SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sizif

Post by sizif »

Danas su raja pokazala lice. A vlast svoje, posebno frizura
pa ženska glavo znašli ti uopšte na kojem mjestu sjediš i šta ti je posao.
Asana

Post by Asana »

komeba wrote: Po mojoj slobodnoj procjeni mislim da je bilo oko 50 000 ljudi
Zaista slobodna procjena :). Poredjenja radi, u prepunoj Zetri neko vece bilo je oko 7000 lljudi. Ali istina, ovo je bilo najvece spontano protestno okupljanje gradjana od 4.aprila 1992.
(.. a Denis je tada bio tek rodjena beba ... :( a ni njegov ubica nije jos prohodao u to vrijeme... )

Upucena poruka bila je jasna - ovako vise ne moze. Nadam se da ce se nakon ovoga barem svi oni koji su bili prisutni slijedeci put okuraziti i priskociti u pomoc jedni drugima, a da ce zakon biti u stanju da napravi razliku izmedju napadaca i onoga koji (se) brani!

Bilo je paradoksalno proci pored Suda koji se renovira, i bit ce zavrsen u decembru 2008. godine! Koliko novca je usmjereno u uljepsavanje i popravljanje uslova rada za administraciju, a mogao se usmjeriti u izgradnju zatvora za maloljetnike, koji toliko nedostaje!
keeno

Post by keeno »

svaka cast Sarajevo ! :thumbup: :thumbup:
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

komi wrote:
Hendrix wrote:Ma ljudi su ba na ivici suzdržavanja više , malo nam svima fali da se sastanemo i jajima oderemo sve i jednu državnu instituciju , Denis je bio upaljač i to najgori mogući ali je pokrenuo makar ljude da kažu šta misle o sranju u kojem smo.
ja sam samo čekao prvi kamen da razbije prozor na predjedništvu i mislim da ništa više ne bi moglo zaustaviti paljevine i prevrtanje auta

ali smirila se situacija

moja kritika

predsjedništvo nije mjesto za okupljanje...

parlamenti su ti gdje se trebalo okupljati

dodatak i prijednog...

slicne prosvjede organitirati priliko izricanja presuda ako ih bude :(
ova ti je zlatna
ja ne vidim kakve veze ima presjedništvo sa tim
fino pred parlament pa tamo jer oni vode ovu državu

a jaoš najgore ili najluđe je bilo kad su se derali "govori" pa šta će govoriti
nema smisla :roll:
klixober

Post by klixober »

Asana wrote:
Zaista slobodna procjena :). Poredjenja radi, u prepunoj Zetri neko vece bilo je oko 7000 lljudi. Ali istina, ovo je bilo najvece spontano protestno okupljanje gradjana od 4.aprila 1992.
Stvarno ne postoji nacin da se izbroji.Ovakva guzva na ulicama bude jedino nakon utakmice na kojoj je puno Koshevo. :D Ilustracije radi,istovremeno su cijela Titova ulica,Ferhadija i ulica pored Markala,znaci sve od predsjednistva do katedrale, bile prepune ljudi.
Last edited by klixober on 09/02/2008 16:27, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Protest jeste organizovao "Valter", ali onaj o kome govori njemački oficir u filmu: Pogledaj ovaj grad, to je Valter... :)

Duh tog imaginarnog Valtera je danas nakon puno godina oživio i pokazao svoje lice i obećao da će štititi građane ovog grada od svakog zla..Denisova tragična smrt je oživila "Valtera"...

Protesti i u Travniku

Paralelno sa građanima Sarajeva, i Travničani su izašli na ulice

Radio TNT je pozvao građane Travnika da izadju na proteste ispred Suda u Travniku na temu " Stop maloljetničkoj delikvenciji", javljaju kojege sa pomenutog radija.
Građani Travnika su na taj način odali počast brutalno ubijenom Denisu Mrnjavacu.
Protesti su organizovani paralelno sa onima u Sarajevu.
Građani su se našli ispred Suda u Travniku u 13:00 i napravili simboličnu povorku do Općine. Ispred Suda i Općine su zapalili svijeće i minutom šutnje odali počast Denisu Mrnjavacu.
Radio TNT i građani Travnika su željeli da pošalju simboličnu poruku ljudima u BiH i u regiji. pruka je : "Maloljetnička delikvencija ne bira naciju!".
Građani Travnika žele Hitno usvajanje strategije o suzbijanju maloljetničke delikvencije u BiH.
"Strah me da će ovo ubistvo za sobom povući još stotine sličnih jer niko ne staje u kraj kriminalcima i delikventnim maloljetnicima", rekao je jedan od građana Travnika.

