti bez pauze, jer ako sacekamo predugo "ohladice" se raja.Umjetnik a wrote:da tako jeperajic wrote:Mislim da ne smije stati na ovom protestu. Trebalo bi ukljuciti neke poznate face (Grebo, Danis...) i naprviti masovne demonstracije slijedece sedmice pred skupstinom, da dodje 20-30 hiljada ljudi, pa da se zatresu gace onim u foteljama!!!
samo da se vidi kad im je sjednica
znači kad će doći i onda navalit
mi smo poznati da brzo zaboravljamo
Sad nemoj da nam se desi novi "Denis", pa onda opet sve ispocetka.
Last edited by perajic on 09/02/2008 17:17, edited 1 time in total.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Nadajmo se da nije! Momak je bar jos uvijek ziv...male sanse al nadajmo se da ce se izvuc...al ima tema o tome, ovo je tema o Denisu.dakcu wrote:Sinoc se desio novi Denis. Momak se zove Armin i dobio je metak u celo dok je sjedio sa svojom djevojkom u Sa clubu. Upucao ga je momak koji je u bjekstvu vec godinu dana.
-
jolia
jao ja sam se vratila slomljena, al drago mi je da su transparenti koje sam pravila s bratom nasli svoje mjesto i imali nekakve koristi
,svaka cast svima koji su bili, a onima koji nisu... bolje da ne govorim,neka in je na dusu... najgori su mi bili oni koji su nas gledali iz tramvaja ko da im uzimamo hljeb, kao da se ne borimo i smrzavamo na hladnoci za njih i njihove guzice...
-
porCelaiN
za to trebaju demonstracije na radni dan, jer jedno je protestvovat pred praznom zgradom, a drugo kad su oni unutra... onda kad se ustrtare.. mozda im i dodje iz guzice u glavuperajic wrote:Mislim da ne smije stati na ovom protestu. Trebalo bi ukljuciti neke poznate face (Grebo, Danis...) i naprviti masovne demonstracije slijedece sedmice pred skupstinom, da dodje 20-30 hiljada ljudi, pa da se zatresu gace onim u foteljama!!!
-
perajic
slazem se.porCelaiN wrote:za to trebaju demonstracije na radni dan, jer jedno je protestvovat pred praznom zgradom, a drugo kad su oni unutra... onda kad se ustrtare.. mozda im i dodje iz guzice u glavuperajic wrote:Mislim da ne smije stati na ovom protestu. Trebalo bi ukljuciti neke poznate face (Grebo, Danis...) i naprviti masovne demonstracije slijedece sedmice pred skupstinom, da dodje 20-30 hiljada ljudi, pa da se zatresu gace onim u foteljama!!!
jos kad bi se javio neko ko ima veze sa ljudima iz "Dosta", sa Grebom, Danisom ili bilo kim ko za koga misli da je dovoljno posten i utjecajan u drsutvu?