Stvarno uzas!!
-
see ya
#1 Stvarno uzas!!
Američki vojnici koji su u sklopu NATO-ove misije očuvanja mira bili stacionirani u BiH, u bivšoj bazi McGovern u Brčkom, odali su priznanje za doprinos očuvanju mira Ravnogorskom četničkom pokretu (RČP) sa sjedištem u Brčkom.
Organizaciji koju je predsjednik SAD-a George W. Bush u svojoj posebnoj uredbi stavio na popis opstrukcionista Daytonskoga mirovnog sporazuma.
Na internetskoj stranici Ravnogorskog četničkog pokreta, zajedno s fotografijom odličja koji je tadašnji američki predsjednik Harry S. Truman 1948. posmrtno dodijelio četničkom vođi Draži Mihailoviću, objavljeni su preslici zahvalnica i čestitki upućenih RČP-u od američkih postrojbi iz sastava Stabilizacijskih snaga (Sfor).
U prvoj zahvalnici upućenoj Četničkom ravnogorskom pokretu, sa zaglavljem 1st Battalion, 8th U.S. Cavalry, stoji sljedeći tekst: „Duboko cijenimo profesionalizam i suradnju koju ste pokazali u vašem radu s operativnom skupinom 1-8 konjička, kamp McGovern. Vaši članovi su snažno pridonijeli miru i stabilnosti u BiH. Sve najbolje u budućnosti".
Organizaciji koju je predsjednik SAD-a George W. Bush u svojoj posebnoj uredbi stavio na popis opstrukcionista Daytonskoga mirovnog sporazuma.
Na internetskoj stranici Ravnogorskog četničkog pokreta, zajedno s fotografijom odličja koji je tadašnji američki predsjednik Harry S. Truman 1948. posmrtno dodijelio četničkom vođi Draži Mihailoviću, objavljeni su preslici zahvalnica i čestitki upućenih RČP-u od američkih postrojbi iz sastava Stabilizacijskih snaga (Sfor).
U prvoj zahvalnici upućenoj Četničkom ravnogorskom pokretu, sa zaglavljem 1st Battalion, 8th U.S. Cavalry, stoji sljedeći tekst: „Duboko cijenimo profesionalizam i suradnju koju ste pokazali u vašem radu s operativnom skupinom 1-8 konjička, kamp McGovern. Vaši članovi su snažno pridonijeli miru i stabilnosti u BiH. Sve najbolje u budućnosti".
-
tataratira
moraš se pomiriti sa tim da Ameri podržavaju sve oblike antikomunizma, pa i ove, mada je ovo naravno glupost neviđna ali eto, oni su tu našli svoj interes
koji su oduvijek tražili na ovim prostorima, pomogli su Bosni samo radi toga što je Srbiju predstavljao Milošević kao oličenje zaostalog komunizma.
hoću reći da bi isto tako pomogli i četnike da je ovdje bio Duraković na vlasti,
ideali im nisu bitni, samo da nestane komunizma, Reganova zaostavština za buduća pokoljenja.
koji su oduvijek tražili na ovim prostorima, pomogli su Bosni samo radi toga što je Srbiju predstavljao Milošević kao oličenje zaostalog komunizma.
hoću reći da bi isto tako pomogli i četnike da je ovdje bio Duraković na vlasti,
ideali im nisu bitni, samo da nestane komunizma, Reganova zaostavština za buduća pokoljenja.
-
see ya
Ma svjesna sam ja toga, znam da oni sve sto rade rade iz svojih interesa...proracunato i to je tako odavno...nego sam htjela da raja procita ovo jer je vezano za nasu zemlju a amerikanci se u BiH dozivljavaju kao upuceni u nase probleme i kao objektivni.
-
Chat Nick
Dok su bombardirali bili su objektivni...see ya wrote:Ma svjesna sam ja toga, znam da oni sve sto rade rade iz svojih interesa...proracunato i to je tako odavno...nego sam htjela da raja procita ovo jer je vezano za nasu zemlju a amerikanci se u BiH dozivljavaju kao upuceni u nase probleme i kao objektivni.
-
Aammra
e tebi bas pase taj tvoj nickChat Nick wrote:Dok su bombardirali bili su objektivni...see ya wrote:Ma svjesna sam ja toga, znam da oni sve sto rade rade iz svojih interesa...proracunato i to je tako odavno...nego sam htjela da raja procita ovo jer je vezano za nasu zemlju a amerikanci se u BiH dozivljavaju kao upuceni u nase probleme i kao objektivni.