TNT/radiosarajevo.ba

Bravo travničani ! :thumbup:

Javite nam da li je bilo okupljanja u ostalim gradovima i eventualno postavite fotografije..
Ripicipi

Post by Ripicipi »

Asana wrote:
(.. a Denis je tada bio tek rodjena beba ... :( a ni njegov ubica nije jos prohodao u to vrijeme... )

Upucena poruka bila je jasna - ovako vise ne moze. Nadam se da ce se nakon ovoga barem svi oni koji su bili prisutni slijedeci put okuraziti i priskociti u pomoc jedni drugima, a da ce zakon biti u stanju da napravi razliku izmedju napadaca i onoga koji (se) brani!

Bilo je paradoksalno proci pored Suda koji se renovira, i bit ce zavrsen u decembru 2008. godine! Koliko novca je usmjereno u uljepsavanje i popravljanje uslova rada za administraciju, a mogao se usmjeriti u izgradnju zatvora za maloljetnike, koji toliko nedostaje!
Samo me zanima kakvo i s cim je ovo poredjenje?
Krugman

Post by Krugman »

Svaka cast Sarajevo!!! Pokazite i kriminalcima i ovim iz vlasti da je DOSTA!!!
saim_adka

Post by saim_adka »

Treba se okupiti pred svaku kucu bh politicara koji je na vlasti ili koji ima negativan uticaj na drustvo... treba krenuti redom:
hadzipasic, brankovic, cengic, izetbegovic, bicakcic, radoncic, silajdzic...

dobro je filandra rekao: sva politika i ideologija bosnjackih politicara se svodi na kriminal.
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

valterbranisarajevo wrote:Protest jeste organizovao "Valter", ali onaj o kome govori njemački oficir u filmu: Pogledaj ovaj grad, to je Valter... :)

Duh tog imaginarnog Valtera je danas nakon puno godina oživio i pokazao svoje lice i obećao da će štititi građane ovog grada od svakog zla..Denisova tragična smrt je oživila "Valtera"...

Protesti i u Travniku

Paralelno sa građanima Sarajeva, i Travničani su izašli na ulice

Radio TNT je pozvao građane Travnika da izadju na proteste ispred Suda u Travniku na temu " Stop maloljetničkoj delikvenciji", javljaju kojege sa pomenutog radija.
Građani Travnika su na taj način odali počast brutalno ubijenom Denisu Mrnjavacu.
Protesti su organizovani paralelno sa onima u Sarajevu.
Građani su se našli ispred Suda u Travniku u 13:00 i napravili simboličnu povorku do Općine. Ispred Suda i Općine su zapalili svijeće i minutom šutnje odali počast Denisu Mrnjavacu.
Radio TNT i građani Travnika su željeli da pošalju simboličnu poruku ljudima u BiH i u regiji. pruka je : "Maloljetnička delikvencija ne bira naciju!".
Građani Travnika žele Hitno usvajanje strategije o suzbijanju maloljetničke delikvencije u BiH.
"Strah me da će ovo ubistvo za sobom povući još stotine sličnih jer niko ne staje u kraj kriminalcima i delikventnim maloljetnicima", rekao je jedan od građana Travnika.

TNT/radiosarajevo.ba

Bravo travničani ! :thumbup:

Javite nam da li je bilo okupljanja u ostalim gradovima i eventualno postavite fotografije..
svaka čast travničani
treba maloljetničku delikvenciju sasjeću u korijenu
a dobre je što je bilo protesta u ostalim gradovima, ima svugdje maloljetničke delikvencije

p.s.
waltere ja sam čuo da su bili protesti u zenici
znaš li ti išta još
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

saim_adka wrote:Treba se okupiti pred svaku kucu bh politicara koji je na vlasti ili koji ima negativan uticaj na drustvo... treba krenuti redom:
hadzipasic, brankovic, cengic, izetbegovic, bicakcic, radoncic, silajdzic...

