sema911s wrote:too majstoreee,.,
dijagnostiku narucis sa neta ko i ja(120km), za servis ne razlikuje se ostalih auta( ne vozi u ex bunjo reno majstori kazu za ej25 da je to dizelski motor) dijelove vecinom narucuj sa neta, imas japaut i oni imaju dosta stvarcica ali filteri i te zahebancije jeftinije su sa neta,.,
plin u taj motor ide super, u darkomu je ugradja oko 1000KM, a snagu mozes uvjek povecat motor trpi mnogo vise nego ostali
hho nemoj se igrat jos je radno za too,
esp nema zbog diferencijala koji bi se sasuo, ali ti esp netreba jer imas awd koji cuda radi, samo pun gas u nezgodnim situacijama i milina
koji je mootoric je u foresteru, cim ga uzmes servis obavi, promjeni ulje u mjenjacu(oko 200km), pogledaj mu poluosovine pogotovo prednju desnu ako na manndzetni curi mast ili je pukla ceka te popravak od 250km, i cekasces nekih 20dana, mjenjac kada je hladan probaj prebaciti u svaku brzinu
(bice tesko zbog hladnog ulja ali ako cujes krcanje zaobidji taj auto)
Hvala na svim savjetima, dobro dođu.
Motor je na 170ks.
Mislio sam mu sve provjeriti prije u servisu dijagnostiku i mehaniku a ako bude ok, uzimam, pa ide samo kvalitetna ugradnja plina,
onda čipovanje i ostale razonode sa ovim modelom... Ima tu par planova koje mislim dodati, ko zna...
Ima vidio sam zimske gume, al bih mu ja ipak promijenio na General Altimax Arctic

a kad dođe ljeto možda opet isto General, šta ću moram unaprijed misliti o tim stvarima, nisam od onih koji uzme pa onda kasnije problem gdje,šta,kako.
Da bi ovo auto dobilo ono što zaslužuje a rubusno je do bola od pocinčane limarije pa nadalje mora imati dobar temelj