-
RPM
#8 Re: Stvarno uzas!!
ne moramo vjerovati sve sto pisu novinari, pogotovo ne ovdje kod nas, uz ovaj clanak na netu nema nigdje link na stranicu RCP-a koja se pominje, smijesno, pokusao sam tamo traziti nesto u vezi ovog clanka i nisam nasao nista ...see ya wrote:Američki vojnici koji su u sklopu NATO-ove misije očuvanja mira bili stacionirani u BiH, u bivšoj bazi McGovern u Brčkom, odali su priznanje za doprinos očuvanju mira Ravnogorskom četničkom pokretu (RČP) sa sjedištem u Brčkom.
......
-
nata-
Mislim da ih jos malo bog dragi pusta(amerikance) da pokaze nama ostatku svijeta dokle ljudski um moze ici u devijantnosti! zapamtite to je nacija koja ce grcati u sopstvenim govnima !! amin jarabi sto prijeAammra wrote:tuzno je da sa ovako ozbiljnom temom zbijas sale
-
Aammra
Izvini molim te ChatNick nisam dugo na ovom forumu da bih mogla da
citam izmedju tvijih redova. Digne mi se kosa na glavi ( da li istina ili ne
sta novine pisu) kad nesto citam u tome smislu JER SAM U TOME GRADU
RODJENA. Mozez li to razumjeti ili ti cak ni Draza Mihajlovic u Centru
moga grada ne smeta. Ja bogami to necu nikada prevariti dok sam ziva.
citam izmedju tvijih redova. Digne mi se kosa na glavi ( da li istina ili ne
sta novine pisu) kad nesto citam u tome smislu JER SAM U TOME GRADU
RODJENA. Mozez li to razumjeti ili ti cak ni Draza Mihajlovic u Centru
moga grada ne smeta. Ja bogami to necu nikada prevariti dok sam ziva.
-
see ya
#17 Re: Stvarno uzas!!
Znas tsa je najboljeRPM wrote:ne moramo vjerovati sve sto pisu novinari, pogotovo ne ovdje kod nas, uz ovaj clanak na netu nema nigdje link na stranicu RCP-a koja se pominje, smijesno, pokusao sam tamo traziti nesto u vezi ovog clanka i nisam nasao nista ...see ya wrote:Američki vojnici koji su u sklopu NATO-ove misije očuvanja mira bili stacionirani u BiH, u bivšoj bazi McGovern u Brčkom, odali su priznanje za doprinos očuvanju mira Ravnogorskom četničkom pokretu (RČP) sa sjedištem u Brčkom.
.........
-
Avangardan10
Jesu bili su "objektivni"Chat Nick wrote:Dok su bombardirali bili su objektivni...see ya wrote:Ma svjesna sam ja toga, znam da oni sve sto rade rade iz svojih interesa...proracunato i to je tako odavno...nego sam htjela da raja procita ovo jer je vezano za nasu zemlju a amerikanci se u BiH dozivljavaju kao upuceni u nase probleme i kao objektivni.
sve su nam objekte porusili...
-
vidi_vidi_vidi
Znaci da nisu uvijek bili ovako losi kao sadAvangardan10 wrote:Jesu bili su "objektivni"Chat Nick wrote:Dok su bombardirali bili su objektivni...see ya wrote:Ma svjesna sam ja toga, znam da oni sve sto rade rade iz svojih interesa...proracunato i to je tako odavno...nego sam htjela da raja procita ovo jer je vezano za nasu zemlju a amerikanci se u BiH dozivljavaju kao upuceni u nase probleme i kao objektivni.
-
Avangardan10
znaci samo kad ruse onda su dobri....vidi_vidi_vidi wrote:Znaci da nisu uvijek bili ovako losi kao sadAvangardan10 wrote:Jesu bili su "objektivni"Chat Nick wrote: Dok su bombardirali bili su objektivni...
ma nisu dobri cak ni kad ruse...
-
vidi_vidi_vidi
Zavisi koga i sta ruse.Avangardan10 wrote:znaci samo kad ruse onda su dobri....vidi_vidi_vidi wrote:Znaci da nisu uvijek bili ovako losi kao sadAvangardan10 wrote: Jesu bili su "objektivni"
ma nisu dobri cak ni kad ruse...
Npr rusenje fasitickog rezima na celu sa Milosevicem, Karadzicem itd ne znam kako bih mogao nazvati losim?