dobro je filandra rekao: sva politika i ideologija bosnjackih politicara se svodi na kriminal.
prvi
nije više na vlasti
drugi
koji čengić
treći
no coment jedan običan političar, mogao si ih još 100 ovakvih nabrojati
četvrti
neki đavo u EPBIH, kakve on ima veze
peti
nije političar

znaš kome se treba okupiti pred kućom
NIKOLI ŠPIRIĆU i osalim što čine vijeće ministara
jer vijeće ministara već dvije godini ČEKA NA POKRETANJE VEĆ USVOJENE STRATEGIJE O PREVENCIJI MALOLJETNIČKE DELIKVENCIJE
fixer

Post by fixer »

tko je dijelio letke?
valterbranisarajevo

Zenica, da li si na vezi?

Javite nam kako je bilo kod vas...
valterbranisarajevo

Denisove fotografije su dijelile neke djevojčice. ja sam ih vidio na obali..
klixober

Post by klixober »

fixer wrote:tko je dijelio letke?
Walter :D
Ali ozbiljno...ne bih nikoga da izdvajam.U organizaciji su ucetvovale razne organizacije,pokreti,pojedinci...ali niko tu nije sebe isticao.Sve je izgledalo kao jedno-Walter. :)
BHG

Post by BHG »

sad se vratih...bilo je tuzno ali upecatljivo....svaka cast za ovo svima koji su dosli i pruzili podrsku.... :bih:
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

ma valter stvarno brani Sarajevo
fixer

Post by fixer »

samo se nadam da nije bilo pokreta iza kojih stoji neka partija koja jedva ceka da uz pomoc nas dodje na vlast. komeba ti si napisao onaj text, onaj drugi post?
radish ti u nekoj organizaciji?
meki

Post by meki »

PROVJERENA INFORMACIJA IZ PRVE RUKE:

Gospodin Zeljko Komsic je takodje prisustvovao skupu. Oko 13.20 je bez pratnje dosao iz pravca Strosmajerove i mirno stao medju ljude. Nosio je plavu sportsku jaknu.

Kao sto neko vec rece, Sarajlije su konacno pokazale bar tracak onog duha iz Aprila 1992. Daj Boze vise ovakvih protesta ubuduce, al bez dodatni povoda. Sranja nam je dosta...

Na kraju, jos jednom,
Denise izvini!
Last edited by meki on 09/02/2008 16:48, edited 1 time in total.
wonderwall

Post by wonderwall »

molio bih ako neko ima jos slika sa danasnjeg okupljanja ili link sa drugih stranica da postavi.hvala.
kofi anan

Post by kofi anan »

Bravo!! :bih: stvarno je da smo pokazali jedno veoma lijepo lice i ono najvaznije SRCE SARAJEVA
komentar

Post by komentar »

Ovoliko ljudi na ulicama nisam vidio od zadnjeg zemljotresa.
klixober

Post by klixober »

fixer wrote:samo se nadam da nije bilo pokreta iza kojih stoji neka partija koja jedva ceka da uz pomoc nas dodje na vlast. komeba ti si napisao onaj text, onaj drugi post?
radish ti u nekoj organizaciji?
Ja nisam napisao taj tekst nego sam ga kopirao.
Ne radim ni u kakvoj organizaciji,ali znam ljude iz raznih organizacija koje su se potrudile da danas organizuju protest ali fakat niko od njih se nije ni pokusao isticati niti su dosli sa nekim obiljezjima.Nema razloga za strah.
klixober

Post by klixober »

meki wrote:PROVJERENA INFORMACIJA IZ PRVE RUKE:

Gospodin Zeljko Komsic je takodje prisustvovao skupu. Oko 13.20 je bez pratnje dosao iz pravca Strosmajerove i mirno stao medju ljude. Nosio je plavu sportsku jaknu.Kao sto neko vec rece, Sarajlije su konacno pokazale bar tracak onog duha iz Aprila 1992. Daj Boze vise ovakvih protesta ubuduce, al bez dodatni povoda. Sranja nam je dosta...

Na kraju, jos jednom,
Denise izvini!
Znao sam da je ljudina! :bih:
Nadao sam se da ce doci.Radi njega mi je bilo zao sto su pojedinci gadali predsjednistvo,ali sta se moze.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Locked